Şimdi Ara

Fiber Internet Kullandiginiza emin misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bir bilgilendirme yapmak istiyorum.Ttnet fibernet abonelerine hepsi icin gecerli degil.ttnet daha once fiber internet ismini hipernet yapmis ekstra olarak yeni bir fibernet servisi cikarilmis.Yani hipernet kullaniyor olabilirsiniz.sahsen ben boyle kullaniyormusum her sordugumda tilgin fibermodem mi diye evet sizde fiber internet kullaniyorsunuz diyorlardi.Hipernet fiyatlarina kotaya vs bakin bakalim sizinkiyle ayni mi.Bilenler vardir belkide ben bilmeyenler icin soyluyorum.

• Türkiye'de gerçek fiber internet sistemi zaten bulunmuyor. Ana sistem "VDSL 2" soketidir. Sadece evlere kadar fiber kablo döşediler, buda verimi biraz arttırdı okadar. VDSL 2 soketi, normal ADSL soketinden 30 - 40 MBPS fazla basıyor, fiber kabloyla bunu eve kadar düşme olmadan çekiyorlar okadar. Hipernet, fibernet vs net, hepsi "VDSL 2". Gerçek fiber internet sistemlerinde örneğin, Amerika veya Almanya'da minumum 100MBPS gönderen farklı soketler kullanılıyor. Bu soketlerden TTnet'de sınırlı sayıda var, metro internet adı altında internet firmalarına, bankalara kullanıyorlar, aylık 50.000 TL gibi rakkamlar vs. Sizin sorunuza gelince, hipernet normal telefon kabloları ilede çalışabiliyor, sizin paketinizin farkı ise internetiniz santralden eve kadar fiber optik kablo ile geliyor şayet evinize kadar fiber kablo geliyorsa tabi, bu sayede hat değerleriniz yüksek oluyor.
  • Zaten bizim buraya kurarlarken site ile antlasmali olarak fiber optik alt yapisi kuruldu.Ben fibere gecmeyi dusunuyorum yani 32mbs hiperdense 20mbs fiberi kullanirim yada 50mbs fiber.
  • Orjinal fiber türkiyede çok sınırlı yerlerde var. Resmi bazı kurumlar ile şirketler ve odtü gibi üst düzey üniversitelerde. Evlere kadar fiber ama kaynak VDSL2. Zaten avrupa ülkelerinde orjinal fiberin hat değerlerine ve hızlarına bakın anlarsınız neyin ne oldugunu. Geçen bir torrent sitesinde bir kullanıcı paylaşmış en düşük 100mb download 60mbdan fazla upload hızlarına sahip :D
  • Bizim ülkemizde upload hızları ne zaman yükselecek merak ediyorum. 16 mpps e kadar internet kullanıyorum. Download da gerçekten bu değeri yakalıyorum. Ancak upload 1 mbit bile değil. 800 kbps
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.