Şimdi Ara

Fiat Egea 1.4 - 2023 - Triger değişimi sonrası gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Sizlerden bir konu hakkında tecrübelerinize dayanarak bilgi rica ediyorum.

90.000 KM de 1.4 egea'nın triger seti, v kayışı, bujiler ve motor kulağını değiştirdim.

Bu bakım işlemlerinde sonra aracımı aldım ve yolda giderken 2500 devirde başlayan 3000 devre kadar olan aralıkta motordan bir ses geldiğini fark ettim. Bu ses kesinlikle işlem öncesinde yoktu.

Sonrasında tekrar aracı işlemi yaptırdığım ustaya götürdüm. Usta yaptığı işlemi tekrar kontrol etti fakat ses kesilmedi. Sonrasında tekrar ayrıntılı olarak bakmak için aracımı orada bıraktım. İşlemi yapan usta iyiliğinden şüphe etmediğim bir insan. Fakat sizlerden de fikir almak istiyorum.

İlgili ses aşağıda paylaştığım sese çok ama çok benziyor. Üst devirlerde ve otoyol sürüşlerinde gelmiyor veya geliyorsa bile motor sesi bastırıyor.

Aşağıdaki ses farklı bir araca ait ama ses ve videonun hikayesi çok benzer. Bu sesi yükleyen arkadaşta motorda triger kayışı, su pompası, gergi, motor takozu değiştirdikten sonra bu sesi almaya başlamış.

Josh Gyoutube
    2011 Honda Odyssey engine noise on acceleration after engine swap.
    https://www.youtube.com/shorts/wH9aF-RZSKc

Josh Gyoutube
    2011 Honda Odyssey engine noise on acceleration after engine swap.
    https://www.youtube.com/shorts/wH9aF-RZSKc

reddit
    Correct_Ferret_9190's comment on "Triger kayışı değişiminden sonra motor sesi"
    https://www.reddit.com/r/HondaOdyssey/comments/1jcmznj/comment/mnz6nvs/?tl=tr&translated=1

• Merhaba benimde Egea marka aracım aynı şekilde triger değişiminden sonra videodaki gibi horultulu çalışmaya başladı, çözüm bulabildiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert.2525 -- 22 Aralık 2025; 0:3:50 >
  • Bende iki ay önce dacyamın trigerini değistirttim , kayışlar õtüyordu geri götürdüm baya uğraştı düzelmedi. tekrar triger bilyesi aldım bıraktım ertesi gün teslim aldım herhalde ilk bilye bozuktu düzeldi.

Piyasadaki trigerler bilyeleri sıkıntılı.

Niye sorunlu olsun ki triger setleri? Bozuk çıkanın markası neydi?

2020 1.6mj için 30 bin fiyat verdiler (uconnect cihaz +1 yıl kullanımı+şanz.yağı değişimi)

İstanbul Özkar Fiat

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.