Hocam fotoğraf temsili ama bunun aynısı... Benzer şeyleri yazanlar olmuş, kutu bu ama aktif değil falan diye. Belki dediğim gibi zamanında kutuyu koyup çok sonra aktif ettiler, bilemiyorum... Cumartesi'ye de randevu oluşturdum, baksınlar bakalım oluyor mu olmuyor mu, göreceğiz :) Edit: Fotoğrafı değiştirdim kutu farklı imiş, bu olacak. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 28 Ocak 2025; 14:56:28 > |
Fiber kutusu konuldu (6. sayfa)

-
-
Biz cahil adamız haberleri okuyalım iki video izleyelim yetiyor o yüzden fiber veya vdsl pek birsey ifade etmiyor 1000 mbps var gözüküyor şuan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu tarz kutu varsa en fazla 100 mbps alabilirsiniz cad 5 yada 6 ile evlere internet verilir bu binayada kadar fiber kutusu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phasan -- 29 Ocak 2025; 9:23:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yani bana da öyle geliyor ama sistemde niye 100 üzeri alabiliyorum görünüyor o enteresan, o yüzden bi şansımı deneyeyim dedim.
Geldiklerinde zaten anlayacaklar, başvuruyu iptal edecekler büyük ihtimalle.
Bilmediğim, şaşırtacak bir şey olacak mı diye bekliyorum
-
Eklediğiniz kutu görseline göre konuşayım bu ftth değil hocam. Fttb bu. Yani 100 üzerini veremez. Çok nadiren ethernet üzerinden 200 verdikleri oluyor. Eğer size şu an altyapınız 1000 destekliyor deniyorsa ftth kutusu vardır haricen.
-
Acaba bilmediğim bir yerde başka bir kutu mu var anlayamadım. Ya da kutu belki buna benziyor ama başka bir şey, bilemedim.
Neyse, gelip baksınlar göreceğiz, çok iddialılar 1000 mbit veriyoruz diye 😃
Hocam binayı bir dolaş kutunun fotoğrafını at sana direkt net bilgi verelim:)
-
Tamamdır akşama kutunun kendisini çekeceğim hocam 😃
Kutuyu falan boşverdim, çünkü geçtiğimiz C.tesi'ye randevu oluşturmuştum, gelen giden olmadı, iptal ettirdim direkt.
Fiber miber de yok anlaşılan, gelseler de yapamayacaklardı, kutu yüksekte saçma sapan bi yerde, apartmanın banyo şaftından geçirmeleri gerek bir sürü garip iş. Baktım olacak gibi değil, iptal ettirdim.
Firma da süper ciddiyet içerisinde maşallah. Türksat devlet olmasına rağmen TTden daha iyi çalışıyor bu konuda. Randevu, problem vs işlerini bizim bölgeye mi özgüdür bilmiyorum ama efsane hallediyorlar. Türksat'tan devam edeceğim anlaşılan. Bari bir şekilde Gpon dönüşümü yapsalar sisteme..
-
-
Hocam kutuyu göremeden sen başvuruyu iptal ettin
-
Hocam kutu öyle bir yüksekte ki, kocaman bi merdivenle falan çıkmak gerekiyor, içini göremiyorum kesinlikle ancak bu hızları da kullanan yok apartmanda ondan eminim.
Kutuyu çekerim o problem değil de, gıcık ettiler, randevu falan ayarladık, beylerin keyfi gelmedi, işin komiği o gün tesadüfen akşama kadar da evdeydim. Ne bi arayan soran ne bişey...
İptal ettikten sonra ana numaradan arayıp "geldiler mi" diye sordular. Hayır dedim gelmediler, apartman da izin vermiyormuş, iptal edelim dedim.
Bu ciddiyetsizlikte olan adamların ekibi gelecek bir de kutuya erişecek de merdivenle falan... Uğraşıp bizim daireye kablo çekecek, üstelik normal basamaklardan falan da değil, kutudan karşı taraftaki temizlik odasına, oradan banyo şaftına geçecekler falan. Bunlar kesin uğraşmaz dedim
Hadi dedim 1.000 mbit işi yine bi hayal olarak kalsın.
Adamlar teşrif edip gelseydi en azından hız alınabiliyor mu, kablo çekebilir miyiz, nereden çekeriz bi beyin fırtınası yapardık. Uyuz oldum.
Taşınmayı veya Türksat'ın sistem dönüştürmesi hayali ile yaşayacağım artık
-
Hayırlısı olsun hocam hakkınızda.
-
Yazından anladığım daha eve kablo çekilmemişse kurulum randevusu ne diye veriyorlar
Neyse senin iş karışıkmış
-
@XpressMusic34 , Teşekkürler hocam
@mito1172 , evet kapıya kadar fiber çekilmedi, aşağıdaki kutuda da bi değişiklik olmadı, içeriğini değiştiler mi bilmiyorum ama 2 sene önce 100 üzeri alamıyor görünüyorduk, kutu mu aktif değildi, bir şey mi değiştirdiler bilemiyorum. Yönetici hiç bir değişiklik yapmadıklarını söyledi. Apartman içinde de kablo istemiyorlar diye hiç bir şeye izin vermiyorlar, SOL falan da gelip yapmak istemiş, yaptırmamışlar
Ancak son dönemde baktım ki 1000 veriyoruz iddiasındalar... Benim de sonradan aklıma geldi, banyo şaftından çektiremez miyiz diye. Yani acaba dedim altyapı hazır duruyor da bunlar çektirmeyince kaldı mı öyle...
Şansımı deneyeyim dedim ama adamlar gelmediler bile. En azından bi oturur konuşurduk, kutu gerçekten fiber mi değil mi altyapı var mı falan...
Çünkü bir forumda da benzer hikaye olmuş, FTTH görünmüş sistemde, adamlar gelmiş bakmışlar buna FTTH yapamayız, FTTB bu demiş basmış gitmişler. Bizde de durum bu muhtemelen. Ama sistemde FTTH görünüyor..
Artık bi sonraki oturacağımız apartmana kısmet :P
Altyapı, otopark, kat planı, yönetim planı ne varsa hepsini inceleyip öyle gireceğim bundan sonra...
-
Yakarım öyle apartmanı huzur evine çevirmişler
Neyse kiracıysan kurtulursun
-
Aynen hocam tam böyle eski kafalar, apartmanın içinde kabloya izin verilmiyormuş, kırma kesme biçme olmasın vesaire...
Tam emekli kafaları, sanırsın apartmanın peyzajını bozuyoruz, içeride süper dekoratif bi ortam var da, görüntüyü kirletiyor kablolar falan. Kocaman tesisat boruları geçiyor oysa
Bir de herkes asansörle inip çıkıyor zaten yani, kimsenin apartman içini gördüğü yok. Kabloyu çaktırmadan yukarı çıkarsam kimsenin ruhu duymayacak. Ama işleri güçleri yok apartmanın içinde dolaşıp orada o var burada bu var diyen tipler. İşsizlikten hep
İnşallah işte bi ev alıp gidebilsek süper olacak da, şu ortamda zor :)
-
Desene bunlar baya kabile ve dumanla haberleşip iletişim kuruyorlar
boşuna dememişler ev alma komşu al diye
Evet kiracılık zordur duvara çivi çakmaya çekinirsin bir şeyde söz hakkın olmaz bilirim çok zor
evi aldık rahmetli babam her duvara çivi çakacağım demişti
mekanı cennet olsun
Rabbim sana da nasip eder inşallah
-
-
Fiberin gelmesi yakın
Apartmanda talep belli bir sayıyı aşarsa direk bağlıyorlar ama eski kutuyu yani Adsl/vdsl yi bir süre sonra iptal ediyorlarlar. BTK kararı bu şekilde imiş TT mahallemde telesekreter araması ile birçok kişiye bu yönde bilgilendirme yapmıştı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X