Şimdi Ara

Fiat Siena subap mı eydi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiat siena 1.2 sıralı sistem LPG li bu gün sabah bir şey yoku arabada akşam bindim arabaya gitmiyor marş yaparken zorlanıyor ilk 5-10Sn rolenti 500 devirde sonra normale dönüyor 3.vites 1500devirde çıktığım yokuşları 1.vites de çıkamıyorum orta devirler kısmen normal (3000-5000 devir arası) 3000devire kadar düz yolda dahi gitmiyor 5000devir üstü de gitmiyor arabanın kesici sesi dahi değişti bağım bağım bağırıyor araba ama gitmiyor hem benzinde gem LPG de aynı sorun buji kablolarım yeni bujilerim iyi bobinler de iyi egzozda 1 yıldır ufak bi kaçal var ama çok ufak ateşlemede sorun yok yani yakıt da da sorun yok gibi çünkü hem benzinde hem LPG de aynı devir bandında aynı sorunlar var sizce sorunum ne ? Ben subabap ayarı ile trigerin senlte atlatmasından şüpelendim açıkcası bir De ışıktan ışığa 145 dediğim yerde 90 diyebildim o da zorla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 19 Mayıs 2017; 13:11:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bujilere baktırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sleeper -- 17 Mayıs 2017; 23:14:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baskı balata olmasın. Bana öyle geldi. Kontrol edin..
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Yok abi devir normal araba boştayken bile hissettiriyor sıkıyo bişeyler anlamadım ama

• Anladım motor yakıtı yanlış yakıyor veya yakmıyor. Babam olsa sesinden bile anlar ama şimdi yazlıkta soramam şimdi.
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Vallaha bilmiyorum deli olacağım buji kablolarını ektim tek tek sırayla hepsi normal bobin de normal kablo da ama gel gelelim gitmiyor araba gaza çeğrek bassamda aynı full bassam da aynı gaz temimi sorunlu dedim arkadaşa gaza bastırdım yok kelebek tam açıyor enjektör diyeceğim hem gazda aynı hem benzsinde yağ çubuğunu çektim üfleme testi yaptım peçeteyle yok gram üfleme yok rolantide sesi falan da çok normal arabanın sesi normal ama gitmiyor ya

• Sleeper kullanıcısına yanıt
    Yok abi bujiler iyi daha geçen hafta soktuk baktık

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Subaplar ne alemde acaba kırılma varsa zor marş alır isteksiz çalışır yakıt artar.

• Sesinde pek bi problem yok motorun hafif bi şıkırtı var ama o araç alındığından beri var yani 2 yıldır. Subap ayarı mı ki acaba sorun diyorum ben. Sente atlatması da olabilir diyorum ama sente atlatsa rolantide falan stabil çalışırmı araba bi bilginiz varmı benim araba ilk 5-10sn hariç rolantide çok stabil

• Benim arabanın marşında hiç bir problem yoktu bu akşama kadar start stop sistemi taksan çalışır yani sıkıntısız motor soğutma sıvısı min 40-50 dereceye geldimi anahtarı çevirir çevirmez çalılırdı

• Buji kablolarindan biri atlama yapiyordur.yeni bir kablo bulup tek tek diger kablolar ile deneyin.

• Bujlier buji kabloları devir sensörü ısı müşiri bobinler enjektörler hepsine bakıldı yok artık subap yanmasından süpeleniyruz motor inecek yarın artık hiç çalışmıyor araba

• quote:

Orijinalden alıntı: mikailhanaltınkaya

Bujlier buji kabloları devir sensörü ısı müşiri bobinler enjektörler hepsine bakıldı yok artık subap yanmasından süpeleniyruz motor inecek yarın artık hiç çalışmıyor araba

Geçmiş olsun subaplar değişir tahmin ettiğim gibi. Trigeri felan da aradan çıkartın işçilik ile 2 bin tutabilir.

• Yok o kadar tutmaz bence trigeri değiştirmeye gerek yok 15bin km 2 yıl oldu değişeli daha 30bin km 3 yıl var değişmesine hem değişse de dayco triger seti 65 lira gibi cüzi bi fiyat subab takımı da sanırım 300lira gibi bişeydir ama aklom hala almıyor yani hadi kesti veya yaktı diyelim ben sanayiye kadar nası gidebildim?

• Bir parça bozulmaya başladığı zaman işte motorun gücü düşmüş. 5000 devir filan iyice zorlamıştır. Usta bakalım ne diyecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikailhanaltınkaya

Yok o kadar tutmaz bence trigeri değiştirmeye gerek yok 15bin km 2 yıl oldu değişeli daha 30bin km 3 yıl var değişmesine hem değişse de dayco triger seti 65 lira gibi cüzi bi fiyat subab takımı da sanırım 300lira gibi bişeydir ama aklom hala almıyor yani hadi kesti veya yaktı diyelim ben sanayiye kadar nası gidebildim?

İşçilik ne ladar alıcaklar?

Kırık değil de eğilme vardır araç gidiyorsa gitmeniz şans

Ayrıca triger setine baktım 500 lira dayco.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 19 Mayıs 2017; 12:49:14 >
  • Yok abi ne 500lirası 178b5000 motor koldu siena 1.2 8valf siena nın triger seti 65-70lira v kayışları ve triger hepsi dayco bizim araçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 19 Mayıs 2017; 13:10:20 >
  • Şaka maka yapıldıktan sonra alan adam cidden pişman olmaz artık benim aracı

• Fiat Siena subap mı eydi?

Fiat Siena subap mı eydi?

Karnk dişlisinün kamasını dağıttırmışım sorun buymuş

• Azcık tutuyormuş siz devir yapınca iyice dağılmış. Allahtan sanayiye götürmüş. Çekici işinden kurtarmış. Dediğiniz sayfaya bakmıştım. LPG kitinin tam modelini öğrenmem lazım ki ne becerisi var öğreneyim.

Bir gün sanayide lastik değiştiriyorum. Yandaki dükkanda usta motoru açmış. Müşteriye krank milini gösteriyordu. Mil tam ortadan kırılmış. Usta bu kırılmış değişmesi lazım deyince aracın sahibi önemli bir parça mı demişti. :D Bu kadar da cahillik olmaz deyip gülmüştüm.

Aracın sahibi gidince sordum ustaya abi bu önemli bir parça mı? Usta da gülmüştü.

Belli bir yaştan sonra araçların parçaları sorun çıkarmaya başlıyor.

s=klogw (boltzman formülüne göre ) Her şey zamanla bozulur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.