Şimdi Ara

'Ferguson'dan daha çok tecrübe yaşadım'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  'Ferguson'dan daha çok tecrübe yaşadım'


    Beşiktaş'ın teknik direktörü Samet Aybaba, önemli açıklamalarda bulunurken, "Alex Ferguson kadar değilim ama ondan daha çok tecrübe yaşadım" dedi.

    Aybaba, “Beşiktaş’a geç geldim ama gençlere güvenerek başaracağım. Alex Ferguson kadar değilim ama ondan daha çok tecrübe yaşadım” dedi.

    SİYAH beyazlı camia kadar, bütün futbol dünyasının da ekonomik krizdeki Beşiktaş’ta neler yapacağını merakla beklediği Samet Aybaba, başarıya gençlerle gideceğini söyledi. Aybaba, Avusturya kampında Hürriyet’e konuşurken, futbol yaşamından, siyasi ilişkilerine kadar birçok konuda ilginç açıklamalarda bulundu:

    - Türkiye’de en çok genç yetiştiren teknik adamım. Kimse gençlerden korkmasın. Gelecek onlarda. Bana ‘Ne yapıyorsun’ diyenler var. Çünkü gençlere inanmamdan korkuyorlar. Gençler çıkarsa menajerler ülkemize astronomik fiyatlarla oyuncu satamayacaklar. Rant çevrelerini korku sardı. İddia ediyorum 78 milyonluk ülkemizde 80 tane genç çıkartamıyorsak bu ayıp hepimize yeter.
    - Türk futbolunu popülist düşünceler yüzünden batırma noktasına geldiler. Benim Muhammed’im benim Ümit’im, benim Mertcanlarım iddia ediyorum yurt dışından milyon Eurolara getirilenlerden az değil, aksine artıları var, yürekleri var. Beşiktaş’ta yeni Metin, Ali Feyyazlar, Ulviler yetişiyor. herkes bunu bilsin.”

    Beşiktaş’a borcumu ödeyeceğim

    - “Gençlerbirliği, Trabzonspor gibi önemli takımlara ekonomik imkansızlıklar içinde Türkiye Kupası kazandırmanın gurununu yaşıyorum. Önemli olan yönetime aklına esen oyuncuyu aldırıp da kulübü borcun içine sokmamak. Gençleri bulup yetiştiriyor ve çıkartıyorsan o zaman teknik direktörsün.”
    - M.United Teknik Direktörü Alex Ferguson’un sadece ülkesine değil dünya futboluna kazandırdığı gençler örnek alınmalı. Ferguson kadar değilim belki ama onun bilgi ve tecrübesinden çok fazla deneyimler yaşadım. Her şeyden önce ekonomik yönden sınırlı kulüplerde 20 yıldır çalışıyorum. Beşiktaş’a geç geldim ama başaracağım. Çünkü kaptanlığını yaptığım kulübüme başarı borcum var. Taraftarlarımızla hedeflerimize yürüyeceğiz.

    Her siyasi görüşten dostlarım var

    - Futbol yaşamı boyunca siyasilerle hep iç içe oldum. Ben sosyal insanım. Her siyasi görüşten dostum var. Fakat bunların hiçbirini kullanmadım. İsteseydim rahmetli Turgut Özal döneminde futbol federasyonu başkanı bile olabilirdim. Buna tenezzül etmedim. Hiçbir zaman işlerimde siyasi iradeyi kullanmadım. Alın terimle teknik görevimi sürdürdüm. sürdürmeye de devam edeceğim.
    - Her gittiğim yerde kimseye eğilmeden bükülmeden çalıştım. Fikrimi de açık açık her yerde söyledim. Çünkü bulunduğum ortamdaki herkes benim dostlarım, ağabeylerim, kardeşlerim. Onlarla her zaman için fikir alış verişinde bulunurum. Bana kalırsa yaşayan her birey siyasi ortamda bulunmalı.







  • Belki guluceksiniz ama bu adam federasyon baskani olsaymis cidden , diger konulari bilmem ama altyapilarda bi devrim yasardik.10 sene once filan olsaymis belki bugun her takimda daha iyi gencler yetismis olabilirdi , son yilarda maalesef haluk ulusoy disinda butun baskanlar sadece saha disina veya saha icindeki kurallarla ilgilendi.80 milyonluk bi ulkenin , sirf ulkedeki nerdeyse butun erkeklerin mahalle arasinda olsa bile top oynamis olmasi o ulkedeki oyuncu havuzunun ne kadar genis oldugunu gosterir bence.iste saglam bi sisteminin olmamasi ulkedeki binlerce belki milyonlarca yetenekli gencin harcanmasi anlamina geliyo.elin almanyasinin alt yapilardaki sistemine bi bakin , bide ordaki turklere bi bakin , 2 tanesi real'de oynuyo dortmund'da ilkay oynuyo ve her gecen gun yeni yeni turkler yetistiriyolar.
  • Fakat arada bi fark var. Ferguson bunu tek takımda yaşadı, Samet Aybaba ise 15-20 takımda.
  • Ferguson gibi sakız çiğneyebilirsin ancak onun gibi balon yapamasın Samet Hocam.
  • fergusondan daha fazla tecrübemi yaşamış ferguson nerdeyse 70 yaşında elinden geçmedik topçu kalmadı lem ronaldosundan beckhamına kadar
    kaldıki ferguson kendi ligi dışında nerdeyse 500 tane şampiyonlar ligi maçı oynamıştır herhalde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.