Fitness artık çok pahalı oldu

-
-
aylık nasıl 700 lira yaw yıllık kaç lira?
-
Belediyenin fitness salonuna gidiyorum haftada 6 gun aylik 360 tl, 3 gunluk 250 tl. Varsa öyle yapabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bırakmak zorunda kaldım. Salon + supplementler çok pahalı.
Evde şınav çek kardiyo yap sağlıklı olmak için yeter fitness boş iş bir de üstüne para veriyorsunuz.
neyseki sitemde fitness ve yüzme var haftada 4 gün gidiyom babam ödüyor aidatlarla .dd
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Pandemide eve ağırlık seti almıştım. Hala bana yetiyor. En son salona 100tlye gidiyordum. Yine bi salona başlasammı bi değişiklik olur diye düşünmüstüm ama fiyatı gorunce vazgeçtim.
Ağırlık seti alın arkadaşlar, ayarlanabilir dumbellarla herşeyi yaparsınız.
Wafer master bile pahalı artık, bu durum canımı çok sıkıyor, sakinleşemiyorum. Bir kutusu 70 lira lan!
-
benim enişte baya. kaslı, ciddi antrenman yapar senelerdir. corvid zamanı balkonu kapatıp aletler satın alıp Home Gym yaptı. hâlâ kullanıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
aylık 700 TL çok aşırı uçuk bi paraymış gibi görünse de aslında enflasyona göre normal denebilir.
buradaki asıl sıkıntı genel olarak ülkenin alım gücünün düşmüş olması.
ben zamanında maaşının dörtte biri bedel ödeyerek bir senelik üyelik almıştım oldukça iyi bir salondan. havuz sauna vs herşey vardı. şuanda gene maaşımın dörtte birini öder miyim yıllık üyelik için? ödemem. rakam gözüme uçuk geliyor.
zamanında bir maaş kadar para ödeyip yurt dışından karbon bisiklet getirmiştim. şuanda aynı bisikleti getirmek için deli bi rakam ödemem gerekiyor. şuanda almazdım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 15 Temmuz 2023; 10:29:11 >
peki aynı vücudu koruyabiliyor mu evde?
-
yetiyor diyo da ben pek dikkat etmedim. ama çok kasıyor hatta sponsor falan aldı, sosyal medya hesabı var ufak çaplı da olsa.
bir insanın sevdigi bir seyi yaparken herhangi bir sebeple mutsuz olması insan oldugum için ben elbette beni de uzer hep lakin; şu da unutulmamalidir ki bilemeyiz neyde şer var neyde hayir var....
-
iyi denebilecek spor salonları evet cidden o fiyatlarda seyrediyor, ya aslında şöyle, mahalle arası spor salonlarıyla pahalı spor salonları arasında pek fark yok. aradaki en önemli fark şu ( havuz falan dahil etmiyorum sadece fitness odaklı bakıyorum ) giden kitle. atıyorum aylığı 100 tl olan spor salonuna gidersen, sosyo ekonomik durumu daha düşük insanlarla spor yaparsın, aylığı 1000 tl olana gidersen zenginlerle yaparsın sporunu, ortam biraz daha havadar falan olur ama bunun pek bir önemi yok.
zamanında 6 yıl düzenli bir şekilde vücut geliştirme yaptım, ilk başta bulunduğum şehrin orta seviye denebilecek spor salonuna gittim 1 yıl, daha sonra 4 yıl boyunca en iyi spor salonuna gittim, son 1 yıl ise mahalle arası bir salona gittim ( fiyata karşılaştırması yapacak olursam en iyi spor salonu dediğim yıllık 1500 tlydi, mahalle arası olan yıllık 400 tlydi fiyatlar hala aklımda abartı yok ) üç beş gereksiz alet dışında salonda fark yoktu, ama salona giden kitle inanılmaz farklıydı. yıllığı 1500 tl olan salona istediğim her saat gidebiliyordum çekinmeden, ama ucuz olanda en kimsenin gitmediği saati keşfedip o saatte gidiyordum, çünkü giden kitle cidden hoş değildi.
herkesin kendi zevki ve tercihi ama, şu tavsiyeyi bırakayım. özellikle son zamanlarda gençlerde bu vücut geliştirme olayı çok arttı. eğer vücudunuzdan para kazanmayacaksanız vücut geliştirme yapmayın. yağ oranınızı düşürün, fit kalın üzerine biraz hacim katın en ideali o abicim. sebepleri şu;
- vücut geliştirme gerçekten çok fazla tempo isteyen bir süreç
- maddi açıdan pahalı, hep pahalıydı, 5 yıl önce de herkes ucuz protein kovalıyordu o yüzden eskiye bakıp ne ucuzmuş demesin kimse. alım gücü elbette daha iyiydi o ayrı mevzu.
- ÇOK NANKÖR BİR ŞEY... sen çabala, kas kendini, canın çıksın, iyi bir vücut yap, yemin ediyorum 3 ayda kaybedersin o vücudu. sporu bırak beslenmeyi sal, önce hızlı bir şekilde yağlanırsın, daha sonra hızlı bir şekilde kasların küçülmeye başlar.. evet kas hafızası diye bir şey var da, neyse.
ekleme: arkadaş preworkout fiyatından dem vurmuş ama, tekrarlıyorum işin çok içinde olan biri olarak bırak preworkoutu, asıl kreatin fiyatları ne abi öyle? ahahaha, 50 liraydı la kreatin. 1000 lira olmuş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formw3 -- 15 Temmuz 2023; 23:51:26 >
-
aylık 700 tl nasıl oluyor hocam nereye gidiyorsunuz :D macfit bile 400 tl filan
-
Supplementler cok pahali
Et inanilmaz pahali
Salon hadi dumbell alsan bile lazim degil halledilir de bu supplement ve et fiyatları ile spor yapilmaz
Fitness boş iş hiç bir şeye yaramıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
macfit nasıl 400 yapma etme
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- harem sabiha gökçen arası havaş saatleri
- instagram yanlışlıkla beğenip engellemek
- taksimden esenler otogarına nasıl gidilir
- trambolin boy uzatır mı
- sahibinden dolandirildim paramı nasıl geri alabilirim
- çay emojisi
- prompt mühendisliği nedir
- discord açıldı mı
- sodyum iyon batarya
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X