< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Finlandiyalı Gurbetçi Dert Yandı; 1600 Euro Maaş, 1200 Euro Kira, Kıymet Bilin Geçinemiyoruz (3. sayfa)
-
-
Bir şey olmaz hocam. Ama gel gelelim gerek sosyal medyada gerekse burada çok yanlış bilgiler veriliyor. Misal bir yerde gördüm garson net 2500 Euro kazanıyor demişler. Hayatımda bu kadar yanlış bilgi görmedim. dayının 1600 eurosu bile daha gerçekçi. 2500 garson olmak demek brüt maaşın 3200 lerde olması demek. 160 saat çalışsa saatlik 20 Euro verecek bir işletme ben bilmiyorum.
Misal bu dayının söylediği çok abartı olsa da bazı haklı yönleri var. Nitekim buraya eğitimli gelen biri aç veya açıkta kalmaz. Bu meseleyi unutmamak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dayı eksik söylemiş kira 1600 gelir 1200
dayı vasıfsız.
buraya gelse ya aç kalır ya tarikatçi olur.
kısacası geri dönmeye dötüm yemiyor diyor.
-
Buraya gelsin çoluk çocukla beğenmiyorsa. Maaş 17 bin kira 20 bin mis gibi geçinsin burada. Elinde bira ağzında küfür bir tarafından sallmak kolay nasıl olsa.
-
zorla turup, az maaş ve yüksek kira mı ödettiriyorlar mış garibime.
-
bahsi geçen olaylar yine rus-abd, ab-karap eliyle, satılmışlarca yapılması muhtemel olaylar, tr asla gelişmiş ülke değildir ama katıksız katliamcı ırkçı da olamaz, eğer öyleyse bu kadar mix toplum nasıl ayakta kalabiliyor en basitinden
-
Dönsün yurduna geri. Gurbetçilerin getirdiği Euroları 1 Euro = 1 TL olacak dese hükümet. Alayı küfrü basar.
-
avrupa o konularda sicili en bozuk coğrafyadır.
birbirleri ile mezhep savaşlarından tut yahudi soykırım ve katliamlarına kadar bu işler avrupanın ana mesleği gibidir. söylediğiniz olayların çoğu da cia provakasyonu biliniyor.
müslümanların geldiği nokta sancılıdır kabul. bir kere mezhep ve tarikatları artık geride bırakmaktan başka çare yok. yeni bir başlangıç gerekiyor.
fakat avrupa bence daha sıkıntılı iş. asla vatanın olmayacak bir yer.
-
Kirayı söylerken şehir merkezine göre söyle ama maaşı söylerken neredeyse kimsenin almadığı asgari ücreti söyle. Çok mu akıllısınız siz?
Garsonların ne kazandığını bilemeyeceğim fakat garsonların kazancını hesap ederken bahşişleri de hesaba katmak gerekiyor.
Finlandiya’da bahşiş vermek yaygın bir davranış değil bunun yanında kaba bir davranış olarak görülüyor genelde.
Yaygın olmadığı doğru ama kaba görüldüğü kesinlikle doğru değil
-
Finlerden hatta bizzat eşimden duyduğum bu şekilde. :) Garsonun bahşiş beklemesi çok iyi algılanmıyor. Bizdeki gibi garsonu yanına çağırıp tomar paradan al delikanlı demek kaba algılanıyor. Tabi son dönemler bu bahşiş olayları foodora ve Wolt sayesinde normalleştirilmeye çalışıldı. Ben zengin tabakadan en fakir tabakayla dahil restorana gittim bir kuruş bahşiş vereni de alanı da görmedim. Belki publarda farklıdır onu bilemeyeceğim.
Boş algı Dünyanın heryerinde aşağı yukarı öyle zaten burdada 20.000₺ maaş alıyorsu n 15.000₺ kira ôdüyorsun İstanbulda.Gündüz vakti oturup biranı yudumluyabiliyorsun rahat rahat yobazın biri çıkmıyor karşına bu gibi şeyler ônemli yoksa geçim heryerde aşağı yukarı aynı Oraya gidipte düşük ücretli gelirli işe giripte kirada oturuyorsan tabiki istediğin herşeye ulaşamassın.Bir Ülkenin iyi olup olmadığını Ekonomiyle ölçüyorlar insanlar genel hata bu.Bir Ülkenin iyi olup olmadığını nasıl değerlendirirsin? Ülkede adalet varsa güven varsa Kurumlar bağımsız ve düzgün işliyorsa o Ülke iyidir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiyede asgari ücret 17 bin tl kiralar 20 bin tl kıymet bil
-
Van'da yaşayan biri ile, İstanbul'da yaşayan birinin masrafları aynı mı?
Herkes bol keseden sallamış yok Finlandiya da kira öyle değil, yok maaş öyle değil.
Finlandiya'da yaşayan abimiz etrafındaki yaşam zorluğunu atlatmış. Size yalan borcu mu var?
Kaldı ki videoyu çeken Arda Pazır'ı takip edenler bilirler. Neredeyse her ülkeye gitti adam, her ülkede bu tarz sıkıntılar dile getiriliyor.
Finlandiya veya başka her hangi bir Avrupa ülkesi bu konuda ayrıcalıklı değil.
-
Timsah kardeş, karı koca fabrikada en alt seviyede çalışan alamalancı akrabam sıfır, 3 motor a7 çekti altına geçen sene. Finlandiya'nın Almanya'dan ekonomik olarak bir tık üstü oldugunu düşünürsek bence evet, bize yalan borcu var. Videoda da bira ve sigara içiyor. Bira sudan ucuz orada ancak sigaranın paketi 11 euro civarı. Burada asgari ücretlinin her hafta bir Chivas içip geçinemüüüüg demesi gibi birşey. Aylık 300 ÖYRO kanser çubuguna verecegine kirasına eklesin paşalar gibi geçinsin. Her şeyi geçtim orada 1600 ÖYROyu yeni gelmiş dili olmayan göçmenlere ve üniversite ögrencilerine veriyorlar. 40-50 yaşına gelmiş adam 1600 ÖYRO ALMAAZ. Baştan sona yalan dolan video.
Hayır hala şunları tartışıyoruz sanki 90larda yaşıyoruz da başka ülkeler sis kaplı esrarengiz bilinmez yapılar gibi yalan sıkıp duruyorlar. 5 dakikalık araştırma ile neyin noldugunu herkes biliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 27 Ağustos 2024; 18:26:15 >
-
Kendisi merkezde değil helsinkiye baya uzak mesafede oturuyor dediğiniz gibi helsinki bölgesinde odalar 250 300 eurodan başlıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X