Şimdi Ara

FİAT TİPO KULÜP (153. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13.912
Cevap
90
Favori
2.653.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Giriş
  • beyler yeni bi araba bulduk fakat beyin 477 n kesiklik yapıto cıkma beyin bulabilirmisiniz ne kadar olur .... bursalı olanlar daha iyi olur

Tiponun drift videosu tozu dumana katıyo....verildiyse daha önceden affola

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP
  • Arkadaşlar bir sorunum var arac lpg li ve lpg kullanıyorum çok sık olmasada bazen kırmızıda beklerken ya da rölantide motor stop ediyor. bir başka sorun ise, bunu 2 defa yaşadım, aracı kullandıktan sonra motoru durdurunca 3-4 saniyeliyine aracın altından bir inleme ya da hırıltıya benzer bir ses aldım sizce ne olabilir. teşekkürler.

bana tipo 95 model sol on cam kaldırma mekanizması lazım ilgilenenler mail atabilir ilginize teşekkurler
  • selamlar bende bir tipo kullanıcısıyım ve mükemmel bir kullanımı var yalnız aracım 16 slx ie ve dijital kliması var kullanım kitapçığı olmadığından tüm özelliklerini bilmiyorum bu konuda lütfen YARDIM teşekkürler

Orjinalden alıntı: mdemir067

bu arada verdiğin forum sayfasını epey bi inceledim bana çok yararı oldu herşey için teşekkür ederim maviş usta

ben teşekkür ederim..bana pistonlar aynı ve izler aynı gibi geliyor..acaba resim boyuttlarından farklı olarak gözüküyor olabilir mi?
    izleri silindire oranladığımdada aynı?
  • Arabayı yaptırdım sanayide Ali usta war kısa boylu o yaptı çokta ii yaptı we ewet çekiş hissedilir derecede arttı çok memnunum walla!parçalar hep orjinal zart zurt küçük parçalarda ççıktı toplam 300ü buldu ustalıkla beraber...
    quote:

parçalar orjinalse uygun hangi usta yapacak aracı benim aracın çekişi biraz arttı hafta sonuda full benzinde deniyeceğim bide

quote:

Orjinalden alıntı: gokkal

mdemir067 kardeş bendede aynı sorun war we şuan araba sanayide yarın baslıcaklar yapmaya parçalar yer yer değişiyor ama en ucuz 114 ytlye buldum bilirsin Sağlam Oto'da Süslenin yanında.parçalar şunlar=
    1-silindir kapak contası
    2-zar conta
    3-üst kapak contası
    4-emme manifot contası
    5-egzos manifot contası
    6-4 litre yağ/yağ Filtresi
    7-4 tane buji
    8-triker set.ustalıkta 100 ytl istıolar zaten arabayı o ustadan almıştım

quote:

Uzun zamandan beri yazamıyordum malumunuz araça arızalı güvenilir usta yedek parca v.s. bulmak bide iş güç derken uğrayamadık bana cevap yazan tüm arkadaşlara buralardan teşekkür ederim araç sonuç olarak conta yakmış kapak eğriymiş daha önceki sahipleri haralet yaptırmış ama kapak taşlatmamış direk contayı bağlatmış ve zamanla conta eskimiş kabak bizim başımıza patladı adamlar silindir kapak saplamalarını bile adi takmışlar onlarında çelik kalitesi düşük olduğundan sıcaklıkla birlikte uzama eğilimi göstermişler şansımıza zorlanmadan söküldüler yoksa saplamalarda kesecekti ve masraf cok fazla artacaktı birde canımı sıkan olay parçacıya gidiyorsun listeyi veriyorsun hepsi orjinal olacak diyorsun tamam diyor fiyat veriyor anlaşıyorsun parçaları çıkarıyor yansanayi orjinali tabiki sinir oluyorsun gezmediğim parçacı kalmadı enson soluğu serviste aldım toplam malzeme listesi sanayi ve servisin verdiği fiyat karar sizin ama ben bundan sonra ilk once servise uğrayıp parçaları oradan temin edeceğim.
    1-SİLİNDİR KAPAK CONTASI
    2-ÜST CONTA
    3-ARA CONTA
    4-MANİFOLD CONTASI
    5-EGSOZ BOĞAZ CONTASI
    6-TERMOSTAT
    7-DİSTİRÜBİTÖR KAPAĞI
    8-BUJİ KABLOSU
    9-TEVZİ MAKARASI
    10-YAĞ FİLİTRESİ
    11-SUBAP LASTİĞİ

SERVİS 90 YTL SANAYİ 130 YTL AMA ORJİNAL DEĞİL

FARK BU SİZ SİZ OLUN 3 LİRA FAZLA VERİN AMA ORJİNAL ALIN

MAVİŞ KARDEŞ AKLIMA BİŞEY TAKILDI SENİN PİSTONLARIN ÜZERİNDEKİ SUBAP YUVALARI AŞAĞIDA BENİM PİSTONLARDA İSE YUKARIDA TİPO TEMPRA FARKLI HERHALDE USTALAR İŞTE BİLİYO YA İŞİ ACABA HANGİSİ DOĞRU !!!!

BU ARADA 6 ADET UZUN 6 ADET KISA SİLİNDİR KAPAK SAPLAMASI ORJİNAL SERVİSTEN ALDIM 37 YTL DEDİLER TÜM PARÇALAR VE SAPLAMALAR DAHİL 110 YTL VERDİM TAŞLAMACI ARKADAŞTI 15 YTL ONA BAYILDIK SON OLARAKTA USTA KALDI FAZLA PARA İSTERSE Bİ DENEME SÜRÜŞÜ YAPPIYIM DERİM GİDİŞ O GİDİŞ DERMİŞİMM YARIN AKŞAM ARACIMA KAVUŞACAGIM İNŞALLAH

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

• silindir kapakçısı birisi ile görüştüm... istersem arabamın gücünü 4 beygir artırabileceğini söyledi. sanırım silindir kapak ayarlarıya falan yapacak... belki de parça değiştirecek tam anlamadım işin o kısmını ama garanti veriyor 4 beygir arttıracağı konusunda. ve bunu 50-60 ytl ye yapacak. bir de 10 beygirlik artış yapabiliyomuş ama onun için extra parça falan takacakmış(300-350YTL).turbo falan mı diye sordum, turboyla ilgili değil dedi... valla benim kafama yattı gibi... bir de size danışayım dedim, siz ne dersiniz?

sevilmek istiyorsan önce sevmeyi bileceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: seboist

silindir kapakçısı birisi ile görüştüm... istersem arabamın gücünü 4 beygir artırabileceğini söyledi. sanırım silindir kapak ayarlarıya falan yapacak... belki de parça değiştirecek tam anlamadım işin o kısmını ama garanti veriyor 4 beygir arttıracağı konusunda. ve bunu 50-60 ytl ye yapacak. bir de 10 beygirlik artış yapabiliyomuş ama onun için extra parça falan takacakmış(300-350YTL).turbo falan mı diye sordum, turboyla ilgili değil dedi... valla benim kafama yattı gibi... bir de size danışayım dedim, siz ne dersiniz?

4 beygir almak için en basitinden silindir kapağını taşlatacaktır.Onun dışında + 10 beygir artırmak içinse sübap portlarını genişletebilir,egzantrik milini değiştirebilir zamanlama ayarları ile oynayabilir.Bu işlem sonrasında rölanti düzensizliği baş gösterebilir..
    Son olarak kazanacağınızı vaad ettiği 4 beygiride aracı kullanırken anlamanız biraz zor olabilir..

• dostum dediğin gibi belki 4 beygiri kullanımda çok anlamayabilirim ama sanırım 10 beygir özellikle rampalarda hissedilir bir çekiş artışı olur gibime geliyo... zaten düz yolda benim çekişle ilgili bi sıkıntım yok. ama hafif eğimli rampalarda bile çekişten çok düşüyo araba... önceki arabam broadway idi. o bundan çok daha iyiydi bu konuda...

• arkadaşlar 1.4ie ile 1.4 ie sx arasında ne fark var gördüğün kadarıyla 1.4ie ler birazdaha pahalı ?

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • arabalarla ilgili uluslararası harflendirmede sx=lüks araba demektir. 1.4ie'nin 1.4ie sx'den daha pahalı olması ancak modelinin yüksek olması ile açıklanabilir bence...

• 1.4 ie modelinin dijital göstergeleri olanlar sx oluyor. S modeli gibi analog göstergeli ie modelleride mevcut ama geçenlerde konusu geçmişti bu başlıkta, piyasada çok fazla mevcut değil. Yani bütün 1.4 ie ler dijital göstergeye sahip değil.

quote:

Orjinalden alıntı: raix

arkadaşlar 1.4ie ile 1.4 ie sx arasında ne fark var gördüğün kadarıyla 1.4ie ler birazdaha pahalı ?

Orjinalden alıntı: gokkal

Arabayı yaptırdım sanayide Ali usta war kısa boylu o yaptı çokta ii yaptı we ewet çekiş hissedilir derecede arttı çok memnunum walla!parçalar hep orjinal zart zurt küçük parçalarda ççıktı toplam 300ü buldu ustalıkla beraber...

TİPOLARIM MERKEZİ KİLİT TETİKLEMESİ NEGATİF(-) Mİ POZİTİF(+) Mİ YENİ ALARM BAĞLIYACAĞIM DA
    askerden aldım 31.800 de servise götürüp sıfırlanıp sıfırlanmadığını sordum kesinlikle sıfırlanmamış dedi
    araba branda altında kalmış tavan matlaşmış eksoz paslanmış çalışmamaktan yeni eksoz ve 50 ytl ye tavana ve komple pasta cila attırdım. daha güzel oldu.
    çelik jant ve tüp taktırdım bugun fren balataları falan binilmemekten pas gibi bir seyler yapmış servis aç arabayı dedi otobanda yüklen araba kendine gelsin biraz dedi

FİAT TİPO KULÜP

• manisam_45 hayırlı olsun kardes kaça aldın bende arabayı alalı 1 ay oluyo .Çok iyi bulmussun kilometre felan çok iyi .jantları kaça aldın tüpü kaça taktırdın allah kaza bela vermesin tekrar hayırlı olusn

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.