Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi ve camianın önde gelen ismi Halim Aydın, şike soruşturması kapsamında oluşan gelişmeleri HABER1903'e değerlendirdi.
Aydın HABER1903'e yaptığı açıklamada;
- TAYFUR ZATEN İBRAHİM'İ HEP İSTİYORDU -
"Bu yaşanan olaylardan dolayı son derece üzgünüm. Beşiktaş adının böyle bir operasyon sürecinde geçmesi beni fazlasıyla üzdü. Biz Süleyman Seba'nın yetiştirdiği evlatlarız. Bunca yıldır biz bu görgü ve terbiyeyi kendimize örnek aldık. Şimdi oluşan bu durumu ben asla kabullenemiyorum. Tayfur'u yıllardır tanırım ben Tayfur'un İstanbul B.Ş.B. karşılaşması olmadan da İbrahim'i çok istediğini biliyordum. Bu iddialar gerçekten çok tutarsız geliyor."
- ADALI'NIN TRANSFER GÖRÜŞMESİ YAPMASI NORMAL -
"Serdal Adalı'yı yakinen tanımam, ancak hem kamuoyundan hem de çevremden duyduğum kadarıyla asla bu işlere girebilecek bir isim olmadığını biliyorum. Onunda Tayfur gibi suçsuzluğuna sonuna kadar inancım var. Beşiktaş'ın Transfer Komitesi Başkanının transfer görüşmesi yapması kadar doğal ne olabilir ki. "
- KUPA İADESİ DOĞRU KARAR -
"Başkan Kupayı iade ederek çok doğru bir hareket yaptı. Beşiktaşlılık duruşunun ne olduğunu anlamayanlara çok güzel bir yanıt verdi. Ancak ne olursa olsun eğer bu süreçte suçluluk varsa ve ispatlanırsa, bizler bunun cezasını çekmeye hazırız. Kümede düşürseler, kupayı da alsalar farketmez. Her türlü verilecek cezaya razıyız."
- BELEDİYE MAÇINDA ŞİKE VAR DİYEMEZLER -
"Yeni yasa çıktıktan sonra maçlarla ilgili maddeler oldukça ağırlaştı. Şike ve benzeri durumları aklınızdan bile geçirseniz kanunen suçlu sayılabiliyorsunuz. Tabii olayın bu kanun tarafı ancak maça baktığınız zaman mükemmel bir mücadele olmuş, Belediye takımı neredeyse Beşiktaş'ın elinden kupayı alacaktı. Şimdi bu maçta biri şike var derse futboldan anlamıyor derim. Bana göre Belediye oynadığı futbolla kupayı da bizden daha çok haketti."
- ER YADA GEÇ AKLANACAĞIZ -
"Yapılanlara daha dikkatli baktığımızda şunu görebiliyoruz. Beşiktaş'a bu olayın sıçratılmasındaki maksatın ben F.bahçe üzerine çekilen dikkatin dağıtılması olarak görüyorum. Kamuoyundan da takip ettiğimiz kadarıyla bu amaca ulaşıldı. Ben bu yapılanları oyun olarak değerlendiriyorum. Ama er yada geç bizler bu oyunun içinden sıyrılacağız."
- G.SARAY SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK DEĞİL -
"Süleyman Seba'nın çok güzel bir sözü vardı. Şerefli ikinciliklerden bahsederdi hep. Şimdi o dönemin değerini herkes daha iyi anlıyordur. G.Saray camiası çok güzel açıklamalar yapıyor. Ben onlardan geçmişteki yıllar içinde açıklama bekliyorum. Kendilerini sütten çıkmış ak kaşık sanmasınlar." diyerek sözlerini tamamladı.