Fidye yazılımı sorunu

-
-
Öncelikle geçmiş olsun. Bu durumda yapabileceğiniz pek bir şey yok ne yazık ki.
Ya Fidye yazılımını yazan alçaklara güvenip istedikleri tutarı gönderip size gönderdikleri şifre ve program ile dosyalarınızı kurtarmayı deneyeceksiniz ya da veri kurtarma merkezlerini arayıp bu durumdaki verileri kurtarmayı başarıp başaramadıklarını soracaksınız. Her şekilde ikisi de size pahalıya patlayacaktır.
Birinci seçeneğin zaten hiçbir garantisi yok. -_-
Kendi başınıza dosyalarınızı eski haline getirmenizin bir yolu yok.
Lakin şunu deneyebilirsiniz. Fidye yazılımının etkilerini geri çevirir mi bilemem ama bilgisayarınızı varsa yedeği çok eski bir geri yükleme tarihine yükleyip durumunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Düşük bir ihtimal ama denemeye değer. Zaten bilgisayarınızda önemli dediğiniz bütün dosyalar şifrelendi. O yüzden korkacak bir şey yok. Bu halde zaten bilgisayarı daha kullanamazsınız. Olmuyorsa temiz bir format atmanız gerekiyor. Katılımsız bir format ama. Windows kurtarma seçeneklerinden bilgisayarı sıfırlama seçeneğinden bahsetmiyorum.
Ha bir de eğer Fidye yazılımını temizlediyseniz eğer, bir ihtimal şifrelenmiş dosyaların olduğu klasöre sağ tıklayıp önceki sürümler yerini kontrol ederek orada şifrelenen dosyalarınızın sağlam hallerini bakabilirsiniz. Klasöre sağ tıklayıp özelliklere bastığınızda açılan pencerede son kısımda önceki sürümler var. Gerçi bu özellik sistem geri yükleme ile beraber çalışıyor. Yakın tarihli geri yükleme noktası var ise fidye yazılımının şifrelediği dosyalarınızın şifrelenmemiş hallerini bulabilirsiniz belki. Tabi bütün dosyalarınız yedeklenmediği için hepsini bu şekilde kurtaramayabilirsiniz. Denemekte fayda var.
Velhasıl önceki sürümleri kontrol edin. Olmuyorsa sistem geri yükleme yapın. Hiçbiri işe yaramıyorsa o zaman veri kurtarma merkezlerine telefonla sorabilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Sistem geri yüklemeyi denedim işe yaramamıştı. Sonrasında gridinsoft ile sistemi temizledim. ve interntten araştırıp bulduğum bir sitede önerilen emsisoft isimli şifre çözme programı aracını denedim. bu programın özelliği galiba belli bir süre sonra bu şifreler uzman ekipler tarafından çözülüyormuş ve bu programa da çözülen bilgiler eklendiği için işe yarama ihtmali olabiliyor duruma göre. ancak hacker sürekli güncelleme yaptığı için benim virüs de güncel olduğu için ileride çözülebilir şuan için bir çözümü yok gibi bir uyarı verdi.
ben de umutsuzca format hazırlıkları yaparken sizin önerdiğiniz dosya üzerinde önceki sürümleri geri yükle seçeneğini denedim ve işe yaradı.
Tüm sistemi geri yükle dediğimde değişiklik yoktu ancak 3 gün öncesindeki tarih için sürümleri geri yükle dediğimde eski hallerini yükledi. dosyaların yüzde 90'ını kurtardım diyebilirim. (tabii .moqs uzantılı halleri ile birlikte taşınabilir belleğe attım virüsün oraya da bulaşmayacağını tahmin ediyorum) . Tez sürecindeki tüm dosyalarım bunların içerisindeydi. Tavsiyeniz için teşekkür ederim, belki başka biri görür işe yarar diye detaylı yazmaya çalıştım.
Bu arada yararlandığım site şurası:
how to fix guide
MOQS Virüsü ✔️ (.moqs Dosyası) — şifresini çözme ve SÖKME ARACIhttps://tr.howtofix.guide/moqs-ransomware/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 27 Temmuz 2021; 0:57:1 >
-
şuan da readme.text dosyasında 900 dolar isteyen hacker'a okkalı bir mail atmayı planlıyorum
-
Bu arada bana en son attığı maili de burada paylaşayım:
You need to purchase decryption software and unique private key.
After you will get software, start it and decrypt all your data.
You can download video overview decrypt tool:
Price of private key and decrypt software is 0.018 bitcoin with 50%
discount.
0.018 bitcoin ~ 490 usd.
Before paying you can send 1 file for free decryption.
Send us your personal ID too.
Please note that files must NOT contain valuable information.
After payment we answer all your questions about server safety.
The easiest way to buy bitcoin is LocalBitcoins site.
You have to register, click Buy bitcoins and select the seller by
payment method and price.
Video manual:
1 - You need register localbitcoins account:
https://www.youtube.com/?v=uRGMWGir-3Y
2 - Buy bitcoins in localbitcoins video:
https://www.youtube.com/?v=hzHLeeU1tFE
3 - Send your bitcoins to our wallet video manual:
-
Dosyaları kurtarmanıza sevindim.
Hayırlı günler...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X