Şimdi Ara

Fiat Linea Emotion Otomatik Dizel vs. Ford Focus Dizel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-

Bence önce otomatik mi yoksa manuel araç mı alacaksınız ona karar verin. Dizel otomatik olarak pek tercih yok fiyatı uygun olan. Ben o yüzden emotion dizel otomatik vites almıştım.
    Manuel o kadar çok seçenek var ki :)

Focus güzel araç ama problemsiz bir araç değil. Linea'dan çok da büyük bir farklı yok genişlik dışında.
    1.6 motor linea ile focus motor olarak birbirine yakın. 1.3 linea ile 1.6 focus kıyaslamaya kalkan olur diye yazmak istedim.
    İçerisine ses alma vb şeylerde de uçurum yok. Ayrıca focus donanım fakiri bir araç eğer baz versiyon alacaksanız. 2009 model araçta yol bilgisayarı bile yoktu yanlış hatırlamıyorsam linea neredeyse full donanım olarak benzer fiyata..

Ceed kullanmadığım için yorum yapamayacağım.

Fikirleriniz için teşekkürler.

Öncelikle 30-35 bin arası bir bütçe ile araştırma yaptığımızda bu 3 araç insanı cezbediyor.

Ceed tam otomatik dizel olarak alınabilecek bir araç. Bana eksi olarak (benim kendi yaşam tarzımdan dolayı) Hatchback oluşu geliyor sadece. Performans güzel yakıt güzel duruş güzel ama ağır bi havası yok.

Focus alırsam zaten titanium x paket düşünürüm ki, trend yada collectionları gerçekten rampalarda çok tıkanıyor. Ayrıca titanium x lerde dijital klima ve sony radyo cd çalar ön görünüme farklı bir hava katmış durumda. İnsana üst segment havası veriyor. Birde keyless go olanlardan bulunursa tadından yenmez. Alman çekiyor insanı kendine :)

Linea 1.6 mjet emotion otomatik olanlar ilgi çekici geliyor gerçekten, 1.3 olanı sürmüştüm normal idare eder demiştim ki demekki 1.6 ları gerçekten iş görür gibi geliyor. hele ki 30-35 bin arası bir bütçe ile alınacaksa çok az km'de temiz bir araç bulunur gibi. Ancak sormak istediğim, otomatik vitesi randımanlı mı?? Ablamda panda otomatik var ve benim hiç hoşuma gitmiyor. aynı tip vites kullanıldıysa ve Onlarda da randıman yerinde değilse manuel olmasını yeğelerim.

Fikirleriniz gerçekten çok değerli. Her ne kadar bildiğimizi sansakta her gün yeni şeyler öğreniliyor.

Gönlüm 1998 E220 Dizelden yana olmadı mı olmuyor işte :)

• Köpek olayı şansızlık. Ben 2 sene önce ilçe yolunda Corolla ile tam sollama yaparken son anda farkettiğim kocaman bir koyun köpeği ölüsünü sol teker karnına gelecek şekilde ezmiştim. Geçen kış da Ankara çevre yolunda 130 civarı giderken koca bir köpek leşini tam ortalamak zorunda kaldım.Plastik karter korumasını yerinden sökmüş.

Ama bir ay parça beklemeleri de saçmalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Köpek olayı şansızlık. Ben 2 sene önce ilçe yolunda Corolla ile tam sollama yaparken son anda farkettiğim kocaman bir koyun köpeği ölüsünü sol teker karnına gelecek şekilde ezmiştim. Geçen kış da Ankara çevre yolunda 130 civarı giderken koca bir köpek leşini tam ortalamak zorunda kaldım.Plastik karter korumasını yerinden sökmüş.

Ama bir ay parça beklemeleri de saçmalık.

kesinlikle köpek olayı büyük bir şanssızlık,

Geçen sene bende 2 şeritli bir yolda ortalama 60 km sürat ile giderken yolun kenarındaki sakin bi şekilde oturan duran köpeğin aracın üzerine atlayacağını hiç tahmin edememiştim. Sonuçta benden seken hayvan, yanımdan geçen kamyonetin altında kaldı.

Canını kaybettiği yetmiyomuş gibi, Ön tampon, sağ far ve kaputun çekiçlenmesine sebep oldu. tabi trafiği kilitleyip köpeği kurtarma çabalarmızda cabası.

İşin özü köpek gördüğünüzde dikkat edin arkadaşlar. Ustamın söylediği kadarı ile çarpma anında kendini kasan hayvan duvar gibi sert oluyormuş. Hayvanın canını kaybettiği ile kalmaz üzerine kendinize de zarar gelebilir.

• Bugün itibariyle araç vermişler.22.06 da olay olmuş ve servise gitmişti araç.Aslında aracın parçası bir haftada gelmiş fakat programlamada sorun oluyormuş o yüzden yapılamıyormuş biz de anlamadık.Bu arada araç bacanağın, Trabzon da.

Bununla beraber bacanak aracından çok memnundu bu olay başına gelmeden önce aracı titanium donanımdı zannedersem.Bu olay biraz da servisle alakalı zannedersem ama aracın beyninin düşmesi de düşündürdü bizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdy48 -- 26 Temmuz 2012; 19:56:45 >
  • Öncelikle bazı konularda eksik bilgiler var. Focusta 1.6 tdci dizel motorun iki versiyonu bulunmakta. 90 bg ve 109(110) bg olan seçenekler var. Collection donanımda 90 bg lik versiyon alınabiliyordu, bunun dısında yine 110 bg lik versiyon da alınabiliyordu. 110 bg de değişen geometrili turbo bulunmakta, digerinde de sabit geometrili turbo bulunuyor. En baz versiyonlarda 2008 den itibaren yol bilgisayarı mevcut. Kalan menzil, dis hava gostergesi, ortalama hız, ortalama tüketim vs ozellikler mevcut. En baz motor olan 90 bg lik versiyon bile fiatin 1,3 multijet en güçlü versiyonu 95 bglik motordan bile canlı ve atak. Hacim farkından dolayı ve sanzuman uyumu motorla mükemmel. Yol tutusu ve suspansiyon konforu linea ile kıyaslanmaz bile. Her iki araca da sahip birisi olarak kanaatim bu yonde. Bunların dısında yol tutus ve iç mekan malzeme kalitesinde de buyuk farklar mevcut. Yani linea kendine göre guzel araba ama bir Ford sağlamlığına ulaşmak icin biraz daha özen göstermeliydi Fiat. Motor ve sanzuman olarak haksızlık edemem tas gibi araba linea ama Ford bu konuda cok daha ileride

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

Öncelikle bazı konularda eksik bilgiler var. Focusta 1.6 tdci dizel motorun iki versiyonu bulunmakta. 90 bg ve 109(110) bg olan seçenekler var. Collection donanımda 90 bg lik versiyon alınabiliyordu, bunun dısında yine 110 bg lik versiyon da alınabiliyordu. 110 bg de değişen geometrili turbo bulunmakta, digerinde de sabit geometrili turbo bulunuyor. En baz versiyonlarda 2008 den itibaren yol bilgisayarı mevcut. Kalan menzil, dis hava gostergesi, ortalama hız, ortalama tüketim vs ozellikler mevcut. En baz motor olan 90 bg lik versiyon bile fiatin 1,3 multijet en güçlü versiyonu 95 bglik motordan bile canlı ve atak. Hacim farkından dolayı ve sanzuman uyumu motorla mükemmel. Yol tutusu ve suspansiyon konforu linea ile kıyaslanmaz bile. Her iki araca da sahip birisi olarak kanaatim bu yonde. Bunların dısında yol tutus ve iç mekan malzeme kalitesinde de buyuk farklar mevcut. Yani linea kendine göre guzel araba ama bir Ford sağlamlığına ulaşmak icin biraz daha özen göstermeliydi Fiat. Motor ve sanzuman olarak haksızlık edemem tas gibi araba linea ama Ford bu konuda cok daha ileride

objektif ve güzel yorumun için teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: erdy48

Bugün itibariyle araç vermişler.22.06 da olay olmuş ve servise gitmişti araç.Aslında aracın parçası bir haftada gelmiş fakat programlamada sorun oluyormuş o yüzden yapılamıyormuş biz de anlamadık.Bu arada araç bacanağın, Trabzon da.

Bununla beraber bacanak aracından çok memnundu bu olay başına gelmeden önce aracı titanium donanımdı zannedersem.Bu olay biraz da servisle alakalı zannedersem ama aracın beyninin düşmesi de düşündürdü bizi.

mail işe yaramış galiba :)

Ama belirli bir süre vermeleri gerekiyor kiralık araç diye biliyorum.

Düzgün bi şekilde yapılsın da gerisini boşverin.

Focus hele ki titanium sa şayet zaten memnun kalınmayacak bir araç değil.

Büyük bir şansızlık sizdeki, Allah beterinden saklasın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.