Şimdi Ara

Vcd ve Dvd'den alınan ses dosyalarının fps değerinin düşürülmesi yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, son 1-2 haftadır yoğun şekilde sevdiğim filmlerin birden fazla dublajlarını bir araya getirerek dual filmler hazırlamakla uğraşıyorum. Bu işte tecrübesiz olduğum için ve bazı şeyleri de beceremeyince yerli yabancı kaynaklardan aldığım bilgilerle bazen de kendim deneme yanılma yaparak çözebildim.


    Özellikle VCD ve DVD'lerden edindiğimiz ses dosyalarının internetten edindiğimiz dijital filmlere senkronu sırasında bir fps farkı oluyor ve bu fark yüzünden de senkronu sağlamaya çalışırken bir sahnede sesler otursa yeni sahnede hemen senkron farkı oluşması sorunu en çok canımı sıkan sorun oldu. İnternette de durumun çözümü net bir şekilde bir türlü bulamadım. Sonra bazı yabancı forumlardan öğrendiğim bir yöntemle bu sorunu çözdüm. Benim gibi bu işle ilgilenen ve bu sorunu yaşayan biri de günlerini feda etmesin diye bu konuyu açmak istedim.


    Öncelikle bu tarz işler için Audacity uygulamasını kullanabilirsiniz. Oldukça fazla ses formatını destekliyor ve ara yüzü de nispete kolay. Benim yöntemim dijital olarak senkronlama yapacağım filmin kendi ses dosyasını ayırıp, sesin ani ve bariz yükseldiği dalgalara bakarak kendi elimdeki kaydı da ona uydurmak oluyor. Ancak söylediğim gibi özellikle elimizde olması muhtemelen çoğu vcd ve dvd PAL olduğu için, PAL bölge dvd ve vcdlerin de fps değeri 25 oluyor. Uyumlandırmaya çalıştığımız dijital içeriğin fps değeri ise neredeyse hepsi 23.976 olması sebebiyle bahsettiğim hız farkı oluşuyor.


    Çözüm: İşte bu hız farkı 25'den 23.976'a çevirmede tam olarak %4,098 gibi bir fark oluyor. Audacityde türkçe ses dosyasının tamamını seçip Etkiler sekmesinden --> Hızı değiştir diyoruz. Sağdaki alana -%4,098 yazıp dönüştürme yapıyoruz ve iki ses dosyası artık senkronlanabilir hale geliyor. Çoğunlukla karşılaşacağınız FPS'ler bunlar olacağı için bu örneği verdim. Başka fpsler arası dönüştürme yapacaksanız kontrol etmenizi tavsiye ederim. Çünkü O zaman hız değişim oranı değişecektir. Umarım işinize yarar.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.