Şimdi Ara

FF Error!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartimda FF sorunu cikti acaba neden olmus olabilir?

Anakarta elektrik gidiyor,fanlar çalışıyor,ekran kartının fanı dönüyor.RAM in slotunu değiştirdim. yine çalışmıyor.

• Hic ugrasmayin garantiye verin. FF genelde kopru arizalarinda yada islemciye erisim sıkıntılarında ortaya cikiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Hic ugrasmayin garantiye verin. FF genelde kopru arizalarinda yada islemciye erisim sıkıntılarında ortaya cikiyor...

Tamam da arkadaşım FF hata kodu değildir ki. POST tamamlandığı zaman FF yazar.
    Yalnız Nvidia chipsetlerde chipset bozulduğu zaman POST code FF e düşüyor... diğer durumda FF demek sistem BOOT edilmeye hazır demektir.

Bilginiz olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolindark

quote:

Hic ugrasmayin garantiye verin. FF genelde kopru arizalarinda yada islemciye erisim sıkıntılarında ortaya cikiyor...

Yalnız Nvidia chipsetlerde chipset bozulduğu zaman POST code FF e düşüyor... diğer durumda FF demek sistem BOOT edilmeye hazır demektir.

Bilginiz olsun

Bilgim var sagolun. nvidia yada ati yada intel farketmez... eger post code surekli FF kaliyorsa ya islemciye erisim sıkıntısıdır yada chipset arizasidir. bunu abit TH7-II, abit fatality an8 sli ve sapphire 790gx kullanmis biri olarak hepsininde hangi ne zaman ne ozellikte ne yaptigini bildigimden soyledim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coolindark

quote:

Bilginiz olsun

Bilgim var sagolun. nvidia yada ati yada intel farketmez... eger post code surekli FF kaliyorsa ya islemciye erisim sıkıntısıdır yada chipset arizasidir. bunu abit TH7-II, abit fatality an8 sli ve sapphire 790gx kullanmis biri olarak hepsininde hangi ne zaman ne ozellikte ne yaptigini bildigimden soyledim...

Tecrübe ve bilgilendirme için teşekkür ederim, yalnız ben teknik tarafını söyledim; yalanlama vs gibi değil.

FF Postcode u INT 19 demek, yani BIOS un hard disk e ulaşmak için hazır olduğunun göstergesidir, son post code dur. Zaten son HEX code u dur, o yüzden FF hazır demektir. Benim kendi kullandığım anakartta çalışırken her zaman FF tedir. Abitler standard dışı bir tablo kullanıyor yalnız AWD9 kullanmıştım vaktiyle ordan biliyorum.

Bilgilerimizi paylaşalım, güzel oluyor

• 2 tane FF var... biri no post kodu olan FF biri de hersey tamam sıkıntı yok anlaminda ki FF...Eger makine acildigi gibi FF kaliyorsa anakart yada islemcide sıkıntı var anlamına geliyor. arkadasin ki %90 ihtimalle no post kodu. Abitin elemanlari once sapphire e sonra da foxconn a gecti. en son olarak fatality serisini cikaran asrock talar...
  • quote:

2 tane FF var... biri no post kodu olan FF biri de hersey tamam sıkıntı yok anlaminda ki FF...Eger makine acildigi gibi FF kaliyorsa anakart yada islemcide sıkıntı var anlamına geliyor. arkadasin ki %90 ihtimalle no post kodu. Abitin elemanlari once sapphire e sonra da foxconn a gecti. en son olarak fatality serisini cikaran asrock talar...

Şu an Asrock kullanıyorum...

Abit'in de adamları ne tokat manyağı olmuşlar yahu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    raw read error rate sorunu.
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

2 tane FF var... biri no post kodu olan FF biri de hersey tamam sıkıntı yok anlaminda ki FF...Eger makine acildigi gibi FF kaliyorsa anakart yada islemcide sıkıntı var anlamına geliyor. arkadasin ki %90 ihtimalle no post kodu. Abitin elemanlari once sapphire e sonra da foxconn a gecti. en son olarak fatality serisini cikaran asrock talar...

Aynen benimkisi no post kodu.Manualden baktım kurtarma sorunu diyor.Heralde garantiye yollayacağık.
  • islemciyi cikarip biosu sifirlayin. bir kere islemcisiz calistirin. sonra makineyi elektrikten cekip statigini bosaltin(power tusuna basmak ise yarayacaktir) sonra tekrardan islemciyi takin ve sistemi deneyin. umarim calisir.

Tabi ben bunu derken tum diger parcalarinizi saglam sayiyorum. siz saglam olmamalarina karsin sadece anakart + islemci + psu uclusu ile de deneme yapin hatta calistigindan emin oldugunuz bir psu ile de psu saglam mi diye deneyin...
  • Anladim olmassa biosu sifirlayacagim o da olmazsa gonder garantiye

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.