Şimdi Ara

Fenerbahçe'nin Sistemi Bence Bu Olmalı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ortasahada iki yönlü oyuncu tercihimiz yanlış. Örneğin 2 önlibero oynamak büyük hata. Çünkü Mehmet Topal zaten genellikle defansa çok yakın oynuyor ve hatta defansın arasına kadar giriyor. Bu yüzden Josef ortasahada tek başına kalarak daha fazla yük taşıyor.

    Bu sorunu çözmek için ortasahada tek önlibero yeterlidir. Ofans ortasaha olarak sol bölgeye Alper Potuk ve sağına ise Diego konumlandırılmalı. Hatırlarsanız Vitor ilk oynattığı sistemde Diego sol ortasaha bölgesinde oynadığı için pas yollarında sıkıntı yaşıyorduk. Bilmiyorum sanırım hâlâ arada bir bu şekilde oynatıyor. Ama yaptığı büyük bir hata. Diego sağ ayağını daha iyi kullanabildiği için ofans ortasahanın sağ bölgesinde konumlandırılmalı ki topu hem sağ açık hem de forvet bölgesine rahatlıkla ulaştırabilsin. Diego'nun sol tarafla işi yok zaten. Sol tarafta Alper olacağı için her iki ayağını etkili kullandığından topu sol açık bölgesine taşıyabilecek ve hatta ver-kaç yapıp içeri sızabilecektir.

    Son olarak Nani kesinlikle sağ açıkta oynamalı. Çünkü Van Persie, Manchester United'dayken Nani sağ açıkta oynuyordu. Evet Nani'nin asıl bölgesi sol açık olabilir ancak şuan bulunan Fenerbahçe'nin sisteminde sol bölgeye uygun değil. Sol açık bölgesine Volkan Şen şart. Kendim yapmış olduğum bir taktiği sizlerle paylaşmak istiyorum. Görüş ve yorumlarınıza açığım. Teşekkürler.


     Fenerbahçe'nin Sistemi Bence Bu Olmalı!







  • Sadece Topal olmaz orada. Orta sahada ya iki tane box to box olacak ya da bir ön libero, yanında box to box olacak bizim sistemde. Ama sistem denen bir şey yok bizim takımda.
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Ersun Yanal zamanında sadece Topal oynuyordu o bölgede :)
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    Önünde Meireles ve Emre vardı, aynı şey değil.
  • Ed Wood kullanıcısına yanıt
    Dostum ne olursa olsun şimdiki sistemden iyidir. Denenmeli !
  • Bence de bu sistem denenmeli.

    Avrupada da 3 maç Diego yok. Diego'nun yokluğunda o bölgede Alper, kadroda Alper'i koyduğunuz mevkide de Ozan / fit duruma gelirse Meyro oynamalıdır kesinilkle. Yine 3 defansif ortasahayla çıkarsa geçmiş olsun. 1 tur ilerisini dahi göremeyiz.

    Alex gittiğinden beri zaten, yıllardır takımın alıştığı ortasaha düzeni, 3lü dinamik düzendi. Diego geldi tüm kimyayı bozdu, herşeyi mahvetti. Emre Topal Meyro, Salih Topal Meyro, Meyro Alper Emre, Topal Meyro Alper gibi dinamik kurgumuz vardı. Yani bu takım hiçbir şekilde bir 10 numaralı düzende oynamadı, oynayamazdı da zaten kadro yapısı itibariyle. Şu anki kadroda da değişen birşey yok, yine 10 numaralı oyuna uygun değil en başından beri söylüyorum.

    Diego'ya güvenip yola çıkarak büyük hata ettiler. Hele ara dönemde adam almayarak resmen ayaklarına sıktılar. Bizde Guarin, Naingolan, Klaasen, Claise, Marchisio , Ramires gibi box to box oyuncular olsa şu an Diego oynasın ben de desteklerim ama yok işte malesef. Diego öyle anlatıldığı gibi kaliteli, maç kazandıran falan bir oyuncu değil tam tersi. 2 senedir kaç maçta bizi yaktığını anlatmama gerek yok herhalde.
    Takımın bir parçası olur. Arkasındaki ortasahalar dinamik olmadığı sürece hiçbir iş yapamaz, yapamadı da zaten geldiğinden beri. Hâlâ daha Diego oldu olacak diye bekliyorlar.
    Hocanın da inadı inat, 3 defansif ortasahadan vazgeçemiyor. Kupadaki 1 maç dışında hiçbir şekilde Alper'i ofansif ortasaha mevkiinde denemedi mesela. Elinde Uygar gibi başarıya aç, potansiyelli gençler var onlara da ligde şans vermiyor.




  • Değerli görüşleriniz için teşekkürler. Diego konusunda haklısınız tabi. Ben de oynadığı oyunu zayıf buluyorum ancak Pereira onu doğru kullanırsa az da olsa yararlanabiliriz. Hem bu kadroyla oyuncuların yükleri de azalmış oluyor. Bir tek beklere iş düşüyor. Çünkü sık sık hücuma çıkıp geri gelmek zorundalar. Ancak bunları zaten yaptıkları için alışkınlar. Diğer oyunculara da fazla yük düşmüyor. Tek yapmaları gereken topu forvete başarılı bir şekilde iletmek. Bu forvette kim olursa olsun aynı şekilde geçerlidir. Böyle olmak durumundadır. Önceki maçlarda Josef'e bakıyorum. Ne işi var diyorum forvete kadar gelip gol atmaya çalışması gereksiz efor sarfetmek. Adam zaten Brezilya liginde yarım sezon oynayıp geldi. Önliberoyu Mehmet Topal'a emanet et. Yorulduğunda 60+ dakikada oyuna al Josef'i ya da oraya uyan başka bir oyuncuyu.

    Burada ayrıca süreyi de iyi kullanmak devreye giriyor. Sürekli Fernandao-Van Persie değişikliği de takımın kimyasını olumsuz etkiler. Çünkü ikisi de birbirine zıt oyuncular. Yani birbirlerinin yetenekleri çok farklı.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünya'da 2 Şey Önemlidir
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kıçınızı da yırtsanız çingene ve diktatör ne derse o
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    En temel sorunlardan biri zaten yanlış ortasaha kurgusu, diğeri ve en önemlisi de hocanın RVP gibi değerli adamı resmen mundar etmesi. Takımın RVP odaklı oyanaması gerektiğini anlamak için taktik dehası olmaya gerek yok. Ferdide yetenek falan yok, 0. Antalya maçında onun yerine kalas koysanız sahaya, top en azından çarpar birkaç kez doğru yere düşerdi. En başından beri transferine karşıydım, 1 kere bile beni yanıltmadı.

    Bakın hatırlattığınız iyi oldu sağolun. Bekler konusuna da değinecektim.

    Sene başındaki yanlışından dönmüştü hoca ama yine aynılarını yapmaya başladı. Bekleri kısıtlıyor, ileri çıkmalarını istemiyor. Bu, Fenerbahçe'nin genlerine aykırı. Ortada üretkenliği 0 bir 3lü var zaten, en uca kalas Ferdi yi koyuyor. Bekleri kısıtlıyor, öndeki yetenekli kanat oyuncularımla işi bitiririm diyor, onun haricinde geriye yaslanır maçı bitiririm diyor. Bunun böyle gitmeyeceği belliydi, Antalya maçı bence hayırlı bir mağlubiyet oldu.




  • portekizli vasıfsızın biri gelir,
    persie yerine fernandao'yu,
    diego yerine ozan'ı
    alper yerine souza'yı oynatır.
    hevesiniz kaçar.
  • http://lineupbuilder.com/?sk=s36k

    Paylaşamadım ama olsun
    Herkes diyor ya, türkiye liginde savunma yapmak gereksiz 3 ön liberoyla çıkmak gereksiz saldırıcaksın diye bende ona şöyle bir bakış açısıyla yaklaşıyorum; Topal top ile napıyor? bir stoperden diğerine vermekten başka hiçbir şey yapmıyor. Ve stoperlerin arasında beklediğinden bizim orta sahamız topu zor çıkartıyo. Seneye sözleşme falan yenilemezdim ben olsam, devre arası çine 10a-15e satardım. Anlamadığınız nokta şu mükemmel bi defansif orta saha ile tüm top kapma işleri defans işleri çözülmüyor. Olay takım pressini iyi kurgulamakta. Arsenal, beşiktaş bunlara örnek veya Barça. Arsenalde coq oynuyor o bölgede yanında sağ açık devşirme cazorla ve özil premier lig gibi çok hızlı oynanan bir ligte bu kadar yumuşak bi orta saha nasıl top kapıyo tek kale maç oynuyo? çünkü çok sıkı press yapıyolar alexisten gabriele kadar. Beşiktaşta mesela atiba mı daha iyi top kapar Topal mı? tabi ki topal daha iyi top kapar. Topal> Atiba Ozan>Ozi Souza>Sosa defansif olarak, top kapma olarak değerlendirdiğimizde kimse bundan farklı düşünmez eminim. Ee bizim defans oyuncularımızda beklerden stoperlere hatta kaleci olarakta beşiktaştan iyi değil mi? iyi. Niye eşit sayıda gol yedik peki? Topla oynamakta bi savunma biçimi aslında. Top bizdeyken bize gol atamazlar ki. beşiktaş topu nerede kaptırıyor biliyo musunuz? En son bölgede. Ya atak sonlanıyor ya da oralarda kaptırıp presse başlıyorlar. Bizim ofansıfımız sıkıntılı olduğu için zor gidiyoruz ileri ve 2. bölgelerde kaybediyoruz topları, haliyle atak sonlanması da az olduğu için ortaya çıkıyo saçma bir oyun. Topaldan buraya nasıl geldiğime gelirsek, sorun şu ki ileriye çıkışlarımızın kötü olmasının bir sebebi de topal çünkü adam sadece stoperlere pas veriyo ve geride bekliyo haliyle dikine içerden veya kanattan hızlı çıkamıyoruz. Artık bitti o devirler anlamanız lazım. Hala topal topal geziyosunuz etrafta...




  • Fakdet1 kullanıcısına yanıt
    Mehmet Topal topu gayet ileri taşıyor ve gerektiğinde çalıma bile giriyor. Bazı maçlarda kötü olabilir. Bunun nedeni Josef. Çünkü Josef Topal'dan daha ileriye çıkarak arka alanda onu yalnız bırakıyor. Ben de bu gereksiz durumu önlemek için tek önlibero yeterli diyorum. Çünkü adam zaten defans hattımıza kadar geri geliyor. Tek önlibero olunca tek yapması gereken topu Alper'e ya da Diego'ya vermek. Mehmet Topal'da da ısrarlı değiliz tabi. Onun yerine Josef de oynayabilir ancak çift önliberoyla olacak iş değil bu.
  • Vitor'un 11'i yerine tercih ederim bu 11'i.
  • arkadaşlar savunma yapmak şampiyonluk getirir ama bizim basit türk liginde top bile çevirsen şampiyon olursun. Uefada defansif oynayarak çok güzel şeyler yaparız ama şu basit ligde gaziantepte sivasta 1-0 a yatmayalım yav hücum oynayıp ezelim
  • sommet de la montagne kullanıcısına yanıt
    Bizim savunmamız önceki maçlarda iyi gibi görünüyor ancak takımı Kjær kurtarıyor. Alves'i geçen maçlarda övüyorduk ama şimdi gördük ki Kjær'siz çok sırıtıyor. Caner artık bekleneni veremiyor.
    Ne zaman Caner oynasa o bölgeden ataklar yiyoruz.
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Hatta bence Caner, kesinlikle şu hâliyle bek oynatılmamalıdır. Orta alanın her bölgesinde kullanılabilir, ancak defans olmaz. Sezon başından beri mental olarak çökmüş durumda.
  • Hem hücum futbolu istiyorsunuz hem Topal koyuyorsunuz oraya. 3-5-2 kursanız hadi neyse diyelim. Koy oraya Souza'yı 1 metrelik bacaklarıyla toplasın bütün topları. Üstelik arada şut atar, güzel paslar bırakır. Kafa topu alır.

    Geri kalanı için katılıyorum. Souza - Alper - Diego güzel bir üçlü olabilir. Avrupada ise Souza - Ozan - Alper olarak denemek çok mantıklı geliyor. Çünkü ne derseniz diyin Ozan'dan en yüksek verim böyle alınır. Ve bırakın Topal'ı Souza'yı filan Ozan'ı kazanmalıyız. Önümüzde Euro 2016 var. Piyasa bu kadar uçmuşken onu neden kendi mevkisinde oynatmayıp köreltiyoruz?
  • Bulshizza kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Oluşturduğum kadro değişime açık elbette. Josef'de ilk 11 de olabilir. Teşekkürler değerli yorumunuz için.
  • 4-1-4-1 ya da 4-1-3-2 oynamalı.
  • Dinamik bir takim olmak icin mantikli tercih. Ama bu ligde isler avrupada biraz zor.

    Bizim orta saha adamlarimiz topal josef gibi adamlar olmamali. Oyuna cok hakim oldugumuz zamanlara dikkat edin. Aurelio var hep. Yaninda appiah tarzi adam. Ayagina hakim pas verir tek top yapar sut ceker oyun kurar. Futbol bu artik.

    Ne josef ne topal bu ulke disinda bize basari getirmez. 8 veriyosan 2-3 daha koy ajaxtan bazoeri al. Clasieyi gitmeden ingiltereye ikna et peojelerle.

    Onune diego yerine topali koysan takim rakibini deler resmen. Fm futbolcusu dogrudur ama lucas romerolar falan hakkaten iyi adamlar bunlari takip etmek lazim. Boyle adamlarla is yapabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.