x (formerly twitter) ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) on X https://x.com/haskologlu/status/1823729922608914441A Haber'in 'Fırat Çakıroğlu'nun katilini fonlayan ve 3 Milyon dolara vekillik satın aldı' dediği Milletvekili, bugün AK Parti'ye geçti. Parti rozetini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı. |
Fırat Çakıroğlu’nun PKK’lı katiline burs verdiği iddia edilen vekil AKP'ye katıldı
-
-
İngilizcede “ it’s just business “ diye güzel bir söz vardır AKP’ye cuk diye oturuyor. Türkçesi “ sadece iş, yani işimize bakıyoruz “ olarak diye de çevirilebilir. AKP bu işi ticarete dökmüş artık. O partideki hiçbir vekilin milletle alakası yok..vekil de değiller..tayyibin çantasını filan taşıyan, ilkesi, kutsalı falan olmayan tipler. Nerede menfaat varsa bunlar oradalar.
Yani böyle sıkıntılı bir profilin AKP’ye katılmış olması hiç sürpriz değil. Apo dışarda olsaydı emin ol DEM’de değil AKP’de siyaset yapıyor olurdu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 14 Ağustos 2024; 22:30:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıkçası belediye neysede Milletvekillerinin seçildikten sonra parti değiştirmeleri bana yanlış geliyor.
Buna kanuni bir düzenleme gelmeli. Milletvekili adayı olamayanlar kızıp başka partiye geçiyor oradan aday oluyor. Seçilince tekrar başka partiye geçiyor flan bu işlere düzenleme gelmeli bence. Bir vekil yaa partisinden istifa ederse bağımsız kalacak yada atıyorum 2 yıl hiç bir partiye geçememe şartı flan gelmeli.
Bu Seyithan İzsiz'in geçmişine bakıyorum 2003 yılından beri AKP bünyesinde normalde. Sonra CHP'den milletvekili aday adayı oluyor yapmıyorlar. Sonra gidiyor İYİ partiden aday oluyor yüklü bağış yaptığı ve para ile vekil olduğu iddiaları var. Devamında bakyorsun AKP'ye geçmiş ve yuvama geri döndüm diyor :D Tamam muhalefet bir gol ama böyle hareketlere gerek yok bence. AKP listesinden giremeyen adamı muhalefetten sokup tekrar AKP'ye kazandırmak gibi bir şey olmuş bu...
Muhalefet sırf zengin diye veya sırf eski AKP'li diye herkesi vekil yapmasa keşke.
-
partisinden istifa edip, diğer partiye geçen vekilin vekilliği düşürülecek, bu kadar basit. lafı hiç gevelemeye, uzatöaya gerek yok. ben chp'ye oy vereceğim, o da istifa edip sonra gidecek mhp'ye. vatandaşın oyuna hakarettir bu. bunu yapan, buna izin veren, bunu kabul edenin de benim gözümde değeri yoktur. vatandaştan oy alan ve bu şekilde davranan vekillerin bu tutumunu önlemek için aslında, süreyi tekrar değerlendirmeleri lazım. beş yıl uzun bir süre. parti değiştiren bir milletvekiline, ben neden beş yıl sabredeceğim?
belki de amerikadaki gibi iki partili siyasal sistem düşünülmeli. görünürde iki partili bir sistem gibi ama aslında öyle değil. parti kavramını kaldırmak lazım. her parti, ikili parti sistem üzerinde örgütlenecek ve yine aynı şekilde yasalara bağlı kalacak. sonuç olarak da hiç kimse a partisini, b partisini bilmem ne c partisini diline dolamayacak. iki partili sitem için şöyle bir yazı denk geldi, paylaşayım. linkte yazıyor gerçi ama yazmadan edemeyeceğim. spoiler: amerikadaki demokratların sembolü, "eşek" miş..
www.gunceltarih.orgABD: İki Partili Siyasal Sistemin Tarihi Üzerinehttp://www.gunceltarih.org/2013/07/abd-iki-partili-siyasal-sistemin-tarihi.html
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İngilizcede “ it’s just business “ diye güzel bir söz vardır AKP’ye cuk diye oturuyor. Türkçesi “ sadece iş, yani işimize bakıyoruz “ olarak diye de çevirilebilir. AKP bu işi ticarete dökmüş artık. O partideki hiçbir vekilin milletle alakası yok..vekil de değiller..tayyibin çantasını filan taşıyan, ilkesi, kutsalı falan olmayan tipler. Nerede menfaat varsa bunlar oradalar.
Yani böyle sıkıntılı bir profilin AKP’ye katılmış olması hiç sürpriz değil. Apo dışarda olsaydı emin ol DEM’de değil AKP’de siyaset yapıyor olurdu |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X