Şimdi Ara

Ferrari,Lamborghini,Corvette vs. 'Piyasa Yapmak/Kullanmak' :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Arkadaşlar birkaç saat önce açtığım topic'te (bursalı topçu sercanın corvette konusu) bir arkadaşım birşey yazdı bende o cevaba alıntı yapıyordum bazı şeyler söylemek istiyordum konu ile alakalı yzdım yazdım sonra bir baktım baya yazmışım ayrı bir konu olarak açmak istedim. Uzun zamandır açmıyordum bu tip bir konu bazı şeyler vardı yazmak istedim umarım sıkılmadan okursunuz. : ) Neyse konuya gireyim :

quote:

Orijinalden alıntı: japon dostu
    Bu tarz arabaları böyle kullanan adamlara bayılıyorumHelal olsun en azından görmemişler gibi sağ şeritten piyasa yaparak gitmiyorlar..

Şimdi burda karışık bir ifade var hocam, şöyle ki adam sağ şeritte piyasa yapa yapa gidemez ki .. Sonuçta otoyolda kime piyasa yapacak ki etrafta geçen araçlara mı ? .. O dediğin piyasa yapma işi yani açık konuşmak gerekirse kendini gösterip tanınma diyelim biz buna, bunlar anca caddelerde oluyor . Efendim ne bileyim işte nispetiye caddesi , nişantaşı , bağdat caddesi falan. E bu tip yerler zaten şehir içi şimdi tutup nispetiye caddesinde 130 basmaya ne yer var nede imkan. Araçların hepsinin amacı aynı olduğu için "piyasa olayı" hepsi tın tın gider. Ben büyüklerimden duyarım 60'larda da 70'lerde de etiler , bebek caddeleri aynı bugünkü gibiymiş. Tın tın gidermişin. Hani şu meşhur bebek trafiği o zamanlardan beri var olan birşey yani. Herneyse konuya dönersek bu araçları kullananlar ya alıp kısa vadede elden çıkarıp farklı bir marka/odel olarak değerlendirir, yada bu işe gönül vermiştir elinde bu araçlardan bir yada daha fazla vardır , içindeki hız vb. gibi tutkularını profosyonel olarak pist gibi yerlerde giderirler. Çevremde hatta artık sizinde çevrenizde bukişilerden mevcut uzağa gitmeye gerek yok yani. Serhat abilerin topiklerini incelerseniz bu tür exotic organizasyonları mevcut. Dolayısı ile bu araç sahipleri zaten o tür isteklerini karşılıyorlar. Ne yapmalarını bekliyorsunuz ki ? Tem'de E5'de makaslayarak 200'e falan mı ulaşmalarını ?

Bu tür araç kullanan tanıdığım birçok kişi var ve bunların çoğu yaşını başını almış kişilerden oluşmakta ve hepside kariyerlerinde önemli yerdeler ve bu işi yer yer amatör yer yer profosyönel olarak icra etmekteler bir tutku anlayacağınız. Hani piyasa yapmak için zaten kimse exotic car almıyor bu ülkede buna emin olabilirsiniz. Ünlü bir işadamı bu zevki için banka kredisi kullandığını biliyorum. Sonuçta, pahalı da olsa bu bir zevktir. Kişinin istek ve ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılan birşeydir belki ona göre belki size göre belki başkasına göre bu bir ego tatmini veyahutta kendini ispat etme çabası. Kesinlikle Öyle değil buna emin olun. Eline parayı tutuşturana yok öyle araçlar merakı olmadan işi bilmeden ferro'ya bnip piyasa yapmak yok öyle şey. E almış okadar adamın da merakı ilgi alanı bırakında masa restaurant'ta bebek lucca'da kendi gibi diğer insanların olduğu yerde aracını da çeksin kapının önüne. Yakın bir arkadaşımla yaptığım bir konuşma sonunda bunu yazma gereği duydum sakın kişisel alınmasın yada satşma veya çemkirme, kesinlikle değil yani :) ..Bu işe gönlünü vermiş biri mesela "Rıfat Sarıcaoğlu" kendisi şuan "x" vakfın başkanı ve bu otomobil konusunda oldukça iyi. Kendisi şuanda Nissan GT-R kullanıyor günlük hayatta birde beyaz porsche'si var sanırım tam net bilmiyorum o kadaraını.http://90autoacademy.com/race/gtcup/pilot_detay.php?pilotid=1239213904 verdiğim ilgili linkten kişinin kıza özetine ulaşabiliriz. İlgili site deki tüm araç sahipleri özel hayatlarında şu bebekte veya orda burda gördüğünüz exotic araçlar kullanmaktadırlar. Bunlar da ilgili sitenin diğer pilotlar linkleri :http://90autoacademy.com/race/gtcup/pilotlar.php ,http://90autoacademy.com/training/egitmenler.php

Ayrıca birsürü insanda pistlerde kendilerini deneyerek çeşitli organizasyonlar yapmaktalar bu konuda da ATTRACTİON nickli serhat ağbinin konuları sanırım bu husustaki kafadaki soru işaretlerini çözmektedir. Sonuç olarak görüyoruzki bu araçları kullananlar aslında görmemiş değiller. O görmemiş diye gördüklerimizin büyük çoğunluğunu daha toy olan gençler oluşturmktalar zaten çoğu genç'te bu tip araçlara sahip değiller sadece ailelerindeki araçları kullanmaktalar. Not.İstisnalar kaideleri bozmaz,hani şu seda sayan'ın oğlu vakası ki o çocuğuda defalarca gördüm hiçbir yanlışı olmadan kullanıyordu çocuk hiçbir apaçiliğini yada görmemişliğini görmedim görene de duyana da rastlamadım. En son ne yaptı sattı mı ne yaptı o kadar magazin takip etmiyorum bi bilgim yok. Artık şu exotic sahiplerini acımasız olarak eleştirmekten vazgeçelim. Sonuçta her genç gibi bende isterim bir exotic.. Kim istemez ki ? Ama bu yaşta anca görmemiş olurum o aracın içinde ve birileride benden yaşını başını almış hayatını kurup başarılı biri yerine görmemiş diye bahseder forum köşelerinde. Bu insanlar değerli insanlardır en azından kimse düşünmese bile ben böyle düşünüyorum.

Sıkılmadan okuduğunuz için teşekkür ederim.
    Sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 21 Kasım 2009; 4:51:17 >

• Oncelikle baya bir emek vermissin Yusuf (adini bildigim ve ayni yaslarda oldugumuzu dusundugum icin yaziyorum) sikilmadan okudum.

Bu tur exotic arabalarin icinde cok genc daha hayata atilmamis insan goruntusunde kisiler goruldugu zaman toplum tarafindan tepki cekiyor. Esas tepki kaynagi bu bence.

Mutlaka vardir belki ama genelde bir Corvette z06'nin ya da Gallardo'nun 20yasinda bir sahibi yoktur.. E adamin maddi gucu var, arabalara da meraki var, oyle ya da boyle calisip kazanmis tabi ki alacak o zaman..

Toplumuzdaki bazi insanlarin esas sorunu o tur araclarin icinde tecrubesiz insanlari gorme onyargisi. Seda Sayan'in oglu demissin mesela guzel bir ornek.

Ben hic magazin takip etmem ama bir ara cocugun plakasina kadar ogrenmistim. Herkes o kadar cok konusuyor ki.

Ama Seda Sayan'in oglu 35yasinda kendi sirketinin sahibi bir isadami olsaydi basin bu kadar buyuk bir haber yapmazdi bu konuyu. 2gun gazetede arabanin fotografi cikardi o kadar. O da unlu birinin oglu sifatini tasidigi icin o kadar.

Yoksa sehrimizde MB plakali Bugatti bile var ama hic gazetelerde gormedim ben fotografini donanimhaber'de gordum .

Toplulumumuza gore:
    1. exotic araba kullanan insan genc olmamali,
    2. Celimsiz olmamali,
    3. Zayif olmamali,
    4. Yani kendi sirketim var calistim kazandim goruntusu vermeli,
    5. Magazinel bir tarafi varsa yandi

Bu ''exotic'' kelimesini de sevmeye sevmeye kullaniyorum ama en iyi oyle tarif edilebiliyor..

• Yusuf kardeşim

Rıfat abi organızasyonların olmazsa olmazlarıdır zaten.. Çok sevdıgım bi abimizdir.

Korfez dahil yaptıgımız butun organızasyonlara geldi eksik olmasın. Aynı zamanda aktif yarısan Porsche CUP pilotudur

996 GT3 CUP aracı var suan yarıstıgı.. 3 hafta kadar once 997 Turboyu satıp Nissan GTR aldı.

GTR ise cok samımı başka bir arkadaşımın dı.. Porsche ile takas yaptılar.. eğer degiştirmediyse plakası MSB 23 :)

Düzenlediğimiz Yarışlardan bırının fotografını ekliyorum 997 Turbo aracıyla Rıfat Sarıcaoğlu..

Bu ise şimdi kullandıgı Nissan GTR-R R8 i tecrube ettigimiz gün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATTRACTION -- 21 Kasım 2009; 10:22:44 >

• güzel yazı olmuş eline sağlık

otomobil bölümünde yazan okuyan ilgisi olan her insan bu tarz araçlar kullanmak sahip olmak ister

ancak hepsi KEYİF için alınır bu cok önemli bir nokda

gerek burda gerekse genelde bu tarz araçların sahipleri kimi zaman haksız kimi zaman haklı olarak eleştiriliyor

ancak eleştirilelerin 100/90 ı yıkıcı eleştiri yapıcı olursa fayda sağlar

birde toplum olarak tembel hazırcı benim yok onunda olmasın düşüncesine sahip

bir diğer önemli ve yerleşmiş düşünce

toplumu oluşturan insanlar bilgi ve tecrübe sahibi olmadan fikir sahibi olma konusunda doktora yapmış şekilde davranıyor

önemli bir nokta da bu tarz araçlarının trafikde yanlışı görüldüğünde bir nevi fişleniyor daha sonrada genele

yönelik eleştiriler yaygınlaşıyor diye düşünüyorum.

toplumda genel yerleşmiş diğer düşüncede

lüks araç = hırsız kacakcı tozcu mafyacık benzetmesi

para= torpil devlet arazisine cökme kolay para ihaleler vs usulsüzlükler

gibi kalıplarda yerleşmesi..

buda eleştirenin işine geliyor ..hepsi ayni... cümlesi yetiyor eleştinen için

varmı var olabilir dünyanın heryerinde var

ama calışarak para kazanan değilde başarılı olduğu için daha kaliteli yaşayan var

bunuda görmek istemek önemli

ön yargılı bir insana yerleşmiş bir düşünceye bunu doğrulatamassınız bu da diğer başka bir konu..

o yüzden bu davranışlar devam edecektir diye düşünüyorum..

saygılar sevgiler

• Araba kullanırken dikkatimi çeken bişey var.Adamın (yani apaçi diycem ) altında peugeot 106 ,citroen vs gibi yol tutuştan eser olmayan arabalarıyla makas yapıyorlar .ama öbür yandan bakıyorum adamda son model bmw,mercedes ,vs. Adam efendi efendi gidiyo.İstese o adam bi bastınmı yolun tozunu attırır.Efendi efendi gidenlerde bazen ferrari,porsche sahiplerinide görüyorum düzgün düzgün gidiyor.Zaten arabanla eğer doğru bulmuyorumda hava atmak istiyorsan sakin sakin gitcen en azından asilliğin olur.:D Bu tür insanların yaptığı özentilik ,ego tatmini.Bide kaldırımdan giden bi kız gördülermi gaza bi yapışıyolar pati çekiyolar.Kızın hoşuna gidiyo zannediyorlar.Cahillik başka bişey değil.Babası eşşek gibi çalışıyo ,eve para getirmek için ama bunlarda parayı orda burda yiyiyor.Çok yazık

• Aslında dedikleriniz doğru kişileri etiketlemek yanlış. Mesela dün arkadaşımla caddede yürürken ışıklardan kalkan bir 5.20 düz yolda kıçını bir sağa bir sola attırdı aklınca şov yaptı, yetmedi arkadasından gelen jetta sahibide ona özendi oda yetmedi soldan gelen bir megane'da pati çekerek, aracın arkasını savurarak yola daldı. Yani bu işler paraya bakmıyor amacı piyasa yapmak isteyen herkez bir şekilde dikkat çekmeye çalışıyor, bu daha çok kişilik meselesi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTION

Yusuf kardeşim

Rıfat abi organızasyonların olmazsa olmazlarıdır zaten.. Çok sevdıgım bi abimizdir.

Korfez dahil yaptıgımız butun organızasyonlara geldi eksik olmasın. Aynı zamanda aktif yarısan Porsche CUP pilotudur

996 GT3 CUP aracı var suan yarıstıgı.. 3 hafta kadar once 997 Turboyu satıp Nissan GTR aldı.

GTR ise cok samımı başka bir arkadaşımın dı.. Porsche ile takas yaptılar.. eğer degiştirmediyse plakası MSB 23 :)

Düzenlediğimiz Yarışlardan bırının fotografını ekliyorum 997 Turbo aracıyla Rıfat Sarıcaoğlu..

Bu ise şimdi kullandıgı Nissan GTR-R R8 i tecrube ettigimiz gün..

Yok yok plaka aynı sabahları protokolde durur aracı : ) Onlada tanışmak isterim araştırdığım kadarı ile değerli bir insan .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sehat 911 turboyu hemde 997 kasayı satıp GTR almasındaki amaç neydi? pistte daha iyi olması mı aracın? ve başka bir soru. 911 turboyla yaptıgı dereceden daha iyisini GTR ile yapabildi mi?
  • Emek vermişsiniz,teşekkürler.Katılıyorum,güzel tesbitlerde bulunmuşsunuz.

Fakat bir şey dikkatimi çekti.

exotic yerine egzotik yazabilirsiniz,Türkçeye toplum olarak daha fazla özen göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.
  • abiler burda yazılan yazılara ve türkçe kurallarına gösterdiginiz hassasiyeti, neden forum isimlerinizde de göstermediniz? ( nick denilen olaya yani) bence bu kadar hassas olan biri önce aldıgı takma isimde göstermeli o özeni. ben kendimi o kadar özenli kısma dahil etmiyorum çünkü msn ağzıyla burda yazı yazıyor sayılırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vagabondm

Sehat 911 turboyu hemde 997 kasayı satıp GTR almasındaki amaç neydi? pistte daha iyi olması mı aracın? ve başka bir soru. 911 turboyla yaptıgı dereceden daha iyisini GTR ile yapabildi mi?

Derecelerden haberdar degilim..

biri digerinden iyi yada kotu diye degil keyfi olarak degişti arabasını..

911 den önce de C63 AMG vardı memnun degildi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Emek vermişsiniz,teşekkürler.Katılıyorum,güzel tesbitlerde bulunmuşsunuz.

Fakat bir şey dikkatimi çekti.

exotic yerine egzotik yazabilirsiniz,Türkçeye toplum olarak daha fazla özen göstermemiz gerektiğini düşünüyorum.

Haklısınız bu konuda bende uzun zaman çaba verdim şimdi böyle yapmam ironik olmuş. : )
  • quote:

quote:

Sehat 911 turboyu hemde 997 kasayı satıp GTR almasındaki amaç neydi? pistte daha iyi olması mı aracın? ve başka bir soru. 911 turboyla yaptıgı dereceden daha iyisini GTR ile yapabildi mi?

demek kendine uygun araba bulmaya calısıyo güzel bişey tabi
  • quote:

quote:

quote:

demek kendine uygun araba bulmaya calısıyo güzel bişey tabi

Maksat hepsinin tadına bakmak..

İyide olsa kotu de olsa değiştiriyor arabasını..

• quote:

Orijinalden alıntı: tuning_vw

Bide kaldırımdan giden bi kız gördülermi gaza bi yapışıyolar pati çekiyolar.Kızın hoşuna gidiyo zannediyorlar.Cahillik başka bişey değil.

nerden biliyosun bazı kızların hoşuna gidiyor arabanın sesi...misal ferrarinin sesine hasta olabilir...

altımda ferro olacak ve basmaycağım öyle mi ? =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi handsome bob -- 28 Kasım 2009; 16:42:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.