Şimdi Ara

Fikret Orman: Ben Euroleague'e karşıyım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
3.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Do Bemol Kerim kullanıcısına yanıt
    ayrıca herkes 1 milyon ödül konusuna odaklanmış ancak o rakam sadece ulebin şampiyon takıma verdiği bonus, aynen TFF nin şampiyon olan takıma verdiği 4-5 milyon € civarındaki ödül gibi. sonuçta o rakam 1-2 oyuncunun yıllık ücretini bile karşılamaz ancak yayın gelirleri sponsorluk reklam gelirleri ürün gelirleriyle gene de ekside kapatıyor klüpler ,nerdeyse her branşı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssslashhh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssslashhh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssslashhh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssslashhh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    Döte döt demiştir ve renklileri üzmüştür.Açıklamanın tamamını izlerseniz zaten adamın dediğini anlarsınız.Bu arada kıytırık lol turnavasını kazanınca bile 2 milyon alıyor kazanan klup.Hemen hemen tüm sponsorlarının türk olduğu kazanana çerez parası verilen bir turnuvayı gidip de ülkenin en büyük sportif başarısı diye yutturmanın bir mantığı yok hele uefa nın önüne koyana bir yeriyle gülerler.Bjk e göre hava hoş fener her sene alsın euroleague i.30 koyup 1 alınan klubü finansal açıdan bitiren bir turnuva rakipleri tarafından desteklenir.


    kardeş real taraftarı şlyi kazanınca oooooo bi sürü para kazandık mı diyor yoksa kupaya mı seviniyor? kafanızı öpeyim sizin

    Şl ile eurobilmem ne yi mi karşılaştırıyorsun.

    futbolda avrupanın en büyük kupası, basketteki karşılığı da euroleague kupası. var mı avrupada daha üst seviye bi kupa? şu denklemi kuracak aklınız yok mu sayın tinerci bey
    anlatmak istediğimiz karşılaştırma değil, kupa para için kazanılmaz, prestij işidir.

    Başkan zaten El nin nasıl bir yapısı olduğunu anlatmış biri fedarasyon işi bir özel.Onun dışında fener sene EL yi alsın bize hava hoş cidden kimsenin taktığı bir şey değil bu emin ol.Anca aziz yıldırım ve ekibinin kendini avutma cabası.

    yav kardeşim bu seneye kadar el hakkında konuşmuş mu başkanın gelmiş rakibi kazanınca konuşuyor... geçeceksiniz o işleri efendiyseniz tebrik edeceksiniz yok parası azmış yok şöyleymiş. eurochallenge farklı, size milyarlar dağıttı da mı anıtını diktiniz?

    Anıtı sanki bjk dikti.Yukarıda da yazdım fb her sene alsın kupayı ne bjk nin nede gs nin bir kıskançlık durumu yok,sadece millet hayallerde yaşıyor.

    o zaman rakibin avrupanın bir numaralı kupasını aldığında konuşmayacaksın böyle şeyleri, eğer bunları düşünüyorsan önceden söyleyeceksin. kıskançlığın daniskasıdır bu.

    Hala 1 numara diyor neyse size iyi hayaller.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: [A]narchy


    quote:

    Orijinalden alıntı: o3

    Dota turnuvası kadar ödülü olmayan,
    Survivor kadar reyting alamayan bir oluşum.


    ***
    Avrupa basketbolunu hakkatten ciddiye alanlarla doludur bu forum.
    Yazık ama gerçeği söylemek lazım özellikle son 15 senedir NBA ile olan fark açıldı da açıldı.
    Son 5-10 senedir hele anormal boyuta geldi fark.
    NBA'in D-League bile etmeyecek Euroleague'i gözünüzde çok büyütmeyin.

    9 sponsoru Türk olan, Survivor reytingi almayan, maddi olarak Dota turnuvası etmeyen bir şey ne kadar prestijli olabilir?

    Dünya Basketbol Şampiyonası düzenliyoruz 2. oluyoruz kimsenin haberi olmuyor Dünya'da.
    Basketbolda bir NBA var az birazda Olimpiyat var önemi/prestiji olan.

    Organizasyonun ekonomik getirisi normalde güvenilir bir veridir. Yani Euroleague kaç para ediyor bakarsın anlarsın prestijini.
    Ama Euroleague şeffaf olmayan bir organizasyon olduğundan bu da mümkün değil.
    Rus Oligarkın, Türk iş adamının vergiden kaçırmak için baskete "sponsorluk" için akıttığı paralar. 4 Türk takımı alınsın diye gidip 9 sponsor bulmak...
    Fb-Gs hariç Efes-Daçka adlı ucubeler ortada. Kim bu kulüplere nasıl 20m euro harcar? Kara para mı aklanıyor nedir yani olacak iş mi? Daçka Euroleague'e girecek diye gidip kaç tane sponsorluk yapıyor.
    Bunlar doğal şeyler değil.

    Geri dönmeyeceği bile bile ödenen bu "kirli" paralara rağmen Euroleague 3 kuruş geri getirmeyen bir organizasyon.
    Seyirci sayısı ortalaması, bilet fiyatı ortalaması İngiltere 3.ligine denk midir tartışmalı.

    Fenerbahçe taraftarı başarısına sevinsin tabi de.
    Euroleague organizasyonunu gözde büyütmek anlamsız.

    Fanatik olarak yazmadıysan kesinlikle forumda gördüğüm en mantıklı yazı


    bizim ülkece sorunumuz zaten pireyi deve yapmak deveyi pireleştirmek buna tüm takımlarımız dahil


    Başarı saçma sapan liglerin kupaların şampiyonluklarıyla 3.lükleriyle 8.likleriyle olmaz

    olimpiyatlarda olur o dalın en iyi liginde olur gs bile hala uefa kupamız var diyor yahu üzerinden 17 sene geçmiş bu 17 senede ne başarın var onu sorgulayacağına hala uefa kupamız var veya türkiye avrupa kupasına gidiyor hüloğğğğ diye sevinen bi kitle vardı ulan son dakika selçuk inanla anca gidebildik avrupa kupasına ki 2 maçla geri döndük zaten okadar para yatırılıyor futbolu elde edilen sonuç bu mu buna mı seviniyor bu kadar insan.


    Futbolla aram 4-5 yıldır yok taraftar gözüyle yazmadım bunları ama böyle küçük şeylerle gözünüz boyandığı sürece biz bi 50 yıl daha uefayı basket avrupa kupasını konuşuruz

    birbirinizle kapışmaktan dünyanın ne kadar ilerlediğini futbolda baskette neler yaptıklarından haberiniz yok

    bu arada arkadaş doğru söyledi dota turnuvası kadar para vermiyor

    3.lüğe 5.liğe de saygım var şahsen de abartıya gelemiyorum.
    *Bu konuda bile 2 milyar kişi finali izledi deniyor. Dünyada 2 milyar kişi TV izleyebiliyor mudur acaba? Uzaylı istilası olsa 2 milyar kişi TV'den canlı izleyemez o anı, Dünya'nın 3te 1i uyuyor olur. NBA Finali 50 milyon kişiye ulaşıyor diye söyleniyor işte.

    Spektaküler zararlar ederek gelen başarıları da beğenmiyorum. Parayı bastım oldu olaylarını sevmiyorum.
    *4-5 senedir 20-30m euro koydum şampiyon oldum. Ee noldu? Şampiyon oldum diyorsun da yaptığın borç için devletten vergi indirimi isteyecen sonra.
    *Yabancı oyunculara, koçlara en yüksek maaşı ver şampiyon ol. Neresi övülecek bir durum bunun? CSKA isterse 20 kere üst üste kazansın turnuvayı saygı falan duymam . Bir tek David Blatt Ruslara Avrupa Şampiyonası kazandırdığında takdir etmiştim.

    Organizasyonun hakedeni değil para vereni alması saçmalığını da sevmiyorum.
    *Daçka 7. olsun gene alıyorlar. Amaç iyi olan takımı almak değil amaç sponsordu, el altı yada resmi gelirler elde etmek.
    *Şampiyonlar Ligine para verenleri alsalardı anlamı olur muydu bu kadar? Atıyorum Trden GS'ın A lisansı olsaydı ve Beşiktaş-Fener şampiyon olsa bile gidemeseydi CL'ye. Türkiye'deki kulüpler ne gözle bakardı? Benzeri mesela Almanya'da sadece Bayern-Dortmund-Wolfsburg da olsaydı lisans ve Wolfsburg 16. bitirdiğinde bile CL hakkı kazansaydı; diğer milyonlarca Leverkusen-Schalke-Hamburg vs taraftarı CL'yi izler miydi?

    Euroleague'i NBA ile karıştırmayın. NBA'de 30 takım lig üzerinde etkili kimseyi kafasına göre atamazsın yada alamazsın. Euroleague'de ise almıyorum yada alıyorum demek çocuk oyuncağı. 16 takım 32 olsun demek son derece basit.
    Zaten yıllar içinde Avrupa basketboluna olan ilgi bitti. NBA ile maddi fark hiç olmadığı kadar açık. NBA 30.su Nets dese Udoh gel yedek uzun yapalım seni sonunculuğa oynamaya koşa koşa gider. Beşiktaş'ta Earl Clark var işte. NBA'de min. kontrat veren çıksa gelmezdi buralara.




  • O kadar laf ettik. Fikret Orman haklı çıktı. Fikret Orman: Ben Euroleague'e karşıyım 2017-2018 Euroleague takımları.

    Şimdi ilk olarak Euroleague'i parasal anlamda değil de prestij anlamında değerlendirirsek Avrupa takımlarının yarışabileceği daha iyi bir lig olmadığı için Euroleague Avrupa erkekler basketbolunda çok önemli. Bu yüzden Fenerin aldığı kupa gerçekten çok önemli ve gurur duyulası bir başarı. Para konusunda Fikret Orman haklı. Hakemler konusunda da haklı. İkinci olarak Efes hakkında yukarıda bir arkadaş parası nereden geliyor, ucube tarzı laflar etmiş. İlk olarak senin dediğin Gs ve Fb takımlarının altyapısal olarak Türk basketboluna kazandırdıkları önemli kaç tane basketbolcu var, Efes'in kaç tane basketbolcusu var? Efes bu kadar para harcıyor ve oyunculara para saçıyor ama Türk basketbolunun gelişmesi için de elinden geleni yapıyor. Altyapıya verdiği önemi bilmeyen yok. Sizin için başarı sadece kupa kazanıp salonu doldurmak mı? Efes olmasaydı Türk basketbolu şuan buralara gelemezdi. Efes'in taraftarı yok kabul. Nedeni herkes tarafından biliniyor sadece basketbol takımı olduğu için belirli bir taraftar kitlesine sahip değil. Diğer İstanbul takımlarının taraftarları sadece basketbol takımı için mi desteğe geliyorlar yoksa o takımı futbolda destekledikleri için mi desteğe geliyorlar? Fenerbahçenin bir bölüm taraftarı hariç hemen hepsi futbol takımı için destekliyor. O zaman neden basketbola bu kadar yatırım yapan Efes ucube oluyor da diğerleri normal başarılı oluyor?

    Edit: Efes'in altyapıya verdiği önemi daha iyi görmek isteyenler twitter sayfasında takip edebilir. Minik takımı maçları bile büyük bir ciddiyet ile yayınlanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbryan -- 6 Haziran 2017; 0:53:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elbryan

    O kadar laf ettik. Fikret Orman haklı çıktı. Fikret Orman: Ben Euroleague'e karşıyım 2017-2018 Euroleague takımları.

    Şimdi ilk olarak Euroleague'i parasal anlamda değil de prestij anlamında değerlendirirsek Avrupa takımlarının yarışabileceği daha iyi bir lig olmadığı için Euroleague Avrupa erkekler basketbolunda çok önemli. Bu yüzden Fenerin aldığı kupa gerçekten çok önemli ve gurur duyulası bir başarı. Para konusunda Fikret Orman haklı. Hakemler konusunda da haklı. İkinci olarak Efes hakkında yukarıda bir arkadaş parası nereden geliyor, ucube tarzı laflar etmiş. İlk olarak senin dediğin Gs ve Fb takımlarının altyapısal olarak Türk basketboluna kazandırdıkları önemli kaç tane basketbolcu var, Efes'in kaç tane basketbolcusu var? Efes bu kadar para harcıyor ve oyunculara para saçıyor ama Türk basketbolunun gelişmesi için de elinden geleni yapıyor. Altyapıya verdiği önemi bilmeyen yok. Sizin için başarı sadece kupa kazanıp salonu doldurmak mı? Efes olmasaydı Türk basketbolu şuan buralara gelemezdi. Efes'in taraftarı yok kabul. Nedeni herkes tarafından biliniyor sadece basketbol takımı olduğu için belirli bir taraftar kitlesine sahip değil. Diğer İstanbul takımlarının taraftarları sadece basketbol takımı için mi desteğe geliyorlar yoksa o takımı futbolda destekledikleri için mi desteğe geliyorlar? Fenerbahçenin bir bölüm taraftarı hariç hemen hepsi futbol takımı için destekliyor. O zaman neden basketbola bu kadar yatırım yapan Efes ucube oluyor da diğerleri normal başarılı oluyor?

    Edit: Efes'in altyapıya verdiği önemi daha iyi görmek isteyenler twitter sayfasında takip edebilir. Minik takımı maçları bile büyük bir ciddiyet ile yayınlanıyor.

    OHA HANİ BİR ÜLKEDEN MAX 4 TAKIM KATILABİLİYORDU




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssslashhh

    Fikret Orman: Ben Euroleague'e karşıyımFikret Orman: Ben Euroleague'e karşıyım

    ben euroleague karşıyım diyen başkan şu değil mi?

    rezillik




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssslashhh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssslashhh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    Döte döt demiştir ve renklileri üzmüştür.Açıklamanın tamamını izlerseniz zaten adamın dediğini anlarsınız.Bu arada kıytırık lol turnavasını kazanınca bile 2 milyon alıyor kazanan klup.Hemen hemen tüm sponsorlarının türk olduğu kazanana çerez parası verilen bir turnuvayı gidip de ülkenin en büyük sportif başarısı diye yutturmanın bir mantığı yok hele uefa nın önüne koyana bir yeriyle gülerler.Bjk e göre hava hoş fener her sene alsın euroleague i.30 koyup 1 alınan klubü finansal açıdan bitiren bir turnuva rakipleri tarafından desteklenir.


    kardeş real taraftarı şlyi kazanınca oooooo bi sürü para kazandık mı diyor yoksa kupaya mı seviniyor? kafanızı öpeyim sizin

    Şl ile eurobilmem ne yi mi karşılaştırıyorsun.

    futbolda avrupanın en büyük kupası, basketteki karşılığı da euroleague kupası. var mı avrupada daha üst seviye bi kupa? şu denklemi kuracak aklınız yok mu sayın tinerci bey
    anlatmak istediğimiz karşılaştırma değil, kupa para için kazanılmaz, prestij işidir.

    Başkan zaten El nin nasıl bir yapısı olduğunu anlatmış biri fedarasyon işi bir özel.Onun dışında fener sene EL yi alsın bize hava hoş cidden kimsenin taktığı bir şey değil bu emin ol.Anca aziz yıldırım ve ekibinin kendini avutma cabası.

    kesin öyledir hergün başka bi bjkli ve gsli konusunu acıyor kıskanclıktan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssslashhh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni


    quote:

    Orijinalden alıntı: ssslashhh


    quote:

    Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

    Döte döt demiştir ve renklileri üzmüştür.Açıklamanın tamamını izlerseniz zaten adamın dediğini anlarsınız.Bu arada kıytırık lol turnavasını kazanınca bile 2 milyon alıyor kazanan klup.Hemen hemen tüm sponsorlarının türk olduğu kazanana çerez parası verilen bir turnuvayı gidip de ülkenin en büyük sportif başarısı diye yutturmanın bir mantığı yok hele uefa nın önüne koyana bir yeriyle gülerler.Bjk e göre hava hoş fener her sene alsın euroleague i.30 koyup 1 alınan klubü finansal açıdan bitiren bir turnuva rakipleri tarafından desteklenir.


    kardeş real taraftarı şlyi kazanınca oooooo bi sürü para kazandık mı diyor yoksa kupaya mı seviniyor? kafanızı öpeyim sizin

    Şl ile eurobilmem ne yi mi karşılaştırıyorsun.

    futbolda avrupanın en büyük kupası, basketteki karşılığı da euroleague kupası. var mı avrupada daha üst seviye bi kupa? şu denklemi kuracak aklınız yok mu sayın tinerci bey
    anlatmak istediğimiz karşılaştırma değil, kupa para için kazanılmaz, prestij işidir.

    Başkan zaten El nin nasıl bir yapısı olduğunu anlatmış biri fedarasyon işi bir özel.Onun dışında fener sene EL yi alsın bize hava hoş cidden kimsenin taktığı bir şey değil bu emin ol.Anca aziz yıldırım ve ekibinin kendini avutma cabası.

    Kimsenin taktığı yok diyosun başta BJK başkanı olmak üzere sizin gibi BJK taraftarları maşallah devamlı eurolegue konuşuluyor. Şu konuda bile bi dolu mesajınız var. Madem takmıoyusnuz gidin futboldaki şampiyonluğunuzu kutlayın. Orası da ayrı bir dava, adamlar 15. şampiyonluk 3. yıldız aldılar dertleri tasaları hala Fenerbahçe.




  • Ben hatırlıyorum bütün BJK'liler, Eurochallenge kupasını aldıktan sonra "bizim AVrupa kupamız var" FB'nin hiçbirşeyi yok, siz Avrupa'ya anca BJK ile maç yapmaya gelirsiniz diye, günlerce kupadan bahsettiler, sokaklara döküldüler, takımlarıyla kutlama yaptılar vs. vs.

    Biz alınca size dert olmuş.

    Eğer önemsiz bir kupa olsaydı, Fikret Orman böyle hasetle konuşmazdı.

    Bilen biliyor, burada yorum yapan futbol taraftarı.

    Ne tekim, BJK'nin şampiyonluğundan daha çok gündem oldu bizim başarımız, sizin çekememe nedeniniz bu.

    Şampiyonlar Ligi şampiyonuyuz ulan boru mu!

    Daha ötesi var mı:)

    Siz isterseniz basketbola küsebilirsniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmerto

    Ben hatırlıyorum bütün BJK'liler, Eurochallenge kupasını aldıktan sonra "bizim AVrupa kupamız var" FB'nin hiçbirşeyi yok, siz Avrupa'ya anca BJK ile maç yapmaya gelirsiniz diye, günlerce kupadan bahsettiler, sokaklara döküldüler, takımlarıyla kutlama yaptılar vs. vs.

    Biz alınca size dert olmuş.

    Eğer önemsiz bir kupa olsaydı, Fikret Orman böyle hasetle konuşmazdı.

    Bilen biliyor, burada yorum yapan futbol taraftarı.

    Ne tekim, BJK'nin şampiyonluğundan daha çok gündem oldu bizim başarımız, sizin çekememe nedeniniz bu.

    Şampiyonlar Ligi şampiyonuyuz ulan boru mu!

    Daha ötesi var mı:)

    Siz isterseniz basketbola küsebilirsniz.

    O sene 4 kupayı da kazandık, o yüzden kutladık, tabii ki kutlanacak sonuçta Avrupa kupası.

    Her zaman söyledim gene söyleyeyim, fb bu ligin en iyi oynayan basket takımıdır, EL kupası alınması çok zor bir kupadır ve bu kupayı fb hakkıyla çok güzel oynayarak almıştır. Türk basketbol tarihinin bugüne kadar alınmış en önemli kupasıdır.

    Lakin, gündem olması bakımından futbol ile kıyas kabul etmez. Bu acı ama gerçek, Amerika hariç genelde futbol her zaman basketbola göre ön plandadır.

    Getirisi ve popülerlik bakımından futbola yaklaşamaz.




  • 60 küsür tane şehir merkezi bir sürü ilçede dev ekranlar kurulmuş meydanlar dolup taşmış
    f4 sinan erdem istanbulda her maçının %80'i fb taraftarı salonu kapatmış
    zeka küpü hala survivor ın reytinginden bahsediyor

    bunun başkanı da tabi 30 milyon harcayıp 1 milyon kazandılar der
    normal sezon ve playoff maçlarında galibiyet başına ödenen paralar
    yayın haklarından ve sponsorlardan alınan paralar
    sezon başı satılan 7000 kombine ve maç günü bilet,ürün gelirleri
    bunları hangi hesaba sokacaksın fiko bey?
    neyse anlayacakları dilden konuşalım basketbol için "Beşiktaş, ligde Fenerbahçe'yi son yendiğinde dolar 1.76 liraydı."




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Furiosa

    2. cümleyi de gördüm dur onada cevap vereyim de yazmaya utan

    Fikret Orman: Ben Euroleague'e karşıyım


    bu sosyal medya istatistiğ reytingler yarı final 4 final 2 oldu




  • Fikret Orman genel olarak doğru konuştu.Eurolig yönetimi teklif yaparsa gidilir elbet ama rezalet bir sistemleri var.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.