Şimdi Ara

Filozoflar neden hep erkek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce neden filozoflar hep erkek? Ya da varsa kadın filozof, ben bilmiyorum. Halbuki kadınların çoğu şeytan gibi akıllıdır.

Peygamberler de hep erkek. Bu durum erkeklerin Tanrı katında (ya da evrimsel) üstünlüğü olduğuna yorumlanabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

Sizce neden filozoflar hep erkek? Ya da varsa kadın filozof, ben bilmiyorum. Halbuki kadınların çoğu şeytan gibi akıllıdır.

Peygamberler de hep erkek. Bu durum erkeklerin Tanrı katında (ya da evrimsel) üstünlüğü olduğuna yorumlanabilir mi?

Jeanne D'arc

emin ol peygamberliğini ilan etse bütün fransızlar inanırdı.

hele bu ablamızın çok acayip bir hikayesi varki tuz biber oluyor üstüne.
  • Birbirlerini çekiştirmekten felsefe yapmaya zaman bulamıyorlardır.

İşin aslı erkekler kadını zayıf gördüğü için görüşüne önem vermezken, kadınlarda hemcinslerini kıskandıkları için değer vermez. Ve sonuç kadın filozof olsa bile unutulur, yaşasa bile galeye alınmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WirLieBen

quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

Sizce neden filozoflar hep erkek? Ya da varsa kadın filozof, ben bilmiyorum. Halbuki kadınların çoğu şeytan gibi akıllıdır.

Jeanne D'arc

emin ol peygamberliğini ilan etse bütün fransızlar inanırdı.

hele bu ablamızın çok acayip bir hikayesi varki tuz biber oluyor üstüne.

o değile, milla iyi oynamıştı o filmde ya. valla o an aşık olmuştum kadına. halaada aşıgım :)

zıplayan fil dogru söylüyor aslında:)

• Çağlar boyunca kadınlar eğitim hakkından mahrum bırakıldı. Eğitim alanların ise ortaya bir şey koyması hep hor karşılandı...
    Hele hele bir kadının felsefe eğitimi alması... Uuvvv.... Kıyamet alameti gibi bir şeydi..

Şöyle söyleyeyim. Bir kadın imam olmak istese, bunun eğitimini alsa ve bir bir caminin imamı olsa resmen gürültü kopardı..
    Şimdi bir kadının imam olup olamayacağı konusuna nasıl bakıyorsak, daha 150 yıl kadar öncesine kadar bir kadının
    romancı olmasına dahi öyle bakılıyordu (İngiltere gibi bir ülkede bile).

Tabi günümüz eski çağlara göre baya değişik. Yani günümüzde bir kadının romancı, edebiyatçı, felsefeci, bilim adamı,
    gazeteci, muhabir, asker, matematikçi, aydın vb. olması konusundaki engeller yavaş yavaş kalkıyor.
    Haliyle sayıları da artmaya başlıyor...

Son olarak diyeceğim şu ki, günümüzde dahi kızlarını okula ve sonra yüksek öğretime göndermeyen ailelerin bulunduğu
    bir ülkede yaşadığınızı hatırlatıp, entelektüel bakımdan erkek/kadın üstünlüğü konusunu yeniden düşününüz..

Son olarak Arslan Kaynardağ'ın şöyle bir kitabını bırakıp gideyim...
     Filozoflar neden hep erkek?

• Eski medeniyetlerden bahsediyorsak o zamanlar o filozoflarıyla çığır açan medeniyetlerde kadınlar insan sayılmıyordu.Bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 9 Haziran 2012; 18:53:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sosyolojik etmenlere bakılarak ancak dolaylı nedenler bulunabilir. İşin özüne inmek gerek. Kadın beyni erkek beyninden farklıdır. Birçok konuda erkek beyniyle aşık atabilir, ancak erkek beyninin kapasitesine sahip olsa bile farklı bir işyükü vardır. Bir kısım erkek beyni felsefi düşünmeye eğilimlidir ve isteyerek bu alanda faaliyet gösterirler, ancak kadınlarda bu oran çok daha azdır. Bunun nedeni evrimseldir ve cinsiyetler arasındaki görev paylaşımı ve diğer farklardan kaynaklanır. Birçok cinsiyetçi kadın aslında farkında değildir ama erkeklerin hakim ve başarılı olduğu bilim, matematik gibi alanlarda başarı gösteren hemcinsleri çoğunlukla beyin yapısı olarak erkek beynine yakın bir beyne sahiptir. Mühendislik bölümlerindeki kız öürencilerin çirkin ve kıllı olmasının nedeni de budur. Kadınlar da mühendislik ve bilim adamlığı yapabilir, ama buna yatkın olmadıkları için pek tercih etmezler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.