< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
FIAT EGEA CROSS (ANA KONU) (27. sayfa)
-
-
Hayırlı olsun öncelikle, ben de sırada bekleyenlerdenim. Sıfır mı aldınız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar tamamen satış stratejisi. Eğer parayla satın almak isterseniz size sıraya yazdık sizi diye bahane uyduruyorlar. Bizzat tüm süreci yaşamış birisiyim.
Aracım olduğunu başta söylemeden gittim bayilere ve her biri de beni sıraya dahil edeceğini söyledi. Mart'a kadar bekledim. Mart'ta aracım olduğunu satacağımı söyleyince gelin aracınıza bakalım, ona göre fiyat verelim dediler. Kirli bir araçla gitmiştim. Tek bir noktasında parmakla bile silme yapıp kiri temizlememişler. Kafadan olmayan hatalar söyleyip aracın fiyatını 50.000 TL kırdılar.
Araçta öyle anlaşınca 1 ay olmadan ne hikmetse olmayan araç bir anda ortaya çıktı. Yok şöyle yok böyle diye bir şeyler satmaya çalışıp, uğraştırıp durdular. Hatta aracım gelmiş, onu bile müşteri hizmetlerinden öğrendim. Bayi söylemedi bana. Bir de benim adıma beyaz sipariş etmişler. Ben özellikle lansman rengi olan turuncu veya okyanus mavisi dedikleri renkten istiyorum demiştim. Üzerine bir de ben arayıp aracım gelmiş, ne zaman teslim alırım dediğim zaman beni hafif böyle tersler bir biçimde "aracın hazır gel al" dedi.
Hazırsa niye haber vermiyorsunuz, değil mi? Aracı teslim almadan 1 hafta 10 gün önce sigortalarını da yaptırdılar. Zorla kredi kullandırttılar. Param hazır olmasına rağmen kredisiz aracı veremeyiz dediler. Bir 100.000 TL kredi çekmek zorunda kaldım. Geri ödemesi ise 146.000 TL, varın siz düşünün.
Kısacası, nereden gondikleriz diye diye düşünmüşler. Üzerine bir de tekel olması durumunu iyi kullanmışlar. Sigortayı zorunlu kıl, krediyi zorunlu kıl, aracı varsa ölü fiyatına al, galerilere uyguna sat, piyasaya pahalıdan sürsün vs. vs. o kadar çok fiyaskoları var ki şu bayilerin... Özellikle de Fiat bayileri...
Mesela Hyundai satan bir tanıdığım var, o adam açık bir şekilde önce kişiyi analiz ediyoruz, al sat yapan biriyse vermiyoruz fiyatları yükseltmesinler diye diyor. Ama Fiat öyle mi... Aksine ikinci el ücretleri yüksek olsun ki insanlar bayilere iyice muhtaç kalsın diye uğraşıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyrhosier -- 3 Mayıs 2023; 22:22:42 >
-
Yorumunuza büyük oranda katılmakla birlikte markalara göre yapılan analiz sadece bölgesel.
Ben Hyundai Toyota Volkswagen Renault/Dacia Seat Skoda gezdim, sonuç olarak en beğenmediğim Hyundai ile Renault oldu ki adamlar ne alacağınızı geçtim ne dediğinizi dahi önemsemiyor.
Bölgenizdeki bayi sahibi, çalışanları ve mantalitesi en önemli husus, marka, üretici veya fabrikayı takan yok maalesef.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben 3 ay koştum cross peşinden. 1.4 1.6 1.5 1.0 motorların hepsi olabilir desem de kimse sallamadı. Bende gittim tiggo 7 pro alıp geçtim.
Burada markadan ziyade bayinin tutumu önemli. Ben de araba almaya karar verdiğimde kredi imkanından dolayı diğer bayileri gezmeden direkt fiat a gitmiştim. Cumartesi günü sadece araba bakarım en azından kafamda fikir oluşur niyeti ile gitmişken 1 saat içinde bayide liste fiyatından bir miktar düşük fiyat üzerinden taşıt kredisi ile anlaşıp çıktım 1 hafta sonra da aracımı teslim ettiler. Burada ben de şanslı olabilirim ya da gerçekten de ilk aracım olduğu fark ettikleri için iyi niyetli yaklaşmış ta olabilirler bilemiyorum. Fakat çoğu bayinin avanta istediğini ve sıfır aracı 2. ele stokladığını tam 2 yıldır gözlemliyorum. Allah gerçekten ihtiyacı olup araba almaya çalışanların yardımcısı olsun :)
Kesinlikle katılıyorum, tamamen nereye gittiğinizle alakalı olduğunu düşünüyorum ben de, marka, markanın stratejisi vs bayinin tutumu kadar etkili değil bence de.
İyi dileğinize katılıyorum, gerçekten binmek için araç arayan insanımıza büyük kolaylık gerekmekte.
Aynen tam tersi yazmalıydım:)
-
evet.Sıfır.
-
Süreç ne kadar sürdü sizde
Merhaba 2023 Egea Cross 1.4Fire 10 mayıs itibari ile teslim aldım MTV olarak 6. ve 7. ayda çift vergi gözüküyor.İkisini de benim mi ödemem lazım bazı sitelerde bayi ödemeli ilk vergiyi tarzı yazılar okudum bilgisi olan var mıdır ?
-
cross 1.0 üretmiyor mu artık?
listelerde göremiyorum da
-
Evet sadece cross wagonda var artık. Avrupaya daha fazla satılıyor o motor Türkiyeye 1.4 motor ve 1.6 dizel satmak istiyorlar. Daha doğrusu avrupanın yüz çevirdiğini Türk insanına iteliyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bayisine göre değişir. Bayi öder diye kural yok.
Valla açıkça yazayım ben Ankara'da Ankara OTO'dan aldım ve bu bayii pişmanlıktır. :')
-
2021 Egea Cross 1.4 Fire Urban paket kullanıyorum. Telefonumu kablo ile bağladıktan 5 dk sonra Android Auto bağlantısı kopuyor ama şarj devam ediyor. Çok kaliteli olmasa da bir kaç kere lablo değiştim ama gene aynı hat devam ediyor. Bu sorunu yaşayan ve çözümü ie ilgili bilgisi olan var mı? Hata multimedyadan mı kaynaklı yoksa telefondan mı?
Ben de benzer sorunu kablolu CarPlay ile yaşadım.
Çanakkale-Ankara yol boyu kopmayan bağlantı sonradan kafasına göre 15-20dk içinde kopmaya başladı. Tamamen rastgele bir durum.
Servise gittiğimde soracağım, daha önce araştırdığımda multimedya sisteminin güncellemesi ile çözülebildiğini okumuştum ama doğruluk payını bilmiyorum.
-
Vallahi ülke şartlarında fiyatlar ve bulunabilirlik sorunu yüzünden çok beğenme ve seçme şansımız kalmadı maalesef. Biraz da '' Bunu alabildim, memnunum'' yaklaşımı da oluyor bir çok kullanıcıda. Tabii ki bütçem el verseydi bende 1.6 mjet alırdım crossu. Ama fiyatlar malum. Bende 1.6 hdi motordan geçiş yaptım, tahmin edersiniz aradaki farkı.
Atmosferik arabanın olayı devir çevirmektir. Bende bazen dalgınlıktan yokuşlarda bayıltabiliyorum aracı ama 1-2 vites (o an ki devire göre) düşüp hemen toparlıyorum. Bu kadarı da normal olarak karşılıyorum. En nihayetinde 1.4 atmosferik bir araç. 1.6 atmosferik olsa kimse sıkıntı yaşamaz bence. (Euro emisyon normlarından dolayı artık üretilmiyor bu hacim maalesef.)
1.0 firefly motoru gerçekten çok merak ediyorum ve bu motor kombinasyonunu egea crossta kullanan ilk sizi gördüm. Bu versiyonu da çok satmıyor artık bayiler. 1.4 ve 1.5 hybride ağırlık vermiş durumdalar. İnşallah memnuniyetiniz devam eder, Allah kaza bela vermesin keyifli sürüşler.
-
Egea cross teyp güncelleme dosyası var mı konuda?
Rölantideyken oluyor. Sanırım akü yetersiz kalıyor ve şarj dinamosu açığı kapatmak için zorlandığı için motor devri de düşüyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X