Bildirim
Firmware Update Nasıl Yapılır?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
arkadaşlar genelde Frimware güncelleşme nedir.?bilgis olan bir yazarsa belki ondan yola çıkarak bir şey yapabilriz -
firmware aygıt yazılımıdır, bios gibi...aygıttaki çiplerin içindeki yazılım yani..normalde kime onların varlığından bile haberdar olnaz..cd/dvd aygıtları, ses kartları, ethernet kartları, modemler gibi örnekler çoğaltılabilir...Sanırım size laptopun biosu unu güncelle demek istemişler ama neden..Sorunmu var ??
Bios update yada firmware update windows kurmak gibi olağan bir iş değildir sorun yoksa yada çok ciddi yenilikler getirmeyecekse yapılmaz.. -
quote:
Orjinalden alıntı: clarion
firmware aygıt yazılımıdır, bios gibi...aygıttaki çiplerin içindeki yazılım yani..normalde kime onların varlığından bile haberdar olnaz..cd/dvd aygıtları, ses kartları, ethernet kartları, modemler gibi örnekler çoğaltılabilir...Sanırım size laptopun biosu unu güncelle demek istemişler ama neden..Sorunmu var ??
Bios update yada firmware update windows kurmak gibi olağan bir iş değildir sorun yoksa yada çok ciddi yenilikler getirmeyecekse yapılmaz..
benim dvd rw orijinal cdler hariç diğer cd-leri okumuyor.anlayacağınız bilgisayrda yazdırılan her hangi bir cd yi okumuyor -
dvd temizleme kitlerinden filan alın kirlenmiş olabilir..firmware güncellemesi en son çare..zaten doğru firmware i bulabilirmiyiz orası muamma..bulsak bile çare olurmu apayrı bir konu -
Laptop'un üzerindeki CD-RW/DVD-ROM sürücünün markası neydi bilmiyorum ama benzeri bir sorun için çözüm ararken ODD Firmware LiveUpdate indirmiştim. "SAMSUNG\FW LiveUpdate\FWManager.exe" çalışıyor ve SAMSUNG marka olan CD-RW/DVD-RW'min uygun driverlerini indirip otamatik kuruyor.
CD-RW/DVD-ROM markası ve modeline göre bu yollar farklı olabilir. Marka ve modelini öğrenmek için;
<<< Everest Free Edition >>> <<< Update 2008 >>>
donanımhaber forum
<<< Everest Free Edition >>> Update 2009 » Sayfa 1 - 3http://forum.donanimhaber.com/m_22393337/mpage_1/key_//tm.htm#22393337
-
quote:
Orjinalden alıntı: nihat35nihat
Laptop'un üzerindeki CD-RW/DVD-ROM sürücünün markası neydi bilmiyorum ama benzeri bir sorun için çözüm ararken ODD Firmware LiveUpdate indirmiştim. "SAMSUNG\FW LiveUpdate\FWManager.exe" çalışıyor ve SAMSUNG marka olan CD-RW/DVD-RW'min uygun driverlerini indirip otamatik kuruyor.
CD-RW/DVD-ROM markası ve modeline göre bu yollar farklı olabilir. Marka ve modelini öğrenmek için;
<<< Everest Free Edition >>> <<< Update 2008 >>>
http://forum.donanimhaber.com/m_22393337/mpage_1/key_//tm.htm#22393337
kardeş benim pc toshiba L10 öğretmenelr kompanyasındanaygıt sürücüsünde dvd cd rwnin markası"Bilgisayar
İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Home Edition
OS Servis Paketi Service Pack 2
Internet Explorer 6.0.2900.2180
Bilgisayar Adı CEYHUN
Kullanıcı Adı ceyhunun
Oturum Etki Alanı CEYHUN
Anakart
CPU Türü Mobile Unknown, 1233 MHz (12 x 103)
Anakart Adı TOSHIBA Satellite L10
Anakart Çipseti Intel Montara-GM+ i855GME
Sistem Belleği 752 MB (DDR SDRAM)
BIOS Türü Phoenix (05/11/06)
Görüntü Birimi
Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) 82852/82855 GM/GME Graphics Controller (64 MB)
Görüntü Bağdaştırıcısı Intel(R) 82852/82855 GM/GME Graphics Controller (64 MB)
3D-Hızlandırıcı Intel Extreme Graphics 2
Monitör Tak ve Kullan Monitör [NoDB]
Monitör Tak ve Kullan Monitör [NoDB]
Çokluortam
Ses Bağdaştırıcı Intel 82801DB(M) ICH4(-M) - AC'97 Audio Controller [B-1]
Depolama
Disk Sürücüsü TOSHIBA MK4025GAS
Optik Sürücü TSSTcorp CDW/DVD TS-L462A
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarih1313 -- 8 Nisan 2008; 0:38:10 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: clarion
Bios update yada firmware update windows kurmak gibi olağan bir iş değildir sorun yoksa yada çok ciddi yenilikler getirmeyecekse yapılmaz..
Clarion,
firmware update yapmasını ben söyledim kardeşim.Bildiğin dvd combo ya update yap demiştim.
Toshibanın sitesinde
http://support.toshiba-tro.de/tools/Satellite/sl10/win-xp/dvd-ram/dvdram-sl10-xp-3100-en.zip
adresinde DVD-RAM driver diye geçen bir dosya var.
Dosyayı indirdim,içinde resimdeki dosyalar var.
Bundan sonra ne yapması gerektiğini ben de bilmiyorum.Bilen varsa yardımcı olsunlar lütfen
-
@mesuthaksoy benim yazdıklarımdan sonra cd ve dvd okumakta güçlük çektiğini yazmış arkadaş...Ama dediğin doğru tabii
Basit bir lens kirlenmeside olabilir problem, bu yüzden temizlik kitleri ile temizlemeyi denemeyi birkez daha öneriyorum...
firmware güncelleme ile herzaman olmasada optik aygıtların daha iyi okuması sağlanabilir..bu konu hakkında nette bulduğum bir yorum şöyle
"CD ve DVD sürücüler ve daha da ender olsa da sabit diskler için hazırlanan güncellenmiş firmware dosyalarını çalıştırmak daha da kolaydır. Yeni bir firmware bazen CD veya DVD yazıcıya okuyamadığı diskleri okumak gibi yetenekler sağlayabilir. Yalnız bu yenilikler, donanımın yetenekleriyle bağlantılıdır. Basit bir firmware güncellemesi ile donanımdan mucizevi bir gelişme beklenemez. Genellikle, örneğin çıkarma düğmesine daha çabuk yanıt verme gibi küçük gelişmeler elde edilebilir. Sabit disklerde de, bazen performans sorununa yol açan hatalar giderilmekte, bazen veri güvenlik testleri gibi özellikler yenilenmektedir.
Disk sürücüleri güncellerken dikkat edilmesi gereken doğru firmware dosyasının indirilmesidir. Benzer model isimleriyle yakın özellikte pek çok sürücü piyasaya sürülmektedir. DVD ve CD sürücülerde rakam değişiklikleri gözden kaçmakta, ya da sabit disklerde kapasite farkı atlanmaktadır. Doğru dosya indirilip çalıştırılınca, önce donanımı seçmeniz istenebilir. Eğer bu bir CD veya DVD sürücü ise, içinin boş olması tercih edilir. Ardından güncelleme programının düzgün çalışması ve bitmeden kapatılmaması gerekir"
arkadaşın sorununa gelince; verdiğin linkteki programlar DVD-RAM disk lere yazma koruması ekleme yada diskin file system i değiştirmek için araçlar içeriyor..ancak toshiba sürücüm olmadığı için ayrıntılı olarak inceleyemedim..
@tarih1313, ben kendi CD-RW sürücümün firmware ini güncellemeiştim 16x hızlı LG marka eski bir sürücü..Zaten eski olduğu için bu riski göze aldım, hemde öğrenmiş olurum dedim
bu işi DOS ortamında yapmıştım; bin uzantılı bir firmware dosyası, bunu yazacak exe uzantılı flash programı gerekli..
mesala " a:>\ guncelle.exe -f -s yenifirmware.bin" gibi bir komutla güncelleniyordu, ancak bu bahsettiğim !!! doğru !!! dosyaları ve f s gibi parametreleri bilmek gerekli..
tabi son zamanlarda bu işi windowstan yapan yazılımlarda mevcut ama toshibanın böyle bir hizmeti varmı bilmiyorum..
Ve tekrar uyarıyorum..bu işin hatalı yapılması CD-DVD aygıtının kullanılmaz hale gelmesine neden olabilir..Eğer sorunun lens kirliliğinden kaynaklanmadığından eminseniz bu işe girişin
Bu arada şahsen size şu firmware i kullanıp bi bakın diyecek kadar sorumluluk alamam..Çünkü bu tarz aygıtlar çok çeşitli, anakart lar gibi kolayca ayırt etmek zor..DVD sürücüyü laptoptan çıkarıp etiketindeki seri numarasına birebir örtüşen dosyaları bulmak lazım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 8 Nisan 2008; 13:15:18 >
-
img221.imagevenue.com
ImageVenue.com - 65196_resims_123_529lo.JPGhttp://img221.imagevenue.com/img.php?image=65196_resims_123_529lo.JPG
dvd yazarken 3-4 dvd de bu hatayı alıyorum ne yapmam gerekiyor?
normal dvd leri okuyor ide vs. fln diyordu fakat benim hard dik sata ne
yapmam gerekiyor??
normal yazarkende bu hatayı alıyorum
img5.imagevenue.com
ImageVenue.com - 65997_sorun_123_700lo.JPGhttp://img5.imagevenue.com/img.php?image=65997_sorun_123_700lo.JPG
ayrıca cd yazarkende normal
bu şekilde neroda crc hatası veriyor normal yazarken koopyalarken hatayla karşılaştı diyor everest
firmware ile firmware indirip kurdum hala aynı hatayı veriyor sorun nedir acaba?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X