Şimdi Ara

Fifa 2002 oynayanlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdi bazıları bu başlığa burun kıvırabilirler,onları anlayabiliyorum, onlar pes4, winning11 yada fifa 2005 gibi yeni nesil "sözde" futbol oyunlarının güzel grafiklerine ve zengin menülerine kapılıp fifa 2002'nin gerçek potansiyelini keşfedemeden bu oyunu terkettiler. Ama hala oynamaya devam edenler hele düzenli multiplayer oynayabilecek birilerini bulacak kadar şanslı olanlar 2002'nin gelmiş geçmiş en iyi futbol oyunu olduğunun farkına varmışlardır.

Gene itirazlar yükselecek biliyorum ama şunu söyleyeyim bugün zamanında 2 adet ps2 futbol fanatiği olan arkadaşım 6 aylık zorlu ve inanılmaz zevkli fifa 2002 eğitimimden sonra artık ps2 yi ellerine bile almıyorlar ve bir sonraki fifa partisini ne zaman yapacağımızı sorup duruyorlar.Ne grafikler ne yeni futbolcuların isimleri gibi "göz boyamalar" onları kandıramıyor artık.Çünkü bir oyunu gerçekten iyi yapan ve zevkten gebermemizi sağlayan şey grafiklerinden çok sonsuz alternatifler yaratan ,oyunu akıl ,çaba ve mücadelenizle etkileyebilmenize izin veren, futbol kalitesini ve gole ulaşmanızı bilgisayarın hesaplamalarına bağımlı olmaktan mümkün olduğunca sıyırıp sizin yeteneğinize bırakan ve 3 yıl sonra bile belkide birdaha asla göremeyeceğiniz bir pozisyon yaşamanızı sağlayan oyun motorudur!!.

Kick off 2 oynayanlar benim ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır.Yada duke nukem 3d!!...Bu arada beni antika oyun meraklısı biri sanmayın yeni nesil her oyunu deniyorum ama aynı zevki pekçok yeni oyunda bulamıyorum..

Merak ediyorum aranızda fifa 2002'yi çok iyi (Ama çok iyi!!!) oynayan varmı?.Varsa onlara oynadıklarını sandıkları oyunu tekrardan öğretmeye hazırım!!...:)...bunu hava atmak için değil yeni nesil fifa 2002 ciler yetiştirmek için söylüyorum....

:)

• Pes4 den baska futbol oyunu yok.Fifa serisinin hepsi ezbere ayni goller!
  • evet fifa2002 süperdi hatta 2003 ü büyük bir heyecanla bekleyip hüsrana uğramıştık tabi biz gene 2002 ye kaldığımız yerden devam ettik taaaaaki pes çıkıncaya kadar :)
  • Daha önce farklı goller atabilen biri görmediğin için böyle düşünüyorsun sana bir futbol oyununda gerçekleşebilecek tüm golleri atabilirim....:)
  • Yazımdada belirttiğim gibi 2 adet pes fanatiği arkadaşım 6 aylık eğitimden sonra artık geçen yıllarını boşa geçirdiklerini düşünüyorlar!!...:)...Düştüğünüz yanılgının sebebi şu,fifa garip bir oyun, başlarda çok sıradan geliyor,onun potansiyelini ortaya çıkarmak için farklı bir şekilde oynamak gerekiyor,yani oyunu oynarken oyunu gerçekten keşfetmek zor ,ben 1 yıl oyunun suratına bakmadım bile ve iğrenç bir oyun olduğunu düşündüm!!!...(inanmazsınız ama öyle!!..:)...)...Zamanla oyunda yapılabilecekleri keşfettikçe daha fazla uğraştım,ve bugün bile hala keşfetmekteyim!!!....Siz muhtemelen oyunu oynarken belli bir düzeyde tıkanıp kaldınız!!! ve oyun artık sıradan bir hale geldi sizin için...

Bakın bu arkadaşlar futbol manyağı adamlar ve 6 aydır hırsla çalışmalarına rağmen bana göre hala orta seviyedeler!!...ama seviyelerini yükselttikçe oyuna olan açlıkları dahada arttı!!!...:) demek istediğim fifa öğreten biri yoksa biryerde tıkanıp sıkılacağınız bir oyun,ama bir ustanız varsa şanslısınız demektir.....çekirgeler!!!...:)))

...Ve eğitim en az 1 yıl sürüyor!!!!......

quote:

Orjinalden alıntı: maydanoz

evet fifa2002 süperdi hatta 2003 ü büyük bir heyecanla bekleyip hüsrana uğramıştık tabi biz gene 2002 ye kaldığımız yerden devam ettik taaaaaki pes çıkıncaya kadar :)

• yok meditasyon sanatı..
    1 yıl eğitim mi?
    O oyunun yapımı 6 ay surmemiştir!
  • Pes den gelen çekirgelerimde senin gibi düşünüyorlardı!...:))....15 günde çözeriz biz bu işi diyorlardı....adamlar 6 aydır hırsla çalışıyorlar ama daha benden isteğim dışında maç alıcak düzeye bile gelemediler(arayı hep yakın tutuyorumki vazgeçmesinler),ilk maç 20 tane attığım bir öğrencim bir daha oyunun yüzüne bakmamıştı!!...:))...)..,bu arada ben hala orta seviye bir takımla oynuyorum onlara karşı(3 yıldızlı) daha öğrenecekleri çok şey var....

Neden böyle iddialı konuşuyorum??Aranızda kim bu kıl herif dersini verelim diyen biri çıksada ona fifa 2002 öğretsem diye.!!!....:))

quote:

Orjinalden alıntı: YorumcuQ

yok meditasyon sanatı..
    1 yıl eğitim mi?
    O oyunun yapımı 6 ay surmemiştir!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fifa WC 2002 patchleri
    23 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gerçek fiafacılar 99 ve 2002 cilerdir. Sonrası dediğin gibi görüntüye kaydı...
  • efet haklısın ama 2005 güzel
  • bu arkadaş kendini öğretmen falan zannediyor heralde neymiş öğrettiğin şeyler
  • Dedimya kıl kıl konuşmamın nedeni aranızda varsa birinin meydan okumasını sağlamak....

:)

....ben sadece fifa 2002 de en iyi olduğumu düşünüyorum,bunu öğrenmeninde tek bir yolu var oda bu oyunu seven ve iyi oynayan insanlarla maç yapmak.....

Bahsettiğim öğretme işi gerçek,2 tane daha önce pes fanatiği arkadaşımla her hafta fifa partisi yapıyoruz onlara fifa2002 de bildiğim herşeyi öğretiyorum,onlarda ayrıca çalışıyorlar.Çünkü etrafınızda iyi oynadığınız bir oyunu sizin kadar oynayan ve seven birileri yoksa aptal bilgisayarla başbaşa kalıyorsunuz!!...:)....dikkat çekmek istediğim bir noktada bu oyunu hakkını vererek oynamak için sadece uzun süre oynamak değil oyununuza sürekli yeni şeyler katmak gereği...6 aydır beraber çalışıyoruz ...henüz orta seviyedeler.....her parti hiç kalkmadan en az 12 saat sürüyor :))

Taktiklerin çok önemi var!!.Her taktiğin bir oyun stili ve gene her taktiğin bir karşı taktiği var,pek çok oyunun kaderinin taktik değişiklikleriyle değiştiğine şahit oldum!!...bazılarıysa hatalı tercihler sonucu farka gitti.Yani fifa 2002'nin en sevdiğim yönlerinden biri aynı zamanda oyuna antrenör olarak müdehale edebilmeniz! ve etkinin büyüklüğü....

Tempo!!! belkide oyunun en kilit özelliği bu!....Fifa 2002'nin en sevdiğim yönlerinden biri takımın temposu tamamen sizin konsantrasyon ve mücadelenize bağlıdır,İlerde öyle bir baskı kurabilirsinizki rakip top çıkaramaz yada geride huniyi kurup kontra atak oynayabilirsiniz,burada demek istediğim bunları yaparken sahada top oynarmışcasına yorulursunuz,oyunun temposu sizin elinizdedir ve bazen oyunda mücadele,baskı ,pres öyle düzeye çıkarki,orta sahada çatır çatır kemik sesleri gelmeye başlar resmen bunalırsınız (bunu hissedersiniz!!)oyun iki tarafında kan ter içinde kaldığı yorulanın kaybettiği bir mücadeleye dönüşür!!.....pess te ise oyunun temposunu bu kadar arttıramazsınız!!!Belli bir tempoda oyun akar gider!!!....Bazıları ne demek istediğimi tam olarak anlamayabilir,aradaki farkı anlamaları için görmeleri gerekir!!

Goller!!.....goller tamamen beceri işidir....pesteki gibi şuta bas gerisi bilgisayara kalsın değildir.....şutları hangi köşeye atacağınıza siz karar verirsiniz falsoyu biraz fazla verirseniz top direğe çarpar yada dışarı gider!!...kontrol daha fazla sizdedir....kaleci çalımlama,köşeye plase,kalecinin üzerinden aşırma,kaleciyi fake ile yana yatırma ,uzaktan avlama vs vs....tüm gol pozisyonları yaşanabilir ve bunlar sizin zamanlama ve becerinize bağlıdır...

Paslar....paslar otomatik değildir yada özel tuş kombinasyonları yoktur....mesafe ve vuruş şiddeti size bağlıdır......oyunun zor ama zevkli yanlarından biride budur...uzun bir çalışma sürecinden sonra öyle isabetli ve iyi paslar atarsınızki pası atmak bile size haz verir.....Pekçok oyuncu ön ve arka direk ortalarını fifada zor olduğunu düşünür ama sadece zaman ve çalışmaya bağlıdır.......Gene adam kaçırma tuşu, kaçan oyuncuya derinlemesine gol pasları atmak yada kilitlenen oyunu açmak en iyi özelliklerden biridir.....oyunun her anında baskıdan kurtulmak ve pas alternatifi yaratmak için kullanmalısınız...

Çalımlar top sürme...pes te bu konuda fena değildir ama Fifa kadar hızlı ve gerçek futboldaki gibi zamanlamaya,aldatmacaya bağımlı değildir,rakibin belini kırma zevkini harbiden yaşar ve rakibinize bunun utancını yaşatırsınız!!!....(Düzeyimi merak edenler için fastest ve worldclass'ta bilgisayarı dizebilmeniz gerekir!!!) tabi insanlarda bu daha zordur!!......özellikle ayak hareketleri kombinasyonlarıyla rakibin kafasını bulandırabilirsiniz....

Psikoloji .....oyundaki moral düzeyiniz takıma direkt yansır!!....rahatsanız iyi oynarsınız ,stresliyseniz goller kaçar,paslar yerine gitmez,iyi savunma yapamazsınız ....bunu neden söylüyorum......bu oyunun sizin becerinize ne kadar bağımlı olduğunun göstergesidir!!...eğer becerilerinize ve konsantrasyonunuza bu kadar bağımlı olmasaydı oyun seviyeniz ve ruh haliniz arasında bu kadar yakın bir bağ olmazdı!!!

Pozisyon zenginliği.....Oyunun bu konudaki başarısı inanılmaz!....sanki sonsuz alternatifli bir düzen kurmuşlar,öyle pozisyonlar yaşanırki,unutamazsınız ve birdaha asla gerçekleşmez!!!....çizgiden çıkarılan toplar,direklere ,rakibe ve kaleciye çarpıp bir türlü girmeyen toplar,rakibin sırtına çarpıp yön değiştiren toplar,6 pasta heyecandan dışarı atılan toplar...vs vs vs.........anlatmakla bitmez.....

Pes tede bunlar var diyenler için son söz.....dedimya anlatmakla olmaz görmeniz, yaşamanız lazım!!!!.Kesinlikle aynı değil!!!!.....Heyecan ve zevk almanızı garanti ediyorum...gidin bilgisayarınıza fifa 2002 kurun ve bir oyun arkadaşı bulun bilgisayar size sıkıcı gelecektir....sadece antreman için bilgisayarla oynayın....

Öyle maçlar yaptımki,heyecandan gözlerimin karardığı olmuştur!!...yada gülmekten!!...Bu arada benle birlikte bu oyunu 3 yıldır oynayan ve tek rakibim biri var tabi....öyle olmasa bu kadar geliştrmzdim oyunumu,o yüzden kesinlikle zayıf biriyle oynamayın yada bildiklerinizi ondan saklamayın çünkü rekabet varsa zevk vardır..

Tuş hareketleri.(Ben ps2 türü gamepad ile oynuyorum)

(D)

Hücumda

Dx1 (Şut)
    Dx2 (Gelişine vole)
    Dx3 (Röveşata)

Savunmada koşmadan ve yön tuşuna basmadan rakibiniz yakınınızdayken (D) savunma tuşuna basarsanız daha iyi müdehale eder!!!!...bunun için iyi pozisyon almanız ve rakibinizin arkasında kalmamanız gerekir....

(S)

Hücumda

Sx1 (pas verir havadan gelen bir toplarda kafa pası olarak istediğiniz oyuncunuza indirebilirsiniz)
    Sx2 (havadan gelen topları gelişine pas olarak vurur)

Savunmada adam seçmeye yarar...

(A)

Hücumda

Ax1 (orta ve havadan uzun top .Havadan gelen toplarda kafa ile topu istediğiniz yöne aşırabilirsiniz(daha havadan ve yavaş gider),özellikle kornerlerde ön direkten arkaya etkili aşırmalar yapılabilir)
    Ax2 (Gelişine havadan aşırtma pas)

Savunmada kayma işlevini görür zamanlamanız iyiyse top kapma pres ve son müdehalelerde etkili olarak kullanılır,bazen çizgiden top çıkararak hayat kurtarır)

(E)

Hücumda

Ex1 (özel ayak hareketi 1)
    Ex2 (özel ayak hareketi 2)

W+Ex1 (özel ayak hareketi 3)
    W+Ex2 (özel ayak hareketi 4)

(W) koşma tuşudur,özel ayak hareketleri ve bunların kombinasyonları rakibi aldatmak için birebirdir ama herbirinin yapılacağı zaman ve yer önemlidir!!!

(Q)

Hücumda

Adam kaçırmaya yarar,oyun tıkandığında yada pas alternatifi yaratmak gerektiğinde iyi kullanılırsa çok etkilidir,özellikle fifada kanat akını yaparken bilgisayarın ön yada arka direğe koşmamasından şikayet edilir aslında bu oyuncuları koşturmayı bize bırakmışlar,sıfıra indiğinizde geriden oyuncu çağırmak yada defansın arkasına pas atmak için bir oyuncuyu koşturmak gibi pek çok şey elinizdedir,mutlaka kullanın!!!

Savunmada

Basılı tutarak ,Kalecinin açılması ve rakibin açısını daratmaya yarar,çok etkilidir özellikle karşı karşıya pozisyonlarda hızlı kullanılırsa!!

Kaleci

Q ile topu yere bırakır...
    S ve D ile uzun Pas A ile elle pas atar!

(Space tuşu)

Duvar pası işlevi görür gene iyi yerde kullanılırsa çok etkili ve şık hareketler yapılabilir...

Bu arada önemli bir şey daha oyunda tower kamera ile oynayın ve kameranın ayarlarını en uzak ve en tepeden gösterecek şekilde ayarlayın,tabi monitörünüz ufaksa adamları ayırt etmek zorlaşabilir ama bu oyunda sahaya en iyi şekilde hakim olmanızı sağlar ve oyunu en hızlı seviyede oynayın,klavyeyle oynayanlar pas modunu asisted yapsınlar,otomatik pasla oynamayın,kolay olur ama zevk azalır!!!...

Not:Bazı unuttuklarım olabilir ama bir Fifa oyunda bu hareketler ve kombinasyonların tümü çok etkilidir ve kullanılması gereklidir.......Bunlar sadece oyunun teknik yönü bunun dışında atak organizasyonları,savunma prensipleri,her taktiğin kendine has oynama stili,anti taktikler,gol atma yolları,vuruş teknikleri,frikikler,kornerler ve savunma yolları,top sürme teknikleri,kanat ve göbek organizasyonları vs vs vs.....yani öğretilecek ve çalışarak geliştirilecek çok ama çok şey var!!!!

İyi Günler...

quote:

Orjinalden alıntı: takoz

bu arkadaş kendini öğretmen falan zannediyor heralde neymiş öğrettiğin şeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifa2002 master -- 13 Şubat 2005, 13:12:20 >

• fifa 2002 master

sana katılıyorum
  • fifa 99 oynuyorum pehh cok ezik kalmışım
  • Fifa 2002 gerçekten güzeldir.
  • Ulem zizu sayesinde az karnımı doyurmadım fifa2002'de... Güsel oyunDU...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4GE -- 13 Şubat 2005, 21:19:50 >
  • Nedense herkes geçmiş zaman kullanıyor,

İnanın oyun hala çok güzel ve hala inanılmaz zevkli!!!....Bence şu ana kadar çıkan oyunlardan onun yerini alma potansiyeline sahip bir oyun henüz yok!!...Grafikleri biraz düzeltsinler, bir iki ufak ekleme ve makyaj yapsalar yeter...

Tabi hep dediğim gibi oyununuz acaba hangi düzeyde?..Çünkü aldığınız zevkin seviyesi yapabildiklerinizle orantılı!!...

quote:

Orjinalden alıntı: ozanunal

Fifa 2002 gerçekten güzeldir.
  • tesekkur
    ama benden 1y1 oynayan yok san1r1m
  • Euhueuhe Fifa 2002'yi 2004'e kadar oynadım ama sonra gerçekten çok sıkmıştı!!!!!!
  • ılk baslarda cok zevklıde sonra sıkıyor
  • bence FIFA 2002 World Cup en güzeli.

hala oynuyorum napiyim P II makina :P

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.