Şimdi Ara

ferrero Türk fındığına rakip çıkartıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
2
Favori
6.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fractal design kullanıcısına yanıt

Bunun işçiliği ağırdır. İlaç atmak, gübrelemek zor iş.

• bu konuda katılıyorum, her şeyin en iyisini yurt dışına gönderiyoruz ama bu ürünlerle dünyaca ünlü bir marka çıkarayım diyen bir idealist yok. ülkedeki tatlıların-içeceklerin neredeyse hepsi çer çöp artıklardan yapılıyor. içtiğimiz karadeniz çaylarına çay bile diyesim gelmiyor o derece

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya fındığının %75'i Türkiye'deyken fındık borsası bir tane bile fındık ağacı olmayan Almanya'da...

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Sende haklısın fiyatları dolara vurunca beş para etmiyor. Alım gücümüz kalmadı

• Türkiye'de 700 bin hektarda Fındık üretiliyor. Adam Sırbistanda planlanan 10bin hektar için konu açmış.

Kaldı ki hiçbir ülkenin elini kolunu bağlayamayız, becerebilen varsa üretsin ama öyle kolay iş değil.

Brezilya yılda 5 milyar dolar kahve ihraç ediyor. Hadi basitse bizde onun yerine geçelim. Kolay mı?

Türkiye'nin ana hedefi yüksek teknoloji olmalı. Tarım iç kaynaklara yetecek kadar olsa kafi.

• ferrero Türk fındığına rakip çıkartıyorKadir Kuruyoutube
    Nutella İtalyan devi Ferrero şirketinin markası. Türkiye'de Fındık dendiğinde hemen ardından Ferrero ve Nutella sözcükleri de geliyor çünkü Nutella Türkiye'nin fındık pazarında öenmli bir aktör. Peki bu aktör pazardaki diğer paydaşlar tarafından neden eleştiriliyor.Nutella Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Fındık alımı için belirlediği fiyattan daha düşük fiyata nasıl fındık alabiliyor? Türkiye'nin Fındığı ile İtalya'nın Nutella'sını ilişkisi başlıyor... ABONE OL ► http://bit.ly/kadirkuruyaaboneol İŞ BİRLİKTELİKLERİ İÇİN ► kadirkurumedya@gmail.com KATIL İLE ABONE OL► https://bit.ly/katılabonesiol ONLARCA MARKANIN HİKAYESİNİ İZLE► https://bit.ly/markalarinhikayeleri Instagram ►http://bit.ly/kadirkuruinstagram Linkedin ► http://bit.ly/kadirkurulinkedin Twitter ► http://bit.ly/kadirkurutwitter Soru, yorum, görüş, öneriler için ► kadirkuruyasoruyorum@gmail.com Bilgilendirme; Bu videoda kullanılan tüm içeriklerin telif hakkı içermeyen içerikler olmasına dikkat edilmiş, telif potansiyeli olabilecek içerikler de adil kullanım kapsamına uygun olabilecek şekilde kullanılmıştır. Buna rağmen haklarınızla ilgili bir telif hakkı problemi olduğunu düşünüyorsunuz, iletişime geçebilirsiniz. Video içerisinde verilen tüm bilgilerin ve iddiaların kaynaklar ile sunulmasına özen gösterilmiştir. Buna rağmen yanlış veya haklarınızı ihlal eden bir durumla karşılaşmanız halinde iletişime geçebilirsiniz. Acknowledgment/Disclaimer; It was paid attention by the content creator that all content used in this video is copyright-free, and; potentially copyrighted content has been used in accordance with fair use. However, if you think there is a copyright problem regarding your rights, you can contact us. In addition to it, it was paid attention to present all the information and allegations given in the video with the sources. However, you can contact us if you encounter a situation that is wrong or violates your rights. Her hafta yeni bir video ile karşınızdayım. Abone olur ve bildirimlerinizi açarsanız daha sık ve daha kolay buluşabiliriz 🙂 Videoyuyu hazırlarken faydalandığım kaynaklara linkten ulaşabilirsiniz; https://bit.ly/nutellaveyerlifindikhikayesi KİM BU KADİR KURU ❓ Ben Kadir KURU. 28 yaşındayım. İTÜ Mezunu bir İnşaat Yüksek Mühendisiyim. Proje Yönetimi üzerine Doktora yapıyorum. YouTube'da içerik üretmek için dünyaca ünlü bir bankadaki görevimden ayrıldım. Bu pek çok kişi için mantıklı bir tercih olarak gözükmeyebilir. Bununla birlikte bunu neden yaptığımı ileride hep birlikte çok daha iyi anlayacağız. Sürekli yeni fikirler üretmeye ve boş durmayıp bir şeyler yapmaya bayılırım. Öğrenmeyi ve öğretmeyi çok seviyorum. Bu nedenle bu kanalı açma kararı aldım, öğreterek öğrenmek için. Bu kanalda sizle uzun bir yolculuğa çıkacağız markaların başarı hikayelerinden, müziklerden, filmlerden, edebiyattan, spordan, teknolojiden, bilimden, üniversite eğitiminden, Türkiye'nin sorunlarından yani kısacası her şeyden ve herkesten konuşacağız. Her geriye dönüp bakışımızda da ne denli uzun bir yol aldığımızı fark edeceğiz. Yeri geldiğinde goy goy da yapacağız tabi 🙂Takipte kalın, keyifli seyirler 😉
    https://www.youtube.com/watch?v=C-Zs60ayz_s
  • Timsah-16 kullanıcısına yanıt

mesele 10 hektar değil

ekilen çeşitler bizim ham diye tabir ettiğimiz çeşitlerden oluşur ve ham fındığın verimi bizim fındığın 2-3 katı hatta 4 katına kadar çıkabiliyor

10k hektar orada sadece ferrero ekim yapacak ama asıl olan küçük çiftçi 2-10 hektar arası olan çiftçi fındık ekiminde teşvik edilecek oradn rahat 100k çıkar

kaldıki bunlar tek değil 10-15 yıl önce belki %75 üretiyorduk ama alakasız ülkeler fındık yetiştirmeye başladı bizimde karadenizde düz ova arazilerde mekanizasyona uygun bahçeler tesis etmemiz gerekki dünya payımız düşmesin

mesela aşağıdaki tabloda şili yok ama şili fındık üretimine başladı

Dünya Fındık Üretimi

ÜLKELER 2018 2019 2020 ORTALAMA

TÜRKİYE 515.000 776.000 665.000 610.200

İTALYA 125.000 65.000 160.000 114.000

GÜRCİSTAN 50.000 38.000 50.000 55.600

AZERBAYCAN 68.000 42.000 50.000 55.000

ABD 46.300 39.500 56.600 41.680

İSPANYA 16.000 12.400 4.500 14.380

DİĞERLERİ 93.300 114.500 128.500 94.280

TOPLAM 913.600 1.087.400 1.114.600 985.140

• snurks1499 S kullanıcısına yanıt

BUrada bir ekleme yapmak lazım.

Türkiye fındık üretiyor ama işleyemiyor.

Türkiye'de fındık işlemek için kurulmuş olan TEK tesis AKP tarafından Ferrero'ya satıldı.

AKP fındık alım fiyatlarını son ana kadar açıklamayarak üreticinin ucuz fiyattan fındığını Ferrora'ya satmak zorunda bıraktı. bu sayede Ferrero Türkiye'de fındık fiyatını tayin eden tekel oldu.

Kısaca diğerleri konuşur, AKP batırır.

Ferrero global firma. Satışlarını devam ettirmesi içim fiyat dengesini tutturması şart aksi halde satamaz. Sizden daha ucuza üretim yaptırıp belli bir kaliteyi yakalıyorsa malesef oraya gidecektir. Buna engel olamayız sanırım. Zamanında bütün amerika çine tayvana hongkonga taşıdı üretimini.

Zaten ferrero türk firması da değil italyan firması. Giovanni has italyan. Büyük dedesi civardaki fındıklar para etmiyor diye bu yöntemi keşfetmiş. Albada üretime başlamış. Askerlere rasyon vermiş. Yani o zamanda fındık para etmiyor italyada. Çikoatanın fiyatını kırmak için yapılan pazarlama harikası bir iş nutella.

Onun dışında hep söylenip duruyor fındıkta oyun çayda oyun diye. Tüccarlar aralarında anlaşıp kartel mi kuruyorlar? Açık mezat usulü değilmi bu iş? İç talep malesef belli. Fındık lüks. Yurt dışındada fındık çok prim yapan bir ürün değil malesef genel olarak kuruyemişler pek prim yapmıyor.

Bakın fındık oranlarıyla beraber fiyatları karşılaştıralım:

Ülker çokokrem(%4) 950gr: 68.50 tl
    Karmen(ülker) kakaolu fındık(%13) 720gr: 36.50 tl
    Nutella (%13) 750gr: 60 tl
    Fiskobirlik Nuga (%16) 700gr: 80 tl
    Abdurrahman tatlıcı tadıbu (%35) :150 tl

Bu bilgiler internette açık kaynaklarda yazan bilgiler. Sizde erişebilirsiniz.

Nutellanın fındık içeriği karmen seviyesinde.

Bu tabloya bakarsak mantıken en çok üretim yapan satan firma ülker veya fiskobirlik olması gerekirken malesef yurt dışında esamesi okunmuyor.

Eşe dosta hediye diye tadıbu götürsen, 2.ye gider gene nutella alır.

Yani burada olay daha çok satış kanalları ve dağıtım ağı ile alakalı gibi geliyor bana.

Nutella nasıl yapıyor bu işi başarıyor da bizim fiskobirlik neyi yapamıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Ekim 2022; 15:18:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt

fiskobirlik bıyıktan kaybediyor şuna bakın allaşkına

ferrero Türk fındığına rakip çıkartıyor

ferrero Türk fındığına rakip çıkartıyor

bence en büyük şanssızlığı bıyık bıyık yüzünden ilerleyemiyor

işin şakası bir yana 2006 yılında akp fiskoya nasıl kafa tutmuş dünyanın en büyük üretici kooperatifi nasıl batırılmış bu hallere düşürülmüş araştırılması gerek

üreticinin muhatabını akp tmo olarak açıklasada asıl üreticinin muhatabı fiskobirlik tir

tabi fiskobirliğin başındaki bay bıyığında 2006 ve 2009 yıllarında üreticinin fındık paralarına yatılmasından sonra ödemeyi para yerine büyük oranda kömür ve yağ ile nasıl yaptığını açıklaması lazım

fabrikaya giren fındığı kömüre çeviren teknolojiyi çok merak ettim

işlerine gelmeyince bay bıyık ve ekibi imana gelip dinden imandanda bahsediyorlar bir anda hoca kesiliyorlar

örnek mahkemeye giden üreticilere yaptıkları açıklamalar

• zeka seviyesi muhtesem !!!

sana yatirim yalinca dostbaska ulkeye yatirim yapinca sirtimizdan vurmak ???

sen ilk kendi ulkendeki yagmaci talanci ideolojiyi egit sonra elin yatirimcisjna ahkam kes !!!

Bu arada bilginiz olsun:
    http://Https://www.edmenerji.com/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

onu kastetmedim

illaki organik maddeleri kömürleştirmek olabilir

ama bana 12 ton linyit kömürü

1.5 ton yağ olarak ödeme yaptılar

linyite dönüşüm teknolojisi muhteşem

fındık kabuğunu ne yaparlarsa yapsınlar atomlarının çekirdeğinide parçalasalar pek verimli bir yakıt değil

he elimde kaldı napayım dersen orası ayrı

• sething kullanıcısına yanıt

bize yatırım yapmasını istemiyoruz

ferrero yerine fiskobirliğin alt yapısı fazlası ile bu işe yeterdi

ferreroya geçen sene mail yazdım zaten akp zamanında gününüzü gün edin ama bu ülkede üretici olarak sizi istemiyoruz diye

işte tarımda derdini anlatırsın çözüm ararsın ilk yapılan öneri kooperatifleşin olur

gel görki Türkiyede hali hazırda kooperatiflerde dönen oyunları nasıl paraların iç edildiğini denetimsizlik ve vatandaşımızın fıtratından dolayı elhamdülillah müslamanız diyip nasıl haramlarla fink atıldığını bilmeyen yoktur

gerçekten kendini kanıtlamış işini düzgün yapan kooperatif bir elin parmağını geçmez

acı ama gerçek

önce biz satarız kendi insanımızı

bizde oni diyiruk.

once kendi gotumuzu duzeltelum..ferrero Türk fındığına rakip çıkartıyor 

• boş işler..dünyada fındıgı üretmek için toprak dışında uygun hava koşullarıda lazım (denize yakın uygun toprak ve nem) ..aralarında sadece 500-600km olan ordu giresun fındıgı ile sakarya fındıgı bile bir değil tadı verimi rekoltesi farklı..yani sırbıstanın bunu yapması zor olsa olsa ıkıncı bır karasu olur...zaten uygun toprak olsa abd yapardı adamların toprakları sınırsız ve her türlü hava şartları da mevcut dünyanın 1 . numaralı tarım ülkesi ve asla bize bırakmazdı bu kadar değerli bir ürünü.kısaca sırbıstanda ki üretim olsa olsa ikinci bir karasu olur der çıkarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 18 Ekim 2022; 15:54:14 >
  • Fındık eşittir Türk, Türk eşittir fındık saçmalığından kurtulun. Sanki fındığı Türkler icat etti ve patenti alınmış sanki bir marka. Türkiye'den başka kimse fındık üretemez buna izin veren vatan hainidir kafasıyla yaşıyoruz.

Avrupa ve dünya fındığı keşfetti ve üretime geçti. Bizim fındık üretimimiz de artıyor, hem de plansız bir şekilde. Zamanında Mehdi Eker çok doğru bir adım atmıştı, rakımı düşük verimli düz tarım arazilerine fındık dikerek heba edilmesini önlemek istemişti, bakanlıktan oldu.

Fındık temel tüketim maddesi değildir ve çoğu da ihracata yöneliktir. İhracat ettiğin ürünün daha kalitelisini daha dürüst üreticiden daha ucuza almak isteyenler üretim alanını genişletmek istiyor. İtalya, İspanya üretimde 20 yıl sonra bizi geçer. Zaten 20 yıl sonra Türkiye'den fındık alan olmaz.

Türkiye'nin yapması gereken rekabet gücünü artıracak kaliteli ve planlı bir üretim yapmasıdır.

Herkesin klişe ezberi olan fındık üretiminin artırılması değil, kalitesinin artırılması hatta üretim alanlarının azaltılması, nicelik olarak azalma, nitelik olarak artırma planı ivedilikle uygulanmalıdır. Deniz seviyesindeki arazilere güzelim tarım ovalarına dikilen tüm fındıklar sökülmelidir. Fındık dikim furyası bu hızla devam ederse çok değil 20 yıl sonra gerçek fındık üreticisi heba olur gider.

Elin adamına çamur atacağımıza işimizi doğru yapmaya bakalım. Ferro çok öcü de sanki yerliler çok iyi, hatta devlet kurumu TMO, veya özerk Fiskobirlik çok mu iyi? Yerli fındık tüccarı denilince bu ülkede hırsızlık akla gelen ilk kavram. Her sektörde olduğu gibi tarım sektöründe de dürüst değiliz, yani çiftçimiz de dürüst değil. Bu ülkede çiftçi de üçkağıtçı olmuş. Tarımda batı ile rekabet için dürüstlük ve kalite şart. Amacın dürüstlük ve kalite değil de amaç sadece para olunca Ferro sopasıyla yola getirirler seni. Bu ülkede Avrupa'nın sopası olmadan hiç bir şey düzelmiyor. Ne üzgün bir durum ama, Türkiye'deki taş devrini yaşayan fındık sektörüne Ferro eliyle uygarlığı getirdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 18 Ekim 2022; 16:28:31 >

• bilindiği üzere fındık denince dünyada akla ilk gelen Ülke Türkiye

dünyanın %75 fındık ihtiyacı ülkemiz tarafından karşılanıyor

buna karşılık evine 200 liraya 1 kilo fındık bile alıp yiyemeyen milyonlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 18 Ekim 2022; 16:46:4 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.