Şimdi Ara

Firefox'u nasıl UÇURULUR !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarın harddisk hızından sıkılan SSD alacak meblayı ortaya koyamayan arkadaşlar için pratik AMA ÇOK ETKİLİ bir program önereceğim
    İstediğiniz programı hızlandırmak için değil tabiri caizse UÇURMAK İÇİN !!

Biliyorsunuz bilgisayarımızda depo olarak en hızlı bilgi işleyen birim RAM ler. Günümüzde de ramlar baya bir ucuzladı. Bakıyorum en az 4 gb ram bazı arkadaşlar da 6 yada 9 gb ram var.
    Peki bu ramlari hardisk gibi kullanabilsek olmaz mı.Tabiki mümkün.Bu yeni bir şey değil büyük ihtimal defalarca duymuşsunuzdur. Ama ben size bunu en azından gün içinde en çok kullandığımız programları nasıl hızlandırabileceğinizi göstereceğim. ÜSTELİK DERTSİZ VE RİSKSİZ !!!!!!!

Benim seçtiğim program firefox.Nedeni ise en sık kullandığım program olması.Büyük ihtimalle çoğumuzunda öyledir.

Şimdi bu konuda bize yardımcı olcak programa gelelim :
    DATARAM RAMDİSK
    BURADAN İNDİRİN

Bu program 4 gb ta kadar ücret istemiyor.Yani raminizin 4 gb ta kadar başka bir harddisk olarak sisteme tanıtabilirsiniz.Benim sistem 4 gb. 1 gb yeteceği için firefox için 1 gb tını ayırdım.G: diye bir harddisk olarak ortaya çıkardı.

Program ayarlarından:
    1.setting size : 1000 mb yaptım .Windows boot sector seçin.İSterseniz fat 32 yada unformated deyip bilgisayarımdan ntfs olrak formatlayın.Ben fat32 yaptım.
    2.load and save bölümünde : load disk image at start up seçili olsun.Altta bu hardiskteki verilerin c: de RAMdisk.img klasörüne atılacağı seçiliyor.Istersen adresi değiştir.
    3.create temp director seçili olsun
    4.save disk image on shut down seçili olsun
    5.auto save 300 saniyede kalsın.( SSdhardisk sahipleri kısaltabilir süreyi)
    6.start ram disk deyin.

Gördüğünüz gibi bilgisayarım menünde bir disk belirdi. Bu disk arkadaşlar RAM hızınıza göre saniyede
    3 -4 gb ta kadar veri yazabilir, okuyabilir.

ŞİMDİ GELELİM FİREFOXU KURMAYA BURAYA.
    Firefoxu oraya kursanız da biliyorsunuz çoğu dosyasını c: ye hardiske attığı için hız olarak bir şey kazanmazsınız.
    AMA NETTEN FİREFOX PORTABLE İNDİRİRSENİZ OLAY DEĞİŞİR.Çünkü kople ramdiske yüklenir
    BURDAN İNDİRİN

Tek sorun bunun ingilizce olması.Türkçe yaması da burada :
    BURDAN İNDİRİN

Geri kaldı eski firefox daki eklentiler sık kullanılanlar nasıl oraya taşıyacaksınız.O kadar şeyi kurmak uzun iş.Onunda kolayı var.

Bu iş için mozbackup programı eşsiz.Çünkü tamamen sıralamalara kadar birebir eski firefoxunuzu geri getiriyor.HİÇBİR DEĞİŞİKLİK OLMADAN.
    MOZBACKUP BURADAN İNDİR

Akıllardaki soru işareti şu olcaktır.elektrik gidince ramdisk sıfırlanacak yada bilgisayarı tam kapatınca (uyku modu değil orda silinmez) ram disk içeriği tam silinecek.O zaman anlamı ne.(biliyorsunuz RAM lere elektrik gitmezse içerikleri sıfırlanır)
    Yukarıda tanıttığım program o işin risklerini ortadan kaldırıyor.300 saniyede bir ram diskinizi hardiske yazıyor. ki siz bunu anlamıyorsunuz.Zaten harddiski kullanmıyorsunuz o anda.Hele benim gibi SSD HARDSİSK kullanıyorsanız zaten ruhunuz duymaz.
    Program ayrıyaten bilgisayar kapanıncada son kez daha ram diski c: ye image olrak tekrar atıyor.Üstelik Bilgisayarı açın ca aynı verileri geri yüklüyor. Zahmetsiz.HIZLI.
    Yüklemesi çok hızlı açılışta öyle çok beklemiyorsunuz.SSD sahipleri zaten anlamazlar.

GELELİM SONUCA : HIZLANMIŞ DEMİYORUM UÇUŞA GEÇMİŞ BİR FİREFOXLA KARŞILAŞACAKSINIZ.

Bu olayı istediğiniz başka programla da deneyebilrsiniz.Zevkinize ve RAM miktarınıza bakar.

BİR TEST YAPAYIM DEDİM İŞTE ATTO HARDDİSK TEST SONUCUM SANİYEDE 3.5 GB VERİ İŞLEMİŞ

İnternet hızınızın önemide var tabi.

BUNDAN SONRA KİMSE FİREFOXUM YAVAŞ DEMESİN.ÇÜNKÜ DÜNYADA SİZİ DAHA DA HIZLANDIRABİLECEK TEKNOLOJİ YOK.

EN HIZLI SSD DEN BİLE 10 KAT HIZLI !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 19 Kasım 2010; 17:35:20 >

• Bilgisayar her açılışta Ramdiskteki bilgiler kapandığında silindiği için hdd den dosyaları geri çekecek. Dolayısı ile zaten başlangıçta firefox en baştan hdd'den yüklenmiş olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resident

Bilgisayar her açılışta Ramdiskteki bilgiler kapandığında silindiği için hdd den dosyaları geri çekecek. Dolayısı ile zaten başlangıçta firefox en baştan hdd'den yüklenmiş olacak.

Bilgiyi çeken ramdisk programı.Açılır açılmaz çekiyor.Sen anlamıyorsun.Herhangi bir uyarı yok.Şöyle söyleyim.Bilgisayar açılıyor.Hemen firefoxu tıklıyorum o anda açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 19 Kasım 2010; 18:13:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teacher

quote:

Orijinalden alıntı: Resident

Bilgisayar her açılışta Ramdiskteki bilgiler kapandığında silindiği için hdd den dosyaları geri çekecek. Dolayısı ile zaten başlangıçta firefox en baştan hdd'den yüklenmiş olacak.

Bilgiyi çeken ramdisk programı.Açılır açılmaz çekiyor.Sen anlamıyorsun.Herhangi bir uyarı yok.Şöyle söyleyim.Bilgisayar açılıyor.Hemen firefoxu tıklıyorum o anda açılıyor.

HDD den yüklenmesin diye uğraşıp PC açılırken hdd den yüklenmesini sağlamış oluyorsun. Zaten firefox birkez açılınca ramden çalışıyor. Açılışı uzatmaya gerek yok

• Anlatamadım herhalde. AÇILIŞ UZAMIYOR. Açılış bir saniye fark etmedi bende
    Hadi diyelim uzadı açılış 10 saniye kadar.Saatlerce nette dolaşıyorsun.DEĞMEZMİ ! Bence hesabınızı iyi yapın.

Firefox tabiki rami kullanır işlem yaparken ama nette gezinirken geçici internet dosyalarını harddiske kaydeder yada sürekli ordan dosya arar. Dolayısıyla sürekli hardiski kullanır.

Örneğin internet explorer in geçici internet dosyalarının saklandığı klasörün yerini değiştirebiliyorsun.Bunu direkt ramdiske atarsan zaten performansı göreceksin.BU ZATEN BİLİNEN VE SENELERCE YAPILAN BBİR UYGULAMA.

Ama benim gösterdiğim program riski ve zahmeti kaldırıyor aradan.Şöyle söyleyin SSD hardiskten sonra firefox hızlandı bende.Ama bu şekilde onuda katladı. FARKI GÖRMEK İSTEYEN DENESİN

• Peki HDD yi ram gibi gösterebilir miyiz ? Teorik olarak olabilir gibi duruyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teacher

Anlatamadım herhalde. AÇILIŞ UZAMIYOR. Açılış bir saniye fark etmedi bende
    Hadi diyelim uzadı açılış 10 saniye kadar.Saatlerce nette dolaşıyorsun.DEĞMEZMİ ! Bence hesabınızı iyi yapın.

Firefox tabiki rami kullanır işlem yaparken ama nette gezinirken geçici internet dosyalarını harddiske kaydeder yada sürekli ordan dosya arar. Dolayısıyla sürekli hardiski kullanır.

Örneğin internet explorer in geçici internet dosyalarının saklandığı klasörün yerini değiştirebiliyorsun.Bunu direkt ramdiske atarsan zaten performansı göreceksin.BU ZATEN BİLİNEN VE SENELERCE YAPILAN BBİR UYGULAMA.

Ama benim gösterdiğim program riski ve zahmeti kaldırıyor aradan.Şöyle söyleyin SSD hardiskten sonra firefox hızlandı bende.Ama bu şekilde onuda katladı. FARKI GÖRMEK İSTEYEN DENESİN

Tamamdır, ben sadece ilk yüklenmesi Firefox için uzun sürüyor onu kısaltmak için yazdın sandım. Eğer normal kullanımdaki hdd işlemlerini azaltmak içinse tabi ki hızlı olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dorhug

Peki HDD yi ram gibi gösterebilir miyiz ? Teorik olarak olabilir gibi duruyor

Kolay hocam .Sanal disk ayarlarını 100 gb yap.Sisteme 256 mb ram tak .Harddiski ram yapar o .
    Sonrada saçını başını yolmaya başlarsın hızdan dolayı
  • bende seni arıodum hocam.. bende bu programı kullancam fakat chrome kullanıyorum onun ayarları hakkında bilgi vr mı yoksa chrome görünümlü firefox kullancaz artık:=))... ayrıca ramdiske msn, icq, winamp, vlc player vb.. programları kursak faydası olr mu...
  • program ve anlatım icin tskelr.

burdaki anlatıma gore harfi harfine uyguladıgım halde ben verim alamadım.hatta azda olsa yavaslık hissettim.

2gb 1,6 işlemcili netbookda kullanmak için ve vaad edilen hızı duyunca hemen denedim.
    kurulumda falan sıkıntım olmadı,program ayarlarından hdd nin miktarını belirleyecegimiz yere bende toplam 2 gb ram oldugu için 1470mb gibi bi rakam önerdi.ben kasar diye 750mb yaptım.

portable ve normal ff kurarak denedim acılıs suresi kesinlikle daha yavasladı ve sörf yaparkende hic bi fark etmedi.ayrıca 750 mb olusturdugum hdd nin icinde dosyaları kopyala yapıstır yaptım max görebildigim hız 30mb gibi bişeydi.

birde şu dikkatimi cekti,madem hdd olarak rami kullanıyor neden ff de youtube vs flashı bol olan sitelerde gezerken laptopun hdd ısıgıgı aynı sekilde yanıp sonuyor.

keske bu işlem tüm tarayıcılarda default olarak hazır gelse.yani tarayıcı hdd ye degil de ramin içine kurulsa..

• -Tamamen gereksiz.
    -Herkeste genelde SATA var SSD yok, şuan ki para farkı için SSD zaten gereksiz.
    -Virüs tehlikesi var.
    -Her 300snde gereksiz işlemci ve ram kullanımı.
    -Açılışta ön yüklemelerde gereksiz bekleme.

Bu kadar strese, 2snde açılmasını beklerim daha iyi.

Ram leri sabitdisk olarak sadece test amaçlı kullanın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Aralık 2010; 11:41:36 >
  • tamamen gereksiz denmez bence.. en kötü sanal belleği ramdiske yönlendirmek bile performansta artış sağlar... ayrıntılı bi anlatım vr.. burda başka bi program anlatılmış ama dataram ramdisk ücretsiz

http://www.ahmetsoyarslan.com/yazi.php?yazi=138&baslangic=1#yorumlar

Windows Sanal Belleğini %1500 Hızlandırın!
    Yeterince sistem belleğine sahipseniz sanal bellek dosyasını RAM üzerine taşıyabilirsiniz.

Sanal Bellek Nedir?

Sanal bellek, Windows'un RAM üzerinde o anda işletilmeyen verileri depoladığı bir sabit disk dosyasıdır. Sabit disk üzerinden çalıştığı için oldukça yavaş olan sanal belleğin kullanım amacı düşük sistem belleğine sahip bilgisayardan tam performanslı olmasa da büyük bellek ihtiyacı olan uygualamarını çalıştırmasını sağlamaktır. Bir örnek verecek durumu açıklayalım.

Sistemimizde 256 MB RAM bellek bulunduğunu düşünelim. Normal şartlarda 512 MB bellek ihtiyacı olan bir uygulamanın hata verip çalışmaması gerekir. Bu noktada sabit disk üzerinde oluşturulmuş sanal bellek devreye giriyor. Çalışacak uygulamanın hemen işletilecek bölümü RAM belleğe, kalan bölümü de sanal belleğe yazılıyor. Bu sırada RAM üzerinde o anda kullanılmayan, gereksinim duyulmayan veriler de sanal belleğe gönderiliyor. Böylelikle RAM üzerinde boş alan da elde ediliyor. Uygulamanın işletilen bölümü ile bekleyen bölümü RAM bellek ile sanal bellek arasında sürekli takas ediliyor. Örneğin bir oyunda yeni bir haritaya geçtiğinizde eski harita sanal belleğe gönderilirken yeni harita RAM'de konumlanacaktır.

Sanal Bellek Gerekli Mi?

Düşük belleğe sahip bir bilgisayarda büyük bellek ihtiyacı olan uygulamaları (Photoshop vs.) çalıştırmak istiyorsanız kesinlikle gerekli.

Sanal Bellek Dosyası Nerede Saklanıyor?

Genellikle Windows'u yüklediğiniz sürücünün kök dizininde pagefile.sys dosyasında saklanıyor. Bu dosya sistem tarafından kilitli olup açılamaz ve silinemez.

Önerilen Sanal Bellek Boyutu Nedir?

Alt sınır 2 MB olsa da önerilen en düşük boyut sahip olduğunuz RAM belleğin 1.5 katı, en yüksek boyut ise 3 katı olacak şekilde ayarlayabilirsiniz.

Sanal Belleği Nasıl Hızlandırabilirim?

Eğer birden fazla fiziksel diske sahipseniz sanal bellek dosyasını Windows'un kurulu olmadığı disk üzerinde oluşturun. Sanal bellek dosyası parçalanmaya uğradıysa Disk Birleştiricisi yazılımlarını kullanarak dosyayı birleştirin.

Sanal Belleği RAM'da Konumlandırmak:

Eğer sisteminizde 3 GB ve üzeri RAM varsa ve Windows boş bellek alanını kullanmak yerine hala sanal bellek dosyasını şişiriyorsa bu dosyayı RAM üzerine alabilirsiniz. Böylelikle sabit disk üzerinde sürekli yapılan okuma yazma işlemlerinden de kurtularak performans artışı sağlayabilirsiniz.

4 GB'lık RAM belleğimin %40'ı boş fakat Windows hala sanal belleği dolduruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 30 Kasım 2010; 15:54:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: carloska

Diyelim ~4gB ram var, sanal belleği kapat o zaman ya da uygun ayarını yap.
    Windows bu sefer rami kullanacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.