Şimdi Ara

FİAT TİPO KULÜP (669. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.914
Cevap
90
Favori
2.613.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 667668669670671
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle herkese slm su eksiltmesorunun varsa aracinda radyator ek su depo kapagini deyistir ve deponun ustundeki ok isaretinin ucuna kadar doldur suyu tabi kilimaliysa aracin deyilse yinede fazla doldurma derim cunku fazla suyu arac egsozdan atiyor buda su eksiltmis gibi zannediliyor antifiz koyarsan araca radyator sorunluysa patlatabilir blok tapalari ve devirdayinin tam arkasindaki 30 cm lik sogutucu borudanda kacirabilir curumus de olabilir yaz ayina girmeden kacak kontrollerine baktirmani tavsiye ederim iyi gunler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debreyaj sertligi baski yuzeyinin serlesmesinden ve balata tozlarindan kaynaklaniyor orjinal valeo marka set takilsa sorun cozulmus olur

• Destek ve görüşler için teşekkür ederim.
    Araç conta yakmamış. Su azalmış. Suyu koyunca iş bitti. Ben yinede Ermenek teki en iyi ustaya gösterdim. Sorun yok dedi. Sadece araç da termostat değiştikten sonra hava alma vanası tarzında birşey yokmuş (kendiside baktı). Ondan takip et bu aralar dedi.
    Kalorifer de ısıtma yapmıyordu oda düzeldi. Şimdilik sıkıntı yok.

Radyatör ek depo kapağı konusunda bende değiştirmeyi düşünüyorum. Hem antifriz de katacağım. Şu anda suda hiç antifriz yok. Kaç litre almalıyım?

Benim araştırdığım kadarıyla 3 litre antifriz yeterli. Ama linkte 6.5 litre diyor.

arababara.com/sogutma/fiat/tipo.html
  • Ne mutlu sana ekselans, iyi usta bulabiliyorsun. Burada hiçbir usta antifrizi onaylamadı. Zaten Çağlayan usta da radyatörde sorun varsa antifriz koyma dedi.

İlginiz için teşekkürler. Keşke bu konularda daha bilgili olup sizlere yardımcı olabilsem :) Arabayla ilgili problemleri Çağlayan ustaya sorup buradaki sanayiye öyle gidiyorum :)

• Forumu tamamını anca 3 haftada okuyabildim. Yararlı paylaşımlar var, çok beğendim. Bende de 1998 1.4s beyaz tipo var. 2010 yılından bu yana bende. Arabadan pek anlamam ama arabayı anlayan bir arkadaşla almıştım, şansıma temiz bir arabaymış. Yakın zamanda yaptırmış olduğum bakım ve oluşan arızaları paylaşacağım, fiyat konusunda karşılaştırma yapabiliriz.
  • Kasım aylarında arabamın çekişinde düşüş başladı. Beyaz duman çok atıyordu. Gaza basınca hemen hızlanmıyordu. Neyse tamirci bir komşum vardı. Arabayı gösterdim. Conta yaktığını söyledi. Aslında hiç hararet de yaptırtmamıştım ama bilmiyorum artık. Hem kış bakımı olmuş olur dedim. Sadece Rektefiyeci 650 TL aldı. contalar, bujiler dahil. Rektefiyeci çok demiş diye söyledim. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Ustam rektefiyeciler çok alıyor abi dedi. 50 TL yağ 30 TL antirifiz komşuya işçilik 100 TL verdim. Gaz ayarı, subap ayarı vs işlemler de yapıldı. Toplamda 830 TL verdim
  • Aracımda conta değişiminden sonra bir sıkıntısı yoktu. Sadece benzinde rolantide çalışmasından başka. O da karbüratörün temizlenmesi gerekir demişti. Aradan 15 gün kadar geçince yine beyaz duman çok atmaya ve çekişte düşmeye başlayınca tekrar komşum olan tamirciye gittim. Aracı bıraktım. Tamircim beni arayıp dedi ki rektefiyeci hatalı işlem yapmış. Conta yine yanmış. Öncesinde de tamircim garantili dediği için hata sende değil masrafları karşılayacağız dedi önceki işlemler tekrarlandı. Herhangi bir ücret vermedim. Ama aracım benzinde zor çalışıyor ve çalıştığında rolantide bezen stop ediyor. Bunun içinde karbüratörün temizlenmesi lazım dedi ve ilçe oturduğum için bunu burada yapabilecek yok dedi. Başka bir ilden karbüratör yenileme işlemi yapan yerin telefonunu verdi. Telefon ile görüştüm. Karbüratör yenileme için 400 TL istediler. Ben de çok kalsın dedim. 400 TL temizleme için çok fazla. Arabamın LPG de çalışmasında sıkıntı yok zaten. LPGde kulanırım.

• Son olarak da geçenlerde vites geçişte zorlanmaya başladı. Tamircimle görüştüm. Debriyaj seti değişecek dedi. Fiyat sorduk; orjinal 260 TL yan sanayi 150 TL dediler. Orjinelinden istedim, yan sanayi hiç kullanmam tavsiye de etmem. 140 TL de ustam işçilik aldı. Yani 400 TL ye debriyaj setini değiştirdik.
  • Murat K M kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım öncelikle aracında çıkan sorunlar için üzüldüm bilgi amaçlı birkaç şeyler yazmayı düşündüm debriyajla sorunun olduğunu yazmissin debriyaj setinin ORJİNALİ 150 TL OPAR VALLEO marka ben kendi müşterilerime takıyorum van sanayi markası MAPA markadır ikinci sorununa gelince aracın beyaz duman atması conta yakması anlamına gelmez aracın yağ yakiyordur segman atılırsa düzelir çekiş sorununda düzelir sifir motor gibi olur

• Murat K arkadaşım 260 TL te taktirdigin debriyaj setinin markasını soylermisin ?

• Ekselans3535 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hangi bölgede yaşıyorsunuz aşırı soğuk bölge değilse antifiriz 2 litre maXsimum 3 litre yeterli antifirizden sonra araçta kaçaklar olabilir neden diye soracak olursan antifiriz araçta oluşan bazı pas tıkanıklık ve kirecleri çözeceği için kacak oluşturuyor radyatör hortumlar borular sağlam olması gerekiyor dikkatli olmanız ve belli bir sure su seviyesini kontrol etmeniz tavsiyemdir

• quote:

Orijinalden alıntı: caglayan 99sx

Murat K arkadaşım 260 TL te taktirdigin debriyaj setinin markasını soylermisin ?

Verdiğin bilgiler için teşekkürler arkadaşım. Voleo marka, soğuk bölgede oturmuyorum, Muğla / Milas da sıcaklık çok nadir 0 altına düşüyor, hatta hiç düşmüyor desem de olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglayan 99sx

Öncelikle hangi bölgede yaşıyorsunuz aşırı soğuk bölge değilse antifiriz 2 litre maXsimum 3 litre yeterli antifirizden sonra araçta kaçaklar olabilir neden diye soracak olursan antifiriz araçta oluşan bazı pas tıkanıklık ve kirecleri çözeceği için kacak oluşturuyor radyatör hortumlar borular sağlam olması gerekiyor dikkatli olmanız ve belli bir sure su seviyesini kontrol etmeniz tavsiyemdir

çağlayan arkadaşım dediğinde haklısın tamircim de söylemişti. Bir arkadaşımın başına gelmişti. Antifiriz koydurduktan sonra radyatörden kaçırmaya başladı. kaçağı önlemek için de bir sıvı kullanmıştı ama adını hatırlamıyorum.
  • caglayan 99sx kullanıcısına yanıt
    Karaman Ermenek te oturuyorum. Buraları kışın baya soğuk oluyor. Kar buz vs.

Borular ve radyatör sağlam ama dediğiniz gibi şu anda soğuklar kesildiği için su durumuna göre bakacağım.

Kontrol herşeydir.
  • Valeo marka 135 160 değişiyor fiyatları bukar neden pahalı fiyat çıkarmıslar anlamadım Neyse antifirizi 3 litre kullanmaz yeterli olur iyi günler

• Ekselans rumuzlu arkadaşım aracının motor bölümünü ve yandan fotosunu sitede paylaşan mümkünse tabi genel bi durumuna bakmak istedim

• Bende bu gün silecek kolunu söktüm ama istediğim yeri sökemedim.
    Yine de kartın temizliğini yaptın. Baya oksitlenme olmuş. Dedim belki düzelir tabiki de düzelmedi

Sökmek istediğim yeri işaretledim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Çektiğim fotoları ekledim. Başka arkadaşlara da yardımcı olur.
  • caglayan 99sx kullanıcısına yanıt
    Yarın çekip atarım.

Şu anda foto yükleyemiyorum
  • Ekselans3535 kullanıcısına yanıt
    Fotolar
     FİAT TİPO KULÜP FİAT TİPO KULÜP FİAT TİPO KULÜP FİAT TİPO KULÜP FİAT TİPO KULÜP FİAT TİPO KULÜP FİAT TİPO KULÜP

• Buda iç lamba açma kapama düğmesi. Araç da kırık kırtık yapılacak çok iş var. Bakalım artık.
     FİAT TİPO KULÜP
  • 
Sayfa: önceki 667668669670671
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.