Şimdi Ara

Fiber kablo ne kadar dayanıklıdı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar evime çekilen fiber kablo sıcak plastikle duvara yapıştırılmıştı bende modemi salona taşıyacağımdan kabloyu sert bir şekilde çektim dıştan baktığımda bir kopma göremiyorum da içten kopma gibi bir husus var mıdır sizce içte hasar olabilir mi ?

Bu arada internet kablom aşağıdan kopuk olduğundan bağlayıp kontrol edemiyorum da o yüzden sizlere danışmak istedim birşey olmuş mudur kabloya acaba ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir şey olmamıştır son derece dayanıklı ben kabloyu tersine diğer kablonun üzerine katladım bir şey olmadı kırılmıyor.Fakat dışındaki kabloyu sıyırıp bükerseniz 10 derecede kırılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Fiberoptik kablolarda minimum dönme yarıçapı diye bir kavram var.Kablonun kırılmamış olması veri iletiyor anlamına gelmez.Normal şartlarda:

minimum dönüş yarıçapı > 15xkablo kesiti şeklindedir.

Fiberoptik kablo yatay eksendeki kuvvetlere (eğme-bükme) dirençlidir ancak dikey eksendeki kuvvetlere (çekme-basma) karşı dirençsizdir.Kablo fiziksel olarak hasar görür.Ancak dediğim gibi minimum dönüş yarıçapına uyulmadığı taktirde kablo fiziksel hasar almamış olsa bile veri iletiminde sorun yaşarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.