Şimdi Ara

Fiat Punto 1.4Multiair 105BG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Söz konusu araç şu anda benim kullanmakta olduğum araçtır. Anlık olarak 7bin km kullandım ve görüşlerimi paylaşmak istedim.


    Siz de eğer bu aracı almak istiyorsanız burdaki bilgilerin yardımcı olmasını umuyorum.


    Kullanmakta olduğum araç Fiat Punto 1.4Multiair easy s&s paket s&s anlamayanlar varsa eğer start-stop özelliği için yazılmakta peki neden bu modele konulmuş derseniz.


    Araç 105BG 1.4 olduğun için egzoz salınımı fazla peki nasıl üretici bunu dengeleyecek tabiiki de s&s özelliği ile egzoz emisyonu değerlerini azaltmaya çalışmış bu sayede Avrupa gibi bu egzoz emisyonuna önem veren yerlere pazar imkanı bulunsun.Neyse gelelim 7bin km'lik deneyimlerime:


    Burda fiat punto ile ilgili zaten birçok bilgi var ben ayrıyetten bu motorla ilgili ve puntoda karşılaştığım sorunlara ve avantajlarına değinmek istiyorum.


    Araç gerçekten 105bg olduğu için ve ağır olmadığı için gayet atik 1.4fire motorlar için gitmez çekmez denilenlerin tam aksine gerçekten gençler için biçilmiş bir kaftan tabiiki de bir 100bg turbo araç performansı sunmuyor ama atmosferik araç seven devir çevirmeyi seven benim gibi insanlar için muazzam zevkli bir araç.


    Peki yakıt ekonomisi sorucak olursanız,aracı atiker marka lpg sistemi ile kullanmaktayım gerçekten yakıt performansı gözlerimi dolduruyor şu anda güncel lpg fiyatı 15.83/1lt ile kilometrede 1.35-1.50 arası yakıyor kullanıma göre eğer çok agresif zorlarsanız 1.70'e kadar çıkabiliyor. Tabii ki de kilometrede ne kadar yaktığı böyle bir enflasyonist ülkede ilerde okuyacaklar için aydınlatıcı olmadığı için litre bazında 6.8-7.5lt/100km diyebiliriz.


    Performans ve yakıt konusunda tatmin edici yeterli diyebiliriz.


    Bu verdiğim bilgiler 2kişi kullanım içindir. 4 veya daha üstü kullanımlarda atmosferik bir araç olduğu için eğer aile ile kullanıcaksanız önermem çok geniş bir araç değil ve yakıt ve performansta o zaman size yetmeyebilir.


    Gelelim karşılaştığım dikkat edilmesi gereken noktalara öncelikle araç s&s olduğu için buna uygun akü kullanılması gerekiyor yoksa s&s arızası vermekte buna çok dikkat edin. Bu araç ilgi isteyen bir araç en ekonomik çözümlerle bu aracı kullanırsanız hem sizin başınız ağrır hem de aracı mundar edersiniz.


    Multiair sisteminin kendisine özgü yağı var ve sadece bu kullanılması isteniyor bu da 5-40 selenia yağ çok pahalı değil ama her yerde bulamayabilirsiniz.


    Multiair sisteminin kendisine özgü filtresi var önceden gayet uygundu 200-300TL'ye bulunabiliyordu.Dolar kurunun artmasıyla bu filtre de doğal olarak fiyatı arttı.


    Aslında bu motor alfa romeolarda kullanılan bir motor genelde turbo ile kullanılıyor olsada fiat bu araçta atmosferik olarak bu motoru kullanmış


    Bir diğer dikkat edilecek konu iste puntolarda yaşanan bir sorun bu maalesef ki Direksiyon tork sensörü arızası bunlarda maalesefki 100bin km sonra kronik. Elektronik direksiyon olduğu için tamiri de olmuyor parça değişiyor parça ise 73 EURO bandında. Bir direksiyon servisine gidip sorduğunuzda genelde 5bin ila 9 bin tl arasında fiyat veriyorlar ustadan ustaya kalmış.. İşçilikle beraber kafanızı ağrıtabilecek puntolarda karşılaştığım tek sorun bu.Ama çözümü var gözünüzün korkmasına gerek yok.


    Fren performansı gayet tatmin edici pek fakat yol tutuşunu o kadar övemeyeceğim MPV Ford Fusion araçtan geçtim ondaki tutuş maalesef ki bu araçta bulamadım ama kötüleyecek kadar da değil.

    Biraz araçlarla ilgiliyseniz gayet sizi tatmin edici bir araç diğer 1.3 multijet ve 1.4fire motorlardan farklı yağ filtresi ve buji kullanılıyor ama araştırırsanız kolayca bulabilirsiniz sanayide ustaların hemen verdiği filtreleri bujileri kullanmayınız sonra araç gidişi beni tatmin etmiyor diye üzülürsünüz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.