Şimdi Ara

FİORİNOMU & BİPPER Mİ & NEMO MU? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
15.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sadece Emoticon(Fiorino) modelde 3. cam var diğerlerinde en arka kapalı, fiat o kasayı paylaşmadı diğer firmalarla.
    Fiorinoda multijet motor var, bu sınıfta alternatif kabul etmeyecek bir motor seçeneğiyle diğerlerini anında elemek mümkün.

    birazda binek amaçlı binmek için sormuşsunuz, fiorino daha makyaj kaldırır(emoticon) bir model diğerlerine göre.
    bir de fiorinolar sınıfında liderlik için üretilmiş araçlardır, fiat hafif ticaride çok önemli bir marka biliyorsunuz, diğer firmaların şaseyi paylaşmasının sebebi bu zaten, "bu segmentte aracımız var mı? var!" demek için, öyle liderlik, yüksek pazar payı falan beklentileri yok.

    Fiat'ın en iyi olduğu segmentte başka marka almak şaşırmak olur : )
  • bu fiorinolara 1.6 multijet 120 ps koyarlarsa alırım bir tane + chip ama koymuyorlar işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAİM. -- 1 Temmuz 2009; 16:44:50 >
  • Binek araç gibi rahat kullanabilirsin. Yol tutuşu düz otoban ve asfalt yollara göre gayet başarılı. Ara sıra direksiyonun başına geçip kullanıyorum, keyif veren bir kasa yapısı var, oturaklı ve bence Doblò'dan çok daha iyi ve kaliteli bir imalat tarzı var.

    quote:

    Orjinalden alıntı: herby

    Arkadaşlar bende bu aralar kendi arabamı satıp fiorino alsammı diyorum ama yol tutuş konusunda endişelerim var.. Kullanan arkadaşlar yol tutuşu hakkında bilgi verebilirlermi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Taner Göde

    Binek araç gibi rahat kullanabilirsin. Yol tutuşu düz otoban ve asfalt yollara göre gayet başarılı. Ara sıra direksiyonun başına geçip kullanıyorum, keyif veren bir kasa yapısı var, oturaklı ve bence Doblò'dan çok daha iyi ve kaliteli bir imalat tarzı var.

    quote:

    Orjinalden alıntı: herby

    Arkadaşlar bende bu aralar kendi arabamı satıp fiorino alsammı diyorum ama yol tutuş konusunda endişelerim var.. Kullanan arkadaşlar yol tutuşu hakkında bilgi verebilirlermi?




    Teşekkürler Taner Abi.. Her özelliği ile beni cezbediyor ama bir tek yol tutuş konusunda endişelerim var :)
  • fiorino diyen arkadaşlar siz bipper kullandınızmı bilmiyorum ama isterseniz bipper kullanın ondan sonra fiorino deyin. bende bipper otomatik var ve fiorinodan daha iyi çekiş gücü ve yakıt tasarrufu var bence bipper almak en güzeli
  • Bende hep merak ediyorum bu tip ortak araçları özellikle bu fiorinoları falan alan adam neye göre hangi aracı alacağına karar veriyor ?
  • 1 . arabanın motoru hariç tamamını fiat üretiyor.
    2. 1,3 mjet motor daha seri 1,4 hdi göre
    3. parçası ve bakımı daha ucuz
    4. parçası yurdumun her yerinde var.
    5. 3.cam
    6. satarken tofaş de ver gitsin arkana bakma ben 2001 1,9 tdi seat signum full arabamı 13,600 a zor satıım
    adam yanımda 97 yada 98 di sanırım kartalı 9,500 sattı daha ötesi varmı
  • Vergi avantajı diye bir şey yok.
    3 araçta aynı vergi diliminde,ticari ve 1900cc den az.Binek otolarla karıştırmayın.

    Ayrıca binek olarak ticari araçlara binmek bana mantıklı gelmiyor.1.3 mjet motorlu fiorino bile aynı motorlu bir puntodan vb fazla yakıyor.
    Bir de ticarı araç olduğu için her sene gidip muayene yaptırmak falan lazım.
    Bunların yerine binek araç olarak daha yüksek colt-jazz gibi küçük ama mpv tarzı araçlara bakılabilir.
    Fakat genede 3 ü arasında fiorino çook önde.Çok zevkli kullanımı var.
  • VERGİ avantajı var derken sanırım şahsi değil şirket üzerinden düşünüyorlar 300 gibi kdv size ger dönüyor ve 4 senede araca amortisman ayırarak zarar gösterip vergiden düşüyorsunuz. bunlardır vergi avantajı . 25.000 lik otoda şirket hesabına kullanılan vergi 230 lira gibi ama ticaride 3000 lira yani şirketin cebine fazladan 2700 eksik ödediği kdv parası kalıyor.
  • 3. cam hepsinde var.

    Ben ticaret yapıyorum şuan ve bundan önce kango vardı 2 tane onları sattık nemo aldık gayet memnunuz şuanda tavsiye ederim arkadaşlara.
  • ya sonuçta motor hariç geri kalan tamamını tofaş yapıp citroen ve pejoya satıyor. onlarda 1.4 hdi koyuyorlar arabaya satıyorlar. sonuçta multijetin verileri daha iyi ve tofaşın bence tartışılmaz servis ağı ayrıcı özelliği gibi geliyor.
  • Bunların bagajı ve iç hacmi nasıl? Mesela g. puntoya göre...
  • fiorino nun motoru beş para etmez, bipper alın
  • puntoya göre daha geniş içi var. arka koltukları puntonun daha rahat. fiorinoda dik yapmışlar bence ayarlı olsaydı güzel olurmuş. fiorunun motoru beş para etmez demeyede gelince. m.jetin birinci oldugu klasmanda hdi motor 4. oldu. 1.4 hdi motorda 70 bg./4000 devirde 160 nm/1750 devirde tork üretibiliyor. m.jet te
    75 bg/4000 devir 190 nm/1750 devirde tork üretiyor. direk basıyor. aynı zamanda hdi motorlara yüklenince 130 km den sonra dehşet yakıt tüketiyor ama 90-120 aralığında düşük devirde az daha tasarruflu. ist.- izmir arasında arkadaşımla tatile giderken denemesini yaptık. saygılar.
  • TABİİ Kİ FİORİNO...
  • Bugün 3-5 km bipper kullandım. Bana hızlanma çok zayıf geldi. Tamam çok basan biri değilim ama normalde 17 sn de 100 e çıkıyosam rahat 22-23 sn yi buldu. Bende Fiorino diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bende345

    Bunların bagajı ve iç hacmi nasıl? Mesela g. puntoya göre...

    iç hacmi puntola hemen hemen aynıdır neticede ondan daha kısa tek avantajlı yönü tavan yüksekliğinden dolayı daha ferah
  • düşündüğümüz ikinci el daha fazla özellikleri olan (2 airbag, elektrikli cam ve aynalar vb.) nemo, fiorino'dan 1200TL civarı daha ucuz. ne önerirsiniz? kafa kafaya olsa multijet Fiorino tercih edeceğim ama aradaki farkı düşününce hangisi daha mantıklıdır? Fiorino 14200TL (600kg civarı yük taşınacaktır)
  • düşündüğümüz ikinci el daha fazla özellikleri olan (2 airbag, elektrikli cam ve aynalar vb.) nemo, fiorino'dan 1200TL civarı daha ucuz. ne önerirsiniz? kafa kafaya olsa multijet Fiorino tercih edeceğim ama aradaki farkı düşününce hangisi daha mantıklıdır? Fiorino 14200TL (600kg civarı yük taşınacaktır)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.