Şimdi Ara

Piyasadaki SMPS'ler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Piyasada LED adaptörü diye bildiğimiz faraday kafesli SPMS adaptörlere bir cihazın imalatı ve yarı yolda bırakma, yangın tehlikesi, patlama çatlama açısından ne kadar güvenebiliriz?

Ben bunlardan satın alıp muhtelif cins cihazlar imal etmek ve satmak istiyorum. Mesela akü şarj cihazı, bir tür güç kaynağı ve daha birçok cihazın yapısında güç kaynağı gibi...

Bu ürünlerden alıp cihazımda güç kaynağı olarak kullansam, gönül rahatlığıyla müşterimin eline emanet edebilir miyim?

Trafo mu sardırsam yoksa hafif ve pratik olmasından ötürü bunlardan mı kullansam diye kararsız kaldım.

Lütfen yardımcı olun konu ciddi.

• Meanwell yada daha iyisi tdk lambda kullanabilirsin.
    Yapısı delikli olduğu için unutmamak gerekir ki havalandırma şart
    Benim şahsi kullanımında 48v bir meanwell var ve kesintisiz 4 yıldır çalışıyor bir başka kişide 24v smps meanwell 7 yıldır çalışıyor. Çan Çin çon özellikle fanlı olanlarda uzak durman yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalitesiz olanların akıbeti belirsiz oluyor. Kaliteli olanlar maliyeti arttırıyor.

Ne iş yaparsak yapalım piyasa araştırması, deneme, yanılma yapmak mecburiyetindeyiz. Zaten siz de yapıyorsunuz.

En iyisi de denemek. Girişinde ntc, varistor bulunan tiplerden alıp bir süre kullanıp sıcaklığını performansını bir deneyin derim. Bakalım ne fikirler çıkacak daha.

• Teşekkür ederim arkadaşlar,

Bugün elektronikçilere malzeme almaya gittim trafo gördüm 300W falan, fiyatını 250-260TL çekti. Ben de sac trafo kullanmaktan vazgeçtim. SMPSlerde faraday kafesli yani delikli olanlardan alıp madeni kasa içerisinde fan koyarak bunu da fana yakın yapacağım. Aslında gönlüm trafodan yana ama fiyatı çok arttırıyor böyle de...

Deneyiminizden dolayı size soruyorum ben de. Çünkü bunlardan kullanmadım hiç ben. Müşterimin eline veririm, iki ay sonra bana küfürle dönerse olmaz. O yüzden sağlam birşey yapıcam. Bir iki tane üretip bir denicem bakalım ne olacak. 60Ah araba aküleri için tasarlıyorum.

Önerilerinizi dikkate alıcam sağolun.
  • İlla trafo olacaksa mikrodalga firin trafosu bulup sekonderi yeniden sarmakla ucuza mal edersiniz. Diger taraftan hem bulmak mesele hem de ağır olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

İlla trafo olacaksa mikrodalga firin trafosu bulup sekonderi yeniden sarmakla ucuza mal edersiniz. Diger taraftan hem bulmak mesele hem de ağır olur.
    Vakit açısından sıkıntılı olur. Bir de benim yaşadığım ilde esnaf biraz şeydir... Şimdi söylemeyeyim, arabamızın bir vidası düşse anüsümüze beton döküp öyle gidiyoruz korkudan sanayiye, sen anla artık. SMPS mantıklı geldi. Bulabilsem DELTA da güzel marka ama dediğiniz gibi kalite arttıkça maliyet artar, bu da müşterinin razı olacağı fiyata yaklaşacağımdan kar marjımı düşürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 16 Aralık 2019; 21:25:53 >
  • Bir tane trafo bulduk yaptık desek, ikinci zor,,
    Bende elektronik beslemeleri pek sevmiyorum,
    Elimde 12v solar şarj kontrol cihazı var,, 12v 500mA eski tip adaptör ile akü sarj ediyor,, fakat bunun yerine elektronik besleme girişi yapınca çalışmıyor..
    Eskiden 12v ac 50va spot trafoları vardı, belki 50 ye yakın anfi yapıldı onlar ile,, şimdi aynı anfi ye elektronik 50w bağla, ya cızırtı yapar ya ısınır ya kapanır ,,,,
    Dc16v veriyordu, tam akü şarj etmelik,
    Elimde kademeli 120 w trafo var, altınmış gibi sarıp saklıyorum , stk anfileride, anfili 12v grafik ekolayzırlarıda, ... Sağlamlık eskilerde,,
    şimdi sağlamlık = piyasa değerinden 3 kat fazla ödeme yapmak.
    Gerçekten mağdur olmamak için kaliteli seçip riske girmemek gerekir,,
    Bu konuda sizi tebrik ediyorum,
    Hani bi söz vardır, " insanların güvenini kaybetmektense, para kaybetmeyi tercih ederim " e paramızda çok olmadığına göre, = kalite :-) ,,,,
    çok yazdım gibi sanki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Çok da güzel yazdın emin kardeşim. Hani yaşını bilmiyorum abi desem olmaz, abicim desem olmaz kardeşim uygun

Hiçbir anfi -eğer özel filtre devresi tasarlanmamış ise- anahtarlamalı mod güç kaynağına uygun değildir. Ampliler, özellikle o bahsettiğin STK serisi ampli opamplarında son derece hassas bir önyükselteç katı bulunur. Hani preamp dediğimiz olay. O önyükselteçin bile bacakları ana devreden ayrılır, ayrı bir besleme devresine bağlanır ki parazitikler ve insan kulağının duyamayacağı osilasyonlarla mücadele edilebilsin. Bu işin uzmanları başka forumlarda yazışıp çizişiyorlar. Kart üzerindeki bir yolun farklı bir şekilde çizilmesi bile herşeyi mahvedebiliyor.

Şimdi hal böyleyken sen başlı başına bir gürültü kaynağı olan, bu gürültüyü faraday kafesiyle bile engellenemeyen bir güç kaynağından bahsediyorsun. Olmaz tabii ki. Olur da, ampliyi rahatsız etmemesi için özel olarak tasarlanması gereken sönümleme filtreleri hem arge hem maliyet açısından zaten dünyanın parası ve zaman demektir.

O yüzden bu tip devreler her yerde kullanılamaz. SMPS adaptörleri bana cazip kılan iki şey var:

-Hafiflik ve daha az yer kaplaması nedeniyle daha küçük kutulama, ayrıca müşterime daha düşük kargo ücreti ödetmek.

-İkinci ve asıl önemlisi maliyetten yırtabilmek. Trafo değil SMPS kullanırsam, yarısının daha altına maletmiş oluyorum. 12V 12A bir trafo 250 lira civarında ise, aynı özelliklerde yukarıdaki arkadaşlar sağolsun verdiği meanwell güç kaynağı 100 Lira 87 kuruş:
    www.hatfon.com
    I 12V SWİTCH MOD ADAPTÖR I SMPS MeanWell LRS-150-12 150W 12V/12,5A I Hatfon Elektronik
    https://www.hatfon.com/urun/smps-meanwell-lrs-150-12-150w-12v-12-5a

Şimdi sen olsan ne yaparsın? ben 4 yıldır arkadaş 7 yıldır kullanıyoruz diyor. Bu sağlamlık bana yeter de artar açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 16 Aralık 2019; 23:49:28 >

• Bu konuyu görmüş müydününüz?

https://320volt.com/aku-sarj-flyback-smps-modifiyesi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 17 Aralık 2019; 0:2:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

Bu konuyu görmüş müydününüz?

Görmedim. geç oldu yarın bakayım.

10A min olması gerekiyor o kart ufak geldi.
  • Teşekkürler sağolun, dedikleriniz doğru,,,
    paylaşımlar uygun olduğu sürece yaşın önemi yok, hepimiz kardeşiz.
    Bitmiş bir akünün şarj olurken çektiği akım,
    En fazla kaç A çeker bilmiyorum,
    Galiba biz aküye akım veriyoruz,, aküde bu duruma göre tepki veriyor,,
    10 A güç kaynağı,, 15A dayanıklı şarj sistemi,,,
    arada yorulan güç kaynağı olur, güç yüksek olsa, devre ezilir bu sefer,,, giriş çıkış sigortalar, proje planlama, deneme süreci önemli ..

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Halledebilirim

Şarj devresini ezdirmeden ve hiçbirşeyi ısıtıp yakmadan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

Bu konuyu görmüş müydününüz?

mavi-kaplan merhaba.

Az evvel konuyu biraz karıştırdım. Konudaki adaptör 3,5Amper çıkış akım sınırına sahip. Son derece mantıklı bir şekilde modifiye edip fazla saçmalamadan güzel bir alet çıkartmışlar ortaya.

Yalnız gelişmiş daha komplike adaptörler korumaya geçebilir ya da arıza yapabilir dikkatli olun denmiş. Riske girmemek söz konusu olduğu için bu önerinin ilerdeki serbest hobi çalışmalarım için saklıyorum.
    Teşekkür ederim güzeş fikir

• Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Mervesan larda oldukca guzel 10 sene kesintisiz calisiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

Mervesan larda oldukca guzel 10 sene kesintisiz calisiyor
    Önceden bakmıştım. Fiyatları yüksek geldi. Bir de aradığım tipte yok ellerinde.

Teşekkürler.
  • Kolay gelsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.