Şimdi Ara

Film Uğruna Tehlikeye Atılan Hayvanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ‘Bu filmde hiçbir hayvan zarar görmemiştir’... ABD’de American Humane Association (AHA) tarafından Hollywood yapımlarına verilen bu belge, aslında çekimler sırasında telef olan ve yaralanan onlarca hayvanın kaderine göz yumuyor. The Hollywood Reporter dergisi Aralık sayısında, setlerde çalıştırılan hayvanları koruma görevi olan AHA’in bunun yerine çekimler sırasında gerçekleşen kazaları örtbas etmeye çalıştığını gün yüzüne çıkardı. Birçok büyük bütçeli ve ödüllü Hollywood yapımı bu sertifikayı almasına rağmen, hayvan ölüm ve yaralanmalarının önüne geçemedi. İşte bu önemli derneğin onay verdiği dünya çapında bilinen filmler...

Yönetmen Ang Lee’nin 4 Oscar kazanan ve dünya çapında 609 milyon dolar gişe hasılatı yapan filmi 'Life of Pi’de bir Bengal kaplanı boğulma tehlikesi geçirdi. Bilgisayar efektlerinin yeterli olmayacağını düşünen yapımcılar, nesli tükenme tehlikesi olan bir türü suya atmakta sakınca görmedi. King adındaki kaplanı, eğitmeni son anda halatla boğulmaktan kurtardı.

Peter Jackson’ın Hobbit serisinde ise 27 hayvan susuzluktan ve yorgunluktan telef oldu. Filmin yönetmeni Peter Jackson ve ekibi yaptığı açıklama hiç bir hayvanın çekimler sırasında zarar görmediğini, aksiyon ve hayvanlar üzerinde stres yaratabilecek sahnelerde hayvan kullanılmadığını, bunun yerine bilgisayar efektlerinin devreye gireceğini belirtti. Öte yandan PETA üyesi istenildiği gibi davranmayan bir atın, sette 3 saat boyunca ayakları bağlanarak bekletildiğini, ayaklarını yaralayan ip izlerinin daha sonra makyajla kapatıldığını iddia etti.

Disney yapımı 'Antarctic' adlı filmde, bir köpek diğer köpeklerle kavga edince eğitmeni tarafından defalarca diyaframından yumruklandı. Başrollerinde Matthew McConaughey ve Sarah Jessica Parker'ın olduğu romantik komedi 'Failure to Launch' filminde ise bir maymun taşınırken ezilerek öldü.

'Karayip Korsanları’nın çekimlerinde, su altında gerçekleşen patlamalarda binlerce deniz canlısı hayatını kaybetti. Dernek ise raporunda “Patlamanın doğru olduğu. Balık ölümlerinin patlama kaynaklı olduğu belirlenemedi” ifadesini kullandı.

Teksas’ta gerçekleşen 'There Will Be Blood' filminin çekimlerinde birçok at kolik sancısı çekerek öldü. Derneğin bu olaya cevabı ise “O sırada eyalet çevresinde birçok at zaten bu şikayetle öldü” oldu.

HBO'nun başrolünde Dustin Hoffman'ın yer aldığı iddialı dizisi 'Luck', çekimlerde üç atın hayatını kaybetmesi üzerine bitirildi. Yaralanan atlardan biri iğneyle uyutulmuştu.

Yine bir başka büyük bütçeli yapım Narnia Günlükleri’nde, 14 at yaralandı. Ancak yaralanmaların ciddi olmadığı ve ‘istemeden’ olduğunu savunuldu.

2010 yapımı 'Courage' adlı televizyon filminini çekimlerinde, bir gözü mavi ve sakin tavırlarıyla bilinen ‘Glass’ adlı özel bir atın ayağı parçalandı. Yapımcılar atı uyutarak hayatına son verdi.

Bilgisayar teknojilerinin gelişmediği dönemde Western filmlerinde birçok hayvanın telef olduğu bilinir. 1959 yapımı 'Ben-Hur' filminde de 100 atın ölmesine göz yumuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 8 Aralık 2013; 21:10:54 >

• ben hur bildiğin katliam olmuş
  • Ben-Hur bir de 11 oscar almıştı. O atların bir oscar kadar değeri olmaması...
  • Hani nerde hayvan hakları savunucuları? İşin içine milyon dolarcıklar girince herkesin sesi kesiliyor anlaşılan.
  • Uyuz oluyorum hayvanların, insanlar tarafından kullanılmasına.
  • Ne zamandır bunla ilgili bir başlık açacaktım, yararlı bir başlık olmuş belki de insanlar bu filmlere para kazandırmaktan vazgeçerler. Bu yüksek bütçeli gişe filmleri bi yana dursun, insanların katıla katıla güldüğü hollywood komedi filmleri de farksız değil, hangover serisinde hayvan istismarı ve zulmu olmadığını söylemek mümkün mü? PETA'da bu konuda Todd Philips ve ekibini "duyarsız" bulmuş. Aslında bu oluşum çığ gibi büyüyor son dönem komedi filmlerinde hayvanlar üzerinden duyarsızca mizah yapılıyor; vahşi doğa hayvanlarını kentte ve kapalı ortamda tutabilmek için hayvanlara sakinleştirici uyuşturucu iğne vuruyorlar, hayvanları cinsel mizah malzemesi yapıyorlar, tütün ya da ot içiriyorlar, boyunlarından bağlıyorlar. Hollywood kapitalizme yenilmiş durumda. Sinemanın sosyal sahasının olması için insanlarında sosyal konuda duyarlı olması gerekiyor. Bu yüzdendir ki sinemada eleştirel yaklaşım 70'lerden sonra bitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: sano

Hani nerde hayvan hakları savunucuları? İşin içine milyon dolarcıklar girince herkesin sesi kesiliyor anlaşılan.

aynen öyle yazık günah şu hayvanlara özellikle atlara
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 100 at mı? Yazıktır... Ayrıca o anime film (Life of) tamamen pc teknolojisi değil miydi? Öyle değilse gerçekten kötü.Sen git hayvanı suya at
  • Cesur Yürek filminde ne zarar görmüştür atlar.

Hee bir de şu tarafı var olayın Hachiko filmide gayet muhteşem olmuş. Köpek oscarlık oynamış resmen
  • Böyle yönetmenlerin
  • Bir bengal kaplanının boğulma tehlikesi geçirmesi çok saçma. Zira çok iyi yüzerler. Hayvanların tehlikeye atılması tabiki yanlış , fakat olaylar sanki biraz abartılmış.
  • Yuzlerce film izledim olaya hic bu acidan bakmamistim. 100 at cidden katliam olmus yuh.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yararlı konu.
  • "Disney yapımı 'Antarctic' adlı filmde, bir köpek diğer köpeklerle kavga edince eğitmeni tarafından defalarca diyaframından yumruklandı. Başrollerinde Matthew McConaughey ve Sarah Jessica Parker'ın olduğu romantik komedi 'Failure to Launch' filminde ise bir maymun taşınırken ezilerek öldü. "

Ben böyle işin... Böyle şerefsiz evlatları yaşıyor işte içimizde, bu yüzdendir ki insanlar en aşağılık varlıklardır.

Yararlı bir konu olmuş.
  • 100 at mı yuh .Türkler yapsa yer yerinden oynar.
  • Yazık ne yazsam bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:: Death ::.

Cesur Yürek filminde ne zarar görmüştür atlar.

Hee bir de şu tarafı var olayın Hachiko filmide gayet muhteşem olmuş. Köpek oscarlık oynamış resmen

hachiko efsane zaten gerçekte yaşanmış bir hikayeyi resmen yaşattı bizlere birde bu film var paramparça aşklar ve köpekler bilenler bilir köpeklerin birçok dövüş sahnesi var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.