Şimdi Ara

Fet'ler Ve Transistör'ler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mosfetlerin iç direnci düşük olduğu için transistörlere göre daha az ısınma ile daha fazla akım geçiriyormuş.

Peki transistör kullanılan her devrede Transistör yerine mosfet kullanılabilirmi?(hepsinde)

Teşekkürler...

• FET tam iletimde iken iç dirençleri düşüktür. Yani feti anahtar gibi kullanıp 5v çalışan sistemde 0v ile 5v ama sadece bu iki voltajı vermek için kullanırsan az ısınır.

Transistör ile sinyal takip eden yükselteç yaparsın, sinyal yükselteci olarak çalışırken ara voltajları da verecek şekilde ayarlayabilirsin. FET bu gibi yükselteçlerde kullanıldığında aşırı ısınır. Bunun yerine FET ile PWM dalga üretilir. Dalganın yarısı 5v yarısı 0v olarak ayarlanıp yüksek frekansta çalıştığında 2,5v çıkıyor gibi olur.

FET her devrede transistör yerine direkt konulamaz.

Bu 35. mi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goçhisar -- 27 Ağustos 2012; 22:21:05 >
  • Teşekkürler...
    fet sürerken önemli olan nedir? gate akımının yüksek olması mı ?

Bu arada o 30.-31. diye saydığımız furkansevke
  • 20playback sanıyorum seninkisi 15 ler civarında ancak oldu
  • Hazır ustalar burdayken bir sorumu daha soruyum.Biraz konu hortlayacak ama

Ben proteusta 555li yürüyen ışık çizdim çalıştı ,yalnız COUNTER TİMER i bağladığımda kaç hz olduğunu göstermiyor...Nerede yanlış yaptım bi bakarmısınız?

buyrun resmi:

• Counter/Timer'a çift tıkla.
    Çalışma şeklini değiştir.Ortada liste var.Şu haliyle Counter seçili , Frequency seçeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Teşekkürler...
    fet sürerken önemli olan nedir? gate akımının yüksek olması mı ?

Bu arada o 30.-31. diye saydığımız furkansevke

Gate voltajı, akımı değil. Küçük akımlar ile sürülür fet.

Bu arada counter frekans sayacı modunda mı yoksa sayaç modundamı bir kontrol et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MODÜLLER VE KARTLAR
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok Teşekürler counter seçiliymiş şimdi düzelttim çalışıyor .Sorun yok! Sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Gate voltajı, akımı değil. Küçük akımlar ile sürülür fet.

Elimde anahtarlama entegresi olarak sadece 555 var.

Bu sıralar 12voltu anahtarlayıp ei33 e vererek muhtelif amfi voltajlarına çıkarmakla uğraşıyorum.
    Gördüğüm bütün DC-DC smpslerin anahtarlama entegresinin çift çıkışı var ve çift mosfet ile sürülüyor.

İlkel de olsa bread board üstünde bir dc-dc yapmak istiyorum.Fakat 555 in tek çıkışı var ,diğer çıkışı da Trigger bacağı mı ?
    Eğer 555 simetrik çıkışlı yapılabilirse yapıcam.

Asimetrik çıkışlı bir kontrol entegresi ve tek mosfet ile bu dediklerim yapılabilirmi peki ?

Teşekkürler

• breadboardda smps yaparsan paralel her hat kondansatör gibi davranıp evi havaya uçurur

Çift çıkış derken herhalde köprü bağlantı olayını diyorsun. Git bir tane "Not Gate" entegresi al. 4001 yada 4011 gibi, içinde not geçin yeter. Terslenen uçla altlı üstlü feti sürersin. Üst voltajın yüksekse bir fet sürücü transistör serisi ayarlarsın.
  • Hocam dc-dc yapıcam 12v to 50 v .

datasheetde şöyle bir şema buldum

trigger'a 1 mosfet ,out'a 1 mosfet takıp kullanılırmı?

bu arada evi niye uçururum havaya?
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

Şöyle yap.

/>

ama hocam o zaman 555 den +geldiğinde 2side iletime geçer tek yönlü akım geçer .Gelmediğinde geçmez ve de benim trafonun 3 bacağı var
  • Hocam sizin verdiğiniz örnek bununla aynı :

ikisinde de tek yönlü akım sağlanıyor . Eğer bu anahtarlamaysa bundn sonra smpslerimi böyle yapıcam

• Tamam Sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.