Şimdi Ara

Filtre Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar malum bayram geliyor. Bayram'da trakya tarafına gidicez. Bende değişik fotoğraflar çekmek istiyorum. Öncelik uzun pozlamayla gece iyi fotoğraflar yakalamak olucak bunun için hangi filtreyi önerirsiniz bir de değişik renkleri algılayabilecek filtre vardı(yanlışım varsa düzeltin)
    Bunlardan hangisini önerirsiniz ya da bana önerebileceğiniz filtre var mı? Nasıl çekebileceğimide açıklarsanız çok sevinirim. Mesela şu filtreyi al şöyle fotoğraf çekebilirsin gibi.

Söylemeyi unuttum makinem d90 18-105 vr kit

hemen cevap vermeyebilirim birazdan dersaneye gidicem çünkü.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Je0p4rdy -- 23 Ağustos 2011; 12:42:12 >

• Uzun pozlamalar için ND filtre almanız gerekiyor.Ayrıca uzun pozlama için bir tripod ve kumanda gerekli.Bunları edindiğiniz zaman çok güzel fotolar çıkarabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Uzun pozlamalar için ND filtre almanız gerekiyor.Ayrıca uzun pozlama için bir tripod ve kumanda gerekli.Bunları edindiğiniz zaman çok güzel fotolar çıkarabilirsiniz.

Tripod var ama kumandam yok sorun olur mu acaba? Birde bu nd filtrenin fiyatı hakkında bilgin varsa beni bilgilendirebilir misin?
  • Bu ND filtrelerin değerleri var.İşte 3 stop 4 stop gibi.Stop değeri arttık.a fiyat artıcaktır.Googledan bulabilirsiniz fiyatlarını.Kumanda çok ucuz ama onun yerine zaman ayarı ilede titreşimsiz çekim yapabilirsiniz
  • Bu stop olayını biraz daha açabilir misin? 3 stop derken ne kadar daha uzun pozlayabilir fotoğrafı?
  • Evet stop değerine göre yapabileceğiniz pozlama süresi uzuyor.Linki okumanızı tavsiye ederim

http://www.fotokritik.com/forum/105501
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Evet stop değerine göre yapabileceğiniz pozlama süresi uzuyor.Linki okumanızı tavsiye ederim

http://www.fotokritik.com/forum/105501

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracımda Su Eksiltme Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Buji de Su Toplanması Sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Soğutma suyu seviyesi sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Son birşey daha sormak istiyorum. Benim uv filtre 67mm nd ninde aynı mm de mi olması gerekiyor bu makinenin mm si dimi?
  • Rica ederim.Kullandığınz objektifin filtre çapı ile aynı olması gerekiyor.
  • Çapı ile de fiyatı doğru orantılı oluyor böylece. Tekrar teşekkür ederim.

İyi günler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.