Şimdi Ara

fiş ısınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
19.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 500 wattlık psulu kasam ve 19 inch monitör (philips 109B6) kullanıyorum yaklaşık 1-2 saat bilgisayarda işim oluyo işlerimi hallettikten sonra bilgisayarımı kapatıp fişi çektiğimde fişin demiri ateş gibi oluyo elimi değdiremeyecek kadar çok ısınıyo farklı bi uzatma kablosu kullandım yine aynı sonucu aldım bu durumu halen çözmüş değilim neden kaynaklandıgınıda bulamadım acaba fazla cereyan mı çekiyor ?

• Belki taktığın prizde bir sorun vardır, tam oturmayınca veya sıkıca oturmayınca ısınma yapabilir. Bunu anlamak için ilk önce başka bir prize takarak dene doğru ise prizi değiştir. Eger orada da aynı sorun devam ediyor ise güç kaynağından başlayarak aramaya başla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 18 Mart 2012; 20:43:36 >
  • o fişte benim masa lambamda baglı bilgisayar açık olmadıgı günlerde sadece masa lambamı yakıyorum aradan 1-2 saat sonra kapattıgımda fişte ısı olmuyor sanırım ya monitörden ya da bilgisayar kasasından olabileceğini düşünüyorum ama sorunu bi türlü çözmüş değilim farklı farklı prizler denedim yinede ısınıyo 2sinden biri çok çekiyo
  • prize baktım babamda söküp baya baktı ama prizde bi sıkıntı yok diğer farklı prizlerede takıp denedim yine ısınıyo uzatma kablosundada sorun olacagını sanmıyorum 500 wattlık psu çok elektrik çekebilir mi
  • O zaman 2 yol kalıyor pc'yi açtıktan sonra monitörü kapatıp, monitörün fişini çek biraz bekle bak bakalım yine ısınıyor mu? Ayrıca bir anormallik var mı diye psu girişini de kontrol et.
  • Sonuçta monitörle beraber bi bilgisayar(telefondan girdiğim için yanlis yazabiliyor meret) elektrik sobası kadar elektrik çeker bu size tavsiyem piyasada satılan ara kablolar değilde bi elektrikçide 3x2,5 kablodan istediğiniz uzunlukta bi ara kablo yaptırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezeli -- 19 Mart 2012; 13:03:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mezeli

Sonuçta monitörler beraber bi elektrik sobası kadar elektrik çeker bu size tavsiyem piyasada satılan ara kablolar değilde bi elektrikçide 3x2,5 kablodan istediğiniz uzunlukta bi ara kablo yaptırın

Biraz fazla abartılı olmadı mı? Bilgisayarı saymaz isek bir lcd monitör en fazla 40-50 watt güç harcar, Crt monitörler ise taş çatlasa 100 watt'ı zor geçer. Sistem bileşenlerini bilmemek le birlikte bilgisayar da 500 watt harcadığını var sayarsak, elektrik sobasıdan epey az çeker. Elektrik sobalarında en düşük ısı ayarı 1000 Watt'tan başlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ups şarj olmuyor...
    17 yıl önce açıldı
    Elektrik Voltaj Düşmesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

quote:

Orijinalden alıntı: mezeli

Sonuçta monitörler beraber bi elektrik sobası kadar elektrik çeker bu size tavsiyem piyasada satılan ara kablolar değilde bi elektrikçide 3x2,5 kablodan istediğiniz uzunlukta bi ara kablo yaptırın

Biraz fazla abartılı olmadı mı? Bilgisayarı saymaz isek bir lcd monitör en fazla 40-50 watt güç harcar, Crt monitörler ise taş çatlasa 100 watt'ı zor geçer. Sistem bileşenlerini bilmemek le birlikte bilgisayar da 500 watt harcadığını var sayarsak, elektrik sobasıdan epey az çeker. Elektrik sobalarında en düşük ısı ayarı 1000 Watt'tan başlar.

güzel kardeşim sonuçta aç kitabı 500w 600w 1000w farketmez bu güçler için önerilen kablo kesiti 3x2,5 tur ayrintiya girmenin bi anlamı varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezeli -- 19 Mart 2012; 13:04:12 >

• uzatmanın ucunda he ne takılıysa aşırı fazla güç tüketiyor.. bu güç fişi aşıyor...
    mezeli nin dediği gibi.. kendiniz kaliteli bir kablo yaptırın öyle deneyin....
  • anladım arkadaşlar çok teşekkür ederim sorunu en kısa zamanda çözmeye çalışacağım
  • eger varsa yada ondunc bulabilirsen bir olcu aleti bulup o cihazlarin toplam cektigi amperi olcmeni tavsiye ederim eger prizde birsey yok ise (ama sen genede yenisi ile degistir ) bir prizin isinmasi icin en az 2500 watt cekmen lazim bu da pek mantikli gelmiyor
  • bina eski ise mecvut elektrik tesisatının yetersiz olmasından da olur bu gibi ısınma problemleri.

Yani sigorta kutusundan gelip, duvar içinden prize bağlanan tesisat. Bu kablo ince ise direnç oluşturup ısınır ve aynı şekilde ısıyı prize aktarır.

Kolay gelsin.
  • Ayrıca kullanmış oldugun arakablo çok uzunsa ve fazlalık payını rulo halinde tutuyorsan buda bobin etkisi yapıp extra güç tüketir mümkün mertebe fiş ile bilgisayar arasındaki kablo mesafesini düşük tutmaya calisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mezeli -- 20 Mart 2012; 8:19:41 >
  • evet bina çok eski ve dediğiniz gibi duvar için kablo geçiyo...

bilgisayar ile priz arası ortalama 5 metre ve uzatma kablomda hemen hemen 5-6 metre civarında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.