Şimdi Ara

Filmin FPS Değeri Arttırılabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimdeki bazı filmleri montaj yaparken 30 fps değerini 25 fps yapmış orijinalleri de silmişim. Bunu geç farkettim. Elimdeki filmi izlerken eksik kare saniyeden dolayı akışı tutuk görünüyor. Peki ama fps değerini yükseltip bu eksik kareleri hiç fark ettirmeden ve akıcı bir şekilde göstermek mümkün mü, ara saniyeleri tamamlayan program var mıdır?



  • Bu işleme frame/motion interpolation deniyor. Genelde bazı TV'lerde ve bazı video player yazılımlara eklenen pluginlerle videoda var olmayan kareler yaratılabiliyor fakat görüntüde akıcılık sağlansa da hatalı görüntüler oluşabiliyor. Eğer amacınız sadece izlemekse "media player classic frame interpolation" şeklinde aratırsanız plugin bulabilirsiniz. Amacınız videoları yeniden encode etmekse Adobe After Effects'de frame blending yöntemi ile deneyebilirsiniz. 25'den 30'a konversiyon sorunu çözmeyebilir 25'den 50'ye çevirirseniz daha başarılı sonuçlar alınabilir.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam bunu deneyeceğim, belki de video daha akıcı olabilir. 5 fps eksiği tamamlarken saçma bir akış ortaya çıkmaz umarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.