Şimdi Ara

FİAT TİPO KULÜP (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.914
Cevap
89
Favori
2.599.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

tipo s'lerde bu kısım bi kapakla kapatılmış.üst donanımlarda ise gördüğümüz gibi kalorifer çıkışı koymuşlar. ancak bizi bu çıkışı oraya taksak da bi fonksiyon görmeyecek sanırım.ama güzel görünüyo gerçekten.sanırım sanayiden uygun bi fiyata temin edilir.sadece görüntü olarak işlev görür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muzy16

selam arkadaşlar. bakıyorum kulüp performansı bayağı iyi gidiyor.

benim araçta son 1 aydır, akü ışığı arabayı çalıştırdıktan sonra yanık kalmaya devam ediyor.bazan sönüyor, bazan kısık bir şekilde yanıyor. normalde sönmesi gerekli ama sönmüyor.
    kitapçığında akü şarj almıyor olabiliyor, kutup başlarını kontrol edin falan yazıyor.
    kardeşim servise götürmüş sormuş. önemli bişey değil boşver yansın demişler.
    ben de kıllandım, sanayi de akü taktırdığım ustaya götürdüm. akü suyunu ve kutup başlarını kontrol etti. akü şarjını ölçtü ve şarj dinamosununda problem olduğunu, kömürlerin ve gerekirse diyotların değişmesi gerektiğini söyledi. 25-30 ytl ye hallederiz dedi. 1 saat kadar süreceğini söylediği için sonraya bıraktım. bilginiz olsun dedim. belki günün birinde sizin akü ışığı da yanar

AKU ışıgının yanma sebebi sistem voltajının normlar içinde olmadığını gösterir.Bu demektir ki tam dolu 12V kurşun aku için yüksüz 1.2V hücre başına.Sistem voltajı 12V..14V olması gerek,ki 14.4 maximum'un maximum' udur.Voltaj hiçbir zaman 14 olmaz,yani şarj 13.8 ile dir.Yeni tip dinamolarda(ALTERNATOR) kömur yoktur. 3-faz 6 diyot ile dogrultulur.Ayrıca voltaj regulatoru de uyarmayı ayarlar.Arızanın sebebi "bitmiş aku",alternator veya voltaj regulatorudur.Ama büyük ihtimal voltaj regulatorudur.

• yani sorun voltaj regülatöründeyse, 6 adet doğrultma diyotlarından bozuk olanlarının değişmesi gerekiyor. muhtemelen diyotları elektronikçiler pasajından alsak 6 diyodu 1-2 ytl ye alırız. bu diyotları ben kendim değiştiririm ama voltaj regülatörünün arabadan sökülmesi lazım. motor konusunda pek bilgim yok.
  • okanisilak ARKADAŞIM
    MESALA SİS FARI YOK AMA KABLOSUNA KADAR TAKILI,TUŞUNA LAMBASINA KADAR MEVCUT
    KLİMA YOK AMA TAKILACAK YERİNDEN TUT,HATTINA KADAR HAZIR
    ARKA HOPÖRLÖR TAKILI DEĞİL AMA KABLOSU TAM TEÇHİZAT ÇEKİLİ
    FAR SİLECEĞİ YOK,AMA ELEKTRİK TESİSATI ÇEKİLİ
    ENJEKSİYON YOK AMA TAKILABİLİR YERLERİ MEVCUT

FAN BORU HATTI AYNI AMA BİZDE O PARÇADAN YOK YANİ ALMAMIZ YETERLİ

• quote:

Orjinalden alıntı: ilksar

okanisilak ARKADAŞIM

abi umarım dediğin gibidir.aslında o kapağı çıkarıp bi denemek lazım.sıcak hava geliyormu diye.
    eğer işlev görecekse 3-5 milyonluk bir parça sonuçta.alıp takarız.

• quote:

okanisilak ARKADAŞIM

İlksar merhaba.Dediğin yok olan ama tesisatı takılı olan versiyon S modelleri galiba.Gerçekten sis farı vb. ekipmanlar için tesisat varmı S lerde?Mesela S lerde sol havalandırma üstünde ki ön sis farları düğmesi gibi düğmeler yok.Eğer ön sis farı tesisatı varsa acaba far kolunda ki arka sis düğmesinine mi bağlı? Birde benim araçta sağ ön farın yakınında far kablolarıyla birlikte 4 delikli boşta bir soket var.Acaba bu nedir?Tesisatlar hazırsa bir birşeyler takmak için tesisat uğraşınagerek yok o zaman.

• quote:

Orjinalden alıntı: okanisilak

quote:

okanisilak ARKADAŞIM

abi umarım dediğin gibidir.aslında o kapağı çıkarıp bi denemek lazım.sıcak hava geliyormu diye.
    eğer işlev görecekse 3-5 milyonluk bir parça sonuçta.alıp takarız.

okanişilak.Bende ki de S. Ben daha önce denedim kapağı çıkartıp arkaya hava üflemiyor.Galiba ön havalandırma sisteminin arkaya doğru gelen yolu kapalı ve arkaya gelen borusu yok.Göğüslük altından bir söküp bakmak lazım.

• ARKADAŞLAR BU NE İŞ YA RESİM KOYMA BAŞLIBAŞINA BİR SORUN OLMAYA BAŞLADI

Balunox ARKADAŞIM EVET BENİM ARAÇTA TİPO S 98

SİS FAR DÜĞMESİ DEDİĞİN GİBİ FAR DÜĞMESİNİN ARKA TARAFI RESİM ONAYLAMIYOR YOKSA RESİMLE GÖSTERCEKTİM
    ZATEN TİPO USTASINA GİDİP ARACI KALDIRDIĞINDA BİR ÇOK KABLO TESİSATININ HAZIR BEKLEDİĞİNİ GÖRECEKSİN
    ARKADAŞ GEÇEN SENE ADANA BİRMOTTA ORJİNAL TİPO KLİMASINI 1 MİLYARA TAKARIZ DEDİLER DEMİŞTİ BENDE GEREK YOK DEMİŞTİM YANİ DİYECEĞİM OKİ TİPO S LERDE TÜM TESİSAT HAZIR BEKLİYOR USTASINA DÜŞERSEN SANA TÜM KABLOLARIN NE İŞE YARADIĞINI TEK TEK ANLATIR...

MESALA TİPO S'LERDEKİ BALATA GÖSTERGESİNİ BURADAN BİR ARKADAŞ HİÇ BİLMİYORMUŞ BEN SÖYLEYİNCE BENİM USTAYA GİTTİK BALATA KABLOSUNU KESMİŞLER BİR 2 KABLO EKİ İŞLEM TAMAM(ŞU LASTİKLER ISINDIĞINDA,BALATA ÇATLAMA veya ESKİME OLDUĞUNDA YANAN IŞIK BİZDE BİLMİYORUZ DİYEN YOKTUR UMARIM

ARKA HAVALANDIRMAYA GELİNCE BURADA GÖRÜNCE AKLIMA GELDİ,BEN ONU Bİ DENEYİP Bİ SORAYIM BAKALIM MUTLAKA İŞE YARIYORDUR YADA okanışılak ARKADAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ TAKALIM BARİ GÖRÜNTÜ OLUR

• ya arkadaşlar önde sis farı techizatı var diyen arkadaşımzın yanılma ihitmali varmııı acaba.çünkü s serisinde bu tertibatın olmadığını biliyorum.çünkü ön sis farını kendim taktırdım ve elektrik tesisatı yoktu.elfreni arkasındaki boşlukan hava gelmez ama koltukların altında arkaya doğru hava akımını vermeye yönelik havalandırma kısımları vardır.dikkat edersenz görürsünüz.ya siz şunu biliyormusunuz.hani park edip gidince park lambaları yakmak gerekir bazen.bunun için kontak anahtar yuvasında bir mandal vardır.o mandala basarak kontağı ters çevirerek çıkarırsanız park lambalarının yandığını görürsünüz.bilmeyenlere duyurulur.bilenlerde lütfen bilmediklerimizi sölerse memnun oluruz.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp..
  • kardeş sol koldaki sis farı lambası sadece arka sisleri yakar.önde sis farı techizatı yoktur.yok taktırmak istersen elektrikçin tesisat çekip bu tesisatı o düğmeye bağlamalıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: orekicii

ya arkadaşlar önde sis farı techizatı var diyen arkadaşımzın yanılma ihitmali varmııı acaba.çünkü s serisinde bu tertibatın olmadığını biliyorum.çünkü ön sis farını kendim taktırdım ve elektrik tesisatı yoktu.elfreni arkasındaki boşlukan hava gelmez ama koltukların altında arkaya doğru hava akımını vermeye yönelik havalandırma kısımları vardır.dikkat edersenz görürsünüz.ya siz şunu biliyormusunuz.hani park edip gidince park lambaları yakmak gerekir bazen.bunun için kontak anahtar yuvasında bir mandal vardır.o mandala basarak kontağı ters çevirerek çıkarırsanız park lambalarının yandığını görürsünüz.bilmeyenlere duyurulur.bilenlerde lütfen bilmediklerimizi sölerse memnun oluruz.bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp..

evet ben de öyle biliyorum.zaten böyle birşey olsaydı oraya bi kalorifer peteği yerine plastik kapak takmazlardı. ayrıca sis farı montajını yaptıran arkadaşlarım da var.onlar da elektrikçide tesisatını çektirip bağlattılar. ayrıca ön koltuk altlarındaki havalandırma delikleri hakkında haklısınız. kontaktaki plastik parçayı hep merak ediyordum. söylediğiniz iyi oldu. kulübümüze de üye olmanızı isteriz.saygılar...

• Teşekkür ederim arkadaşım cümlemize
    quote:

volkan67, anjinsan75 ARABALARINIZ SÜPER ALLAH KAZALARDAN KORUSUN,NAZAR DEĞMESİN
    anjinsan75 ARKADAŞIM KONSOLA YAPIŞTIRMAYI ÇIKART BE KARDEŞ YAKIŞMAMIŞ YA BIRAK ÇİZİKLER GÖZÜKSÜN VOLKAN ARKADAŞIMIZ GİBİ BIRAK SADE GÖZÜKSÜN MAVİ RENGE HİÇ GİTMEMİŞ

anjinsan75 O KONSOL TİPOLARIN TEK SORUNU NASIL ÇÖZDÜĞÜMÜ GELİNCE TAM ORAYA DENK GELEN PLASTİK MALZEMEYİ ORAYA YAPIŞTIRDIM HANİ DERLER YA ESKİSİNDEN İYİ OLDU İŞTE ÖYLE BİŞEY

NURİ... e-mail İSİMLİ Bİ ARKADAŞ TİPO GÖĞÜS SÖKÜLEREK SOL HOPORLÖR TAKILIŞINI YAYINRMISIN DİYE e-mail ATMIŞ
    ARKADAŞIM BENDEKİ DÖKÜMANLARDA OLSA YAYINLARDIM AMA DAHA AYRINTILI AÇIKLARSAN VE DENK GELİRSE YAYINLARIM

FİAT TİPO KULÜP

• Km si kaç? Bence bu arabalarda mavi çok güzel duruyo temizse hiç düşünme derim
    quote:

Orjinalden alıntı: Frost11

ben de tipo almayı düşünüyorum bi tanıdıkta parlement mavisi 98 model lpgli varmış 8 milyara weriyor sizce iimi fiyat bide bu renk nasıl gider arabaya

FİAT TİPO KULÜP

• sevgili okan kardeş.ben tipo kulübe yeni üye oolmuştum.bahsettiğin başka bir kulüp mü var acaba
  • arkadaşlar hafta sonu göstergelerle ilgili sorunu gayet basit birşekilde çözdüm ama nekadar kalıcı olur bilmiıorum.
    1-akü kutup başını çıkar
    2-10-15dk bekle
    3-kutup başını geri tak
    4-kontağı aç

hepsi bu ve göstergeler yeeniden çalışmaya başladı...

bilmiyorum nekadar iş görür ama sonuçta şimdilik çalışıyorlar.

• alper83 İYİ OLMUŞ UMARIM AKSİLİK ÇIKARMAZ SENİN ADINA SEVİNDİM

ARKADAŞLAR TESİSATLA İLGİLİ TAM BİR USTAYA DANIŞIN DERİM ARACI YUKARI KALDIRIP O KADAR BOŞ ve SOKETLERİ BİLE HAZIR OLAN KABLOLARIN NE İŞE YARADIĞINI SÖYLESİN O ZAMAN..FİAT LANCIA FABRİKASI ONLARI AMPÜL TAKIP YANSIN DİYE KOYMAMIŞTIR

KALORİFER HATTI ÖNÜ MUTLAKA KAPALIDIR,PLASTİĞİDE KOYSUNLAR ARTIK,S İLE SX ARASINDA FARKLAR OLMALIKİ FARK ORTAYA ÇIKSIN

MESALA 97 TİPO SX i.e LERDE ÖN KAPILAR AÇILINCA TAVAN LAMBASI YANMIYOR

• ya arkdaşlar bu tipolar kaza yapınca çabuk dağılıyormuş öylemi harbiden bide 1.4 lere lpg taktırınca motor ölüyomuş war mı öyle bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clive -- 8 Ocak 2007; 11:39:44 >
  • BİZİM ABİDEKİ 97 TİPO SX i.e DE ÖN KAPI KAPI LAMBA DÜĞMESİ YERİ PLASTİKLE KAPALI,BURADA SADECE YAPILMASI GEREKEN DÜĞMELERDEN TEMİN ETMEK VE İYİ Bİ USTAYA BAĞLATTIRMAK...
    Frost11 ARKADAŞIM ÖNCEKİ SAYFALARDA TİPO'NUN ÇELİK BARİYER KORUMALARI RESİMLE GÖSTERİLİYOR,BİRDE KABUTU AÇTIGINDA LASTİK ÜZERİNDEKİ GÖĞÜSE UZANAN HER 2 BÖLÜM SIRF DOLGU..

3/4 AY OLDU;
    ADANADAN KADİRLİYE AKŞAM GELİRKEN TAKLA ATMIŞ TİPO GÖRDÜM İNDİM SORDUM SÜRÜCÜ UYUMUŞ YOLUN SAĞI ÇUKURA DÜŞÜNCE UYANMIŞ AMA LASTİK PATLAYIP DİREKSİYONUDA YOLA DOĞRU KIRINCA YOLUN KARŞISINDAN TAKLA ATARAK DEVRİLMİŞ...

SONUÇ SADECE 4 YARALI..

1,4 LPG YE GELİNCE BEN GEÇEN SENE 10,AYDA BRC MARKA LPG TAKTIRDIM,HEM MEMMUNUM HEMDE ANAHTAR BİLE DEĞMEDİ,MOTOR ÖLDÜRME HİKAYESİNİN UYDURMA OLDUĞUNU ARTIK PETROLCÜLERDE KABÜLLENDİ VE %95 PETROL İSTASYONLARINDA LPG MEVCUT

• sağol iyi oldu bu bilgiler Allah nasip ederse alıcam artık
  • Frost11 - Kardeş Tipo alacaksan aman gözünü seveyim konsula dikkat et kabarık olmasın
    quote:

Orjinalden alıntı: anjinsan75

Km si kaç? Bence bu arabalarda mavi çok güzel duruyo temizse hiç düşünme derim
    quote:

Orjinalden alıntı: Frost11

ben de tipo almayı düşünüyorum bi tanıdıkta parlement mavisi 98 model lpgli varmış 8 milyara weriyor sizce iimi fiyat bide bu renk nasıl gider arabaya

FİAT TİPO KULÜP

FİAT TİPO KULÜP

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.