Şimdi Ara

FİAT FİORİNO (OTOMATİK VİTES) İNCELEME (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
8
Favori
249.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben fiat fiorino almayı düşünüyorum. alan arkadaşlar varsa maliyeti ne kadardır öğrenmek istiyorum.
  • Arkadaşlar 2010 fiat fiorino 1.3 multijet combi emotion triptonic aracım var.çok memnunum.ancak bir sorum olacak benim aracım katlanıp zeminde kaybolan ön yolcu koltuklu(200 tl fark var ve bu opsiyon alındığında yan hava yastıkları olmuyor) bu aracı satarken maddi olarak bir kaybım olur mu??? Cevaplarınızı bekliyorum .aracı böyle olan var mı??Şimdiden teşekkürler
  • gerek oldugunu düşünüyorsan yap ama satarken kimse önemsemez. belki yan hava yastıkları gidecegi için düşündürücü
  • kolay gelsin forumda daha yeniyim birkaç sorum olacak fiorino hakkınada birincisi yokuşlarda kayma sorunu çok sıkıntı yaratıyor mu diğer sorum ise yakın zamanda sıfır fiorino almayı düşünüyoruz öneriniz nedir motor olarak 75 lik mi 90 lık mı şimdiden teşekkürler
  • Hill holder 2 sn askıda tutuyor aracı.
  • fiorunoda aklımda acabalar vardı otomatik ve otomobil olanını aldım bence kendi sınıfında süper..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agrilion

    fiorunoda aklımda acabalar vardı otomatik ve otomobil olanını aldım bence kendi sınıfında süper..

    Hocam yeni aldıysanız fiyat bilgisini verebilirmisiniz acaba? Teşekkürler..
  • Merhaba arkadaşlar
    1 Temmuz 2011 tarihinde Fiorino 1.3 Multujet Emo Otomatik vites araç aldım. Aracı aldıktan 1 ay süre sonra aracın motor kısmında 2. vitesten 3. vitese geçerken ve 1800-2200 devir arasında gıcırtı sesi gelmeye başladı ve olaylar şöyle gelişti.
    1.Aracı servise götürdüm hocam dert etme ses biraz daha artsın öyle gel dediler tamam dedim aradan 15-20 gün geçtikten sonra bu ses dahada arttı.
    2.Aracı yine servise götürdüm 2 gün test ettikten sonra problemin debriyaj setinden olduğunu söyleyip motoru indirip parçaları garantiden yenilediler fakat çözüm olmadı.
    3.Aracı tekrar servise götürdüm sorunun şanzumandaki dişlilerde kaynaklandığını söylediler motoru indirip şanzumanı söküp kontrol ettiler ve sorun çözülmedi.
    4.Aracı yine servise götürdüm yağı eksik ondan kaynaklanıyor dediler yağ ileve ettiler fakat sorun çözülmedi.
    5.Müşteri hizmetlerini sürekli ve ısrarla aramama rağmen bir muhatap bulamadım 1 hafta sonra muhatap buldum aracın yenisi ile değiştirilmesi talebimi reddettiler.
    6. Müşteri temsilcisi aracın yenisini veremeyeceklerini ve bunun yerine geçici araç vereceklerini söylediler.
    7.Şimdi servis aracın vites sisteminin tamamını değişecek fakat sorun çözülecekmi belli değil.

    Arkadaşlar fiatın müşteri memnuniyeti bu olsa gerek araç daha 3 aylık ve şu anda 2 defa motor indi ve vites kutusu değişecek. Sizce bu aracın yeniliği kaldımı ve yenisinin verilmesi gerekli değilmi yorumlarınız bekliyorum.

    Sorunum hala çözülmedi fiat alacak arkadaşlar bir daha düşünsün derim.

    Sorunum çözülürse sizle tekrar paylaşacağım. İnanmayan arkadaşlara ayrıntılı bilgi verebilirim.




  • 2009 eylülden beri fiorino otomatik vites kullanıyorum. 75 beygir ve 190nM tork değeri var. Benim için motorda beygirden ziyade tork önemli. Tork, çekişi etkileyen en önemli unsur. Motor seçerken dikkat ederim.

    Yakıt konusuna gelince, bu aracın yakıt deposu 45 Litre ve bu depoyla 650-700 km arası yol yapılabiliyor. Bu da son zamlarla birlikte km de aracın yaklaşık 20, 21 kuruş yaktığını gösteriyor. Yol bilgisayarında 100km de 5,8 lt yaktığını gösteriyor. Araç şu an 43 bin civarında. İlk zamanlar 100km/7.0 lt değerini de gördük.

    Aracın performansı memnun edici. 1,3 motor olduğu düşünülürse, sağladığı tork nedeniyle keyifli sürüş sağlıyor ama gaza basmaktan korkmayacaksınız! Düz vites gibi değil. Vites geçişlerini gaza basma miktarınız da belirliyor! Hem az yaksın, hem performans olsun, yok öyle. Ondokuz Mayıs Ünüversitesi'nin yokuşlarında hiç teklemeden nice araçları solladığımı biliyorum. Tabi, dediğim gibi yokuşlarda araçta gaza basmaktan korkmayacaksınız ve araç, gaza fazla basınca devir yükselse de bir yukarı vitese geçmiyor. Ama ayağı o anda gazdan hafif çekince düz yolda gider gibi bir yukarı vitese geçiyor ve bu da aracın boğulmasına neden oluyor. İşte o zaman otomatikteyken kolu eksiye itin ve gaza yüklenin. Aracın rahatlıkla çıkacağını göreceksiniz. Geri kaydırmamak için de şimdi hilholder varmış, bizde yok ama el frenleri sağlam;) Diğer arkadaşlar anlatmış zaten. Yalnız hiç düz vites fiorino emotion kullanan birine denk gelemedim ve ne kadar yaktığını hiç konuşamadım ki karşılaştırmak isterdim doğrusu.


    Gıcırtı sesi 40 bin km ye gelmeden oldu. Turbonun vidaları gevşekmiş. Turbonun manifolda bağlandığı kısım sanırım. 40 bin bakımında hallettiler. Servis bir de oraya baksın. Bir de direksiyonu çevirirken katır-kutur sesler geliyordu. Özellikle araç hareket etmezken geliyordu. O sesin nedeni de helezonların bastığı bilyeli takozlardan kaynaklanıyormuş. Onları da garanti kapsamında değiştirdiler.

    Hız olarak da 165-170km/s hıza ulaşabiliyor araç.

    Ve en önemlisi aracınız servisten yeni çıksa da bir de siz yağına suyuna bakın derim. Bazen unutuyorlar :)
    Araç 2 yılını doldurdu ve garantisini 4 yıl (2013 yılı) veya 140 bin km ye belirli bir ücretle çıkarttık.

    Sonuç olarak araç çok da kötü değil. Zevkler ve renkler tabi herkesin kendi kararıdır. Aracın aslında ticarete yönelik yapıldığını unutmayalım. Arkada yarı bağımsız süspansiyon olduğunundan konforu etkiliyor. Binek araçlara alışanlar için oldukça sarsıntılı bir araç gelebilir. Hele ki arkada oturanlar için sallantı rahatsız edici olabilir ama zamanla alışıyor insan;)

    Saygılar




  • Benimde merak ettiğim birşey var, fiat akaryakıtınızı opetten alın, akaryakıttan doğacak hasarları biz karşılayalım diyor. Akaryakıttan ne gibi hasarlar oluşabilir, opet bize çok uzak, benim yıllardır kullandığım benzinci var, o varken opete gitmek istemiyorum.
  • OPET benzininin temizliğine güveniyor. Bazı petrollerde de mazotta su oluyor. Tabi haliyle kirli mazot ve su içeren mazot motora zarar verebiliyor. OPET, bunun olmayacağına dair garanti veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tergener

    quote:

    Orijinalden alıntı: agrilion

    fiorunoda aklımda acabalar vardı otomatik ve otomobil olanını aldım bence kendi sınıfında süper..

    Hocam yeni aldıysanız fiyat bilgisini verebilirmisiniz acaba? Teşekkürler..

    2 yıldan beri aracı hergün araştırdım acaba nasıl kampanya olur diye fiat bayi ezberledi beni.fio otamatik otomobil 2010 model 27bin km de siyah 3 yıl daha garantisi olan aracı 25kusura aldım.aracımdan memnunum en güzel olayı radarda 115 km ile geçmem.jiplerle yollarda kapışıyoruz.1.3 olmasından vergisi neredeyse cerez parası.aracımı fiat bayisindeki elemandan aldım.sıfır almış gibi oldum yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agrilion -- 1 Kasım 2011; 19:44:45 >
  • merhabalar fiorinon aynalarına ben bir sitede rastlamıştım sanırımwww.aynamarketi.com gibi bişeydi dikiz aynaları ihtiyacı için düşünülebilir bence
  • Merhabalar,

    Bende 2009 Model 38.000 Km temiz Tiptronik vites Emotion modeli bir araç aldım.
    Aracı yeni kullanmaya başlayacağım ve otomatik vites ilk defa kullanacağım.
    Bu konularda kullanıcı görüşlerine ihtiyacım var.
    Kullanıcılardan görüşlerini bekliyorum.
    Bende kullandıkça görüş ve düşüncelerimi paylaşacağım.

    Teşekkürler.
  • Merhaba Fiat Fırat Otodan almış olduğum aracım 24.000 KM'de şanzıman arızası çıkardı veyolda kaldı.Aracı çekiciyle servise götürdük. 1.850 tl masraf çıkardı.Fiat müşteri hizmetleri aracı zorladığımızı iddia ederek garantisi devam eden aracı siz zorlamışsınız diyerek garanti dışında bıraktı.

    Debriyajı olmayan bir aracı nasıl zorlayabilirsin ki?Adamlar yorum yaparak işi başlarından saviyorlar.


    Fiat'a güvenip garantili araç alınmaz hele fiorino otomatik vites hiç alınmaz.
  • yanıltıcı bir açıklama olmuş otomatik fiorinolar kesinlikle arkadaşın yazdığı gibi değil yanılıp ta kanmayın ben yandım sizde yanmayın son sahibi olursunuz. Vites geçişlerinde resmen duruyor ve yığılıyor...arabanın her tarafından da ses geliyor çok çok aşırı yakıt tüketimi var şehir içi km de 11 lt yakıyor...20 yıldır otomatik araç kullanıyorum böylesini görmedim
  • yarbayım insanları kandırmayın 15 yıldır otomatik araç kullanıyorum böylesine rastlamadım.şehir içi 100 kmde 11 lt şehirler arası 9 lt yakıyor...sakın otomatik almayın....
  • Bu son iki mesaj hariç çoğunluk iyi referans oluyordu. Son durum nedir? Bu araçla ilgili görüş alabilir miyim? Bu aralar almayı düşünüyorum. Hususi olarak en az 5 sene binmek gibi bir planım var.
  • uzun yolda 5 litre yakıyor .aracım otomatik ve şehiriçi kısa mesafede rampalı yerde 9 lt yakıyor.ama gidiş geliş sürdüğüm yol 4 km ve kış şartlarında bu 9 lt.kontağı kapattığımda motor hala ısınmamış oluyor.
  • düz vites var 2010 1.3 fiorino var bende de arkadaş okadar iyi anlatmışki satıp aynı arabadan alasım geldi...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.