Şimdi Ara

<<<....FIAT PUNTO EVO KULÜBÜ(39 üye)....>>> (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.271
Cevap
19
Favori
118.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

herkes msezon sonunu bekliyo bu seferde sezon sonu talep çok diye fiyatlar inmeyecek :D

bu arada arkadaşlar sizce

2011 honda jazz 1.4 vtec Fun (panoromik cam soğutmalı torpido otomatik klima abs esp 8 hav. yast. c.control usb led stop benzinli 100km uuzn yol 5lt ş.içi 6,5lt yakıyor)
    38000 tl
    yoksa

punto dizel full olan DYNAMIC mi? (düz vites full dizel evo kit skydome esp asist kit vs vs en full şekilde beyaz renk almak istersek ne kadar oluyor onu anlamadım tablodakileri ekstra para ödeyerek mi alabiliyoruz dynamic versiyonda?)

(düz vites full dizel evo kit skydome esp asist kit vs vs en full şekilde beyaz renk almak istersek ne kadar oluyor onu anlamadım .....37.750 TL aldım..
  • Bu sene öyle güzel bir kmpanya olacağını sanmıyorum,zaten 2 3 ay sonraya tarih veriyorlar,kur 2.30 dan aşağı zor inecek gibi duruyor.
    Zaten talep te fazla,indirim yapacaklarını sanmıyorum.
  • euro 2.4 tl ye doğru gidiyor fiyatlarda kur nedeni ile yükselme var.diğer tarafdan kredi maliyetlerinde artış var.faizlerdeki artış biraz talebi yavaşlatıyor gibi görünsede, imalatçı firmaların, 11. aya kadar fabrika bantına çıkacak araçları da satılmış durumda.yani yılbaşında çokda büyük indirim beklemeyin... fiyatlar üç aşağı beş yukarı yine bu seviyelerde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 9 Temmuz 2011; 13:45:30 >
  • arkadaşlar merhaba.bende evo 1.3 dizel 75 hp buldum 2.el tabiki tanıdık vasıtasıyla. 2011 model bi araç.yakıt tüketimi acaba nasıl kullanan arkadaşlar 1.3 dizel 75 hp ? memnunmusunuz araçtan her yönden? araç 10.000 km yaptımı yakıt düşer mutlaka, diyolar bu gerçekten doğrumu? teşekkürler
  • 5.000 km ye yaklaştı, hiç sıfırlamadığım yol bilgisayarı ortalamam 6,2 lt görünüyor. %60-70 'ı ş.içi, şehir dışında da 90 la 100 le gitmem yol ne kadarına izin verirse o kadar basarım, en son 180 i görebiliyor araba, o da otobanda ve yokuş gerekiyor. Benzinliden geçtiğim için ben bu kullanımla bu yakıt değerlerinden memnunum.
  • evo 1.3 active ile mylife donanım arasında sadece 520 tl fiyat farkı görünüyor. Bu durumda mylife daha cazip değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

evo 1.3 active ile mylife donanım arasında sadece 520 tl fiyat farkı görünüyor. Bu durumda mylife daha cazip değilmi?

Kesinlikle..
  • Arkadaşlar ben şu kısmı anlamadım
    5K DYNAMIC Start & Stop 1.3 MULTIJET 75 HP alınca evokit asistkit skydome esp gibi özellikleri ekletmek isteyince karşılarında tik işareti var bunlar dahil mi o 37.018 liraya(düz vites)
    yoksa o tik işaretlerinin her biri için karşılarındaki parayı vermek mi gerekiyor?
  • O opsiyonların fiyatları ayrıca karşısında yazan tutarlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectpeople

O opsiyonların fiyatları ayrıca karşısında yazan tutarlardır.

ozaman dünyanın parası ediyor :) vazgeçtim evodan...40bin üstü verdikten sonra seçenek çok zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 11 Temmuz 2011; 0:55:43 >
  • quote:

quote:

ozaman dünyanın parası ediyor :) vazgeçtim evodan...40bin üstü verdikten sonra seçenek çok zaten :)

Değişen birşey olmaz C sınıfına yönelsen bile, B sınıfının bittiği limitten sonra, C sınıfın en düz model fiyatı başlıyor şu kadar param var bi bakalım ne alabiliriz diye yola çıkmayın derim, Araç bayilerine gidince, şu özellik bu özellik temsilci sayınca; çok fazla düşünmeden "en iyisine yakın" olsun diye ağzınızdan evet kelimesi çıkabiliyor, Kredi ile alacaksanız daha temkinli olunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: 19tumen

quote:

quote:

Değişen birşey olmaz C sınıfına yönelsen bile, B sınıfının bittiği limitten sonra, C sınıfın en düz model fiyatı başlıyor şu kadar param var bi bakalım ne alabiliriz diye yola çıkmayın derim, Araç bayilerine gidince, şu özellik bu özellik temsilci sayınca; çok fazla düşünmeden "en iyisine yakın" olsun diye ağzınızdan evet kelimesi çıkabiliyor, Kredi ile alacaksanız daha temkinli olunuz...

hocam aklımdaki araç yine B sınıfı honda jaz fun bayağı bi donanım mevcut yakıtta benzinli olmasına rağmen 1.4vtec motorla gayet iyi

• Honda motor konusunda uzman, teknik olarak sorun çıkarması çok çok azdır. Konforda bir insanı sevindirecek kalitede. Günümüz Türkiyesinde; 4.4 lira olan Kurşunsuz benzinin fiyatı ile; ne kadar gönül rahatlığında tozabilirsin,gezebilirsin...

2000 devirde, 80-90 km de gitmeyi göze alacaksan, diyeceğim; Hakkını veremedikten sonra neden HONDA !!!

Not: Gelir düzeyin 2500 TL. den fazla ise; hiç kaçırma, gir borca bir tane honda al derim çoğu kişiye ve hakkını vererek kullanmasını da tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19tumen

Honda motor konusunda uzman, teknik olarak sorun çıkarması çok çok azdır. Konforda bir insanı sevindirecek kalitede. Günümüz Türkiyesinde; 4.4 lira olan Kurşunsuz benzinin fiyatı ile; ne kadar gönül rahatlığında tozabilirsin,gezebilirsin...

2000 devirde, 80-90 km de gitmeyi göze alacaksan, diyeceğim; Hakkını veremedikten sonra neden HONDA !!!

Not: Gelir düzeyin 2500 TL. den fazla ise; hiç kaçırma, gir borca bir tane honda al derim çoğu kişiye ve hakkını vererek kullanmasını da tavsiye ederim.

hocam bende şöyle düşünüyorum. araca senede ortalama 10-12bin km bineceğim.
    hangi araç olursa olsun benzinli-dizel fiyat karşılaştırmasında aynı donanıma sahip dizel araç ile benzinli araç arasında enaz 4-5binlira fark oluyor. + dizel bakım masrafları.

durumu bu şekilde ele alınca aynı marka mesela dizel punto evo - benzinli punto evo karşılaştırmasında

5K DYNAMIC Start & Stop 1.3 MULTIJET 75 HP 37,018
    5K DYNAMIC Start & Stop 1.4 FIRE 77 HP 31,978

gibi bir rakamda liste fiyatı var şimdi arada dediğim gibi 6binlira fark var.
    ben hondanın ş.içi tüketimini 6.5 lt olarak onlarca kullanıcıya teyit ettirdim
    dizel evoda gelende aynı miktarda mazot yakıyor.

bu durumda aradaki fark sadece mazot 3,7 benzin 4,2 olması. aradaki fark 0,5lira

100kmde 6,5lt benzin = 27lira
    100kmde 6,5lt mazot = 24lira
    aradaki fark 3 lira hadi mazot daha fazla yol görütüyor olsun sana aradaki fark 5 lira.

bu durumda ben 5 sene binip 50bin km yol yaptığım zaman aradaki fark = 2500 lira yapar
    yani mazotlu araç alıp 5binlira fark verdiğim zaman bunu ancak 100bin kmde ortalama 8-10 sene sonra kendini amorti edecek ozamanda zaten aracı satmış olurum :)

mazotun artık çok fazla artısı kalmadı maalesef ki 100bin kmdeki mazotlu araç demek problem demek birde bu zamana kadar bakım masrafları var . bu durumda az yakan benzinli araç herzaman avantajı oluyor bence...

• Ercan hocam senin şartlarında jazz fun daha mantıklı gibi geliyor bana.

Ama punto evo da güzel araç.

Ben de bu ikisi arasında kalırdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim Punto Evo dizel (75 bg) ile karışık kullanımda tüketimim 5.8 litre. Normal kullanım şartlarıyla 6,5 litre ortalama tüketim bu sınıftaki dizel bir araç için yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Ercan hocam senin şartlarında jazz fun daha mantıklı gibi geliyor bana.

Ama punto evo da güzel araç.

Ben de bu ikisi arasında kalırdım.

evet hocam.

sonuçta marka fanatikliğine hiç gerek yok benzin ve mazot fiyatları bu seviyede olduğu sürece herkes kesesini cebini düşünmek zorunda.
    ben zaten fiat araçlarına ön yargılı davranacak olsam bu başlıya giripte evo fiyatı ne kadar full alınca ne kadara geliyor yada aracınızdan memnunmusunuz diye sormazdım.

ama cebimi düşüneceksem ve 40binlira para verip senelerce bunu ödeyeceksem tabiki donanımda isterim az yakmasınıda sağlamlığınıda.

ben kafamca bi hesap yaptım ve bence şuanki koşullarda az yakan benzinli araç almak bana daha mantıklı geliyor. dizel eskiden dizeldiç şimdi dizel=%20+benzinli gibi bir duruma geldi.
    verdiğimiz 5000lirada cabası.

yinede herkesin kendi kararıdır. kendi hesabıdır.

saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: lionissimo

Benim Punto Evo dizel (75 bg) ile karışık kullanımda tüketimim 5.8 litre. Normal kullanım şartlarıyla 6,5 litre ortalama tüketim bu sınıftaki dizel bir araç için yüksek.

aslında normal 6,5 olması ama mazot fiyatı yüksek olunca böyle oluyor maalesef.

dediğim gibi dizel punto da 6,5lt yakıyor jazz'da
  • Merhabalar

Benide listeye ekleyiniz

PUNTO EVO 5P 1.3 MJ 75HP DYNAMIC E5 Star Stop EVO KİT SKY DOOM ESP/MSR/ASR/HBA/HILLHOLDER METALİK BOYA. METALIK BEYAZ

Öncelikle eski aracım 2000 Model 1,6 Ford Focus Ambiante GP Tüplü

1,3 M-jet 75 hp motor acaba yeterli gelecekmi diye düşünüyordum yakıtı fulledim biraz istanbul içi gezdik sonra arabada bagaj full 4 kişi + 3 cocuk cıktık Tekirdağ Şarköy yollarına. bu yolu bilen bilir inişli çıkışlı bir yoldur sakin gittik geldik basmadan yüklenmeden. (Ortalama 100-110 Km/h ile seyrettik) ortalama 4,8lt /100km yaktık. yaklaşık 800 km yol yaptık çeyrek depoya yakın mazot var. ilk kullanımıma göre gayet memnun kaldım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyalman

Merhabalar

Benide listeye ekleyiniz

PUNTO EVO 5P 1.3 MJ 75HP DYNAMIC E5 Star Stop EVO KİT SKY DOOM ESP/MSR/ASR/HBA/HILLHOLDER METALİK BOYA. METALIK BEYAZ

Öncelikle eski aracım 2000 Model 1,6 Ford Focus Ambiante GP Tüplü

1,3 M-jet 75 hp motor acaba yeterli gelecekmi diye düşünüyordum yakıtı fulledim biraz istanbul içi gezdik sonra arabada bagaj full 4 kişi + 3 cocuk cıktık Tekirdağ Şarköy yollarına. bu yolu bilen bilir inişli çıkışlı bir yoldur sakin gittik geldik basmadan yüklenmeden. (Ortalama 100-110 Km/h ile seyrettik) ortalama 4,8lt /100km yaktık. yaklaşık 800 km yol yaptık çeyrek depoya yakın mazot var. ilk kullanımıma göre gayet memnun kaldım...

güle güle kullanın parasının arabası zaten her kuruşunu helal eder.fakat mazot fiyatları habire artıyor.benzinle mazot arasında fark kaklmdı gibi bir şey.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.