Şimdi Ara

FIFA Yeni Mod ***SPECIAL SEASON***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir kaç gündür aklımda böyle bir mod olsa nasıl olurdu diye bir düşünce var. Belki üzerine düşünülüp daha mükemmel hale getirilebilir.

Special Season

* Special Seasona öncelikli olarak lig seçilerek başlanır.

*Seçilmiş olan ligden sistem rastgele (random) olarak takım atar.

*Sistem o ligdeki Takımların tamamı oyunculara atanana kadar aynı takımı başka bir oyuncuya atamaz. ( Örn. İspanya Ligini seçtiniz ve haliyle ligde 20 takım yer alıyor. Bu 20 takım oyuna ilk giren 20 oyuncuya atandıktan sonra giren 21. oyuncu ile birlikte yeniden 20 takım arasından yeni bir takım söz konusu oyuncuya atanır. Sistem bununla birlikte aynı takımların rakip olarak sahaya çıkmasına da izin vermez.)

*Special Seasona giren oyuncu 10 maçlık periyodu tamamlayana kadar sistemin atadığı takımla oynar ve yeni bir ligle oyuna başlayamaz.

*Normal Season maçlarında olduğu gibi Division 10 ile başlayan Special Season maçları Division 1’e kadar devam eder. Division 1’de 10 maçını da kazanan oyuncular Division Legendary’e yükselirler. Böylece daha zor ve daha keyifli maçların olacağı bir durum ortaya çıkar.

*Special Season modunda takımların rastgele olarak atanmasının sebebi oyunun her takımla oynanarak daha keyifli hale gelmesini ve gerçekçi maçların yaşanmasını sağlamaktır. Yani durumda Real Madrid ile Getafe karşılaşabilir ve enteresan maçlar yaşanabilir.

Acaba bu mod ile ilgili EA ile nasıl irtibata geçilebilir. İngilizce bilen bir arkadaşla irtibat sağlayıp belki gönderebiliriz.

Olumlu veya Olumsuz yorumlarınızı görmek isterim.

Sonuçta bu oyun hepimizin eğlencesi ve daha güzel modlarla zenginleşmesini isteriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thema Player -- 17 Ağustos 2015; 14:41:35 >

• EA sports un türkçe konuşan bir görevlisi yok mu ? EA Destekte falan ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok diye biliyorum ama tam emin değilim.
  • Uygulanabilirliği (programlanabilir olması ve bunun kullanacağı kaynaklar) hususunda tereddüde düştüm hocam, İngilizce çevirisi çok zor değil, yapılır am tam olarak bir sistematiğe çevrilip, hazırlanıp öyle yazılması lazım, mesela lig seçimi konusunda normal Seasons'tan ne kadar farklı olacak? O ligden o seasona 20 kişi neye göre seçilecek? Fifa 11de game room vs falan vardı, oradan rakip seçebiliyorduk, buna mı benzeyecek?

Biraz daha netleşmesi lazım sanki :)
  • aragorn1905 A kullanıcısına yanıt
    Şöyle anlatayım hocam :-) Örn. Ben Division 10'da İspanya Liginde mücadele ediyorum ve toplamda div 10 İspanya Ligini seçip mücadele eden 1020 kişi bulunuyor. Sen de Div 10da İspanya ligini seçtin ve oyuna başlayacaksın. Her 20 kişi de bir sistem 20 takımlık seçime geri dönüyor. Yani şöyle; eğer 20 kişinin 1.siysen 20 takım arasından sistem sana takım seçecek, 2. kişiysen kalan 19 takım arasından sistem sana takım seçecek bu böyle 20.kişiye kadar devam edecek ve 21. kişide sistemin seçeceği takım sayısı 20ye dönecek. Sistemde hangi takımların kaldığı konusunda oyuncu herhangi bir bilgiye erişemeyecek :-)
  • Thema Player kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum ama, senin mücadele ettiğin 20 kişilik gruptan bir kişi ayrıldı, diğer 50 adet 20 kişilik grup da yok oldu :) maçlarını tamamladılar vs, sadece 1 kişi kaldı o 1000 kişilik gruptan, o kişi Real Madrid olsun, senin 20 kişilik grubundan da Barcelona ayrılmış olsun, son durumda kalan 20 kişi içerisinde 2 tane Real madrid oldu, sistem göçtü :)
    ama senin gruptan ayrılan da diğer açıkta kalan da aynı takım olursa sorun olmaz

Sistemdeki bütün oyuncuların çok etkili bir yöntemle yönetilmesi lazım, yukarıdaki senaryo sadece bir senaryo, mesela ben bugün Div10'da giriş yaptım bana Sevilla verdi, div10 bitene kadar Sevilla ile oynayabilirim, başkaları tarafından oluşturulmuş 20lik gruplara girme şansım varsa sistem çok büyük bir havuzdan arama yapacak ve Sevilla'nın girebileceği grupları bulup seni birine atayacak. ama hiç bulamazsa ne yapması lazım?

Sonra bugün bir maç yaptım ve çıktım ama yarın bana uygun bir grup bulamayabilir

Milyonlarca oyuncunun girip çıktığı bir sistemde bunlar az rastlanır sorunlar olur, ama olursa da oyunu göçertir :) NullPointerException fırlatır oyun sonra :) Çözüm bulmak lazım :)

Yada en basitinden hiç 20lik grup meselesine girmeden sadece lige özel Seasons ile de senin bu söylediklerin yapılabilir. 20lik gruplar oluşturma ve yönetme basit ama büyük hesaplamalar gerektirir.

• Dediğin sıkıntı şöyle çözülür hocam; öncelikli olarak varsa farklı bir rakip atar eğer yoksa aynı takımı da rakip olarak verebilir. Zaten bu tür detaylar ancak iyi bir ekiple en iyi şekilde düşünülerek halledilmeli, yoksa benim öneri giriş bölümü gibi bir şey hocam :) Tam anlamıyla geliştirip güzel bir mod olabilmesi için üzerine çok şey düşünmek lazım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thema Player -- 17 Ağustos 2015; 21:35:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bana gayet güzel geldi, olsa fena olmaz.
  • İzmitten Yalovaya dönerken otobüste gelene kadar bunu düşündüm olsa acayip eğlenceli olur diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.