Şimdi Ara

Fiilimsi soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu çözdüm ama bi yeri kaçırdım heralde fiilimsileri yuvarlakiçine aldım ama nerde yanlış yapıyorum ?

http://g1301.hizliresim.com/15/r/j8fhg.jpg

mez sıfat fiil değil mi bu soruda sıfat fiil den saymamış ?

http://g1301.hizliresim.com/15/r/j8fm2.jpg

ma nın isim fiil olması lazım ?

http://c1301.hizliresim.com/15/r/j8fpg.jpg

maz lar sıfat fiil olması gerekirken 2sinide almamış ?

• geçmezdi fiilimsi değil başlı başına fiildir zaten. (her -mez gördüğümüze fiilimsi diyemeyiz ki. bu eylemde -mez geniş zamanın olumsuzu görevinde kullanılmış.(geçer-geçmez. )

2.de de aynı şekilde ordaki açmalıdır fiildir zaten. gereklilik kipiyle çekimlenmiş.(meli/malı)

3. soru 1'e benziyor zaten. fiil ile fiilimsiyi karıştırma
  • Cümlede önce fiilleri bul ondan sonra fiilimsileri bul.
  • Nasıl anlıyabilirim başlı başına fiil olduğunu geçmezdi geç kısmı fiil mez fiilimsi diye ayırıyorum her zaman ?
  • benim bildiğim yüklemde fiilimsi aranmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: baykushreyiz

benim bildiğim yüklemde fiilimsi aranmaz

yanlış bilgi hocam
  • ilk soruda 3 tane gördüm iki tane fiili fiilimsi diye işaretlemişsin. 3 doğru mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    Zor geometri sorusu
    3 ay önce açıldı
    TÜREV SORUSU
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevap 4 geçmezdi yanlış sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: zBrave

cevap 4 geçmezdi yanlış sadece

Geçmezdinin yanlış olduğu mu yazıyor sadece herhangi bir açıklama yapmamış mı?
  • çözümünde geçmezdi yi okuyup geçmiş bakmamış bile ama diğer 4 ünü buluyor
  • 1.soruda 3 eylemsi bariz zaten söylemeye gerek yok, 4. ise " okunmuş " bakın fiilimsi ve fiili ayırt etmede kalıbın yanında verdiği anlam da önemlidir burada -mış sıfat fiildir ve "okunan" anlamı taşıyor,yani fiil değil fiilimsi olarak kullanılmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedefitu

1.soruda 3 eylemsi bariz zaten söylemeye gerek yok, 4. ise " okunmuş " bakın fiilimsi ve fiili ayırt etmede kalıbın yanında verdiği anlam da önemlidir burada -mış sıfat fiildir ve "okunan" anlamı taşıyor,yani fiil değil fiilimsi olarak kullanılmış.

teşekkürler birde körfez in kaynağında -(ı)r , -ar ı hem sıfat fiil hemde zarf fiil olarak almış bunu nasıl ayırt edicezve bununla ilgili örnek bulamadım var mı böyle bir örnek verebilecek olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zBrave

quote:

Orijinalden alıntı: hedefitu

1.soruda 3 eylemsi bariz zaten söylemeye gerek yok, 4. ise " okunmuş " bakın fiilimsi ve fiili ayırt etmede kalıbın yanında verdiği anlam da önemlidir burada -mış sıfat fiildir ve "okunan" anlamı taşıyor,yani fiil değil fiilimsi olarak kullanılmış.

teşekkürler birde körfez in kaynağında -(ı)r , -ar ı hem sıfat fiil hemde zarf fiil olarak almış bunu nasıl ayırt edicezve bununla ilgili örnek bulamadım var mı böyle bir örnek verebilecek olan ?

dediğini pek anlamadım nasıl yani ikisini birden almış derken -ar eki sıfat fiildir , -erek -arak vardır zarf fiil eki olan oradaki "ar" ile karışmıyor değil mi ?

• Geçmezdi fiilinin bileşik zamanlı fiil olduğuna karar verdim.
  • Ben burdayken millete soru çözdürüyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: #Ramazan

Ben burdayken millete soru çözdürüyorsun.

BUNLARI aynı almış bunu diyorum birde bu ek ve -ar la ilgili örnek verebilirmisiniz? bazıları çünkü genişzman eki oluyor tam kavrayamadım.

edit: link:http://g1301.hizliresim.com/15/s/j99cl.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zBrave -- 24 Ocak 2013; 11:20:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.