Şimdi Ara

Filmlerin Görsel Efektlerini Hazırlayanlar İle İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Ben bilgisayarlarla ilgilenmeyi çok seviyorum. İleride bilgisayarlarla iç içe olan bir meslek yapmayı istiyorum. Film izlemeyi de çok sevdiğim için aklıma filmlerin görsel efektlerini hazırlayanlar geldi. Bu konuda pek çok bilgim yok. O yüzden bana animasyon filmlerini yapanlar ya da filmlerin görsel efektlerini hazırlayanlar ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. Mesela, bu meslek için hangi bölümde okumak gerek, ya da bu mesleği yapmak ne kadar zordur gibi bilgiler. Bu arada, hangi mesleği seçeceğime karar vermek için daha 3 yıl var ama yine de bir fikir edinmek istedim. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 25 Aralık 2013; 19:45:34 >

• Öncelikle hangi alanıyla ilgilenmek istiyorsun. Görsel Efekt dediğin alan koca bir deniz. 3d modellemesi var, animasyonu var video editingi var.
    Buna karar verdikten sonra ufak ufak kendin bir şeyler yapmaya başlarsın. Atıyorum 3d ile ilgileniyorsan 3dsmax, Zbrush, cinema4d vb programlara modellemeler yapmaya başlarsın. Gerçi modellemenin de çok alanı var. organik mi çalışacaksın mimari mi.

Ve yahut 2d çalışacağım diyorsan yani video editing ile ilgileneceksen After Effects öneririm. Kullanımı kolay ve yapabileceklerinin bir sınırı yok. Piyasada ki bence en iyi program. Hem Türkçe hem İngilizce kaynaklar var.

Ama dediğim gibi önemli olan bir alana yönelip o konuda çalışman, hepsinde uzman olamazsın.

Okul kısmına gelince. Bu alanda çalışmak için illa okullu olman gerekmiyor. İşlerin iyiyse eğer buluyorlar zaten seni. Ama alaylı değil okullu olmak istiyorum diyorsan Grafik tasarım, animasyon bölümleri mevcut.

• Bilgiler için teşekkürler, çok yardımcı oldular. Ben daha çok animasyon alanıyla ilgilenmek istiyorum, ama bir ara diğer alanlara da bir bakmak lazım belki hoşuma giden birşey bulurum. Bir de, acaba Avatar filmindeki görsel efektler hangi alana giriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 25 Aralık 2013; 20:21:49 >
  • avatar tek başına ayrı bir alan .
    Çok ileri teknoloji ve çok ileri teknikler kullanılan bir film o. Ama genel olarak bir filmin görsel efektlerinde tek bir alan kullanılamaz. Bir şirketle anlaşılır. Ki bu şirkette modelleme, editing, animasyon her alanda çalışan insanlar vardır. Ve sahneye göre teknik uygulanır.

Atıyorum işte filmin bir sahnesi bir uçurumun kenarında geçiyordur. Oyuncular yeşil perdenin önünde oynarlar sonra bu görüntü post prodüksiyon kısmında arka planda ki yeşil silinir ve 2d olarak uçurum görüntüsü eklenir. Ve yahut filmin bir sahnesinde uçak düşüyordur bu uçak 3d modellenir ve animasyonu oluşturulur sonra görüntüye eklenir. Yani hangi yönteme ihtiyaç duyuluyorsa o kullanılır. Hatta bazı şirketlerin kendi işlerine yarayacak küçük programlar yazdırdıklarını bile okumuştum.

Biraz zor bir alan görsel efekt. Sürekli yeni şeyler çıkıyor, teknoloji ilerliyor evinden kendi başına uğraşan insanlarsa yakalamakta zorlanıyor.

• Görsel efekt zor bi alandır öyle şak diyerek öğrenilmez yukarıda ki arkadaşında dediği gibi bir çok programlar vardır, Lightwave, Maya, RealFlow, Softimage XSI ve daha sayamıycağım kadar fazla program..Animasyonu unut zordur zamanla ana temayı öğrendikten sonra animasyona geçiş yaparsın.Video editing ile başla yani kurgu montaj ile.2D yazılımlar kullan fakat After Effects değil çünkü AE 2D program değildir, Compositing programıdır.Edius, premiere, avid, finalcut gibi programları öneririm.Yanında da Cinema 4D öğren bi de After Effects'i öğrenirsen her türlü kısa filmin montajını görsel efektlerini falan yaparsın.After Effects, Premiere, Cinema 4D bu 3 programı bilmen yeterli başlangıç seviyesi için.Devamında ise arkadaşında dediği gibi modelleme olayı çok farklıdır, misal C4D genellikle büyük projelerde kullanılmaz C4D motion graphic içindir yani hareketli tasarım, jenerikler, reklam çalışmaları vesaire.Realflow ise tamamen su üzerine yani deniz, göl falan üzerine.Yani Realflow da kum yapamazsın ama Maya da yaparsın.Bu işlere ilgin varsa gerçekten seni grubuma bekliyorum hem grubumda sormak istediğin soruları inan bana ülkenin en iyi görsel efekt sanatcıları hatta ve hatta dünyanın en iyi görsel efekt sanatcıları cevaplıycaktır, şüphen olmasın, sevgiler..

https://www.facebook.com/groups/opacity100/

• Teşekkürler, şimdi Adobe Premiere Pro CC 7 programını indiriyorum. Evet, bu işlere ilgim var, ama asıl hedefim bilgisayar programcısı olmak. Sadece, bu konuyu görsel efekt sanatçıları ile ilgili bilgi almak için açmıştım. Hem bu mesleği yapmak için illa ki okul bittirmek gerekmiyormuş. O yüzden hem bilgisayar programcılığı diplomam olsun hem görsel efekt yapabileyim diye düşünüyorum. Zaten bilgisayar alanında şu an Microsoft Office programları üzerine bir diplomam var, ama ben en azından ufak tefek film efektleri de yapabilmek istiyorum.

Edit: Gruba katılmak için istek gönderdim.
    Edit 2: Programı maalesef bilgisayara yükleyemedim, çünkü yüklemek için 64 bit işlemci gerekliymiş. Şu an Edius V6 programını indiriyorum, bakalım bilgisayara yüklenecek mi. Ayrıca, bu tür programlar genellikle deneme sürümü oluyorlar. Acaba bu programları ücretsiz tam sürüm indirebileceğim bir site var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 26 Aralık 2013; 13:28:56 >

• Evet, gerçekten zor bir alan gibi gözüküyor görsel efekt alanı, ama ben ufak tefek görsel efektler yapabilmeyi öğrenmeye kararlıyım, en azından 5-10 dakikalık bir kısa film yapacak kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 26 Aralık 2013; 12:50:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERT*

Teşekkürler, şimdi Adobe Premiere Pro CC 7 programını indiriyorum. Evet, bu işlere ilgim var, ama asıl hedefim bilgisayar programcısı olmak. Sadece, bu konuyu görsel efekt sanatçıları ile ilgili bilgi almak için açmıştım. Hem bu mesleği yapmak için illa ki okul bittirmek gerekmiyormuş. O yüzden hem bilgisayar programcılığı diplomam olsun hem görsel efekt yapabileyim diye düşünüyorum. Zaten bilgisayar alanında şu an Microsoft Office programları üzerine bir diplomam var, ama ben en azından ufak tefek film efektleri de yapabilmek istiyorum.

Edit: Gruba katılmak için istek gönderdim.
    Edit 2: Programı maalesef bilgisayara yükleyemedim, çünkü yüklemek için 64 bit işlemci gerekliymiş. Şu an Edius V6 programını indiriyorum, bakalım bilgisayara yüklenecek mi. Ayrıca, bu tür programlar genellikle deneme sürümü oluyorlar. Acaba bu programları ücretsiz tam sürüm indirebileceğim bir site var mı?

Ancak torrentten indirebilirsin dostum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.