2016 yılında çalıştığım yerin kapanmasıyla, maaşıma güvenerek yaptığım kredi ve kredi kartı borçlarının hepsi elimde patladı. Tamamen icralık oldum. Aynı yıl tekrar işe başladım ama aldığım maaş, aylık ödeme miktarımı karşılamadığı için hiçbir borcumu ödemedim. Maaşımdan sırayla kesinti yapılmasını sağladım. 2022 yılında başladığım yeni işi de bırakıp tamamen kriptoyla ilgilenmeye başladım. Bu dönemde de borçlarımın hiçbirini ödemeyip, varlık şirketlerine devrolmalarını sağladım. 2024 yılında, tam da paraya ihtiyacım olduğu bir anda, tüm banka hesaplarıma bloke konuldu. Borçlu olduğum varlık şirketlerini arayarak mevcut borcumun 5’te 1’i oranında bir tutarla anlaşıp tüm borçlarımı kapattım. Bu süreçten sonra, âdeta Tanrı “Yürü ya kulum” dedi; evimi, arabamı aldım ve zor durumda olsam bile yetecek kadar bir para biriktirdim. Kredili ürün kullanmak aklımın ucundan bile geçmiyordu. Ancak araç sigortası ve kaskosu yaptırırken banka kartımın kabul edilmemesi sebebiyle tekrar kredi kartı kullanma kararı aldım. Bankalara başvurdum fakat hepsi ret kararı verdi. Son çare olarak Kuveyt Türk Bankası’ndan bloke teminatlı bir kredi kartı aldım. Limiti en düşük seviyede, 2.500 TL olarak belirlendi ve 3.500 TL bloke edildi. (Küçük bir uyarı: İznim olmadan banka çalışanı BES yaparak hesabımdan 2.000 TL’yi BES sözleşmesine aktardı. Bu işi kavga kıyametle çözdüm. Hatta dava açmayı bile planlıyorum. Siz de dikkatli olun. “BES zorunlu” vs. derlerse ya da başvurudan sonra herhangi bir sözleşme görürseniz, derhal müşteri hizmetlerini arayın.) 28.04.2025 - 0 Başvuru günü findeks notum hesaplanamıyordu. Kuveyt Türk'ten 3500TL blokeleyerek 2500TL limitli kredi kartı aldım. ![]() 04.05.2025 - 1134 Notum oluşmaya başladıktan sonra birkaç bankaya kredi kartı başvurusunda bulundum. Sadece Akbank onay verdi, ancak 2.000 TL limit tanımladı. ![]() ![]() 05.05.2025 - 1122 Notum 12 puan kadar düştü. Bunun nedeni büyük ihtimalle Kuveyt Türk kredi kartı limitimin %80’ini kullanmış olmam. İlerleyen dönemlerde kart kullanım oranımı %30’u geçmeyecek şekilde ayarlamayı hedefliyorum. Ayrıca Akbank kartım da sisteme yansıdığında kredi notumun toparlanacağını düşünüyorum. ![]() 07.05.2025 - 1088 Notum 34 puan kadar düştü. Akbank kartımın limiti görünmeye başladı. Limit-borç oranı düşeceği için notumun yükseleceğini bekledim ama tam tersi oldu. Sanırım sistem kart bazlı puanlama yapıyor ya da yeni bir ürün kullanmaya başladığım ve limit düşük olduğu için bu durum kredi notuma negatif yansıdı. Ayrıca, Turkcell Pasaj’dan ihtiyacım olabilecek bir ürünü masraflar dahil yaklaşık 1.800 TL’ye, 3 taksitli olarak satın aldım. (Finanscell 30.000 TL limit tanımladı.) Bu işlem Findeks’e kredi kullanımı olarak yansıyacak. Yansıdığı zaman notumda bir miktar düşüş olmasını bekliyorum. Ancak araştırmalarıma göre, taksitleri düzenli ödedikçe bu düşüş yerini kademeli bir artışa bırakacak. ![]() ![]() ![]() 11.05.2025 - 1144 Notum 56 puan kadar yükseldi. Bu artışta kredi kartı borçlarımı sıfırlamamın etkili olduğunu düşünüyorum. Lifecell kredisi ise henüz Findeks sistemine yansımadı. Notum yükselmesine rağmen hala "Orta Riskli" grupta gösteriliyorum. Görünen o ki bu durum sadece puanla değil, başka faktörlerle de bağlantılı. Findeks ile iletişime geçtim, dönüş aldığımda buradan paylaşacağım. ![]() 25.05.2025 - 1104 Notum yaklaşık 40 puan kadar düştü. Bu süreçte Denizbank tarafından 15.000 TL limitli kredi kartı, 10.000 TL limitli KMH (kredili mevduat hesabı) ve 150.000 TL limitli hazır kredi tanımlandı. Bu hazır krediden 1.000 TL’yi 15 ay vadeli olarak kullandım. Ayrıca Turkcell’den kullandığım yaklaşık 1.500 TL tutarındaki kredi de sisteme yansıdı. Toplam Limit: 31.929 TL Toplam Borç: 2.429 TL Kredili Ürün Sayısı: 6 ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0x1 -- 25 Mayıs 2025; 15:47:49 > |
Findeks Kredi Notu yükseltme macerası.(25.05.2025 - 1104)

-
-
İş neydi hocam? Nasıl patladı?
Findeks önemli. Bozulduğunda çok zor topluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağlık çalışanıyım.Çalıştıgım yer battı.Maalesef öyle.Bskalım ne zaman kendine gelecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Akbank yansıyınca güncelleme geçer misin, ayrıca 1100 üzeri az riskli kategoride olması lazım değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakinAdam16 -- 6 Mayıs 2025; 20:44:40 > -
Maalesef kredi notum 34 puan kadar düştü ve şu anki notum 1.088. Aslında 1100 üstü puanla az riskli kategoride olmam gerekirdi ama sistem geleceği görüyor herhalde! 😛
-
11.05.2025 - 1144
-
Kredi kartı çıkarmak, kredi çekmek ödemek borç limit oranını yüzde 30 altında tutmak yeterli oluyor. Daha sonrası zaten uzun süre kullanmak kartları okeydir. Geçen 3 ayda 1100 den 1440 çıkardım. Kredi karyı Borçları yüzde 30 altına çeksem 1 ayda öyle kalsa 1500 e çıkardı.(1500 de her banka okey, kredi, kart limitleri vs maksimuma çıkarıyorlar) şimdi 1100 e indi. Araç alımı için bütün limitlerimi kullandım :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Takip
25.05.2025 - 1104
Notum yaklaşık 40 puan kadar düştü. Bu süreçte Denizbank tarafından 15.000 TL limitli kredi kartı, 10.000 TL limitli KMH (kredili mevduat hesabı) ve 150.000 TL limitli hazır kredi tanımlandı. Bu hazır krediden 1.000 TL’yi 15 ay vadeli olarak kullandım. Ayrıca Turkcell’den kullandığım yaklaşık 1.500 TL tutarındaki kredi de sisteme yansıdı.
Toplam Limit: 31.929 TL
Toplam Borç: 2.429 TL
Kredili Ürün Sayısı: 6
-
KMH açınca puan düşer mi ?
-
Evet düşer yeni bir risk 4 ay sonra eski yerine gelir.
1 KMH,1 Kredi ve 1 Kart açılması 40 puan düşürdü.KMH’yi yanlışlıkla açtım kartı aktif ederken.😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X