Şimdi Ara

Fitness-Kas-Beslenme bazı sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 hafta önce spora(fitness) başladım. Boyum 188 kilom 81. Azcık kilo verme ve şekle girme ve sağlık maksadıyla başladım.Hedefim uzun vadede böyle bir vücut yapmak.

Böyle de olabilir.

Programım ise şöyledir:
    20 dk koşu bandı
    20 dk eliptik bisiklet
    16x4 set olmak üzere
    Göğüs press
    Omuz press
    Butterfly
    Egzersizin tam adını bilmiyorum. Buna benzer bir alet tepeden kollarla ağırlık kaldırma
    Dambıl
    Küçük halter
    Daha sonra 5 dakika omuzda sopa ile dönme hareketi
    Max x 4 set olmak üzere
    Çakı
    Mekik

Yeni başladım sayılır programın dışına çıkmadan her gün spor salonuna gitmeye çalışıyorum. Fakat kafama takılan şeyler var. Her gün gitmek kaslara zarar verir mi ? Arada gitmeyip dinlenmek gerekir mi ? Eğer gerekirse kaç gün gidip kaç gün gitmemek gerekir ?
    Bu program ile kas yapabilir miyim ? Eğer body'e falan geçmek gerekiyorsa ne zaman geçmeliyim ?
    Beslenme konusunda da kafam karışık
    Sabah kahvaltıda genellikle Günaşırı yumurta, lor peyniri-süzme peynir, domates-salatalık, 2 dilim ekmek(Genelde kepekli) ve 2 bardak şekersiz çay tüketirim.
    Öğlen yemek düzenim çok karışık bazen işim olur veya geç kahvaltı ederim bir şey yemem, bazen okulun yemekhanesinde ne çıkarsa yerim, bazen evde ne bulursam onu yerim.
    Akşam ise evde ne yemek olursa onu yerim.
    Onun dışında spordan çıkınca getirdiğim 1 kutu sütü içerim hep. Beslenme düzenim iyi midir? İyi değilse benim açımdan ideal beslenme düzeni nasıl olmalıdır? Bu arada ne bulursam yiyebilirim yemek ayırt etmem

Bahsettiğim tüm konularda önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Waluigi -- 30 Nisan 2012; 16:12:18 >

• güzel konu takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil273563

güzel konu takipteyim

Tavsiye veren olsa bi de daha güzel olacak
  • Yaptığın programı yaklaşık 4 aydır yapıyorum. Tabi benim + larım var. en az 7.5 km koşuyorum. Ağırlıklar biraz fazla. 101 kilodan şu an 76 kiloya düştüm. Göğüs ve karın kaslarım tamam. Boyumda 179 cm ben haftanın 4 günü gidiyorum spora ve 2 saat kalıyorum .en az 2 saat. Hergun gidersen bıkarsın ve kısa süre kalırsın sporda yaz geldi. bu dönem vücut yapmak zor. Kolay gelsin. Ben kıştan bu yana çok yol katettim. Istikrar gösterip yediklerine dikkat edersen o zaman ne istersen olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rendezvouss

Yaptığın programı yaklaşık 4 aydır yapıyorum. Tabi benim + larım var. en az 7.5 km koşuyorum. Ağırlıklar biraz fazla. 101 kilodan şu an 76 kiloya düştüm. Göğüs ve karın kaslarım tamam. Boyumda 179 cm ben haftanın 4 günü gidiyorum spora ve 2 saat kalıyorum .en az 2 saat. Hergun gidersen bıkarsın ve kısa süre kalırsın sporda yaz geldi. bu dönem vücut yapmak zor. Kolay gelsin. Ben kıştan bu yana çok yol katettim. Istikrar gösterip yediklerine dikkat edersen o zaman ne istersen olur..

Ben de başlayalı bir hafta oldu işte. Ben de ilk koşu bandında 20 dk'da 3,5 km yapıyorum, sonra eliptik bisiklette de 20 dk'da epey yol yapmış olmam lazım. Kardiyo açısından sana yakın sayılırım. Ağırlıkları konusuna gelince de hocanın verdiği programa göre hareket ediyorum. Benim de saydığım tüm hareketleri yapmam 2 saatimi alıyor. Her gün gitmesem bile haftanın 5-6 günü gitmeye çalışıyorum. Beslenme konusunda da eskiye göre daha dikkatli davranıyorum. Tabirimde yasak yiyecek diye bir kavram yok her şeyden ölçülü olarak yemeye çalışıyorum. Bir de protein tozu falan alıyor musun ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.