Şimdi Ara

Fiesta 1.6 Powershift Motor Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


     


    Hayatımda ki ilk araba ile tanışmam fiesta ile oldu ve fiesta ile devam ediyor tabii problemleri ile de ayrı ayrı tanışıyorum şu anda 2013 1.6 Powershift Şanzımana sahip benzinli 85 Bin'de bir fiestaya sahibim 28 günlük askerliğim süresinde araç sadece 1 hafta kullanıldı daha sonrasında hep yattı ben gitmeden önce böyle bir problem yaşamadım.


     


    Geçtiğimiz çarşamba günü İstanbul'dan İzmir'e seyahat etmek üzere yola çıktığımda Anadolu yakasında trafikteyken birdenbire motor arıza lambasının yandığını gördüm ve korktum ilk işim emniyet şeridine çekmek oldu daha sonrasında aracımın vites atmadığını R,S modlarına geçmediğini fark ettim.


     


    30-40 Dakika bekledikten sonra tekrar kontağa bastım ve bu sefer modlar arasında geçiş yaptı ve vites attı düzgünce fakat ışık sönmedi.


     


    Ümraniye tarafında bir oto sanayiye girdim yavaş yavaş giderek cihaza bağlattım ve Vites kutusu hatası verdiğini sistemin düzgün çalışmadığını belirten hatalar olduğunu dile getirdiler ve arızayı sildiler.


     


    İzmir yolculuğuma devam ettim 4 gün boyunca aktif bir şekilde her gün aracı kullandım (trafik fazla olmadan)


     


    Dönüş yolculuğuma geçerken İzmir'e uğramak istedim trafik aşırı vardı ve araç birden trafikte aynı problemi yaptı aynı şekilde 30-40 dakika bekledim düzeldi hemen gidip cihaza bağlattım bu sefer hata farklıydı.


     


    Hatanın görselini ekleyeceğim.


     


    Aynı şekilde hatayı sildik fakat 10 dakika sonra ara sokakta gene aynı hatayı verdi ve bu sefer manuel araçlarda vites atamadığında alttan cart sesi gelir aynı şekilde onu duydum ve hemen park ettim aracı öylece bıraktım İzmir'de İstanbul ise çekici ile getirtiyorum .


     


    https://www.hizliresim.com/lm7pcu5


     


    https://www.hizliresim.com/osp0qi5








  • Geçmiş olsun. Kötü olmuş. Powershift’de focus kullanırken daha önce bende de olmuştu. Bir süre sonra kontağı kapatıp 10-15 dk bekledikten sonra geçmişti diye hatırlıyorum. Bi baktırmanızda yarar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.