Şimdi Ara

FHD-2K-4K Çözünürlükleri için VRAM Kullanımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
407
Cevap
12
Favori
17.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten, 2 GB' ında bir ipini keserlerse.Ortalık ne olacak bir düşünün.
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    crysis 3 serinin son oyunu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24

    neden bahsedıyorsunuz su anda tıtan bıle son oyunlarda 2k da surunuyor..o 6 gb bellek fasa fıso yanı..2k cozunurlugu anca tıtan slı duzenegı kaldırabılıyor..2k cozunurluk ıcın 2 gb yalan olacak orası kesın..1080p devam edecekler 2 gb ı 1 yıldan fazla kullanmaya devam edecektır ama malum yenı nesıl konsollarla texture kalıtelerı artacagı ıcın 1080p de bıle tıkanacaktır 2 gb..sımdıkının 1 gb ı gıbı olacak kesınlıkle..

    2K bir monitör 2.000 TL dir tıpkı çözünürlüğü gibi.Yani 1080P bir 27" monitörün 2 katı.Zaten 2K şu anda oyunda kullanılmaz.En küçük 27" olur o da oyuna uygun değil.Öte yandan 2K yeni yani ona uygun kart yok ama Maxwell'den çok umutluyum 2 kata yakın perf. artışı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    Zaten, 2 GB' ında bir ipini keserlerse.Ortalık ne olacak bir düşünün.

    "Görünen köy kılavuz istemez" hesabı 1 yıldan fazla süredir milleti uyarıyoruz ama nafile. Yurdum insanı, yumurta kapıya dayanmadan anlamıyor durumun vehametini.

    Adamlar boşuna koydular sanki 8 GB belleği konsollara. Bunu düşünen yok.




  • Valla bu kadar sohbetten,tartışmadan, düşünmeden sonra; bende GTX 770 4 GB alacağım büyük ihtimalle.2 GB ile 4 GB, aradasındaki fiyat farkı çok fazla olursada, HD 7970 DC II TOP ülkemize gelirse onuda düşünebilirim.
  • Mis gibi Sapphire Dual-X varken bişeyi bekleyipte zaman kaybetmenin anlamı yok açıkçası. Bak sen 1 aydan fazla süredir kart bakınıyorsun. Kaybettiğin zaman kaybı bir tarafa, dövizin yükselmesi de cabası oldu. Halbuki kartını o zaman alsaydın, şimdi ne oyunlar oynamış olurdun.
  • gtx 770 tek gpu ıcın o 4 gb ın hıcbır anlamı yok..4 gb bellegı dolduracak kapasıte su anda tıtanda bıle yok..daha onceden dedıgım gıbı onemlı olan o bellegı kaldırabılecek gpu kuvvetı..en az 770 slı duzenegı anca kaldırabılır..hep dıyoruz konsollar neden boyle ustun gozukuyor en buyuk sebebı 30 fps ıle kısıtlanmıs olmaları..malum gamer sevıyesını hakeden bır kısı ıcın mın fps duzeyı 60 dır..kafadan konsolların 2 katı..bu yuzden dırek 2 kat onde olmak zorunda pc cıler..malum pc ye eskısı kadar olmasada gene konsol kadar optımıze cıkmayacak orası asıkar..bırde uzerıne artık mıllet mokunu cıkarıp 5000 kusurlu cozunurlukte oynayan bıle varkı artık 1080p standart olmus durumda..bunun yerını 1440p ve 1600p almakta..120 ve 144hz monıtorler yavastan artmaya basladı..yanı pc cılerın ısı zor hep onde olmak zorunda..bundan dolayı kuvvetlı donanımlara sahıp olmalılar..soyle soylım 770 slı duzenegı bıle 2014 sonlarında orta sevıye gelmeye baslayacak gıbı..
  • 2 gb bellek önümüzdeki sene kesinlikle yetmez, son çıkan üst düzey grafikli oyunlarda yetmiyor, yeni çıkacak olan oyunlarda da yetmeyecek. battlefield 4'ün benchmark testleri yayınlandı daha geçen gün, 2 gb aşılalı çok oldu
    FHD-2K-4K Çözünürlükleri için VRAM Kullanımı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24

    gtx 770 tek gpu ıcın o 4 gb ın hıcbır anlamı yok..4 gb bellegı dolduracak kapasıte su anda tıtanda bıle yok..daha onceden dedıgım gıbı onemlı olan o bellegı kaldırabılecek gpu kuvvetı..en az 770 slı duzenegı anca kaldırabılır..

    Bu konuda hemfikiriz zaten. GPU gücü/VGA belleği orantısı önemli tabi. 770 için 4 GB bellek fazla, 2 GB bellek ise az. Ortası olan 3 GB ideal. Bu da 7970 oluyor zaten.

    2.5 GB bile yeterdi aslında ama, Nvidia'nın bellek konusundaki pintiliği ve çakallığı yüzünden böyle oluyor işte. Bilerek çakallığı dedim. Çünkü, firma da biliyor bu karta 2 GB belleği çok kişi yetersiz görecek. İşte bu kitleyi de daha pahalı olan 4 GB bellekli modele yönlendirerek daha fazla para kazanıyor.




  • @bocekgrafik

    1 aydan fazla süre demeseniz, cevap çok abes olacaktı. Çünkü; belki okumuşsunuzdur, başka konulardaki yazılarımda; ben bundan önceki sistemimdeki ATI RADEON HD 4830' dan sonra, kart kullanmadığımı yazmıştım.Yani; daha DX 11' li grafikleri bile görmedim. HD 4830' uda 2009 gibi almıştım.Yani anlıyacağınız bayadır oyun oynamadım ve açlık hat safhada.Şimdi, ekran kartını alırkende en doğru kararı vermek istiyorum.Oyunlar, sistem herşey hazır ekran kartını bekliyor şu an.

    @bonser24

    Zaten, GTX 770 temmuzda 1 tane alıp, 5 - 6 ay sonra SLI yapmak istiyorum.PSU' yuda bu yüzden HX 750 yerine HX 850 tercih ettim.Bunlardan dolayı; şu şartlarda en mantıklı 4 GB gibi gözüküyor.Ama sizin senaryolar daha da fena. GTX 770 SLI bile, 2014 sonlarına doğru kurtarmayacaksa; işimiz zor.Gerçi, doğruluk payıda yok değil.Çünkü; daha önümüzde 1.5 yıl var o zamana kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 1 Temmuz 2013; 2:01:29 >




  • Uzun bi süredir "Hangi kartı alsam?" arayış içindesin. Ben mi yanılıyorum yoksa? Birçok konuda da rastlaşmıyor muyuz bu konu üzerinden. Hatta bir seferinde anasayfa haberinin birinde ikinci el kart almanı önermiştim uzun bi mesajla.

    Sıfır mı alırsın, ikinci el mi alırsın, AMD'mi alırsın, Nvidia'mı alırsın bilmem; artık al yani...
  • Yalnız Windows un dx11.2 de (Xbox one nın bellek durumundan ötürü) gpunun belleginin yetmediginde sistem belleginide kullanabileceği söylenmiş.(performans kaybetmeden) Eğer bu havada kalmazsa bu konudaki korkular biter...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyraz_371 -- 1 Temmuz 2013; 8:55:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @bocekgrafik

    Doğrudur. Valla, aynen öyle uzun zamandır kart arayışı içindeyim, yazdığım - yazdığın gibi.Bilgisayarda ikinci ele pek sıcak bakmıyorum, ama bellide olmaz.Çünkü; çok az insan parçalarını benim gibi temiz kullanıyor.O insanlarada denk gelmek zor.

    Yorumunun sonunda da, seninde illallah dediğin belli. Tüm olanakları yazmışsın çünkü.

    @poyraz_371

    Evet, bunu bende gördüm.Dediğiniz gibi böyle birşey gerçekleşirse; bu olaylar,tartışmalar tamamen biter.Ama, insanın aklına şöyle bir soru takılmıyor değil.Bu ekran kartı firmalari böyle bir durumu bizden önce biliyor.Bu nedenle; neden 2 GB üzeri kartlar çıkardılar ? Veya dahada ileri gidersek, onlarında mı haberi olmadı ? Microsoft onlarıda mı vurdu, ya da vuracak ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 1 Temmuz 2013; 11:31:56 >




  • ramden yeyip kart belleğine aktarsa güzel olacak
  • Ne nvidia nede amd Microsoft un babasının Oğlu değil ayrıca xboxla birlikte gelen bir teknoloji olacağı için yeni bir durum diyebiliriz.
    ..
    Ben ümitliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hærun

    ramden yeyip kart belleğine aktarsa güzel olacak

    Bunun tersi zaten var. VGA belleği dolupta sistem belleği kulanılmaya başlandığında takılmalar ve lag başlıyor. Yani oldukça berbat bir durum.
  • Arkadaşlar birde aklıma birşey takıldı.

    Ben bu; 1 GB' dan 2 GB' a geçiş döneminde, sınavlarımdan dolayı pek forumda değildim.Siz bu dönemi yakından takip etmişsinizdir herhalde ? Ne olduda yavaş yavaş veya bir anda 1 GB' ın ipini kestiler ? Oyunlarda, texture' ler, dokumalar, detaylar vs. yüzünden mi ? Çünkü; şunun için soruyorum, aynı durumlar 2 GB içinde geçerli olacak büyük ihtimal.Birde, tamam PS4' te 8 GB grafik belleği mevcut ama, bunu hemen ilk çıktığı zamanlarda dolduracak diye bir koşul yok, zaten olmayacaktırda.PS3' ten örnek alıp düşünürsek, PS4' ün o belleği doldurup, aynı zamanda miyadını doldurmaya başlamaşı minumum 3 - 4 yıl gibi.Yani; önümüzdeki yıldan itibaren, önümüzdeki 1.5 - 2 yıl için; PS4 - XBOX One' dan; bilgisayara uyarlanan oyunlar, 3 - 4 GB civarı V-RAM kullanacak yorumunu yapmamız yanlış olmaz herhalde ? Sizin düşüncüleriniz nasıl bu konuda ? Artık, 2 GB' ın sonu geliyor gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 2 Temmuz 2013; 23:28:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    Arkadaşlar birde aklıma birşey takıldı.

    Ben bu; 1 GB' dan 2 GB' a geçiş döneminde, sınavlarımdan dolayı pek forumda değildim.Siz bu dönemi yakından takip etmişsinizdir herhalde ? Ne olduda yavaş yavaş veya bir anda 1 GB' ın ipini kestiler ? Oyunlarda, texture' ler, dokumalar, detaylar vs. yüzünden mi ? Çünkü; şunun için soruyorum, aynı durumlar 2 GB içinde geçerli olacak büyük ihtimal.Birde, tamam PS4' te 8 GB grafik belleği mevcut ama, bunu hemen ilk çıktığı zamanlarda dolduracak diye bir koşul yok, zaten olmayacaktırda.PS3' ten örnek alıp düşünürsek, PS4' ün o belleği doldurup, aynı zamanda miyadını doldurmaya başlamaşı minumum 3 - 4 yıl gibi.Yani; önümüzdeki yıldan itibaren, önümüzdeki 1.5 - 2 yıl için; PS4 - XBOX One' dan; bilgisayar uyarlanan oyunlar, 3 - 4 GB civarı V-RAM kullanacak yorumunu yapmamız yanlış olmaz herhalde ? Sizin düşüncüleriniz nasıl bu konuda ? Artık, 2 GB' ın sonu geliyor gibi...


    Öncelikle şunu bir anlayın GTX 670 in yetmediği yerde HD 7950 de nal toplar isterse 30 GB GDDR5 olsun yinede yetmez , NVIDIA gerek görmüyor ki koymuyor ki 480 SLI kullanmış birisi olarak o V ram yetersizliklerine rastlamıyorum çünkü memory boşaltma diye bir durum var




  • Ya zaten ben o durumu, biliyorum.Asıl öğrenmek istediğim bu sürecin gelişimi.Birde; gerek görülmüyor ki, koyulmuyor düşüncenize şu an için katılmıyorum.Eskiden bende öyle düşünüyordum ama, artık tamamen satış politikası nedenli olduğu gözüküyor.Gerek olmasa, neden bir firma hem 2 GB, hem 4 GB çıkarsın ? Veya neden, GTX 780 3 GB çıksın ? GTX 770' i 3 GB çıkarır geçer giderdi diye düşünüyorum.Bunlar bize gösteriyorki en azından üst seviye kartlar için; 2 GB - 4 GB satış politikası gibi.

    GTX 770 tabiki o kadar güçlü bir kart değil 4 GB belleği doldurmak için.Ama; gidipte 2 GB olanının; 5 - 6 ay sonra, 1 yıl sonra; ayar kısılsa bile, V-RAM' i dolup, performansı göçerse, ben ve alacak olan arkadaşlar için çok kötü olur diye düşünüyorum.Şimdi şu örnekte gelebilir insanların aklına; HD 7970, GTX 770 ile benzer performansta ve o kartta göçecektir.Ama, 3 GB' ın avantajını falan kullanırsa durum daha da vahimleşir.İçimden diyorum, şu HD 7970 ne kartmış be ! Karşılaştır karşılaştır, bitmedi.Bunlar hep NVIDIA' nın yüzünden, koyacaktı 2 GB yerine, 3 GB bellek; iş biticekti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 2 Temmuz 2013; 23:30:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£

    GTX 770 tabiki o kadar güçlü bir kart değil 4 GB belleği doldurmak için.Ama; gidipte 2 GB olanının; 5 - 6 ay sonra, 1 yıl sonra; ayar kısılsa bile, V-RAM' i dolup, performansı göçerse, benim ve alacak olan arkadaşlar için çok kötü olur diye düşünüyorum.Şimdi şu örnekte gelebilir insanların aklına; HD 7970, GTX 770 ile benzer performansta ve o kartta göçecektir.Ama, 3 GB' ın avantajını falan kullanırsa durum daha da vahimleşir.İçimden diyorum, şu HD 7970 ne kartmış be ! Karşılaştır karşılaştır, bitmedi.Bunlar hep NVIDIA' nın yüzünden, koyacaktı 2 GB yerine, 3 GB bellek; iş biticekti.

    Titan alan arkadaşların çoğu 780 çıktıktan sonra ne düşünmüşlerdir sence? O zaman da olacağı o ama Nvidia işi biliyor. Alıştıra alıştıra yapıyor bu işi.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.