Şimdi Ara

Fenerbahçe Tarihi --Habertürk (VİDEO) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yılların sipikerinin Fenerbahçe' li olduğuna dair bir kaynak varsa öğrenmekten memnun olacağım.
  • @EuphoriA : Çok uğraşıp hazırlamışsın.tebrik ederim yanlız kafama takılan bikaç şey var.

-Çanakkale savaşı 1. dünya savaşı sırasında değilmiydi?(bu milli mücadele değildir demiyorum tabiiki her savaş milli mücadeledir ama bildiğimiz kurtuluş savaşı değil bu diğmi?)

-İttihat ve terakkiciler açıklamanda İttihatçılardan ÇOK SAĞLAM adamlar çıktığını yazmışsın.SÖZÜM YOK ama BU SALİH PAŞA nasıl bir adamdı? Nutuk'ta hakkında yazılanlar doğrumu?bu adam fb'de başkanlık yaptımı?

-Yine bir dönem FB'de başkanlık yapmış olan kişi Atatürk'e suikast girişiminde bulunmuşmudur?

-EN ÖNEMLİSİ:VATAN İÇİN ŞEHİT OLMUŞ ATALARIMIZI NASIL BİR KLÜP TARAFTARLIĞI ADINA SAHİPLENMEYE ÇALIŞIRSINIZ? ONLARDAN KENDİNİZE PAY ÇIKARMA ÇABASININ MANTIĞI NEDİR?

YAZMIYACAKTIM ama üstte bi tane FEYK var 50. nickini alıp 268. defa aynı yazıyı koyup duruyor.Nutuk'ta ki kısım kime hitaben yazılmış açık değil ve direk bire klübü bağlamaz.

O fransız despereymidir nedir onunda YALAN olduğu yazıldı bu forumda. @hoobastank belgeleriyle koydu ortaya.fb'li biçok kişi herzamanki gibi lafı dolandırıp ile geçiştirdiler.

EDİT:Aşağıda bu fransız sallamasyonlarına karşı hhobastank'ın yazdıklarından bir kısım mevcut.gerisi çok uzun isteyene eklerim.

Önceleri bu yalan komutan (Jean-Pierre DUMOULI) ortaya çıktı.
    Fransa bayraginin maglup Türk topraklari üzerinde gururla dalgalanmasini saglayan,
    nam-i diger ' küçük Fransa ',Galatasaray camiasina ve ordumuz ileri gelenlerini
    en güzel sekilde agirlayan Galatasaray lisesi ögretmen ve görevlilerine tesekkürü
    bir borç bilirim.
    20.3.1915 Jean-Pierre DUMOULI "Fransa Isgal Ordulari Kumandani"

Sonraları iş Jean-Pierre DUMOULI'den Franchet D'Esperey' döndü
    http://forum.donanimhaber.com/m_8015859/mpage_1/key_//tm.htm#8020947

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seso81 -- 5 Ekim 2006; 19:27:40 >

•  Fenerbahçe Tarihi --Habertürk (VİDEO)

fransızda olursun yunanda...
  • quote:

O fransız despereymidir nedir onunda YALAN olduğu yazıldı bu forumda. @hoobastank belgeleriyle koydu ortaya.fb'li biçok kişi herzamanki gibi lafı dolandırıp ile geçiştirdiler.

http://www.firstworldwar.com/bio/franchet.htm

quote:

-Çanakkale savaşı 1. dünya savaşı sırasında değilmiydi?(bu milli mücadele değildir demiyorum tabiiki her savaş milli mücadeledir ama bildiğimiz kurtuluş savaşı değil bu diğmi?)

Çanakkale Savaşın' da Türk toprakları savunulmadı? Ölenler şehit değildi? diyorsun

quote:

-İttihat ve terakkiciler açıklamanda İttihatçılardan ÇOK SAĞLAM adamlar çıktığını yazmışsın.SÖZÜM YOK ama BU SALİH PAŞA nasıl bir adamdı? Nutuk'ta hakkında yazılanlar doğrumu?bu adam fb'de başkanlık yaptımı?

Yukarıda ayrıntılı açıklaması var. Tuğrul Yenidoğan' ın belirttiği gibi "Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı" sıfatını taşırken bu eylemleri gerçekleştirmemiştir. 25 gün sadrazamlık yapmıştır. Eylemlerinin sahiplenidiğini hatırlamıyorum.

quote:

-Yine bir dönem FB'de başkanlık yapmış olan kişi Atatürk'e suikast girişiminde bulunmuşmudur?

"Bir Dönem" diyerek kendin sorunun cevabını vermişsin.

quote:

EN ÖNEMLİSİ:VATAN İÇİN ŞEHİT OLMUŞ ATALARIMIZI NASIL BİR KLÜP TARAFTARLIĞI ADINA SAHİPLENMEYE ÇALIŞIRSINIZ? ONLARDAN KENDİNİZE PAY ÇIKARMA ÇABASININ MANTIĞI NEDİR?

Şehit olan atalarından tuttuğun takımın taraftarı olan varsa gurur duyarsın. Ama tüm şehitler senin şehidindir. Asıl sapkınlık Tuğrul Yenidoğan gibi ortalığa düşüp "1917' de Şehid mi olunurmuş" demektir.

• sizin başkanlar da az değilmiş hani.
    biri Atatürke suikastten idam edilmiş öbürü vatanı İngilizlere satan ülke yönetiminde sadrazammış.öbürü bir önceki Fener başkanını ispiyonlamış...
    sanırım bu lekelerden kurtulmaya çalışıyor antucu arkadaşlar.
    yalnız yukarıda bir arkadaşın gösterdiği kaynaklar videodakilerle pek uyuşmuyor farklı konulardan bahsetmişler sanki...

artı bu konularda yalan yanlış şeyler yapmak kimin ne işine yarayacak?
    o devirde pek çok insan vatanı satmış.hatta İstanbul milli mücadeleye destek değil köstek olmuş her zaman.
    o zamanda yapılan yanlışları neden bugun yargılayacağız?
    o günlerde yapılan yanlışları neden savunma ihtiyacı duyuyoruz?sebebi ne?
    şimdi ne olduğunuz önemli geçmişte ne halt yediğiniz değil...

en son olarak Atatürkün hangi takımı tuutuğunu ne önemi var başlar göğemi erecek?
    futbolu sevmediği fherhangi bir futbol takımıyla ilgilenmediği defalarca ispatlandı diye biliyorum ben.

Atatürk Fenerliyse HZ Muhammed ve HZ İsa ile Hz Musa da Beşiktaşlıydı.fiziken olmasada kalben öyleydiler hadi bakalım...

ya hayır Beşiktaşlı olsa bana faydası ne olacak onu anlamadım...

bu çaba aynı kibirin ürünü ben size söyleyeyim.Fenerli herşeyin doğrusunu yapar,en iyi adamlar Fenerlidir Fenerden yanlış adam çıkmaz falandır filandır...
    fanatizm öyle bir illettirki insanları böyle boş çabalar içinde debeletip durur.

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

sizin başkanlar da az değilmiş hani.
    biri Atatürke suikastten idam edilmiş öbürü vatanı İngilizlere satan ülke yönetiminde sadrazammış.öbürü bir önceki Fener başkanını ispiyonlamış...
    yalnız yukarıda bir arkadaşın gösterdiği kaynaklar videodakilerle pek uyuşmuyor farklı konulardan bahsetmişler sanki...

o devirde pek çok insan vatanı satmış.hatta İstanbul milli mücadeleye destek değil köstek olmuş her zaman.

en son olarak Atatürkün hangi takımı tuutuğunu ne önemi var başlar göğemi erecek?
    futbolu sevmediği fherhangi bir futbol takımıyla ilgilenmediği defalarca ispatlandı diye biliyorum ben.

Atatürk Fenerliyse HZ Muhammed ve HZ İsa ile Hz Musa da Beşiktaşlıydı.fiziken olmasada kalben öyleydiler hadi bakalım...

bu çaba aynı kibirin ürünü ben size söyleyeyim.Fenerli herşeyin doğrusunu yapar,en iyi adamlar Fenerlidir Fenerden yanlış adam çıkmaz falandır filandır...
    fanatizm öyle bir illettirki insanları böyle boş çabalar içinde debeletip durur.

inanılmaz güzel yazmışsın, ayakta alkışlıyorum

• Ya Atatürk'ün hangi takımı tuttuğu tabii ki önemli değil, bizden farklı takım tutmuşsa,ona sevgimiz mi azalacak ? Hayır. Ama tarihi çarpıtıp, "Atatürk şu takımlıydı" vs. söylemler, hoş olmuyor doğrusu

quote:

Valla az değillermiş

• quote:

Orjinalden alıntı: seso81

.Nutuk'ta ki kısım kime hitaben yazılmış açık değil ve direk bire klübü bağlamaz.

Peki hocam Salih Paşa ve Doktor Nazım niye FB klübünü bağlıyor.

Onlar ne yaptılarsa FB için mi yapmışlardır yoksa kendi şahsi menfaatleri için mi yapmışlardır ?
    Kimse onları ona sürüp Fenerbahçe'yi lekeleyemez.
  • Hocam burda Tuğrul tarafından FB'ye atılan lekelerden bahsediyoruz..

Bana sakın o başkanlar ne yaptıysa FB'nin menfaatine yapmışlardır deme..
    Salih Paşa'ya ne olmuş bilmiyorum ama. Nazım efendi asılıp belasını bulumuş... O Salih paşa hazretleride İnşallah belasını bulmuştur..

quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 5 Ekim 2006; 20:16:06 >

• @ilkerinanç

beni kastettiysen hataları belirtirsen yeni kaynak göstereyim veya sileyim.

Rüştü Dağlaroğlu - Fenerbahçe Spor Klübü Tarihi ( 1957 ) - Tuğrul Yendidoğan programda kaynak gösterdi bende karşı kaynak gösterdim. i kitabı okumadıkları, okusalar bile içeriğini çarpıttıkları çok açık.

Adam "1917' de Şehit mi olunurmuş" dedi. Gidip Çanakkale Şehitliğini zyaret edip özür dilesin. Sonra geçmişe doğru özür yolculularına çıkısın.

"Türkiye" kelimesi "Türkiye Cumhuriyeti" ile birlikte domuştur dedi bende Tanzimat Döneminde Türkiye kelimesinin şekillenmeye başladığını kaynakla gösterdim. Kaynğının "Tyrkia" olup kökeninin Haçlı Seferlerine kadar dayandığını Google dan araştırırsanız zaten bulursunuz.

Adam insanları İttihatçilikle suçladı oysa Mustafa Kemal' de aynı görüş akımında görev alıp ayrılmıştı.

• bak mesela bir kişiden bahsetti.
    sizin iddia ettiğiniz tarihte birisi şehit olmuş adını hatırayamadım şimdi.
    Kemal Belgin araya girdi "hoop dedi dur arada.bilmemkim amca(yakın oldukları içi amca diye hitap ediyor sanırım)1970 lerde eceliyle öldü.bu tamamen yanlış"diye araya girdi.
    bu bile yalan yanlış ifadeler oldugunun göstergesi.
    Türkiye kelimesinin o tarihlerde kullanılması bana da garip geldi.Osmanlı devleti hüküm sürerken birilerinin Türkiye diye bağırması yönetiminde pek hoşuna gitmezdi,çünkü Osmanlı kendisine her zaman Osmanlı dedirtti.Türk kelimesi yabancıların hitap şekliydi.ve Osmanlıda bu pek sevilmezdi.
    1917 yılında şehit olunur tabi burada bahsedilen milli mücadele olduğu için 1917 de "milli mücadele şehidi"olmaz demek istemiştir bilemiyorum...pek de ilgilendirmiyor açıkçası ne dediği ne demediği...

daha öncede dediğim gibi vatanı satan da çok oldu o devirde vatan için canını verende.
    vatanı satanların arasında FB sempatizanı da olması çok doğal BJK lide GS lide...
    şimdi yasadışı olaylara girenlerinde arasında aynı şekilde bulunabileceği gibi.terörist GS li BJK li Fenerli diye bütün bu camialara çirkin ithamlarda bulunmak da yanlışaynı zamanda.
    tecavüzcü,çocuk katilinin biri Fenerli olsa bütün Fenerliler böyledir mi diyeceğiz şimdi?

yanlış çabalar bunlar.Fenerbahçe başkanları arasında da yanlış işler yapmış olanlar olabilir.taraftarı içindede olmuş olabilir.
    bana yanlış gelen bu tür yanlışları koruma adına gerçeklerden kaçmak gerçeklerin üstünü örtmeye çalışmak gibi daha büyük bir yanlışın içine girilmeye çalışılması.Vahdettin de Beşiktaşlı olabilir(öyledir demiyorum mesela diyorum).olsun bana ne bundan?bu benim takımımın şanlı tarihini ne kadar etkileyecek?
    insan yanlışa en açık canlıdır...önemli olan yanlışları tekrar etmemek.

• BENDE ONU DİYORUM! o adamların hainliği/vatanseverliği altı-üstü KLÜP TARAFTARLIĞI içinde irdelenemez!!! ısrarla yazıyorum şehite saygım-haine lanetim sonsuzdur! Sırf benim takımımı tutmuş diye HAİNİ korumaya çalışmak için KIVIRICAK kadar KARAKTERSİZ değilim çok şükür!!!

Bunlar Klüp Taraftarlığının içinde tartışılıcak olaylar değildir!!! Klübünü öne çıkarmak,diğerlerinden farklı olduğunu göstermek istiyorsan ADAM GİBİ YAPTIĞIN İŞİ KOYUCAKSIN!!! Benim de şehitim olan insanlardan RANT elde etmeye çalışmayacaksın!!!

NE acıki araştırmacılık yaptığını zannettiğimiz arkadaşta kendi takımına gelince olayları bir güzel çarpıtmış!!!

NEYMİŞ fb başkanı bir dönemde suikastte bulunmuşmudur bulunmuşdur ama bir dönem! açıklamya gel çay demle!!!
    quote:

Orjinalden alıntı: cdemir

quote:

.Nutuk'ta ki kısım kime hitaben yazılmış açık değil ve direk bire klübü bağlamaz.

Peki hocam Salih Paşa ve Doktor Nazım niye FB klübünü bağlıyor.

Onlar ne yaptılarsa FB için mi yapmışlardır yoksa kendi şahsi menfaatleri için mi yapmışlardır ?
    Kimse onları ona sürüp Fenerbahçe'yi lekeleyemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seso81 -- 5 Ekim 2006; 20:44:52 >

• 1-Desperey mevzu ile ilgili kısa bir yazı verdim yukarda görmediysen tekrar bak istersen yazının tamamını kopyalarım

2-senin sorduğun sorunun cevabı benim sorumda var zaten ama sen benim sorduğum soruda verdiğim cevabın sorusunu yazmışsın.YANİ SORUNUN CEVABI YOK!

3-Yani fb başkanı iken bu adam farklıydı sonra farklı oldu! eylemleri sahiplenmedi demişsin peki nutuk'ta yazanlar nelerdir?

4-Asrın cevabını vermişsin ''bir dönem'' diyerek.bir dönem he vay anasını! Sizin başkanlarınızdan biri Atatürk'e suikast girişiminde bulundumu bulunmadımı???

5-BEN tüm şehitlerime aynı derecede saygı duyuyorum,dua ediyorum.Yahya çavuşun hangi takımı tuttuğundan banane örneğin.imkanım olsa elini ayağını öperim!!!

Tuğrul Yenidoğan denen şahsı tanımam etmem sadecve burda link verilmiş 15dk izledim.Bazı anlattıkları açık seçik doğru.Fb resmi sitesinde tam tersi yazılıp RANT elde etmeye çalışılıyor!!!

Burda artık doğru yanlışı tartışıcak durumda değiliz neyin doğru neyin yanlış olduğu gayet açık ortada!!!

quote:

Orjinalden alıntı: EuphoriA

quote:

quote:

Çanakkale Savaşın' da Türk toprakları savunulmadı? Ölenler şehit değildi? diyorsun

quote:

Yukarıda ayrıntılı açıklaması var. Tuğrul Yenidoğan' ın belirttiği gibi "Fenerbahçe Spor Klübü Başkanı" sıfatını taşırken bu eylemleri gerçekleştirmemiştir. 25 gün sadrazamlık yapmıştır. Eylemlerinin sahiplenidiğini hatırlamıyorum.

quote:

quote:

EN ÖNEMLİSİ:VATAN İÇİN ŞEHİT OLMUŞ ATALARIMIZI NASIL BİR KLÜP TARAFTARLIĞI ADINA SAHİPLENMEYE ÇALIŞIRSINIZ? ONLARDAN KENDİNİZE PAY ÇIKARMA ÇABASININ MANTIĞI NEDİR?

Şehit olan atalarından tuttuğun takımın taraftarı olan varsa gurur duyarsın. Ama tüm şehitler senin şehidindir. Asıl sapkınlık Tuğrul Yenidoğan gibi ortalığa düşüp "1917' de Şehid mi olunurmuş" demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seso81 -- 5 Ekim 2006; 20:46:58 >

• quote:

1-Desperey mevzu ile ilgili kısa bir yazı verdim yukarda görmediysen tekrar bak istersen yazının tamamını kopyalarım

2-senin sorduğun sorunun cevabı benim sorumda var zaten ama sen benim sorduğum soruda verdiğim cevabın sorusunu yazmışsın.YANİ SORUNUN CEVABI YOK!

3-Yani fb başkanı iken bu adam farklıydı sonra farklı oldu! eylemleri sahiplenmedi demişsin peki nutuk'ta yazanlar nelerdir?

4-Asrın cevabını vermişsin ''bir dönem'' diyerek.bir dönem he vay anasını! Sizin başkanlarınızdan biri Atatürk'e suikast girişiminde bulundumu bulunmadımı???

5-BEN tüm şehitlerime aynı derecede saygı duyuyorum,dua ediyorum.Yahya çavuşun hangi takımı tuttuğundan banane örneğin.imkanım olsa elini ayağını öperim!!!

Tuğrul Yenidoğan denen şahsı tanımam etmem sadecve burda link verilmiş 15dk izledim.Bazı anlattıkları açık seçik doğru.Fb resmi sitesinde tam tersi yazılıp RANT elde etmeye çalışılıyor!!!

Burda artık doğru yanlışı tartışıcak durumda değiliz neyin doğru neyin yanlış olduğu gayet açık ortada!!!

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bahsedilen kişiler "Fenerbahçe Spor Kulübü" başkanı sıfatını taşırken eylemlerini yapmamışlardır. "Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı" sıfatlarını yitirdikten sonra yaptıklarıda "Fenerbahçe Spor Kulübü" nü bağlamaz. Ha Fenerbahçe Spor Klübüyle organik başı olan bir lise vardır ve o lise konferans salonunu işgalcilere açar birde sevincle karşılar,ulu önder tarafından alenen LANETLENİRLER o zaman alakaya çay demlenmemiş olur değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 5 Ekim 2006; 21:10:16 >

• euphoria dostum fransaya vatanı peşkeş çekenleri çok güzel teşhir etmişsin ama yüz lazım utanmak için
  • MSN GÖRÜŞMELERİYLE MODLARA BU NUTUKTAN ALINTIYI SİLDİREBİLİRSİNİZ AMA BU LEKE SURATINIZA İŞLEMİŞ ARTIK ONU NASIL ÇIKARACAKSINIZ

“Tekrar ediyorum, aleyhimizde serdedilen mütalaat yanlıştır. Bu hakikat tarihen ve mantıkan sabittir. Bu hususu yalnız garba değil, hatta vatandaşlarımıza da ehemmiyetli bir surette ihtar etmek lüzumunu hissediyorum. Çünkü nadirattan olmakla beraber teessüfle işitiyoruz ki, milletin tarihini okumamış veya hiss-i milliden mahrum kalmış olması lazım gelen bazı şahıslar, ecnebilerin aleyhimizde serdettikleri ithamatı reddetmedikten başka vatanlarını, milletlerini kabahatli göstermekten çekinmiyorlar. Hala bugün, sultani mektebinin salonlarını aleyhimizde konferans verdirmek için ecnebilere küşade bulunduranlar var, bu gibilere lanet…” (Büyük Nutuk, 220. Vesika – Mustafa Kemal ATATÜRK )
  • EVET AYNEN ÖYLE OLUR! veyahut 3,5 sayfa resim,yazı toparlarsın ortaya çıkan sana yöneltilen sorulara cevap VEREMİYORSA O tarihte başkan değillerdi dersin.kendini sıyırmış sanarsın.

AMA YEMEZ KİMSE BU MASALLARI!!NİTEKİM YEMİYORDA!

önce araştırmacı tarihçiydin sonra döndü dolaştı gs'nin olayına geldi.AŞAĞIDA OLAYLA İLGİLİ BİLGİLER!!!!

durup durup her olayda nutuk'ta ki metni ortaya koyanlar okusun ANLAMAK İSTEMİYECEK OLSALARDA!!!

DERLEME:hoobastank

Bu yazılardan rahatsız olmamak elde değil. Gerçek olsa diyecek birşeyimiz olmaz "öyledir" der geçeriz. Ancak sürekli bir karalama ve yalan kampanyası var. Jean-Pierre Dumouli'nin yalan olduğu zaten malum şimdi bir de başımıza Franchet D'Esperey çıktı.

Franchet D'Esperey İstanbul'u işgal eden Fransız komutandır. Galatasaray Lisesi'ne davet edilmiş ve konuşma yapmıştır. Fakat bunun hangi beklentiler içinde yapıldığı politik bir davranış olduğu aşikardır. Nitekim Mekteb-i Sultani o dönem Fransiz bayrağı değil İstiklal Caddesi üzerinde Galatasaray Karakolu ve postaneden başka tek Türk bayrağı çekebilen binadır. Benim diyen İngiliz'e karşı durup Türk bayrağı çekmek !

Franchet D'Esperey üzerinden Galatasaray'ı vatan hainliği ile suçlayanlar aynı komutanın dolaylı yoldan Atatürk ile de ilişkiler içinde olduğunu da biliyorlar mıydı?

İngiliz Muhipler Cemiyetinin sözde başkanı olarak tanınan Sait Molla'nın, Bay Fru adındaki rahibe gönderdiği mektuplardan anlaşıldığı üzere Fransız komutan Franchet D'esperey'in gönderdiği subaylar ile Mustafa Kemal Paşa görüşmüş ve İngiltere Hükemetine karşı bir takım kararlar almıştır. Keza Sivas Heyeti Temsiliyesi'nden Vâsıf Bey Despere ile görüşmek üzere gönderilmiştir.

İlber Ortaylı'nın yazısındaki cümle ilginçtir "General Franchet d'Esperey, teatraliteyi sevse bile hiç de Türk düşmanı sayılamazdı; hatta İngilizleri uğraştıran Genç Türkleri, İttihatçıları, Anadolu'ya geçenleri eski ihtiyar Türklerden daha çok takdir ettiğini yüksek sesle belirtirdi."

Doğrudur Franchet d'Esperey İstanbul'a beyaz atla girmiş ve bazı davranışlarından dolayı ulusu incitmiştir. Aynı şekilde Atatürk Fransızlar'dan düşmanımız diye bahsetmiştir. Ama düşmanımız dediği ülkenin komutanıyla yakın ilişkiler içine de girmiştir. Bu bir savaş oyunudur politakadır.

Galatasaray Lisesi'nde dönemin müdürü Salih Arif Bey Fransız komutanı davet etmeseydi okul İngilizler tarafından işgal edilecek sancağında TÜRK bayrağı değil Çanakkale'de binlerce insanımızın ölmesine sebep olan İngiltere'nin bayrağı dalgalanacaktır.

Bahsedilen yazı şu : Hala bugün Sultani Mektebi'nin (Galatasaray Lisesi) salonlarını bize karşı konferans verdirmek için yabancılara açık bulunduranlar var bu gibilere lanet... Bu resimde cümlenin geçtiği sayfayı görebilirsiniz.
    http://img75.imageshack.us/img75/4787/ilgiliresim6nm.jpg

Burada Atatürk'ün dile getirmek istediği şey Galatasaray Lisesi kurumu ya da kurumun çalışanları değil okulun salonunu yabancılara açıp onlara destek verenleri eleştirmektir. İşgal yıllarında İstanbul İngilizler tarafından işgal edilmiştir ve tüm yetkiler onların ve sarayın elinde olmuştur

O yıllarda padişahın veya sarayda yüksek mevki sahibi birinin emrine rağmen Galatasaray Lisesi'nin salonlarını açmamak gibi durum söz konusu olabilir mi? Burada eleştirilen o tarz konferanslara çatı olan Galatasaray Lisesi değil orayı düşmana açan kişilerdir ki bu kişilerin de muhtemelen ve kuvvetle İngiliz sempetizanı saray kökenli kişiler olduğunu görmek çok zor değildir.

Galatasaray Lisesi gibi stratejik ve prestijli okullar kurulduklarından bu yana tarihin bir çok olaylarına tanıklık etmiş ve hatta olayları bizzat yaşamışlardır. Yaşadıkları talihsiz olaylar okulların veya kurumların suçu değil o çatı altında o fiili gerçekleştirenlerdir.

Atatürk'ün amacı Galatasaraylılar'dan bahsetmek olsa cümleye "Hala bugün Mekteb-i Sultanililer ..." diye başlardı.

quote:

Bahsedilen kişiler "Fenerbahçe Spor Kulübü" başkanı sıfatını taşırken eylemlerini yapmamışlardır. "Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı" sıfatlarını yitirdikten sonra yaptıklarıda "Fenerbahçe Spor Kulübü" nü bağlamaz. Ha Fenerbahçe Spor Klübüyle organik başı olan bir lise vardır ve o lise konferans salonunu işgalcilere açar birde sevincle karşılar,ulu önder tarafından alenen LANETLENİRLER o zaman alakaya çay demlenmemiş olur değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seso81 -- 5 Ekim 2006; 21:27:25 >

• FB"NİN 6. BAŞKANI ATAMIZI TUTUKLAMAK İÇİN KURULAN HEYETTE YER ALAN Bİ ŞAHIS YENİ ÖĞRENİYORUZ.

UTANMADAN BİDE ATAMIZ FBLİ DİYORLAR. O ZAMANDA ACİZLERMİŞ ŞİMDİ DE...
  • quote:

DERLEME:hoobastank

Bahsedilen yazı şu : Hala bugün Sultani Mektebi'nin (Galatasaray Lisesi) salonlarını bize karşı konferans verdirmek için yabancılara açık bulunduranlar var bu gibilere lanet... Bu resimde cümlenin geçtiği sayfayı görebilirsiniz.
    http://img75.imageshack.us/img75/4787/ilgiliresim6nm.jpg

Burada Atatürk'ün dile getirmek istediği şey Galatasaray Lisesi kurumu ya da kurumun çalışanları değil okulun salonunu yabancılara açıp onlara destek verenleri eleştirmektir. İşgal yıllarında İstanbul İngilizler tarafından işgal edilmiştir ve tüm yetkiler onların ve sarayın elinde olmuştur

Evet evet, Mustafa Kemal Atatürk demek istediğini tam olarak söyleyememiş, sen yardımcı ol Atamızın derdini anlatmasına

Lafa bak ya "Burada Atatürk'in dile getirmek istediği şey.." diye başlayan cümle mi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silencer01 -- 5 Ekim 2006; 21:38:42 >

• 1-Sen kesin açıkla ne demek istediğini?Ve o sırada okulun salonunu İngiliz'e açtıran gücü açık net koy ortaya belgesiyle!!!

2-Belgesiyle Yabancı hayranı,saray yanlısı Olduğu kanıtlanmış Başkanınızın Ve Belgesiyle Atatürk'e suikast girişiminde bulunmuş Başkanınızın durumunu koy ortaya yine belgesiyle!!!

EDİT:

3-AYRICA sen daha öğlen ''Atatürk orda gs'nin tüm camiasına lanet okumuş'' manasına gelen sözler söylememişmiydin?bense nutuk'ta sadece salonu yabancılara açanlara lanet okunduğunu görüyorum.

Bu ne perhiz bu ne turşu güzel kardeşim benim.

Hoş senden şuana kadar hemen hemen hiçbir sorunun cevabını alamadık ama bakalım buna kısmet.Ama girip alakasız bir yazı ardından laf sokma çabalarıyla terketme topici

quote:

Orjinalden alıntı: silencer01
    Evet evet, Mustafa Kemal Atatürk demek istediğini tam olarak söyleyememiş, sen yardımcı ol Atamızın derdini anlatmasına

Lafa bak ya "Burada Atatürk'in dile getirmek istediği şey.." diye başlayan cümle mi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seso81 -- 5 Ekim 2006; 22:11:04 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.