Fenerbahçe sezon başında Roberto Carlos gibi bir dünya markasını transfer ederek büyük bir çıkış yakaladı. Arkasından Ali Bilgin, Colin Kazım, Yasin Çakmak, İlhan Parlak, Wederson, Gökhan Gönül’ü transfer ederek geleceğe dönük harika bir yatırım yaptı. Ama ondan sonra “takımın ihtiyacı olan uzun boylu dağıtıcı bir santrfor almayarak” insanların kafasını karıştırdı.
Peki neden olmadı! Hem Avrupa’da hem de Türkiye’de başarılı olmak isteyen, parasal sorunu da bulunmayan bir kulüp “acil ihtiyacı olan santrforu niye bulamadı?”
Kezman’ı tazminatından, Deivid’i de “Brezilyalılar çok istiyor, giderse küsmelerin, kırılmaların olacağı” endişesinden mi gönderemedi!
Yöneticilere, Baliç, Okocha, Anelka gibi oyuncuları örnek göstererek “Hep 5’e alıp, 10’a satarak para kazanma olmaz. Bazen de zararın neresinden dönsem kardır demek lazım” dedim.
Bana “Biz işin para tarafında değiliz” diyerek bir-iki küçük örnek verdiler.
“Kayseri’ye Gökhan ve Mehmet Topuz için 10 milyon euro teklif ettik. Carew’i almak istedik, oturup konuştuk, oyuncu gelmek istedi. Antrenörü ‘Ben bu sene oyun planımı Carew’in üzerine kurdum’ diyerek sattırmadı. Schalke’den Kuranyi’yi de Halil’i de istedik. Vermediler. Lyon’un Brezilyalı santrforu Fred’i de istedik. Fransız kulübü satmaya yanaşmadı. Avrupa’da ciddi santrfor sıkıntısı var. Bize uygun olanların da ya mukavelesi devam ediyor veya bonservis bedelleri 30-40 milyon euro. Yerliler içinde de bize uygunu yok..”
Galatasaray’ın satmak istediği Necati aklıma geldi. Çünkü kulislerde “Galatasaray aradığı santrforu bulursa Necati’yi Fenerbahçe’ye vereceği” söyleniyordu.
Onun için de şöyle dediler: “Galatasaraylı yöneticilerden bize dolaylı yollardan Necati’yi istersek, verebilecekleri, hatta pazarlık yapma imkanı dahi olduğu” haberleri geldi. Ama Necati santrfor değil ki...
Sonuç, Fenerbahçe’nin gönlüne göre aradığı santrforu bulamamasının iki nedeni var.
Birincisi; Dünya yıldızlarının el yakması, yönetimin senelik maliyeti 30-40 milyon euro, üç sene için de 100 milyon euro vererek kulübü borca sokmak istememesi...
İkincisi de; gönlüne göre olan oyuncuları da hocalarının satmak istememesi.
Alaattin Metin - Akşam
hacı fatih geliyodu ya?gelmicek mi simdi adam?
Görüşmelerimiz devam ediyor. Büyük ölçüde bizde diyebiliriz Tekke için. Ama Fred ile ilgilenip almamak gerçekten üzücü.
mahmut uslu fatih tekke yi almak için rusya ya gitmiş.
kaynak : fotogol gazetesi (bizim saha elemanları almış bu gazeteyi, ilk defa gördüm)
Fotoshop dergisi de Adriano ve Henry diyodu ama dur bakalım
inşallah gelir
Kezman veya Alex'den biri yedek kalırsa, yeni gelen forvet rahatlıkla oynayabilir...
Deivid gitse bile, gelen yabancı +1 olacak...Edu,Lugano,Carlos,Appiah,Alex,Kezman 'dan birini kesebilirse helal olsun Zico'ya