Şimdi Ara

fişe dokunduk bilgisayar kafayı yedi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk olarak elimizde yedili priz var.prizin düğmesine yanlışlıkla dokundum ve bilgisayar kapandı. güvenli modda başlat seçenekleri çıkıyor ve hiçbiri işe yaramıyor. yardım edin... şimdiden teşekkürler.

• sorunu daha açıklayıcı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım ama büyük ihtimal windows uçmuş
  • bios pilini cıkarın .. bekleyın sıfırlansın ..sonra hdd yi tekrar boot ederek bıosdan cıkın ..deneyin ..olmadı sistemi dos ortamında açın ve fdısk yapın ..

fdısk hakkında netten bılgı bulabılrsınız ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

bios pilini cıkarın .. bekleyın sıfırlansın ..sonra hdd yi tekrar boot ederek bıosdan cıkın ..deneyin ..olmadı sistemi dos ortamında açın ve fdısk yapın ..

wovv bunların tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. biraz daha açabilir misiniz. ilginiz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: potur

sorunu daha açıklayıcı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım ama büyük ihtimal windows uçmuş

bir nevi aniden elektrikler gitti. bilgisayarı açmaya kalktığımda güvenli modda başlat şeçenekleri çıkıyor herhangi birini seçiyorum ve bilgisayar reset atıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan5971

quote:

sorunu daha açıklayıcı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım ama büyük ihtimal windows uçmuş

bir nevi aniden elektrikler gitti. bilgisayarı açmaya kalktığımda güvenli modda başlat şeçenekleri çıkıyor herhangi birini seçiyorum ve bilgisayar reset atıyor.

güvenli modda açılmıyorsa başlangıcda f8 yaparak dos ortamında acıp fdisk yapın ..fdısk anlatım v.s diye arama motoruna yazın nasıl olacagı ve ne işe yaradıgı cıkacakdır ... buradan adım adım tarif baya zor olur ...fdisk genel bir komut mutlaka hakkında bilgi vardır ..arama motoruna sadece yazın ve okuyun ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 25 Eylül 2012; 20:59:27 >

• yanlız bu fdisk hiç iyi bir şeye benzemiyor benim kaybetmem gereken verilerim var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere PC kapanıyor
    4 ay önce açıldı
    VATAN BİLGİSAYAR KAFAYI YEDİ!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

yanlız bu fdisk hiç iyi bir şeye benzemiyor benim kaybetmem gereken verilerim var.

bilgisayar masaüstümü laptopmu hocam masaüstü ise git bi arkadaşına al hdd yanına tak onun bilgisayarına içindekileri al sonra geri gel bas formatı
  • quote:

bios pilini cıkarın .. bekleyın sıfırlansın ..sonra hdd yi tekrar boot ederek bıosdan cıkın ..deneyin ..olmadı sistemi dos ortamında açın ve fdısk yapın ..

fdisk değil chkdisk olacak hocam
  • bilgisayar masaüstü de yani yanlışlık mı var anlamadım çünkü fdisk olayı sıfır hddlere yapılıyormuş galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

quote:

fdisk değil chkdisk olacak hocam

..fdisk nederen cıkmış sahi yaaa... byeler kusura bakmayın arkadaş haklı chekdisk olacak .. gece gece yorgunluğa verin valla .. baya güldüm ..

• quote:

bilgisayar masaüstü de yani yanlışlık mı var anlamadım çünkü fdisk olayı sıfır hddlere yapılıyormuş galiba.

masaüstüyse hdd sök başka bilgisayara tak içindekileri kurtarırsın en garanti yöntem o yok dersen bilgilerin d nin içindeyse eğer c ye bas formatı
  • Bilgisayar açılmıyor diyor arkadaş.. Başka bilgisayara takıp açtığında da aynısı olacak. %90 lık ihtimalle sistem verileri hasar görmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeki Arslan

Bilgisayar açılmıyor diyor arkadaş.. Başka bilgisayara takıp açtığında da aynısı olacak. %90 lık ihtimalle sistem verileri hasar görmüş.

başka bilgisayar derken çalışan bilgisayar dan bahsediyorum ben gitsin bi arkadaşına taksın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zeki Arslan

Bilgisayar açılmıyor diyor arkadaş.. Başka bilgisayara takıp açtığında da aynısı olacak. %90 lık ihtimalle sistem verileri hasar görmüş.

başka bilgisayar derken çalışan bilgisayar dan bahsediyorum ben gitsin bi arkadaşına taksın

Arkadaşımızın bilgisayarı da çalışıyor, donanımsal sorun yok. Sadece sabit diskindeki sistem dosyaları hasar görmüş veya silinmiş. Reset atıyor demiş arkadaş, aynı şekilde bilgisayarı 5-10 kez açsın sonraki açışlarında uyarı çıkacaktır.

Format sorununuzu çözecektir. Yedeklemeniz gereken dosyalar çok büyük boyutlu değilse, format attıktan sonra veri kurtarma programları ile dosyalarınızı alabilirsiniz.

• quote:

ilk olarak elimizde yedili priz var.prizin düğmesine yanlışlıkla dokundum ve bilgisayar kapandı. güvenli modda başlat seçenekleri çıkıyor ve hiçbiri işe yaramıyor. yardım edin... şimdiden teşekkürler.

Güvenli modda açarak sistem geri yükleme yapın eğer açılmıyorsa sitem tamamıyla çökmüştür format atın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

ilk olarak elimizde yedili priz var.prizin düğmesine yanlışlıkla dokundum ve bilgisayar kapandı. güvenli modda başlat seçenekleri çıkıyor ve hiçbiri işe yaramıyor. yardım edin... şimdiden teşekkürler.

Güvenli modda açarak sistem geri yükleme yapın eğer açılmıyorsa sitem tamamıyla çökmüştür format atın

sistem açılmıyor. gerekli dosyalar yaklaşık 50 GB. bu 50 gb Yerel Disk D de Sistemin kurulu olduğu yer C. şimdi ben Cye format atsam zaten benim bilgilerime bir şey olmayacak. benim de düşüncem hdd ömrünü tamamlamış gibi. 6 yıldır kullanıyorum. asıl konu yeni hdd almak değil ama format atmadan kurtulamayacak mıyım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

sistem açılmıyor. gerekli dosyalar yaklaşık 50 GB. bu 50 gb Yerel Disk D de Sistemin kurulu olduğu yer C. şimdi ben Cye format atsam zaten benim bilgilerime bir şey olmayacak. benim de düşüncem hdd ömrünü tamamlamış gibi. 6 yıldır kullanıyorum. asıl konu yeni hdd almak değil ama format atmadan kurtulamayacak mıyım?

madem öle yeni hdd al o zaman formatı yeni aldığın hdd ye at sonra eki hdd takarsın bilgisayara windowsu açarsın atarsın yeni hdd ye

• bu aralar yeni hdd biraz zor. ama format atmayı deneyeceğim. inşallah dosyalarıma bir şey olmaz...laptop var acil değil ama masaüstü de laptoba göre hızlı yani...sorun da burda zaten.
  • sistem onarmayı dene...
    ama verilerin önemliyse ne yap et onları al.. farklı sisteme bağla yada portable xp kullanarak kopyala verilerini..
    onarma ile belki düzelir düzelmez ise format..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.