Şimdi Ara

Finlandiya Başbakanına 300 Euroluk kahvaltı için soruşturma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Finlandiya Başbakanına 300 Euroluk kahvaltı için soruşturma

Finlandiya polisi, Başbakan Marin'in resmi konuttaki aile kahvaltılarının ayda 300 euroluk masrafını yasadışı şekilde vergi mükelleflerine ödetip ödetmediğine ve böylece kamu görevi suçu işleyip işlemediğine soruşturma açtı.

Finlandiya'da kadınların liderliğindeki dört partili solcu koalisyon hükümetinin başbakanı Sanna Marin, resmi konutunda (Kesaranta) yaşarken aile kahvaltısının aylık masrafı olarak 300 euro geri ödeme aldığı haberiyle zor durumda kaldı.

Finlandiya Emniyet Müdürlüğü, Başbakan Marin'in aile kahvaltılarını yasadışı şekilde vergi mükelleflerine ödetip ödetmediğine soruşturma açtığını duyurdu.

Marin, Twitter'daki açıklamasında "Başbakan olarak ne böyle bir fayda talep ettim ne de faydalanmayla ilgili karar verme sürecinde yer aldım" dedi. Başbakan, soruşturma açılmasından memnuniyet duyduğunu, soruşturma boyunca kahvaltı masrafları için geri ödeme almayacağını söyledi.

Medyanın görüşlerini aldığı hukuk uzmanları, başbakanın sabah yemeğini ödemek için vergi mükelleflerinin parasını kullanmanın aslında Finlandiya yasalarına aykırı olabileceğini dile getirdi.

Polis de suç duyurusu üzerine olası bir kamu görevi suçu işlenip işlenmediğine dava öncesi soruşturma açtığını duyurdu.

"Bakanlara yapılan ödemelerle ilgili yasa buna izin veriyor gibi görünmemesine rağmen, başbakan bazı yemeklerin masrafları için geri ödeme almıştır" denilen açıklamada "Soruşturma, başbakanlık ofisindeki yetkililerin aldığı kararlara odaklanacak ve asla başbakan ve resmi faaliyetleriyle ilgili olmayacak" vurgusu yapıldı.

Aralık 2019'da göreve geldiğinden beri solcu kadın başbakana anketlerde halk desteği yüksek düzeyde seyrederken, merkez solcu hükümet de Finlandiya'daki koronavirüs enfeksiyonlarını Avrupa'daki en düşük oranlarda seyretmesini sağladığı için övülüyor.

BM endeksinde dünyanın en mutlu ülkesi konumundaki Finlandiya'da, bu manzaraya rağmen, 13 Haziran yerel seçimleri öncesi anketler, Marin'in Sosyal Demokrat Partisini muhalefet partilerinin gerisinde gösteriyor. Aşırı sağcı Finliler Partisi'nin rekor kazanım elde edeceği öngörülüyor.

kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 28 Mayıs 2021; 18:16:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• milletimizin ne kadar embesil olduğunu dile getirmekten, siyaset konuşmaktan, ekonomi konuşmaktan, aga her şeyden bıktık ya. ne sokumduruktan bir milletmişiz hayretler içindeyim..

ben medeni bir toplum olduğumuzu sanıyordum, demek ki bende cahilmişim, ortadoğu ülkesiyiz, medeniyetten nasibini almamış pislik bir toplumuz işte bu kadar.

çok tatlı, bebek yüzlü Aysun Kayacı ya selamlar, Aziz Nesin'i saygıyla anıyoruz.. ne kadar haklı olduklarının kanıtı her geçen gün yüzümüze çarpıyor ama görene işte.

Yapay Zekanın Yanıtı

Finlandiya Başbakanı'nın 300 Euroluk Kahvaltısıyla İlgili Soruşturma

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, 300 Euro'luk görkemli kahvaltı masrafları nedeniyle soruşturma altına alındı. Yerel bir gazetede yayınlanan makaleye göre, Başbakan'ın başkent Helsinki'deki Başbakanlık Konutu'nda düzenlediği özel bir kahvaltı için vergi mükelleflerinin parası kullanıldı.

Kahvaltı, Finlandiya Parlamentosu'nda tartışmalara yol açtı ve muhalif partiler Başbakan'ın istifasını talep etti. Muhalefet, söz konusu miktarın aşırı olduğunu ve halkın güvenini zedelediğini savunuyor.

Başbakan Marin, kahvaltının resmi bir iş etkinliği olduğunu ve masrafların protokole uygun olduğunu öne sürerek kendini savundu. Konunun bağımsız bir soruşturma tarafından inceleneceğini de belirtti.

Soruşturma, Başbakan'ın masraflarının uygunluğu ve protokol kurallarına uyup uymadığına odaklanacak. Soruşturma sonuçları açıklandıktan sonra Başbakan'a yönelik yaptırımlar belirlenecek.

Finlandiya'da hükümet yetkililerinin giderlerine yönelik kamuoyunda büyük bir inceleme söz konusu. Birçok kişi, kamu fonlarının verimli ve şeffaf bir şekilde kullanılmasını talep ediyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • allahım neden finlandiya değil ya neden neden neden

300 euro diyo çıldırıcam

• Ahaha bizde yiyeni değil, soruşturanı dövüyorlar (mecazi) hatta yemeyeni de ıslatıp ıslatıp dövüyorlar (mecazi)

• kk koltuğu zorla işgal eden bir despottur kendi parntisinde. Oralarda siyaset yapsa en fazla 5 yıl sonunda ayrılırdı o koltuktan.

Neyse 300 euro çok çalmış. 3.000.000.000 euro çalacaksın ki yakalanmayasın

• milletimizin ne kadar embesil olduğunu dile getirmekten, siyaset konuşmaktan, ekonomi konuşmaktan, aga her şeyden bıktık ya. ne sokumduruktan bir milletmişiz hayretler içindeyim..

ben medeni bir toplum olduğumuzu sanıyordum, demek ki bende cahilmişim, ortadoğu ülkesiyiz, medeniyetten nasibini almamış pislik bir toplumuz işte bu kadar.

çok tatlı, bebek yüzlü Aysun Kayacı ya selamlar, Aziz Nesin'i saygıyla anıyoruz.. ne kadar haklı olduklarının kanıtı her geçen gün yüzümüze çarpıyor ama görene işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_abi_81 -- 28 Mayıs 2021; 19:10:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih_abi_81

milletimizin ne kadar embesil olduğunu dile getirmekten, siyaset konuşmaktan, ekonomi konuşmaktan, aga her şeyden bıktık ya. ne sokumduruktan bir milletmişiz hayretler içindeyim..

Halk tarafindan kontrol edilmiyen bir devletin basina her sey gelir zira bizde calip cirpana birde helal olsun diyorlar !

• bizim halkımız cahil falan değil. adını siz koyun.

mesela şöyle küçük bir örnek verelim.

kılıçdaroğlu akrabalarını ssk ya doldurdu diyenler niye bugün ses çıkarmıyor.

bu örnekler çoğaltılır.

işte finlandiya ile aramızdaki temel fark.

sonra bu ülke süper güç olacakmış. 2023 ten sonra.

yani bunu siyasiler de dillendiriyor.

tv deki , youtube taki sırçözücülerde söylüyor.Finlandiya Başbakanına 300 Euroluk kahvaltı için soruşturma  ( o sırçözücülerin yatacak yeri yok ayrıca)

gel de inan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 28 Mayıs 2021; 19:34:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 küsür yıldır başarısız olan adamın ana muhalefette ne işi var?

• sizin düşüncenize de sonsuz saygım var. Haklı da olabilirsiniz ama ben öyle düşünmüyorum

• Kimileri 300 euro yu önemsiyor kimileri 128 milyar dolar umrunda bile değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al işte dünyaya rezil oldular. Nerde şeref nirde itibar? Boşuna itibarda tasarruf olmaz dememiş büyüklerimiz. Allah hiçbir müslüman ülkeye böyle itibar yerlerde günler göstermesin.
    Jambon ve kruvasan ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 28 Mayıs 2021; 23:1:3 >
  • Çok şükür ülkemizde 128 milyar doların bile lafı yapılmıyor. Yeni ve güçlü Türkiye'yi daha iyi anlamışsınızdır umarım.

• La aynı denetim ve aynı anlayış Türkiye Cumhuriyeti'nde olsa başta RTE olmak üzere AKP ve çevresi, sonra da meclisin ezici çoğunluğu, bürokratların çoğu ve yakın çevreleri müebbet hapis yerlerdi herhalde. Yedikleri rantın, rüşvetin, torpilin çiğnedikleri yasaların haddi hesabı yok.

• Olması gereken budur aslında. Hiçbir yönetici ya da milletvekilinin ayrıcalığı olmaması gerekiyor. Bizdeyse kahvaltısından, telefon faturasına kadar herşeyini devlet karşılıyor. Birde üstüne örtülü ödenek denilen bir şey var ne olduğu bilinmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradaki eğitim ve kültür farkına bak
    Zihniyet ve tıynet meselesi

Adamlar 300 Euronun hesabını soruyor
    Bizimkiler ise trilyonlar yok olsa bile " çalıyor ama çalışıyor " diyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar rica ediyorum şu finlandiya ile uğraşmayın artık.biz neyiz bir ülke tek başkent tek anayasa hani beğenirsiniz beğenmezsiniz başkanlık diye ama biz bir ülkeyiz biz bir milletiz cumhuriyet normalinden ama baya kalabalık olanından alana göre zaten sıkıntımız hep buradan.finlandiya dediğiniz yer 19 bölümden oluşan her bölümün kendi başkenti olan ve bir konsey tarafından yönetilen 5.5 milyonluk bir yer hiç baz alınacak bir yer değil.bir bütünlükleri yok ki ülkeyim diye geziyorlar işte bunların başbakanı da bizim yalova kaymakamının durumu gibi.sorsan herkes başkent helsinki hey yavrum geri 18'i bilen var mı?bizim istanbul gibi 1.5+ milyonu minnacık helsinkinin olduğu bölgede.yarısı kar kuzeyi turizm kendi dalgalarındalar başbakan üst bakan falan sallamıyorlar.demokrasi taklidi yapan tiyatrosu oynayan ülkeyi karşınıza örnek diye almayın önce birliklerini sağlasınlar.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Finlandiya%27n%C4%B1n_b%C3%B6lgeleri

• Fatih_abi_81 kullanıcısına yanıt

AKP bu ülkenin başına gelmiş olan en güzel şeydir. Çünkü asıl onun sayesinde bu milleti tanımış olduk.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.