Şimdi Ara

(Fethiye'ye kadar yolculuk tavsiyeleri eklendi) Sedona 741'imi çok farklı boyutlara taşıdım [SS'li] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
2.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: madcow165

Lastiklerdeki reflektôrlerin çok işe yarayacağı kesin

Onu da gece sürüşlerinde umarız ki

Arkada iki tane kırmızı reflektör var bir de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güncel. Bisiklet donanımı yazıldı.

• hocam antalya turuyla ilgili bi konunuz var mı? yoksa burdan bilgilendirseniz sevinirim. bu yıl o rotayı kullanabilirim. karşılaştığınız sıkıntı vs. bahsederseniz çok iyi olur
  • Ancak bir bilgisayar başına geçebildim. Telefonumun bozulması nedeniyle fotoğraf atamayacağım, olan fotoğraflarda da ben varım, şimdi çıkar iki üç govodın teki tipten laf yapmaya kalkışır bir de onlarla uğraşamam.

Not: 1 tane buldum. Link:http://imgur.com/mrDhJXX

İzmir'den Fethiye'ye kadar bisikletle gidebildim ancak. Neden diyecek olursanız asıl güzellikler Fethiye'den sonra başlıyor. (Saklıkent-Olimpos Dağı arası) Yol arkadaşım beni sattığı için o rotayı yapmadım, Milas'dan beri tek gidiyorum, ağustos ayında yapmayı düşünüyorum.

Öncelikle Dxxx şeklinde geçen karayollarını elimden geldiğince az kullandım. Hep tali yollardan gitmeye çalıştım, köylerden anlayacağınız. Dolayısıyla çok dağ tırmanışı yapıp yokuş aşağı saldım.

Sürekli asfalttan gidip kilometre kasanlardan (asfalt bebesi) olacaksanız hiç bu turu yapmayın tavsiye etmem. Karayolunu takip etmeyin yani, köy yollarından gidin insanlarla tanış olun sohbet edin.

Benim rotam: İzmir-Torbalı-Selçuk-Kuşadası(Pamucak üzerinden)-Davutlar-Söke-Didim-Akbük-Kazıklıköy-Kızılağaç-Kıyıkışlacık-Milas-Bodrum-Datça-Emecik-Hisarönü-İçmeler-Marmaris-Akyaka-Gökova-Köyceğiz-Dalyan-Dalaman-Göcek Geçidi Tırmanışı-Göcek-Fethiye-Ölüdeniz-Faralya-Kabak Koyu-Kelebek Vadisi şeklindeydi.

Bu rota 593 km olarak saatime geçmiş.

Öncelikle çok ama çok sağlam kondisyonunuz olsun. Çok dağ çıkıp ineceksiniz, bir günde 15 rampa tırmandığım oldu. Bir günde geçeceğiniz yer sayısı fazla olacaksa 15-16 saat bisiklette kalmanız söz konusu. Ben yayılırım 20 günde geçerim bu rotayı derseniz o ayrı. 9 günümü aldı benim, gezerek gittim sonuçta

25 kilo yüküm vardı, deli etti beni Fazla yük almayın kondisyonunuz yoksa tekrar söylüyorum. Yoksa havlu atmanız an meselesi.

Her durduğunuz yerde su alın, Özellikle Göcek-Fethiye arası benzin istasyonu bile bulamıyorsunuz, çok az var. Datça-Marmaris de aynı şekilde. Ölüdeniz-Faralya arası da biraz sıkıntılı, 7 km yakın kesintisiz tırmanış var orada da.Didim için de Akbük'de kalın aşırı sakin. Selçuk'da da Pamucak öyle. Datça'da istediğiniz yerde uyuyun kimse dokunmaz Ölüdeniz'e gittiğinizde Kelebek Vadisi'ne tekne ile gitmeyin. Faralya'da George House diye bir pansiyon var. Orada iniş yeri var, ve çadırınız için 15 lira alıyorlar sadece, en ucuz orasıydı. Kabak Koyu'nda mutlaka carettaları izleyin emi. Marmaris'de halk plajında kalın (belediye karşısında güvenlik kamerası gören alan var ben oradaydım) ve sağ elinizde çakı sol elinizde biber gazı ile uyuyun.

Manzara için de Ölüdeniz'e inerken teras tarzı bir yer var ameleler durur orada fotoğraf için. Siz orada durmayacaksınız hemen karşısındaki dağ yolunu takip edeceksiniz, 2 km sonra ölüdenize sıfır manzaranız olacak. Kamp da atabilirsiniz yol kenarına ama arılar basar et sucuk filan varsa. Bizi bastı nomıssızlar

Yorulduğunuzda yola yatın kafa lambası ile gelip geçen arabalara kafa lambasıyla selektör yapın buz gibi su şişesi attılar öyle iyi gelmişti.

Lastik olarak zırhlı lastiğiniz olsun. Yolda kalırsınız benden demesi köy yollarından gidecekseniz. Disk fren de kullanmayın kullanıyorsanız da soğutmalı olsun. Balatalar çok sorun çıkardı bana, v fren şart

Arka rubleniz 11-38 olursa çok rahat edersiniz. Bunun için de en kötü bi XT set gerekiyor.

11-40 rubleyi 10-speed XTR sistemlerde var. Bulursanız dünya turu yapın, yapmayın böyle şeyler

11-36 da olur, kasmak istemezseniz deore set yetiyor ona

Ve limon + soğan bulunsun yanınızda, akrep,yengeç ve diğer hayvanlar için. Özellikle böcekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nucléar -- 26 Haziran 2014; 13:17:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nucléar

En iyisi şehir bisikletleri değil. Asfalt için en iyisi şehir bisikletleri. Hafif arazide yüzlerce kilometreden sonra o telleri teker teker kırıp memleketin ücra köşelerinde 28 jant teli mi arayacaksınız? 26 daha zahmetsiz, daha ucuz, ha diyince bulunur bir şeydir. Bu yüzden 26'' dağ bisikletimi bozup bu hale getirdim

Lastikler 26x1.75 ebatlarında. 2.20 den sonra çok ince geldi. 1.40 gibi onlar benim gözümde, tekrar söyleyeceğim ama

Evet hocam kendisi jelli kılıftır. Pedli tayt kullanmadan binerseniz basur yapabilir, tayt ile ikisi konforu iyi bir şekilde arttırıyor.

hangi 28 jantta kac tane tel kirdiniz acaba?

• Nucléar N kullanıcısına yanıt
    Hocam maratonlari kaca aldiniz.?
    Bende balikesirdeyim.
    Burada bir amcadan 200 km civari kullanilmis maratonlari alicam.ilk buyuk adimim bu olacak.bende astro var.altus vitesli filan.ileriki zamanlarda ebaydan alarak tum sistemde degisiklik yapicam.suanki mevcut lastikler michelin mud 26 2.00.iskencenin oteki ismi.

• bundan 3 sene önce yine alexrims marka jantlara sahip 28'' bisiklet kullanıyordum, 2 ayda 4 kere kırılınca isyan ettim bıraktım sonra.

gitmiş olduğum rotada 28 jant dayanmazdı, fazla offroad yaptım

lastikleri chainreactioncycles.com dan aldım. 21€ tanesi.

Not: yük altında yokuş çıkarken kayıyorlar baya, benim rublenin dandikliğine veriyorum onu (11-28 ruble var)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nucléar -- 26 Haziran 2014; 12:44:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nucléar

bundan 3 sene önce yine alexrims marka jantlara sahip 28'' bisiklet kullanıyordum, 2 ayda 4 kere kırılınca isyan ettim bıraktım sonra.

gitmiş olduğum rotada 28 jant dayanmazdı, fazla offroad yaptım

lastikleri chainreactioncycles.com dan aldım. 21€ tanesi.

Not: yük altında yokuş çıkarken kayıyorlar baya, benim rublenin dandikliğine veriyorum onu (11-28 ruble var)

Hocam Fethiye'den geçtiniz mi gelecek misiniz? Eğer gelecek olan varsa karşılayabilirim Fethiye'de oturuyorum. Gerçi şu sıralar çok sıcak 50 dereceyi görüyor yol almak zor olur...

• Şu tek foto bile harika

Şu alıntı yaptığım yerde görüşlerimiz resmen aynı hocam.böyle daha dolu geze geze gitmek ile sadece mavi karayolları tabelalarından geçip gitmek arasında dağlar kadar fark olduğu kesin
    Yoruluyorsak ödül güzel olmalı

quote:

Sürekli asfalttan gidip kilometre kasanlardan (asfalt bebesi) olacaksanız hiç bu turu yapmayın tavsiye etmem. Karayolunu takip etmeyin yani, köy yollarından gidin insanlarla tanış olun sohbet edin.

Birde hd fren mevzusuna gelirsek zaten dünya üzerinde uzun turlara çıkıpta hd fren kullanan görmek nerdeyse imkansız.bizim gururumuz Gürkan Genç dahi dünya turuna çıkmadan önce v-freni tercih sebeplerini anlatmıştı.maliyeti ucuz.tamiri kolay.yedek parçası her yerde bulunur yolda bırakmaz

hd freni kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın sadece uzun soluklu tura uygun değil.zaten tecrübeyle sabit.

telefon bozulması da
    siz ifşa olmak uğruna atın fotoları hocam.biz öyle densiz arkadaşlar çıkarsa şutlarız

• Telefonumun azizliğine uğradım malesef. Bozulunca sürekli burada güncelleyemedim. Şu an İzmirdeyim, döndüm anlayacağınız

• madcow165 kullanıcısına yanıt
    Ben de çok isterdim v fren ile bu turu yapmayı fakat imkanlar dahilinde olmadığından ötürü böyle gittim. Sorun çıkmadı fakat çıktığı yerde de ben tamir ettim, hoştu baya. Fotoğrafları fbden alacağım için görüntü kalitesi iyi olmayabilir, baştan söylüyorum

• Fotoğraflar bana ramazan ayımı yaktıracak cinsten

Kahvaltıyla Manzaralı foto kartpostallık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcow165 -- 27 Haziran 2014; 21:12:08 >
  • madcow165 kullanıcısına yanıt
    Oruç tutmuyorsanız gidin gezin, yollar daha boş olur

• http://imgur.com/ZVDqb8p

SPD Pedal ve ayakkabı da tamam. Yavaş yavaş komponentlere doğru yol alıyorum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.