Şimdi Ara

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn Ana Konu ve Oynayacaklar Listesi ( PS3 & PS4 & PC ) (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.379
Cevap
15
Favori
68.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ne adam gibi guide var, yerli yabancı kaynaklarda.
    ne kendi sitesinde adam gibi açıklama var.

2 çeşit subs(aylık ücret) yapmışlar (ne gerek varsa 2si arasında 1-2$ var yok) oyunu alınca içinde 1 aylık geliyor diyor, hangisinden geliyor yazmıyor.
    ps4 için ps plus alırsan oyunu oynarsın subs gerek yok diyor, bütün dungeonlar vs açık olacak mı olmayacak mı yazmıyor.
    o kadar rpg oynadım, ilk defa bi jrpg oynuyorum japan rpg yani. oyuna giriş mevzusu bile tam japon işi kaos.

trial versiyonda şimdiye kadar oynadığıma dayanarak söyleyebilirim ki,
    oynadığım rpg oyunları arasında en casual görünen oyun bu. yani hiç yormadan sıkmadan kasıyorum. muhtemelen erken seviyeler olduğu için böyle, belki 30-40 dan sonra görevler azalacak. o zamanda daily questlere dungeonlara bağlayacak ve subs olmak için zorlayacak oyun.
    gerek quest sistemi gerek crafting olsun çok kolay. her yeni base e ulaştığınızda 1-2 hunt görevi 1-2 tane de getir götür veriyor çok kolay level alıyoruz.

ps4 için zaten rpg seçeneği çok yok. diablo karşıtı biri olarak (path of exile forever) dc universe online da uzun zaman oynamış ve yeniden başlamaya iğrenen biri olarak tercih edebilirim.
    olumsuz tek noktası ise aylık ücreti hak edecek bir oyun olmaması.

• Neath kullanıcısına yanıt
    Yerli kaynaklarda guide yok fakat yabancı kaynaklarda istemediğiniz kadar guide var.

2 çeşit abonelik var.1.si, Entry olan, maximum 8 karakter açmanıza ve her serverda sadece 1 karakter açmanıza izin veriyor.

Diğeri ise Standart.Maximum 40 karakter ve her serverda max 8 karakter açmanıza izin veriyor.

1 karakter üzerinden bütün classları oynadığınız için ikinci bir karaktere gerek yok, bu yüzden Entry daha uygun.Standard'a gerek yok.

Oyunu alınca 1 aylık free abonelik geliyor zaten bunda sorun ne onu anlamadım.Ps plus olayını ilk defa sizden duydum, geçiyorum.Bütün dungeonlar açık mı olmayacak mı derken? bunu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashina -- 14 Nisan 2015; 14:39:16 >
    Kusuru bakma ama çok sallama bir yorum olmuş.

Öncelikle bu bir jrpg değil, mmorpg.

Trial sürümü üzerinden mmorpg oyunu hakkında yorum yapılamaz!

Oyunun soru işareti olan tek bir yanı dahi yok, yabancı kaynaklarda da her detayı bulabiliyorsun, belli ki araştırmamışsın. Oyun müthiş bir derinliğe sahip, bugüne kadar hiçbir mmo'da olmayan sınıflar arası şahane bir bağlantı söz konusu; hiçbir karakterini laf olsun diye geliştirmiyorsun. Dungeon'larından raid'lerine, mekanlardan karakterlere kadar ince ince işlenmiş bir mmorpg. 1000 saate yakın bir oynama sürem var, böyle lüzumsuz bir yoruma aldırış edilmesin lütfen!'
  • Çok merak ediyorum FF yi ama bi türlü oynayamadım denedim fakat anlayamıyorum bu oyunu
    Ps plus alırsanız oyuna sub olmanız gerekmiyor diye bir şey söz konusu değil. Sizin söylediğiniz tam tersi plus almasanız da sub olarak oyunu oynayabilirsiniz. Oyunu eleştirmek için bence erken davranmışsınız. Oyunun daha başındasınız 50 olduktan sonra her şey değişiyor. Yabancı kaynaklarda çok sayıda rehber mevcut. Oynayan Türk sayısı az olduğu için Türkçe kaynak bulmanız biraz zor. Benim gibi mmorpg ye aylık ücret vermem diyen bir adama bile aylık ücret verdiren bir oyun olduğunu söyleyebilirim :) Mesala trialden sonra 6 aylık sub oldum bu şekilde senelik olarak daha uygun fiyata geliyor.
  • Arkadaşlar dün steam üzerinde de oyunu aldım. Oyunu çalıştırdığımda bana cd-key gösterdi. Mevcut square enix hesabıma giriş yapıp oyunu kayıtlamak istedğimde uyarı verdi ve olmadı. US square enix hesabım olmasından kaynaklı bir durum mu acaba? Steamden aldığımız oyunların region farkı mı var?
  • Ashina kullanıcısına yanıt
    ps plus üyeleri free trial olarak mı oynamaya devam edecek yoksa standart veya entry kapsamında mı oynamaya devam edecek onu merak ediyorum. bu tarz ince detaylar bir rpg oyuncusu için önemlidir ve sitesinde gerçekten yeterli bilgilendirme yok, eksik yani.

hele ki yeni gelecek patch ile ilgili soru işaretlerine hiç girmiyorum.
    son yapılan röportajda visual update ile ilgili sorulara ne gerek var bizim kendi oyun motorumuz zaten güzel gibi cevaplar vermişler, şimdi de dx11 e çıkarıcaz muhabbeti dönüyor. ps tarafında ne olacak nasıl olacak en ufak bir bilgilendirme yok.
    sanki biraz seriye ve hikayeye, kendi kitlesine güvenip, yaptık bu işte oynayın lan gibi bir tavırları var adamların. bu tavır da parayı hak etmiyor işte.

jrpg - mmorpg zıt kavramlar değil. bir sub genre olarak değerlendirilebilir.
    trial kelime anlamı da denemek, muhakeme etmektir. zaten oyun belirli bir bölüme kadar akar, daha sonrasında her şey sıradan daily questlere bağlıyor.
    araştırma konusunda kendime güveniyorum, işim gereği. yabancı kaynaklardaki guide lar klasik, hiç oyunu bilmesen oynamasan bile klasik class guildini aç, isimleri değiştir, al sana oldu bitti. tam olarak bu kafada hazırlanmışlar.
    tabii oyunun gayet casual ve seni görevden göreve sürüklüyor olmasının payı büyük, sayfalarca çarşaf çarşaf guide hazırlanması gereken bir oyun değil. zaten bu yanı benim için en önemli artılarından.
    bu arada cross class sistemini benimsemiş bir kaç mmo daha önerebilirim ama oynadıklarım arasında ffxiv gameplay açısından çok çok daha keyifli.

+ ları - leri (kendi açımdan) yan yana getirdiğimde netice itibariyle güzel bir oyun.
    sadece insanların yaptıkları işlerde biraz daha özenmesini istiyorum. beklenti düştükçe kalite de düşer, arz talep dengesi yani.
    ps4 için pre order yaparsan server lara herkesden erken erişim yazıyor, ne zaman olduğu yazmıyor. mesela şimdi aklıma geldi. bu detaylar önemli.

• komoli kullanıcısına yanıt
    Steamde satılan version PAL versiyonu.Hesabın NA olduğu için ekleyemiyorsundur.
    PS Plus ile bu oyunun ne alakası olduğunu öğrenebilir miyim?Yıllardır ilk defa sizden duyuyorum.Güldüm valla ne desem ki.

Visual Update ile defalarca açıklama yapıldı.Gelecek olan şey DX11.Ps3 sürümü desteği oyundan düşmeden , visual update gelemez.Ayrıca oyunun şu an ki grafikleri bir mmorpg oyunun sahip olabileceği en yüksek grafiklere sahip.

Yabancı kaynaklardaki guidelar eksik değil.Eksik veya yeterli kavramlarınızı gözden geçirmenizi öneririm.

Daha 50 olmadan casual ve hardcore muhabbeti yapamazsınız.Hele ki leveling gibi basit bir şeyden oyunun casual mı yoksa hardcore mu olduğunu tartışmak saçmalık.Çok mu hardcore istiyorsunuz? Gidin Savage Coil'e bakın, her serverda tamamlayan takımların sayısı 1 elin parmak sayısını geçmez.

Kusura bakmayında ne + ne -leri değerlendirebilecek durumdasınız.

PS4 için erken erişim olayını expansion için kastediyorsanız tarihi belli.19 haziranda erken erişim başlayacak.Eğer oyunun kendisinin early access'ini kastediyorsanız o da PS4 için geçen sene 11 Nisan'da başlamıştı.

Evet gerçekten araştırma konusunda 10 numaraymışsınız, anlayabiliyorum :)

Dediğim gibi şu an karşımda bildiğin cahil durumuna düştünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashina -- 14 Nisan 2015; 18:15:54 >

• evet haklısın cahil durumuna düştüm.
    early access tarihi gayet net kabak gibi de duruyor sitesinde :)

ps plus muhabbeti de sadece lafta kalmış, psn ile bağlayamamışlar anlaşılan.
    dx 11 dendi tamam ama bi trailer ile bunu fırınlamaları yeterli geliyor mu size? in game video olsa fena olmaz mı?

anlaşılan ben kendimi size net ifade edememişim. ben hardcore bir oyun istemiyorum, tam aksine. ffxiv bu açıdan tam benlik. sıkmadığı gibi eğlenceli de! skill combo sistemi çok güzel.
    oyun genel itibariyle güzel zaten siz neden bu kadar yüklendiniz anlamadım :)

bu kadar dikkat çekmişken şunu da sorayım, pvp arena dan başka bir etkinlik yok mu güncellemeyle gelecek falan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neath -- 14 Nisan 2015; 18:46:11 >
    Expansion'ın sitesine girdim, baktım ve gayette pre-order bonuses kısmında kabak gibi tarihi görebiliyorum.

Zamanında, oyunun yönetmeni live letter sırasında DX11 karşılaştırmalarını oyun içi görüntülerle yaptı.Bulabilirsiniz. (araştırma tabiki!)

Burada size cevap vermemin nedeni, sanki oyunu yıllardır oynayan biri gibi konuşup sadece oyunun ilk saatlerini oynayıp, bütün bir oyuna yorum yapmanız ve benimde haksız olduğunuz konuları belirtmek istediğimdendi.

2 tür pvp var.1'i arena.30 levelda başlıyor fakat bunu pek yapan kalmadı.

Diğeri ise Frontlines.24vs24vs24 şeklinde.

Bunun da iki türü var,

Secure ve Slaughter.Secure'de bildiğimiz bölge/bayrak kapmaca olayları.Slaughter ise Deathmatch, zerg hesabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashina -- 14 Nisan 2015; 18:52:23 >
  • Ashina kullanıcısına yanıt
    24vs24 zerg sistemi bu oyunda efsane olur diye ddüşünüyorum.
    sizin gösterdiğiniz yolda arayınca dx11 karşılaştırmalarını buldum teşekkür ederim. Sadece daha detaylı bir sunum beklerdim, artık onu da bekleyip göreceğiz.
    dediğim gibi oyunu yermek gibi bi amacım yok aksine gayet severek oynuyorum.
    ilginiz için de teşekkür ederim ayrıca, community nin kalitesini de bir nebze görmüş olduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=1xOOFCltZuc&feature=em-subs_digest son 2 dakika cok kötü spoiler icerir story mode / final coil bitirmeyen spoiler yemesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidelen -- 15 Nisan 2015; 12:08:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidelen

https://www.youtube.com/watch?v=1xOOFCltZuc&feature=em-subs_digest son 2 dakika cok kötü spoiler icerir story mode / final coil bitirmeyen spoiler yemesin

Vay arkadaş bırakmıştım güya durduk yere gene gaza geldim

Bıraktığımda Ocak falandı, o zamandan beri takip edemedim pek.Machinist, Astrologian, yeni ırk, Alexander'ın raid olması vs vs. açıklanmıştı en son.Bunlardan sonra paket için neler açıklandı biri özet geçebilirse sevinirim.Yeni aktiviteler var mı, 2.0-2.5 arasında olduğu gibi her 3 ayda 1 mi patch gelecek, gene 8-24 kişilik raidler mi olacak, gear treadmill konusunda yeni birşey var mı yoksa her 2 patch'te yeni item seviyesi mi gelecek.

• Selam. Oyunun ps4 versyonunu US psn den aldım. Aylık oyun sürem bitti şimdi üyelik yenilemem gerekiyor. Türk kredi kartları square enixte geçiyor mu? Geçmiyorsa game time card mı almalıyım? ve bunun için iyi bir site önerirminiz?
  • ariakas1 A kullanıcısına yanıt
    Geçiyor olması gerek.Game time card almak isterseniz, kinguin veya g2a'i öneririm.
  • Arkadaşlar oyun normal bir mmorpg gibi mi yoksa turn based mi?youtube da videolarda görüyorum turn based olayı da var galiba.
  • Oyun turn-based değil ama bazı siteler global cooldown'ı turn based gibi yansıtabiliyor.Oyun mekanikleri tamamen action-mmorpg.
    (Global cooldown'da genel skillerin kullanıldıktan sonra tekrar kullanıma hazır olması için gereken süre.Bu oyunda da 2.5 sn)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcmonster25 -- 19 Nisan 2015; 17:56:51 >
  • Bulmuşken sorayım. Aylık ücretler nasıl? Steam Wallet ile halledicem de
  • Steam ile ödendiğinde, Euro olarak hesaplıyor.Bu yüzden biraz pahalıya geliyor.60 days game time card almak daha mantıklı.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.