Şimdi Ara

Filmlerin sürümlerine göre görüntü kaliteleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk sorum bluray mi blurayrip mi indirmek daha mantıklıdır?(görüntü kalitesi indirme zamanı ve arşivleme açısından).Bunu sormamın nedeni aralarında öyle bariz fark göremememden kaynaklanıyor bi de yarı yarıya boyut ve indirme zaman varkı var. örneğin en alttaki vision brip sürümü en üstteki bluray kadar görüntü kalitesine sahip hatta ondan daha iyi.bu konuda beni aydınlatacak ve ikna edecek arkadaş varsa sevinirim(22" full hd monitörüm var filmleri genelde onda izliyorum).İkinci olarak ise gerek bluray için gerekse blurayripler için özellike hangi sürümler tercih edilmeli arşiv için.mesela bazı 720p mkvlerde aşırı noise var yani noktacıklar mevcut alttaki PrisM sürümünde olduğu gibi.bi kalite sıralaması yaparsak ona göre öncelikle hangi sürümleri indirmemiz gerektiği konusunda bi fikir sahibi oluruz gibi geliyor bana.

Shutter.Island.V2.720P.HD.TC.X264-PrisM (noise var)
     Filmlerin  sürümlerine göre görüntü kaliteleri?

Daybreakers.2009.RC.LiNE.720p.BluRay.x264-RUBLU (noise biraz daha az)

Sherlock Holmes 720p x264 DxvA DTS-FLAWL3SS

2012.2009.720p.BRRip.XviD.AC3-ViSiON

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 5 Nisan 2010; 18:59:54 >

• Blu-ray indirmek arşiv olarak şuan için mantıklı sayılmaz. Bluray Riplerinde orjinalinden altta kalır bir yanı yok. Zaten 22" bir monitörde bu fark belli olmaz. Sürüm konusunda tanınmış Release grupları var, onların sürümlerini indirirsen, görüntüde bir problem yaşamazsın.
  • İlk iki resimdeki filmlerin bluerayları daha çıkmadı yani en azından ilk filmn blueray çıkmadı programla büyütülmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue Fox

İlk iki resimdeki filmlerin bluerayları daha çıkmadı yani en azından ilk filmn blueray çıkmadı programla büyütülmüş.

2. filmin kaynağı Region C BluRay
  • Kumlanma olayı filme göre değişkenlik gösterir.Kimisinde az vardır kimisinde çok vardır.Bu yönetmenin tercihidir.Yani release gruplarına çok bağlamamak lazım.Tabi ki grupların da etkisi var.Ama ana faktör yönetmenin tercihidir.Kimisi filmleri kumlu sever ona göre çeker kimisi sevmez ok Bu arada kumlanma olduğu zaman detaylar daha fazla belli oluyor onu söyliyeyim.Şahsen ben fazla olmaması şartıyla hafif kumlu seyretmeyi seviyorum.
    Grup olarak ise EUREKA,HiDt (en çok tercih ettiğim) , ESiR , WiKi en iyilerdendir.Herkes bilir. Son zamanlarda CBGB de iyi işLer çıkarmaya başladı.Bu gruplar 4,37 gb tan aşşağı yapmazlar sunumları son dönemde 720p için 7-8gb standart oldu gibi birşey mutlaka DTS sesle sunum yapıyorlar.Hatta son zamanlarda 9-10gb'ı bulmaya başladı 720p'ler.1080p ler de 12-17gb arası gidiyor. Bu ygrupların sunumları iyi renkleri ayarlanmış playerlarla seyrettiğinizde orjinali ile bir fark nerdeyse göremezsiniz.Zaten yayınlandıklarında orjinal ekran görüntütü ile kendi encode ettikleri ekran görüntüsünü yan yana koyarlar ki kaynakla ne kadar benzerlik olduğu görülsün diye.Fark ta olmaz zaten.
    Bu yazdığım grupları tercih et.Shutter Island, Daybreakers bunlar R5 bunları indirme benden sana tavsiye.Sesleri kötü.DTS olanları tercih et ve tabi yazdığım grupları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 5 Nisan 2010; 23:14:45 >

• arkadasın dediği rip gruplarına ek olarak SİNNERS, CtrlHD yi ekleye bilirsin. arada prodiji ninde ripleri kaliteli oluyor.
  • Türk Release grubu olan D-Z0N3'da kaliteli işler çıkartıyor. WiKi'yi de beğenerek takip ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yav bu r5 ve telecine olayı sadece dvdriplerde var sanıyordum demek bluraylere de sıçramışSİNNERS, CtrlHD gruplarına pek rastlamadım. flawless , vision grupları nasıl ?.bi de şunu demek istedim 4.3gb 720p ile 2-2.5gb lık brrip xvidler arasında görüntü farkı yok gibi bişey sanırım buna katılıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicus -- 6 Nisan 2010; 0:05:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Epicus

yav bu r5 ve telecine olayı sadece dvdriplerde var sanıyordum demek bluraylere de sıçramışSİNNERS, CtrlHD gruplarına pek rastlamadım. flawless , vision grupları nasıl ?.bi de şunu demek istedim 4.3gb 720p ile 2-2.5gb lık brrip xvidler arasında görüntü farkı yok gibi bişey sanırım buna katılıyorsunuz.

r5 bir dvd bölgesi.. bluraydeki muadili ise rc.. tc bluray e sıçramış gibi bir ifade yanlış olur.. hd tc lerde yapılıyor artık.. böyle diyebiliriz..

son cümlene ise katılmıyorum.. bitrate değerlerinde yarıyarıya farklar var.. büyük ekranda kalite bariz belli olur..
  • valla 22" te pek fark göremedim ama ilerde 40" lcd için 4gb lık 720pleri indirmekte fayda var sanırım
  • Valla ben 2 gblık video indirmiyorum açıkçası alakam yok üye olduğum hd-trackerlar da hd alt sınır 4,37 den başlıyor.En başından beri o söylediğim iyi grupların sunumlarını indirdiğim için öyle de devam ediyor.1mb hız ile dünyanın arşivini yapmıştım öyle muazzam büyük bir fark yok tabi ama göz alışkanlığı.Bu arada hakikaten de 4,37lik filmler göremez oldum eskiden 720pler hep 4,37 yapardı bu gruplar artık 7-8gb fix oldu.42"tv de fark ediyor gerçekten de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.